Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 845885 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
O zaman Real Madrid taraftarı topluca intihar etsin. Umarım Obradoviç görüşmeye bile gitmez. Bu nitelikte adamı kimsenin küçültme hakkı yok. Gitsin buradan, bizim taraftarda hayal kırıklığı yaratmayacak biri gelsin. Tabii eğer öyle biri varsa Dünya üzerinde.
Fenerbahçe'de başarısız olması Obradovic'i küçütlmeyecek abi.. Obradovic e bir tek siz saygı ve sevgi duymuyorsunuz.. Obradovic'ın kariyeri Fenerbahçe'de ne şekilde gelişirse gelişsin Obradovic, Avrupa basketbolu için efsane kalacaktır..

Aynı Madrid ve CSKA'da başarısız olan Messina gibi..

Tartışma noktamızda bu olmamalı zaten..

Avrupa'nın en iyi koçunun burada kötü bir performans sergilemesini söylememek ona hakaret benim gözümde.. Bu adam bu mudur yani? Tabiiki çok fazlası.. Taraftarında daha fazlasını istemesi ve bu konuda kendi bilgisince eleştirmesi gayet normaldir..

Benim basketbol görüşümde Obradovic, bu sezon eleştirilecek ve insanı hayal kırıklığına uğratacak bir performans sergiliyor şuana kadar.. Bakın bu sezon diyorum.. Ben mesela geçen sezonki performansından çok memnundum. Top-16 elenmesine rağmen bence kadro hakkettiğini vermişti. Ama bu sezon için aynı görüşlere sahip değilim. Ha ama bu adam Obradovic sonuçta.. Bu hayalkırıklığını mutluluğa çevirebilecek ender insanlardan..

« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 21:49:27 Gönderen: Utkan Şahin »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Fenerbahçe'de başarısız olması Obradovic'i küçütlmeyecek abi.. Obradovic e bir tek siz saygı ve sevgi duymuyorsunuz.. Obradovic'ın kariyeri Fenerbahçe'de ne şekilde gelişirse gelişsin Obradovic, Avrupa basketbolu için efsane kalacaktır..

Aynı Madrid ve CSKA'da başarısız olan Messina gibi..

Tartışma noktamızda bu olmamalı zaten..

Avrupa'nın en iyi koçunun burada kötü bir performans sergilemesini söylememek ona hakaret benim gözümde.. Bu adam bu mudur yani? Tabiiki çok fazlası.. Taraftarında daha fazlasını istemesi ve bu konuda kendi bilgisince eleştirmesi gayet normaldir..

Obradovic, eleştirilecek ve insanı hayal kırıklığına uğratacak bir performans sergiliyor şuana kadar.. Ha ama bu adam Obradovic sonuçta.. Bu hayalkırıklığını mutluluğa çevirebilecek ender insanlardan sonuçta..

Biz kimiz Utkan?

Ayrıca senin hayal kırıklığı eşiğin ne kadar da aşağı inmiş. Enkaz devraldığı gerçeğini kabul etmiyor muyuz bu adamın? Gerçek manada enkaz halindeki takımdan 2 senede ne yaratmasını bekliyordun da olmadı?

Ayrıca ortada bir başarısızlık varsa kendisi öz eleştirisini yapıyordur sanırım, niye bu kadar üstüne gidiliyor, onu da anlamadım. 2 sene play-off maçı kazanamamış takım lig şampiyonu oluyor, beğenilmiyor. İlk çeyreklerden havlu atan, büyüklere asla kafa tutamayan takım her maçı ortaya getiriyor, beğenilmiyor. Savunmaya kalktığımızda da sekter damgası yiyip, oturuyoruz. Eurochallenge'da gruptan çıkamadığı dönemde de izliyorduk bu takımı, ilk çeyrekte Real Madrid'den 20 sayı fark yediği zaman da izledik, şu an da izliyoruz. Ortadaki farkı da görebiliyoruz.

Öte yandan, yok bence ama, velev ki bir başarısızlık var. Ya da alınan negatif sonuçlarda diyelim. Acaba bu durumda oyuncuların payı ne kadar, koçun payı ne kadar. Sen daha fazla içindesin işin, daha fazlasını bilirsin. Bunun da değerlendirilmesi lazım.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
Yunan merkezli bir site olmasına rağmen eurohoops.net tarafsız bir perspektiften bizim maçın detaylı analizini yapmış ve güzel noktalar yakalamış. Linki aşağıda verdim ama son paragrafını buraya koyuyorum çünkü bence kuşbakışı olarak bu sezon hangi noktada olduğumuzu güzel açıklıyor, görülsün istedim.

