Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 845884 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
İyide İlk yarıda Gentile varkende önde girdik soyunma odasına..O gün kim olsa kazanan biz olurduk

Tamam EA7 geçen hafta kazandı da..2 haftada ezilmediler mi?

Ne bu panik

No panik koymaya devam!
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı ulgenunal

• Üye
  • Yer: İstanbul
Haha.  Amacim, nacizane, gecen hafta Lojeski ve Goudelock'in +/- degerlerine bakip, oyuncumuza tas atan yorumlarin isabetsizligine dikkat cekmekti.  Gordugunuz uzere, Goudelock'in +/-'si bu macta daha yuksek ama bunun neden her zaman isabetli olmadigini gorduk.

+/- diyince ben yine küçük bir yorum yapayım :)

Aşağıdaki linkteki +/- değerlerine bakınca, takım olarak ortaya konan inançlı oyunun ve emeğin üstüne son noktayı koyanların Zizis ve Bogdan olduğunu düşünüyorum bu maçta. En azından PIR değerlerinden daha fazla seviyorum bu veriyi, çok anlam yüklemiyorum ama bakmadan duramıyorum. Fal bakmak gibi sanırım. Huyum kurusun  :D

http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig=euro_152&st=90&dp=TPC16F167AE32Q27N5MH1464D&z=1

Çevrimdışı ulgenunal

• Üye
  • Yer: İstanbul
Obradoviç reisin maç sonu açıklamaları
''"We played Milan a week after they played a great game in Malaga, and we understood that the most important thing was to play well on defense. We reacted well to the worst moments. We're trying to improve our game in the clutch moments, and after losing two games with CSKA and Olympiacos, finally we played better."''

Forumda CSKA maçından sonra "Obradovic maç sonu oynamayı öğrenmeleri için bilerek farkın açılmasını engelleyen müdahaleler yapıyor olabilir" gibi bir espri yapmıştı bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam. Yukarıdaki açıklamaları da okuyunca, aklıma o espri geldi gece vakti. Yok canım, olmaz öyle şey. Olur mu hiç? Olmaz, olmaz... ;D

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Nasıl yenilgi geldiği zaman eleştiriyorsak kazanıldığı zaman da takımın övülmesi lazım..

Bugün bir çok şey gördük takımda.. Açıkçası daha netleşmesi için bir an önce Malaga maçını merakla bekliyorum..

Sezon başından beri ana planımız 2-3 numara üzerinden oynamaktı.. Hatta ilk tercih Goudelock olurken, 2. tercih de Bogdan dı.. Zisis geldikten sonra bu değişecek mi diye düşünüyorduk ilk 3 maçta gördük ki değişmedi.. Ancak bu maçta bu konuda değişikliğe gittiğimizin ilk göstergesini gördük..

Maç boyunca belki ana planlardan biri yine forvetten pnr oynamaktı ama bu sefer Zisis üzerinden tepeden pnr oynamayı da takıma ekledik.. Özellikle o bölümde ve 4. bölümde oynadığımız oyun hücum anlamında tatmin ediciydi..

Bir diğer nokta Goudelock hücum anlamında çok kötü bir gününde olsa da ona yapılan savunmanın bizim ekmeğimize çok yağ sürdüğününü söylememiz gerek.. Ona o kadar yoğun bir savunma vardı ki.. Top almazsa bile açtığı alan sayesinde hücum da işler çok daha rahatladı..

Eğer yavaş yavaş ana planı Zisis in üzerine çekeceksek bunu Gou yu unutmadan yapmamız lazım.. Bunun için de koç 2. ve 4. periyotların başında Gou nun bire bir oynayabileceği bir takıma dönmeye çalışıyor.. Kenan-Gou-Emir-Vesely-Pivot un olduğu... Bugün bu verim vermedi.. Ancak yarın öbür gün Hickman dönerse ve Goudelock alışırsa bence kusursuz bir plan olabilir..

