Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 848221 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Umut, her zamanki gibi içimden geçenleri söylemiş, genelde o yazdığı zaman ben pek yazmıyorum, gerek kalmıyor.

Orada konuşmayı başlatan cümle geçen seneki gibi bir "kazanmaktan" bahsediyor, kaybetmekten değil. Lütfen, önce meseleyi doğru anlayalım. Kimse EL şampiyonu olup ligi teslim edelim şeklinde bir yaklaşımda değil ki zaten olamaz. Ligin play-off dönemi olası bir F4'dan sonra olacak ve henüz F4'a kalamadık bile. Takımın salacağını zannetmiyorum ama insanlarda maç kaybetmeye tahammül bile yok. Eleştirecek bir şey illa ki bulunuyor.

Maç kaybetmeyen takım olur mu? Ama olsun isteniyor. Her mağlubiyetten sonra saçma saçma ifadelerle muhatabız ki bunlar eleştiri adı altında yapılıyor. Böyle böyle eleştiri kavramının da altı boşaltıldı, sayelerinde.

Eklemek istediğim noktalar var.

Besim, geçen sağolsun Andrew Goudelock'la ilgili konu açmış. Oly maçından sonra da twitter'a bakmıştım, meğer ne çok seveni varmış dedim Goudelock'ın. Besim, Utkan, Umut, Cem abi ya da benim gibi adamlar boşuna kıçını yırtıyormuş. Aslında herkes değerini biliyormuş. 3 gün önce karaktersiz olan bu adam, özünde çok karakterliymiş, bunu herkes anlamış.

Zisis de boş transferdi mesela o güne kadar, onun da dolu transfer olduğunu anlamışlar, eksik olmasınlar.

Galatasaray maçından sonra hemen Umut'u aradım. Kanka dedim, ne güzel koydular. Ardından Utkan'ı aradım. İşi gücü bırak şöyle güzel bir zafer haberi hazırla dedim. Sonra Cem abiyi aradım. Sağolsun beni sever, kırmaz. İki eli kanda olsa koşar gelir. Atla arabaya gel abi dedim, konvoya çıkıyoruz. Besim yurtdışında olmasa onu da davet ederdim. Onur abi taze baba sayılır, rahatsız etmedik. Okan'ı da çok yoruyorum zaten maç günleri bir de bunun için yormayalım dedik.

Yani biz böyle şeyler mi yaptık sanılıyor ?

Biz üzülmüyoruz değil mi, bize hiç koymadı Galatasaray yenilgisi, güldük eğlendik, öyle mi ? Ben maç bittiğinde saatlerce PC'yi açmadım. Oturdum, 2 demlik çay, 1.5 paket sigara içtim. Sinirden kendimi sikme noktasına geldim. Ne yapalım yani üzüntümüzü belli etmek için foruma, twitter'a, facebook'a falan girip ana avrat sövelim mi ? Kimi içinde tutar, kendini paralar, içi içini yer ama susar. Bizde böyle yaşadık üzüntümüzü. Ancak ben Top-16 öncesi yaptığım analizde, bu takım 10-4 yapar, ilk 2'de olur, bu çocuklar çok karakterli dedikten sonra, 1 mağlubiyet geldi diye, bu çocukların karakterinden şüphe etmem. Eleştiririm, oynanan rezil basketbolun hesabını sorarım, yakışmadı derim. Ama karakterli olduğunu bildiğim takımın karakterine laf söylemem.

Çok şükür başımızda Zeljko Obradovic gibi bir adam var. Biri hesap soracaksa hepimizin yerine sorar zaten. Ki sordu da, basın toplantısında attığı fırçayı gördük. Zeljko'nun ilk fırçası değildi bu, Fenerbahçe'den önce de ayar verirdi, şimdi de gerekli ayarı veriyor.