"Fenerbahce is improving a lot their defense but they have to think more during the game and not play impulsively. This is the main reason they lost the game today. This is a team that grows and improves as the season proceeds. They really miss a dominator center but they have to move on with their current roster and support it till the end."

"Fenerbahçe işin savunma tarafında ilerleme kaydetmeye devam ediyor, ama maç sırasında daha akıllıca hareket etmeli ve fevri davranmamalılar. Bugün bu yüzden kaybettiler. Bu takım sezon ilerledikçe büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Dominant bir pivota ihtiyaçları olsa da ellerindeki kadroya sahip çıkmalılar."

http://www.eurohoops.net/2015/01/dribbling/67644
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
Enkaz devraldı diyorsunuzda , 2 sene önceden bugüne kaç oyuncu geldi kaç oyuncu gitti bu enkaz demek olmaz ki.

Benim içinde bu sene final four gelmesi lazım. Aksi halde koçu başarısız kabul eder ve seneye sözleşmesi uzatılmasın derim. ( buda nacizane benim fikrim siz bana sen kimsin de diyebilirsiniz kabul )

Ben mazeret kabul edemem kusura bakmayın.  Bize gelen her koçta bi tuhaflık oluyor nedense.

Emin olun Piagiani bize gelmese o sezon Siena da kalsa belkide bu sene Real Madrid in koçu olabilirdi.herif 1 sene bize geldi koçluk hayatı bitti
Tabii ki, zaten her zaman bize gelen koçta, oyuncuda, teknik direktörde problem vardır. Bunlara bir haller oluyordur da taraftarın bakış açısında asla sorun yoktur. Kimi getirirsiniz acaba alternatif olarak, onu da merak ettim şimdi.

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
Valla herkes kendi adına konuşsun. Kimse bu takımı 'loser' olmakla itham edemez. Bir daha söylemeyeceğim. İlk tur 2-2 başladığında da böyle beylik laflar ediliyordu, sonra 8-2 bitip de birşey söylenince de rencide olunuyor. Olunmasın!..

burası top 32 değil öyle bir fark var

oynanan oyun hiç iyi işaretler vermiyor.

kazanmak veya kaybetmek mesele değil oynanan oyun mentalite sıkıntılı

bir sürü örnek verebilirim özellikle koç ve oyuncuların seçimleri ile ilgili.

oynanan oyun kalitesi oyuncu koç performansları açısından efes oly cska 1 seviye altında duruyoruz

Çevrimdışı serkan330

• Üye
    • serkancelik
Arkadaslar, ne yalan soyleyeyim, bana da koydu bu maglubiyet.  Ama kendinizi uzmeyin.  Cok iyi yoldayiz.  Gecen sene, bir sene onceye gore; bu sene ise gecen seneye gore cok dhaa iyiyiz.  Hatta gecen seneki bir maca denk gelip, izlemistim bir iki hafta once.  Bu sene kaybetsek bile yapilan hareketler; giren ekstra sutlar vs. gercekten cok keyif veren bir takimimiz var.  Eger Final 8'e kalirsak, bir surpriz gelebilir.  Olmazsa da canlari sagolsun.  Ben bu yaz yapilacak son nokta atis transferlerle artik esas yukselis devrine girecegimizi dusunuyorum. 

besim bey ben sizle aynı fikirde değilim sahada oynanan oyun iyi yolda olduğumuzu göstermiyor
sürekli gou nun eline topu verip 10+ saniye onda kalıp şutu sokarsa öne çıktığımız bir oyun bana umut vermiyor
ayrıca keyifte verdiğini sanmıyorum keskin hucum setlerimiz yok.
sıkıştığımızda oynayacağımız oyun setleri yok
sayı yemememiz gerektiğinde savunmayı sertleştiremiyoruz
maç sonu oynayamıyoruz

