Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 860750 defa)

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Aaskın

• Üye
  • Yer: Bursa
  • Son sözümüz FENERBAHÇE
Zoric'in attığı basketleri en kalas pivotlar atar denmiş. Çok çok acayip. Yaptığımız savunmadan bile daha acayip. İyi oynamadığıyla ilgili görüşlere büyük oranda katılıyorum ve saygım sonsuz fakat bulunduğumuz kıtada bilekleri en yumuşak üç beş pivottan biri bu adam. Attığı sayıları en kalas pivotlar atarmış. Akıl alır gibi değil bu eleştiri.

Başka bir noktaya daha değineyim. Şu forumda 4-5 ay Hackett istendi. Oyunu yönlendirirdi, savunma da yapardı. All around oyuncu tabirinin sözlük karşılığıydı. Her gün en az 1-2 giri yapıldı Hackett ile igili bir dönem. Bu yaz Moss gibi sert bir 3 numara istendi. Ek olarak dün akşamki yorumlarda bile kara adam eksik deniyordu. Semih çok istikrarsız Oğuz çok beyazdı. Mesela Samuels gibi kara bir adam alınsa çok sevinilecekti ama koç takıntılıydı işte.

Dün akşam yendiğimiz Milano bu dilenilen 3 tarzda oyuncuyu da kadrosunda bulundururken, kimsenin kalitesinden şüphe duymadığı Gentile ve skorerliğinden sual olunmayacak Brooks da yetmezmiş gibi rakip on ikideydi. Üstelik Milano, -mimarisinden mi kitlesinden mi kaynaklanmaktadır bilinmez- kulak memesi kıvamında bir salonda oynayacaktı maçı. Toparlayalım, tüm bunlara rağmen eurochallenge'da finale oynayan bir takımda bile oynayamayacak Can'ın ilk beş başlayıp 22 dakika süre adlığı bir maçta Emir kötüyken, Zoric'in ise beş dakika daha sahada kalsa forumda annesine küfredilecekken yendik.

Yapılan iş az bir iş değil. Eksiler elbette var ama dün akşam burada artılardan daha çok konuşulması garip geldi. Ben de bu açıdan bakayım dedim. Sanırım biraz karışık ve uzun cümleler oldu, umarım anlaşılıyordur.

Not: Yazıda bağzı cümleler ironi içerirken bağzıları içermez.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • RWB0 & SC30
Dün shawn james, 7 dakikada 8 PIR yapmıs. dua edelim de hazır degildi
Gecen seneki lawal hala akıllarda, nasıl pas pas olmustuk pota altında.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 13:29:15 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Hackett'ın dün kötü oynamıs olması,
gecen sene milano takımını top 16da saha kaldırdıgı gercegini değiştirmiyor.

playofflarda da maccabiye karsı oldukca iyi oynamıstı ayrıca.

dün gece 43, evet 43 dakika sahada kalmıs mesela. Yıgılıp kalmamıs iyi ki :)

Hackettı isteyen o dönem mesaj yazan biri olarak cevap verme geregi duydum :D
Su an gelsin, hatta dünkü mactan sonra gelsin yine kabulümdür mesela.. Aradıgımız tarz bir oyuncu

dün macın basında, can'ın az biraz yaptıgı topa baskıyı, hackett ile birlikte nasıl yapadık düşünmek lazım.
Üstüne hackett saha görüşü de yeterli bir oyuncu

Hackett ile ilgili söylediklerinize bir itirazım yok zaten hemen hemen aynı fikirdeyiz. Yorumda da Hackett'ı ya da Moss'u kötülemiyorum. Bu oyunculara değinmemin nedeni dün akşam yapılan işin zorluğuna dikkat çekmekti.

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
samuel sjames gibi adamlar çemberden sekip pota dibindeki topları içine vurmaları gayet doğal kalkıp orta mesafe şuta yeltensinler görelim bırak isabet bulmayı deneme bile yapamazlar. samuel şans toplarını iyi değerlendirdi. zoriç arkasında moss varken potaya gidemez kabul ama vesely 5 de oynamadığı sürece p&r savunan en iyi pivotumuz neticede.

koç tek taraflı oyuncu istemiyor işte niye anlaşılmıyo ki ? sizler o uzunlarınızı fantasy euroleague de istediğiniz kadar alıp oynatabilirsiniz.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock

Nemanja Bjelica 11 sayo-5 ribaunt-3 top çalma-1 blok
Jan Vesely 6 sayı-9 ribaunt-2 blok
Oğuz Savaş 8 sayı-2 ribaunt-3 blok
Luka Zoric 8 sayı-4 ribaunt
Semih Erden 2 sayı