Uzun rotasyonundaki sıkıntıdan bahsettik. Oğuz'un maçın başında hücum yeteneklerini kullanmak mantıklı bir seçimdi. Daha sonra Zoric'ten kısıtlı katkı alırken, Semih'den yine beklenen katkıyı alamayınca son bölümde Vesely'e döndük. Her zaman söylediğimiz gibi Vesely 5 de hızlı ayakları ve atletizmiyle inanılmaz fark yaratıyor.. Hücumda hem hücum ribauntları hem de pnr bitiriciliği ile katkı verirken, savunmada ise her adam değiştimiz de elimizi kolaylaştırdı.. Atletizmi inanılmaz bir boyutta olduğu için bütün şutları bozabiliyor..

İşin savunma kısmına gelirsek ilk periyot dışında ben takımın savunmasından yine çok memnun kaldım.. Goudelock bile savunma konsantresi olarak çok yukarıdaydı.. Bu biraz karşı tarafın çok bire bir üzerinden oynamasıyla da alakalı ama hiç boş şuta izin vermedik..

Savunmada bence gelebilecek maksimum noktamıza geldik.. (Bir kaç ufak ayrıntı dışında) İşin hücum kısmında ise kat edeceğimiz yollar var.. Özellikle planı Zisis'in üzerine çekersek tekrardan hücumu yaratmış olacağız.. Bu da zorlu bir süreç. Her oyuncu aynı şekilde cevap veremeyebilir.. Özellikle Goudelock tan verimimiz düşebilir..

Taraftarın daha çok beğendiği bir hücum takımı olabilir.. Çünkü bizim taraftarımız pnr üzerinden bitiriciliği daha çok seviyor..

Genel olarak ben koçun performansından da takımın performasından da memnun kaldığım bir maç oldu..

Bir kere geçen seneki gibi direnci düşük bir takım olmadığımızı gösterdik.. Şimdi sırada Malaga var. Onlar için son şans. Kazanırsak hem onları dibe atıyoruz hemde özgüven açısında tekrardan eski seviyemize kavuşacağız..

Top-16 seviyesinde arka arkaya maç kazanmak da çok önemli.. Benim eleştirdiğim noktalardan birisi olan istikrarlı basketbol oynamıyoruz kriterini de  silmiş oluruz.. Şu maçları bir arka arkaya kazanalım. Sonra 2. liği de 3. lüğü de tartışırız..
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 03:26:27 Gönderen: Utkan Şahin »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı narcikmazi

• Üye
  • Yer: Istanbul
    • @skayalar2
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #3454 : 23 Ocak 2015, 05:27:19 »
Fenerbahçe Ülker için F4 yada F8 hedeflerinden öte, seviyesini belirleyeceği, nereye ait olduğunu ele güne göstereceği çok kritik bir dönemeçti, Milano deplasmanı.
Cska, Barça, Real'i ayrı bir yerde tutup, Oly, Pana ve Maccabi'yi de o üst grupta sayarsak, Fenerbahçe Ülker "bende sizin seviyenizdeyim" diyememiş olsada "alt kategoridekilerden de değilim" mesajını çok net vermiş ve bu dönemeçi, başından sonuna hak edilmiş bir galibiyetle en güzel şekilde dönmüştür.
İlk periyodu karşılıklı basketlerle geçilen maç, atanın kazanacağı havasını vermişti ancak ikinci periyodta savunma seviyeleri yükselince skor yarı yarıya indi. İkinci yarının başlamasıyla, Fenerbahçe Ülker oyuna ağırlığını koydu ve yükselişe geçti gibi görünen Milano'yu sahasında rahat geçti.
Bu maçın en kabataslak kısaca yorumuydu...
İstatistiğe fazla girmeden yazmaya dikkat etsem de özellikle birkaç rakam söylemezsek ayıp etmiş oluruz..
Fenerbahçe Ülker tarafında yapılan 18 asist (*Bogdanovic 8, *Zisis 4), 33 ribaund (*Bjelica 9, Vesely 8), 9 top çalma, EA7'nin 14 top kaybına karşı 9 top kaybı.
Özellikle Nikos Zisis, bu maçta takımın çok önemli bir parçası olduğunu gösterdi. Oyun zekası ve biraz erken faul problemine girse de savunması etkileyiciydi. Tek tek tüm oyunculardan bahsetmeyelim ancak Jan Vesely de müthiş bir maç çıkardı. Artık çok net Obradovic'in sahada olmasını istediği uzunlar Jan ve Nemanja. Onların beraber oynadığı sürelerde savunma yönü (karartma) sıkıntılı olsa da, ancak burda bir parentez açalım, Vesely'nin transitionlarda yaptığı kısa savunması kusursuz, hücumlara gelince de izlemenin tadına doyulmuyor. Bireysele pek girmeyelim dedik ama Goudelock olayı çok karmaşık bir hal almaya başladı. Seviye yükseldikçe performans düşüyor. Gou'yu maç özelinde anlatmak için yeterli olan veri, ranking'inin 0 olmasıdır. Umarız toparlar.
Son söz olarak da, sevgili Ricky Hickman, öldün mü kaldın mı be adam?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Yıl 1998
Yer Abdi İpekçi
Fenerbahçe 99-84 Zalgiris Kaunas
Ordaydım...