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
beğenmeyen beğenmeyebilir kimseye laf etmem , umutsuz olan da umutsuz olaiblir ona da laf etmem
Gou nun yaptığı hücumların aysınızı Real Rudy ile yapıyor Olimpiacos daha 3 gün öcen SPo ile kaç kere yaptı.. yapıyor ve yapacak yapmaya devam edecek . elinde böyle yetenekli oyuncun varsa bu yeteneğini kullanırsın. Olimpiacos yaptığı zaman muhteşem hücum seti oluyor biz yapınca sorun mu oluyor. Pana da yapardı Cska da yapardı zamanında maccabi de yapardı. 
serkan hucum seti demek sadece tepede oyun kurucunun uzun ile pik an rol oynaması değildir.
1nci sınıf savunma yapıyoruz , hatalarımız tabiki var eksikler de var ama çok iyi oyun oynuyoruz ama maç sonlarındaıne yazık ki o karar anlarında iyi değiliz. iyi olsaydık bugün 3-0 önde olurduk herkes farklı şeyler konuşuyor olurdu .
lütfen Goudelock takıntınız dan vazgeçin Allah aşkına vazgeçin..
sahada kötü oynayan takım o muhteşem dediğiniz Cska Moskova takımı ile 74*-74 ( hemde hakemlerin rezalet birçok düdüğüne rağmen hatta - bogdan son saniyelerdeki kesin faul olan türnikesini vermemelerine rağmen ) maçı uzatmaya götürmez , uzatma sonunda 84-81 yenilmez.yada Olimpicaos ile son 45 saniye kalana kadar 68- 68 skor lu bir maç oynamaz..

İskender güzel izah etmiş , şu konuda hem fikirim 2 maç ı vermemek lazımdı ne olursa olsun lazım dı ama rezalet vs değildir gözümde - haa rakiplerden 3 sene önceki gibi 20 şey sayı yeseydik o zaman rezalet olurdu ...
ama yenilgi normal gibi olsa da ne olursa olsun o maçlardan en az 1 tanesini almamız lazımdı....

Cska nın EFes e 9 sayı ile atladığı maç gibi olsa vallaha üzülmezdim ama böyle ucu ucuna maç kaybetmek ve iyi oynadığımız elimizdeki maçları kaybetmek çok üzüyor...

sakatlık bahanesiyle oynamayan kısa rotasyonumuzun en önemli isimlerinden 1 tanesinin de olmadığını unutmayalım

« Son Düzenleme: 19 Ocak 2015, 11:27:24 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
Şu oyun umut vermiyorsa zaten yapacak fazla da birşey yok demektir.

Çevrimdışı serkan330

• Üye
    • serkancelik
sakinleşmek için bütün haftasonunun geçmesini bekledim

çok umut kırıcı bir maçtı benim açımdan benim gözümde bu mağlubiyet koç a yazar nasıl barça galibiyeti ona yazdıysa

1. Maç sonuna kadar gelen 5 maçın 3 ünü kaybettik 2 sini kazandık son ikisi içerde ve üst üste geldiği için biraz moral bozdu

2. Eğer oyunda ise Gou sürekli top onun elinde genelde çok yoğun ikili sıkıştırma veya alan kapama olmadıkça kendi zorluyor diğer 4 oyuncunun fonksiyonu yok keskin ikili oynanayan zisis in kaç kez ikili oynadığına dikkat edersek zaten dikkatinizi daha da çeker. Bu nedenle oyun planımızda büyük bir sıkıntı var
5 e 1 hiç bir takım diğerini yenemez burası top 16

3. Uzun sayılarna bakılmış içeriye hiç top inmediği hiç ikili oynanmadığında içeriden sayı bulmak imkansız

4. Melih in 5-10 dk süre alması fikrindeyim kesinlikle faydası olacağını düşünüyorum

5. Koç tercihlerindede yanlış tercihler olduğunu düşünüyorum. Oyun sonunda emir ve semih kesinlikle sahada olması gerektiği fikrindeyim

6. Sorumluluk paylaşılmalı sürekli gou ya vererek bir üst seviyeye çıkamayız

7. Savunma oyun konsantrasyonumuz çok dalgalınıyor bunun sorumlusu koç olduğunu düşünüyorum

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
şunu anlamıyorum..
alınan her yenilgi tabiki Obradoviç'e yazar yahu bana mı yazacak .
bunun konuşulması bile garip geliyor bana
Gou ile yazdıklarına hiçbir şekilde katılmıyorum serkan. gou konusunda gereksiz bir takıntın var anlam veremediğim ...
Diğer yazdıklarına saygım sonsuz senin fikirlein sonuçta.