Böyle bir adama sahipken, ben kafamı yastığa koyar, EL'in anasını nasıl ağlatırız onun hesabını yaparım.
« Son Düzenleme: 16 Mart 2015, 06:49:26 Gönderen: Chauncey Billups »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Aynen. Her ne kadar benim dünya üzerinde en nefret ettiğim takım olsa da, Saras o takımı uçuruyordu. P.Gerson hakikaten enteresan bir koçtu ve bence değeri Messina'dan, Ivkovic'ten vs az değildir. Ama o sezon sonu Saras'ı NBA'e kaptırıp, yerine çok daha farklı bir tarzı olan Will Solomon'ı tercih etmeleri oyun düzenlerini değiştirdi. Yine de 2006'da finale kalmışlardı. CSKA'nın aldığı 2006 finali de mükemmeldi. Hatta aynı saatte Miami-New Jersey arasında play-off maçı vardı; Wade, Shaq, Zo, Kidd, Carter ama tek maçlık finali bırakıp onlara dönememiştim. O finali kaybetmeseler belki Solomon'ı bize bırakmazlardı. Öyle de bir artısı oldu. 
abi
 ( 2006 2007 2008 2009) arasındaki Cska kadar izlenmesi keyifli başka bir takım yoktur sanırım. belki SAras &parker etkisi ile Maccabi diyebiliriz.
cidden Cska inanılmaz tempolu bir hücum sistemi ile oynardı. her numaradan inanılmaz skor opsiyonları olan maç içindeki set temposu ile rakibin beynini sulandıran izleyenleri de zevkten 4 köşe eden bir takım vardı. Messina İvkovic kadrosu üzerine 2 3 oyuncu hamlesi yaptı ve hücum temposunu artırarak çok özel bir takım yapmıştı ama Messina'nın da şansızlığı Obradoviç oldu 8)
2007/2009 senesindeki 2 şampiyonluk olmasaydı Messina li Cska 4 sene üst üste şampiyon olacaktı ve egale edilmesi zor bi rekor kırmış olacaktı..

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #4832 : 16 Mart 2015, 18:14:29 »
Eline sağlık Özkan :)

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #4833 : 16 Mart 2015, 18:22:47 »
Efes ile oynayacağımız Euroleague maçı ne zaman bilen varmı????

9 Nisan Perşembe, saat 19.00'da.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Aynen. Her ne kadar benim dünya üzerinde en nefret ettiğim takım olsa da, Saras o takımı uçuruyordu. P.Gerson hakikaten enteresan bir koçtu ve bence değeri Messina'dan, Ivkovic'ten vs az değildir. Ama o sezon sonu Saras'ı NBA'e kaptırıp, yerine çok daha farklı bir tarzı olan Will Solomon'ı tercih etmeleri oyun düzenlerini değiştirdi. Yine de 2006'da finale kalmışlardı. CSKA'nın aldığı 2006 finali de mükemmeldi. Hatta aynı saatte Miami-New Jersey arasında play-off maçı vardı; Wade, Shaq, Zo, Kidd, Carter ama tek maçlık finali bırakıp onlara dönememiştim. O finali kaybetmeseler belki Solomon'ı bize bırakmazlardı. Öyle de bir artısı oldu. 
Abi o Saras'lı Maccabi 2004 finalinde öyle bir zirve yapmıştı ki yanına bir daha yaklaşılmaz. %74 ile 2s, %61 ile 3s attıkları, 35 ribaunta karşılık 31 asist yaptıkları, 167 "index rating"e ulaştıkları finalde Repesa'nın Bologna'sını 118-74 paralamışlardı. Böyle bir final performansına bir daha zor ulaşılır.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
OLY'de lafayette de sakatlanmış Paok maçında...Laboral maçında oynaması zor diyorlar