15-23 ikilik atış, %65.2 yüzdeyle 35 sayı-20 ribaunt-7 blok-5 top kaybı

Nicolo Melli 12 sayı-8 ribaunt
Samardo Samuels 12 sayı-8 ribaunt
Linas Kleiza 6 sayı-2 ribaunt
Shawn James 4 sayı-3 ribaunt-1 blok

12-21 ikilik atış, %57.1 yüzdeyle 34 sayı-21 ribaunt-1 blok-3 top kaybı

bence ortada abi..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13

dün gece 43, evet 43 dakika sahada kalmıs mesela. Yıgılıp kalmamıs iyi ki :)

O nasıl olmuş yahu 40 dklık maçta nasıl 43dk sahada kalmış bu adam :)

Etit: süre toplamına bakmamışım :) 225 dk oynanmış
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 13:54:11 Gönderen: Civa »

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
Sezon başı olmasından dolayı henüz takımların hazır olmadığını göz önüne aldığımızda sürpriz sonuçların alınması ihtimaller dahilinde. İşi ciddi tutmak gerekiyor. Maç içerisinde rakibi en ufak bir şekilde küçümsersek cezasını çekeriz. İşi baştan ciddiye alıp, Milano galibiyetini bu maç ile değerli hale getirmeliyiz. 2'de 2 ile başlamak fikstürümüzün geri kalanını göz önüne aldığımızda bizim için önemli.
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
Euroleague'in dün gece canlı istatistik ekranında problem vardı. Maçı 45 dakika oynanmış gösteriyordu. Sanırım o istatistik de sorunlu olan dönemde alınıp yazılmış. :)
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Bizim Can, Turow için bir şeyler karalamıştı.

Euroleague gruplarında ilk kez mücadele edecek olan PGE Turow, Euroelague’de Barcelona, Panathinaikos, Fenerbahçe Ülker, EA7 Milano ve Bayern Münih ile beraber C Grubunda mücadele edecek.

PGE Turow’un Grup Fikstürü

17.10 PGE Turow-Panathinaikos (D)

23.10 PGE Turow-Fenerbahçe Ülker (E)

31.10 PGE Turow-Barcelona (D)

06.11 PGE Turow-Bayern Münih (E)

13.11 PGE Turow-EA7 Milano (D)

21.11 PGE Turow-Panathinakos (E)

27.11 PGE Turow-Fenerbahçe Ülker (D)

05.12 PGE Turow-Barcelona (E)

11.12 PGE Turow-Bayern Münih (D)

–.12 PGE Turow-EA7 Milano (E)

PGE Turow’un Tarihi

Polonya liginde yer alan Turow, S Górnik Turoszów adı ile 1948 yılında bir spor kulübü olarak kuruldu. 1964 yılında ise basketbol şubesini açarak adını KS TUROW Zgorzelec olarak değiştirdi. Günümüzde ki adı ise TUROW Zgorzelec.. 25 Sezon Polonya 2. liginde mücadele eden Turow, 2004 yılında burada şampiyon olarak Tauron Basket Liga’ ya yükseldi. 2004 yılından beri toplam 5 finali olan bu talihsiz takım şeytanın bacağını 2014’te son şampiyon Zielona Gora’yı 4-2 mağlup ederek tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandı ve 2011-12 (Elemeler) sonrası bir kez daha Euroleague’e katılmaya hak kazandı.

Avrupa Karnesi ;

2007-2008 Uleb Cup
2008-2009 Eurocup
2009-2010 Eurocup
2011-2012 Euroleague elemeleri + Eurocup
2014-2015 Euroleague

PGE Turow’un Sahasi

Polonya Temsilcisi, maçlarını 9.000 kişi kapasiteli Tipsport Arena’da oynuyor.

Takım Analizi

Artıları

– Tarihinin ilk şampiyonluğunun ardından Euroleague’de mücadele etmesi hem kulüp hemde taraftarlar açısından ekstra motivasyon olacaktır. Ve üzerlerinde baskı hissetmeden mücadele edecekler.

– Kadrosu her ne kadar yetersiz olsa da oyun tarzı ve oyuncu bilinilirliği bakımından tanıtımı ve bilgilendirilmesi pek kolay yapılamayan bir takım olması ortaya sürpriz sonuçların çıkabilmesini sağlayabilir.

– İşin saha içi yönüne bakarsak tempolu oyunu seven bir takım.. İşin hücum yönünde oldukça rahatlar..