Çevrimdışı serkan330

• Üye
    • serkancelik
beğenmeyen beğenmeyebilir kimseye laf etmem , umutsuz olan da umutsuz olaiblir ona da laf etmem
Gou nun yaptığı hücumların aysınızı Real Rudy ile yapıyor Olimpiacos daha 3 gün öcen SPo ile kaç kere yaptı.. yapıyor ve yapacak yapmaya devam edecek . elinde böyle yetenekli oyuncun varsa bu yeteneğini kullanırsın. Olimpiacos yaptığı zaman muhteşem hücum seti oluyor biz yapınca sorun mu oluyor. Pana da yapardı Cska da yapardı zamanında maccabi de yapardı. 
serkan hucum seti demek sadece tepede oyun kurucunun uzun ile pik an rol oynaması değildir.
1nci sınıf savunma yapıyoruz , hatalarımız tabiki var eksikler de var ama çok iyi oyun oynuyoruz ama maç sonlarındaıne yazık ki o karar anlarında iyi değiliz. iyi olsaydık bugün 3-0 önde olurduk herkes farklı şeyler konuşuyor olurdu .
lütfen Goudelock takıntınız dan vazgeçin Allah aşkına vazgeçin..
sahada kötü oynayan takım o muhteşem dediğiniz Cska Moskova takımı ile 74*-74 ( hemde hakemlerin rezalet birçok düdüğüne rağmen hatta - bogdan son saniyelerdeki kesin faul olan türnikesini vermemelerine rağmen ) maçı uzatmaya götürmez , uzatma sonunda 84-81 yenilmez.yada Olimpicaos ile son 45 saniye kalana kadar 68- 68 skor lu bir maç oynamaz..

İskender güzel izah etmiş , şu konuda hem fikirim 2 maç ı vermemek lazımdı ne olursa olsun lazım dı ama rezalet vs değildir gözümde - haa rakiplerden 3 sene önceki gibi 20 şey sayı yeseydik o zaman rezalet olurdu ...
ama yenilgi normal gibi olsa da ne olursa olsun o maçlardan en az 1 tanesini almamız lazımdı....

Cska nın EFes e 9 sayı ile atladığı maç gibi olsa vallaha üzülmezdim ama böyle ucu ucuna maç kaybetmek ve iyi oynadığımız elimizdeki maçları kaybetmek çok üzüyor...

sakatlık bahanesiyle oynamayan kısa rotasyonumuzun en önemli isimlerinden 1 tanesinin de olmadığını unutmayalım

tepe pick and roll u oynamıyoruz tamamdır . 5 numaramız üzerinden sırtı dönük oynamıyoruz

4 - 5 pick and rollu oynardık onuda oynamıyoruz

perde çıkışı kısalara pozisyon yaratmıyoruz.

sadece gou nun eline topu verip şut atmasını bekliyoruz .

cska maçınıda oly maçınıda çok dikkatli izledim spa da teo da sürekli şut kovalamıyor uzunlarını besliyorlar teo nun kullandığı şut sayısı  8  asist 6 ,  weems 23 şut kullanmış

gou nun 17 asist 3

oly maçına gelirsek gou nun kullandığı top sayısı 20  asist 2

spanoulsin kullandığı top 11 asist 6 

rudy üzerinden konuşalım

alba maçı 8 top kullanmış 3 asisti var

gs maçında 10 top kullanmış 3 asisti var

kızılyıldız maçı 10 top kullanmış 4 asisti var

gou kadar ortalama top kullanan kaç oyuncu var bilmiyorum kullanılan top sayıları ortada top 16 bir anormalik olduğu bence ortada

savunma üzerinden konuşayım her takımın top 16 düzeyinde şutörleri var lojeski  teo spanoluis

bu arkadaşları maç sonunda savunamıyorsam istediğim kadar iyi savunma yapayım yememem gereken topları maç sonu yiyorsam iyi savunma yaptım diyemem

oly maçı ile ilgili bir şey söyliyim  lafayatte çok iyi başlamışken çıktığınıda göz ardı etmeyelim

son olarak herkesin fikrine saygım var onuda not edeyim

Çevrimdışı serkan330

• Üye
    • serkancelik
şunu anlamıyorum..
alınan her yenilgi tabiki Obradoviç'e yazar yahu bana mı yazacak .
bunun konuşulması bile garip geliyor bana
Gou ile yazdıklarına hiçbir şekilde katılmıyorum serkan. gou konusunda gereksiz bir takıntın var anlam veremediğim ...
Diğer yazdıklarına saygım sonsuz senin fikirlein sonuçta.