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Aynen Umut. 2005'te de terledikleri söylenemez. Ne yarı finalde Obradovic'in Panathinaikos'una, ne de Tau'ya... Daha maçların başında tampon bir fark yapıyorlar ve sonra maç o seyirde devam ediyordu. Hiçbir zaman rakiplere "acaba buradan çevirebilir miyiz" duygusu vermiyorlardı. 2004 zaten senin dediğin gibi... Belki CSKA ilk gün Tau'ya takılmasaydı (2005) final bambaşka bir havada geçebilirdi. Terlemeden şampiyon oldular desek yeridir.
« Son Düzenleme: 16 Mart 2015, 21:09:54 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Zaten şu anki o Tel Aviv deplasmanının zorluğu algısı da o dönemlerde pekişmiş bir durum. Öyle tempoyla oynayan bir takımın bir de malum seyirci gazını arkasına aldığını düşünürsek, Saras gibi seyirci etkisiyle çok hızlı moda girebilen bir özel oyuncuyu da ekleyince, normalmiş aslında. O Saras'ın zirve zamanları öyle dominanttı ki Litvanya milli takımında bir 2003 Avrupa şampiyonlukları da var ki ortalama 20 sayı fark atarak rakiplere, güle oynaya gelmişti. O dönemin Maccabi'si böylesi özel parçalardan oluşuyordu. Sevsek de sevmesek de izleyene müthiş keyif veriyorlardı.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
Gentile ve Samuels çok formdalar. Bu iki oyuncunun savunmasında çok dikkatli olmalıyız. Gentile cidden pozisyonundaki oyunculardan çok daha güçlü, biz barça karşısında bir nevi kalıplı 3 numaramızın olmayışı dolayısıyla thomas karşısında biraz sıkıntı yaşamıştık. Gerek bogdan gerek emirin gentile savunmasında geri adım atmaması çok mühim. Çabuk sinirlenen bir oyuncu, bu faktörü de kullanmalıyız. Efes ve Laboral'in uzun süreli yenilgileriyle birlikte Milano'ya hiç ummazken önemli bir şans geldi. Bunu mutlaka değerlendirmek isteyecekler ve baskılı oynayacaklardır. Rakiplerimizin ispanyol deplasmanında zorlanacaklarını düşünüyorum bu hafta. Umarım iyi bir oyunla kazanıp serimizi sürdürürüz.

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya
Euroleague'de İtalyan takımlarıyla yapacağımız 30. maç.
Daha önceki 29 maçın 13'ünü kazandık, 16'sını kaybettik.

Milano'yla daha önce 7 kez karşılaştık. 4 galibiyet 3 mağlubiyetimiz var.

Milano'yla yaptığımız 7 maçın istatistikleri;

Atılan sayı, 3 sayı (başarı/yüzde), Serbest atış yüzdesi, Hücum ribaundu ve asist ortalamalarında Milano bizden üstün. Diğer istatistiklerde biz öndeyiz.

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya
Bu arada kazanırsak 8 maç üst üste kazanma rekorumuzu egale etmiş olacağız.
Malaga'yı da yenersek rekorumuzu kıracağız.

Çevrimdışı CemiL

• Üye
  • Yer: Adana
İyice dinlenmiş ve maça konsantre şekilde çıkmalıyız niyeyse bu maçtan tedirginim inşallah kazanırız
« Son Düzenleme: 17 Mart 2015, 09:19:16 Gönderen: CemiL »

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Bir kaç gün öncesine kadar tedirgindim ama nedense bugün içimde bir rahatlık var. Rahat olmamın sebebi, takım Euroleague maçlarına daha konsantre oynuyor. Lig maçlarında motivasyon sorunu yaşarken, Avrupa maçlarında daha farklı bir kimlikle oynuyoruz. Maça fırtına gibi girip, sonrasında küçük çaplı duraklamalar yaşayacağımızı ama sonunda bir şekilde galip geleceğimizi düşünüyorum.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Bir kaç gün öncesine kadar tedirgindim ama nedense bugün içimde bir rahatlık var. Rahat olmamın sebebi, takım Euroleague maçlarına daha konsantre oynuyor. Lig maçlarında motivasyon sorunu yaşarken, Avrupa maçlarında daha farklı bir kimlikle oynuyoruz. Maça fırtına gibi girip, sonrasında küçük çaplı duraklamalar yaşayacağımızı ama sonunda bir şekilde galip geleceğimizi düşünüyorum.

Abicim, Avrupa'nin en guclu takimlarindan birini evinde rezil edip, liderlige yukseldikten sonraki ilk macta salonun bombos kalmis.  Hatta o kadar bos ki, Hoca oksurse salonda yankilaniyor.  Boyle bir atmosferde istersen 1998 Chicago Bulls gelse, yine konsanstrasyon sorunu yasar. 

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
zor maç umarım kazanırız