Çevrimdışı kanazawa1907

• Üye
  • Yer: Japonya
« Yanıtla #3455 : 23 Ocak 2015, 09:04:52 »
Hocam ikinci torbaya koydugun takimlar son dort senenin sampiyonu yalniz:)Bence bu altisina ilaveten Fenerle Efesin artik devamli top 8 te kendine yer bulabilmesi lazim.Malagalarla,Laborallarla,Milanolarla,Bayern Munihlere vs goz actirmadan.

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
fakat şu içerde ucu ucuna kaybettiğimiz maçları da alsak 4 te 4 yapmış olsaydık ne sükse olurdu..

Çevrimdışı 78ers

• Üye
  • Yer: Ankara
Skor 70-74'e gelmişken, mola dönüşü iki pota altında birden yaptıklarıyla fişi çeken adam Vesely oldu. Obradovic'in elinde Avrupan'nın en değerli 5 numaralarından birine evriliyor.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3458 : 23 Ocak 2015, 09:39:30 »
Ya goudelock takıntısı başladı şimdide
çok gülüyorum. .
seviye düşüyor denilen adamın bi rakamlarına bakın lütfen......

Çevrimdışı esref

• Üye
  • Yer: İzmir
    • cavus7
Şu bizim resmi siteye bir tek ben mi uyuz oluyorum? Dikkat ediyorum hiç bir oyuncunun ne maç öncesi ne de maç sonrası röportajlarını yayınlamıyorlar. Bırak oyuncuları koçunkini bile yayınlamıyorlar. Varsa yoksa futbol, dernek haberleri falan filan. Takımın galibiyet alması Romanya Derneğinin büyükelçiyi ziyaretinden daha mı az önemli acaba?

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
Allah içimizdeki sırpları başımızdan eksik etmesin bi 5 sene ;) cesuryurek vesely de her gecen gun çok ilginç bi oyuncuya doğru evriliyo nazar değmesin...
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı OUZZ

• Üye
  • Yer: KAYSERİ
  • FB
Uzun zamandır forumu okuyorum.
Bu galibiyetle üye oldum. Herkese merhaba
Takımı tebrik ediyorum.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2015, 11:49:29 Gönderen: OUZZ »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Oradayız, hallederiz :)

Sent from my LG-D802
Ayağına sağlık değerli dostum.
gittin hallettin :)
haftaya İspanya'ya gitsene :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Uzun zamandır forumu okuyorum.
Bu galibiyetle üye oldum. Herkese merhaba
Takımı tebrik ediyorum.
hoşgeldin kardeşim..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Zamanı değil ama Malaga deplasmanı tam Gou nun maçı olabilecek maç.. adamların en iyi savunucuları 3-4-5 numara da.. kısa savunmaları rezalet seviyede..
ricky gou bogdan zisis in maçı olma ihitmali yüksek gibi duruyor ama belli de olmaz yavru..
yenelim de Zoriç 30 sayı atsın
hatta Zoriç'i orda bırakıp Vasquez'i alıp geri gelelim :)