cem abi benim de size saygım sonsuz umarım siz haklısınızdır art niyetim yok . zoric konusunda da gou konusundanda takınıtım var. takıma zarar verdiklerini düşünüyorum. umarım siz haklısınızdır.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
cem abi benim de size saygım sonsuz umarım siz haklısınızdır art niyetim yok . zoric konusunda da gou konusundanda takınıtım var. takıma zarar verdiklerini düşünüyorum. umarım siz haklısınızdır.
Zoriç'in Allah belasını versin ....onu desteklediğim günler için kendime yazıklar olsun...
gou nasıl zarar veriyor yahu serkan , başka bir isimden bahsetmiyorsun dimi . karışıklı yok dimi

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
tepe pick and roll u oynamıyoruz tamamdır . 5 numaramız üzerinden sırtı dönük oynamıyoruz

4 - 5 pick and rollu oynardık onuda oynamıyoruz

perde çıkışı kısalara pozisyon yaratmıyoruz.

sadece gou nun eline topu verip şut atmasını bekliyoruz .

cska maçınıda oly maçınıda çok dikkatli izledim spa da teo da sürekli şut kovalamıyor uzunlarını besliyorlar teo nun kullandığı şut sayısı  8  asist 6 ,  weems 23 şut kullanmış

gou nun 17 asist 3

oly maçına gelirsek gou nun kullandığı top sayısı 20  asist 2

spanoulsin kullandığı top 11 asist 6 

rudy üzerinden konuşalım

alba maçı 8 top kullanmış 3 asisti var

gs maçında 10 top kullanmış 3 asisti var

kızılyıldız maçı 10 top kullanmış 4 asisti var

gou kadar ortalama top kullanan kaç oyuncu var bilmiyorum kullanılan top sayıları ortada top 16 bir anormalik olduğu bence ortada

savunma üzerinden konuşayım her takımın top 16 düzeyinde şutörleri var lojeski  teo spanoluis

bu arkadaşları maç sonunda savunamıyorsam istediğim kadar iyi savunma yapayım yememem gereken topları maç sonu yiyorsam iyi savunma yaptım diyemem

oly maçı ile ilgili bir şey söyliyim  lafayatte çok iyi başlamışken çıktığınıda göz ardı etmeyelim

son olarak herkesin fikrine saygım var onuda not edeyim

hangi maç üzerinden konuşuyorsun serkan sadece son maç üzerinden mi konuşuyorsun ?
Gou skorer oyuncu zaten , Spo 1-2 karışımı asist özelliği daha fazla olan bir oyuncu.
benim ne demek istediğimi anlıyorsun ama kendi istediğin gibi yorumluyorsun.
sana diyorum ki gou nun Olimpiacos maçında attığı 23 sayısı 1e 1 üzerinden miş gibi konulşuyorsun .
bir kere ilk 2 attığı üçlük kendisine çizilmiş setlerden sonra asist sayıları üzerinden geldi.
gou nun eksikleri hataları vs herşeyi olabilir birçok oyuncunun olduğu gibi ama garip bir takıntı ile bu adama karşı maç izkendiği zaman yaptığı muhteşem şeyler görünmüyor.
Olimpiacos maçının en kritik yeri Bjelica 'nın kaybettiği top kaybıdır.
Gou cesaretli ,maçı almak istediği ve şutuna güvendiği için şutu kullandı ve girmedi. girmiş olsa kahraman ilan edilecekti....
bu olay bu  kadar basit.
misal kimse demiyor kmi ya Gou helal olsun bu maç savunmada ciddi anlamda gayretliydi ve çok iyi savunma yaptı diye...
maç takım halinde kaybedilir takım halinde kazanılır.
kısa oyuncularımıza set çizilmiyor filan komik geliyor bana.
birgün gel beraber izleyelim sana hangi setlerimiz hangi perdelerimiz var ben sana izah edeyim ....

haa bu rada Teo Efes maçında rezalet ötesi bir maç oynadı yahu 9-*1 ile 3ük attı dünya kadar şut kaçırdı. kimse laf etmiyor yahu...
Bogdan bu maç özelinde Spo ya extra iyi savunma yaptı ve ciddi efor sarf etti i belki de bu maç özelinde hücumda Gou bogdan a göre çok daha fazla top kullanmak istemiş olailir.
muhteşem hücum setleri olan Olimpiacos 16 asist ile maçı bititmiş
rezalet oyun planı olan Fenerbahçe Ülker 14 asist ile maçı bitirmiş...
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2015, 11:55:57 Gönderen: Cem Ağrak »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Cska ve Olimpiacos maçında Fenerbahçe ÜLker iyi savunma yapmadı demek . büyük haksızlık olur ...
maç sonu kötü oynuyoruz kısmına sonuna kadar varım zaten iyi oynayabilirsek 0 iki maçı da alırdık...