Eksileri

– Tarihinde ilk kez Euroleague gruplarında mücadele edecek olan Turow, kamoyuna göre ‘ölüm grubuna’’ düşmüş durumda. Mücadele edeceği C grubunda, Avrupa’ya damga vuran yeni transferleri ile Fenerbahçe Ülker-Milano’nun yanı sıra hep buralarda yer bulan ve Euroleague kültürü had safhada olan Panathinaikos – Barcelona bulunuyor. Tabii son birkaç sezondur emin adımlar ile ilerleyen Bayern Münih’i de unutmamak gerek.

– Ülke olarak bulundukları mevki yüzünden tribün desteği istenilen noktada değil ve NBA taraftar profili örnek olarak alınmış durumda.

– Bu seviye için kadroları bir hayli yetersiz gözüküyor.. Özellikle yabancı oyuncuları belirli bir kalite de olsa da yerli oyuncularının kalitesi değil Euroleague, Eurocup için bile yetersiz..

– Tempolu bir basketbol oynadıkları için savunmada zaman zaman çok büyük sıkıntılar yaşayabiliyorlar..

Kadro kalitesi (5 yabancı oyuncu), grupta bulunan takımlar ve Euroleague’de ki tecrübesine bakıldığı zaman işlerinin çok zor olduğu ortada..

Gelenler

– Mardy Collins (Olympiakos) Guard, 30 yaşında – 45 maç-16.0 dk-61 sayı-2.9 ribaunt-2.0 asist –

– Michael Gospodarek (Kolobrzeg) Guard, 23 yaşında – 10 maç-32.4 dk-8.7 sayı-3.7 asist-2.6 ribaunt –

– Vlad-Sorin Moldoveanu (Kalev Cramo) Power Forvet, 28 yaşında – 59 maç-25.3 dk-13.3 sayı-6.1 ribaunt-1.2 asist –

– Mateusz Kostrzewski (Anwil) Kısa Forvet, 25 yaşında – 37 maç-26.0 dk-9.3 sayı-3.6 ribaunt-1.0 asist –

– Adam Węckowski (Związek Koszykówki) Guard, 19 yaşında – istatistik yok –

– Robert Kurzyński (-) Guard, 19 yaşında – istatistik yok –

Gidenler

– Denis Krestinin (Jelgava)

– Maciej Muskala

– Kacper Olszak

– JP Prience (Telenet Oostende)

– Mateusz Podanowski

– Piotr Stelmach (AZS Koszalin)

– Mike Taylor (Yeşilgiresun)

Hazırlık Maçları

PGE Turow-Szolnoki Olaj: 79-70

PGE Turow-Nymburk: 92-94

PGE Turow-Alba Berlin: 82-69

PGE Turow-Telekom Bonn: 72-82

PGE Turow-Gravelines: 81-77

PGE Turow-CSU Ploiesti: 96-92

PGE Turow-Dinamo Sassari: 97-96

PGE Turow-Slask Wroclaw: 85-70 (Süper Kupa)

PGE Turow-Energa Czarni: 87-80 (Lig)

Kadro Dizilimi

PG: Mardy Colins-Tony Taylor-Lukasz Wisniewski

SG: Nemanja Jaramaz-Michal Chylinski-Michael Gospodarek

SF: Mateusz Kostrzewski-Jakub Karolak

PF: Vlad Moldoveanu-Filip Dylewicz

C : Ivan Zigeranovic-Uros Nikolic-Damian Kulig

http://zonebasket.com/pge-turow/

Hazırlayan: Can Apaydın
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 13:58:38 Gönderen: Utkan Şahin »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
Bu mesaj baglaminda degil ama neden rakip topcular iyi oynamayinca:ya hazir degil ya da gecici oluyor da... bizimkilerde
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30

Etit: süre toplamına bakmamışım :) 225 dk oynanmış

ben de anlamadım :D aklım bir de nbae gitti ahahaha
ne yapmıs diye euroleague sitesini acıp orda gördüm ben de
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 13:59:04 Gönderen: Bukefalos »

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Nemanja Bjelica 11 sayo-5 ribaunt-3 top çalma-1 blok
Jan Vesely 6 sayı-9 ribaunt-2 blok
Oğuz Savaş 8 sayı-2 ribaunt-3 blok
Luka Zoric 8 sayı-4 ribaunt
Semih Erden 2 sayı

15-23 ikilik atış, %65.2 yüzdeyle 35 sayı-20 ribaunt-7 blok-5 top kaybı

Nicolo Melli 12 sayı-8 ribaunt
Samardo Samuels 12 sayı-8 ribaunt
Linas Kleiza 6 sayı-2 ribaunt
Shawn James 4 sayı-3 ribaunt-1 blok

12-21 ikilik atış, %57.1 yüzdeyle 34 sayı-21 ribaunt-1 blok-3 top kaybı

bence ortada abi..

Ne ortada ki utkan,
Ben shawn jamesten bahsettim sadece. Samardo samuels hakkında ne bugün ne de daha öncesinde tek kelime etmemişimdir.

Adam oynadıgı dakikları cok net domine etti, bunda hemfikiriz herhalde.

kac dakika oynadıgı belli degil, 7 diyor ama 43 gibi olmasın :D
7 veya 17, oynadıgı sürede her iki pota altında da etkiliydi.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 14:03:52 Gönderen: Bukefalos »

fbkolik

• Ziyaretçi
Zoric'in attığı basketleri en kalas pivotlar atar denmiş. Çok çok acayip. Yaptığımız savunmadan bile daha acayip. İyi oynamadığıyla ilgili görüşlere büyük oranda katılıyorum ve saygım sonsuz fakat bulunduğumuz kıtada bilekleri en yumuşak üç beş pivottan biri bu adam. Attığı sayıları en kalas pivotlar atarmış. Akıl alır gibi değil bu eleştiri.

Başka bir noktaya daha değineyim. Şu forumda 4-5 ay Hackett istendi. Oyunu yönlendirirdi, savunma da yapardı. All around oyuncu tabirinin sözlük karşılığıydı. Her gün en az 1-2 giri yapıldı Hackett ile igili bir dönem. Bu yaz Moss gibi sert bir 3 numara istendi. Ek olarak dün akşamki yorumlarda bile kara adam eksik deniyordu. Semih çok istikrarsız Oğuz çok beyazdı. Mesela Samuels gibi kara bir adam alınsa çok sevinilecekti ama koç takıntılıydı işte.

Dün akşam yendiğimiz Milano bu dilenilen 3 tarzda oyuncuyu da kadrosunda bulundururken, kimsenin kalitesinden şüphe duymadığı Gentile ve skorerliğinden sual olunmayacak Brooks da yetmezmiş gibi rakip on ikideydi. Üstelik Milano, -mimarisinden mi kitlesinden mi kaynaklanmaktadır bilinmez- kulak memesi kıvamında bir salonda oynayacaktı maçı. Toparlayalım, tüm bunlara rağmen eurochallenge'da finale oynayan bir takımda bile oynayamayacak Can'ın ilk beş başlayıp 22 dakika süre adlığı bir maçta Emir kötüyken, Zoric'in ise beş dakika daha sahada kalsa forumda annesine küfredilecekken yendik.

Yapılan iş az bir iş değil. Eksiler elbette var ama dün akşam burada artılardan daha çok konuşulması garip geldi. Ben de bu açıdan bakayım dedim. Sanırım biraz karışık ve uzun cümleler oldu, umarım anlaşılıyordur.

Not: Yazıda bağzı cümleler ironi içerirken bağzıları içermez.
Zoric bilekleri yumuşak bir oyuncu olabilir,öyle de ama ne zaman gördün sen bunun bir işe yaradığını.Attığı basketleri dikkatli izle,hep bomboş pozisyonda al da at diye paslar geliyor ki buna rağmen Zoric'in bu pozisyonları bile kaçırdığı oluyor ya da bazen içeri iyi devrilip sayı buluyor.Sen ortada hiçbir pozisyon yokken Zoric'e"Al ne yaparsan yap" deyip topu verdiğinde Zoric ne yapıyor,asıl önemli olan o.Barcelona hiçbir şey yapmadan sadece Tomic'e "Al ne yaparsan yap" deyip 15 sayı buluyor maç başı,keza Krstic de öyle sayılar buluyor.Sırtı dönük oyunu ne zaman işe yaramış Zoric'in ya da orta mesafeleri ne zaman işe yaramış.Biz Zoric'e ne zaman "Al ne yaparsan yap" dediğimizde başımız hep çok ağrıdı.Savunmasından hiç bahsetmedim bile.

Samuels denilen adam çok enteresan bir oyuncu.Geçen sene çok fazla seyretme imkanım oldu.O bildiğimiz siyahi oyunculardan değil.Adam hem fena savunma yapmıyor,hem sırtı dönük oynuyor,hem orta mesafesi var,çok boş kaldığında 3lük bile atıyor ve bir maçta 3 tane 3lük isabeti bulmuştu geçen sene.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Bjelica nın biraz daha defans olarak iyi olması şart.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Munez

• Üye
  • Yer: Istanbul
Abilerim kardeşlerim maçı izleyemedim dün gece. Maçı bulabilceğim bi link vs. bilen var mı ?
3D