Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 861790 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ben bizi neden sürekli Eziyorlar T 16 da hakemler onu anlamadım..Mimlediler mi İspanyol PezOları bizi..Geçen senede Barca maçında anamızı ağlatmışlardı..İnişte topları basket vermemişlerdi falan..

Resmen işlediler maçı..Yalnız yinede son ribauntu çeksek almıştık..

Hataliydi cogu kararlari.  Kac tane top tasima vardi, ben sayamadim mesela.  Ayrica Bogdan turnikeye girerken, bariz faul vardi.  Keza onlara verilen cok ucuz fauller vardi. 

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
  • Yer: İstanbul
"Yarı sahada gelen ilk topu alıp tüm rakip savunma üzerinde iken üstüste aynı zorlamaları yapmanın faydası yok" dedigin, kacirdigi ikilik sut sayisi 6.  Onu yererken, cok ovulen Bogdan'inki ise 5.  Cok elestirilen son topu kullanirken potaya yaklasik 4 metre uzaklikta.  Iki sayi gerideyken, Bogdan'in kacirdigi turnikenin potaya uzakligi ise 30 santim. 

ya iyide biri 2 top kaybı diğeri de 5 top kaybı yapmış, zorice yaptırdıklarını da saymıyorum. Öyle bakarsak biri voronsevithci geçememiş 4 metreden göndermek zorunda kalmış diğeri faule rağmen içinden çıkmış denilebilir. Velhasıl kelam M16 nızı düşmanın gözüne sokmaya bu kadar gerek yok, kurarsın pusuyu bahsettiğiniz sapanlarla ki bence yok öyle oyuncu bizde öldürücü darbeyi andrew ile yaparız:) Saygılar.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Hataliydi cogu kararlari.  Kac tane top tasima vardi, ben sayamadim mesela.  Ayrica Bogdan turnikeye girerken, bariz faul vardi.  Keza onlara verilen cok ucuz fauller vardi. 

Teo'nun her pozisyonunda çıkardığı dirsekleri es geçmeleri de akıl alır gibi değildi.

Çevrimdışı Besim

• Üye
ya iyide biri 2 top kaybı diğeri de 5 top kaybı yapmış, zorice yaptırdıklarını da saymıyorum. Öyle bakarsak biri voronsevithci geçememiş 4 metreden göndermek zorunda kalmış diğeri faule rağmen içinden çıkmış denilebilir. Velhasıl kelam M16 nızı düşmanın gözüne sokmaya bu kadar gerek yok, kurarsın pusuyu bahsettiğiniz sapanlarla ki bence yok öyle oyuncu bizde öldürücü darbeyi andrew ile yaparız:) Saygılar.

Zaten yaptigi iki top kaybi Zoric yuzunden :) 

Bravo, iste dedigim husus da bu zaten.  Her sey bir perspektif meselesi.  Istedigin an, meseleyi farkli bir bakis acisindan sunabilirsin.  Hukuk dunyasina hosgeldin!  :) 

Çevrimdışı fundamental

• Üye
bugun zisis de 5 faul almayabilirdi bana gore. hakemler rezaletti. murat murathanoglu da soyledi, rusyada olsa bu kadar yanli yonetim saglayamazlar.

bu arada glock'un bence elestirilen kismi topu aldiktan sonra gecirdigi sure. bunu bizde gecen sene bojan yapiyordu, top elinde patliyordu. O da yokluktan. Bu sene glock yapiyor. En olmadik zamanda 3lugu de gonderiyor ona da tamamim ama daha verimli kullanamaz miyiz ? Ya da rotasyonda farkli 5ler kullanilabilir bilmiyorum. 

Daha once gruptan 1-2 cikamazsak f4 hayal olur diye dusunuyordum ama suan siralamanin bir onemi yok bence. Fenerbahce Ulker bugun kim cikarsa ciksin karsisina yenme ihtimali oldugunu kanitladi.

Çevrimdışı Besim

• Üye
bugun zisis de 5 faul almayabilirdi bana gore. hakemler rezaletti. murat murathanoglu da soyledi, rusyada olsa bu kadar yanli yonetim saglayamazlar.

bu arada glock'un bence elestirilen kismi topu aldiktan sonra gecirdigi sure. bunu bizde gecen sene bojan yapiyordu, top elinde patliyordu. O da yokluktan. Bu sene glock yapiyor. En olmadik zamanda 3lugu de gonderiyor ona da tamamim ama daha verimli kullanamaz miyiz ? Ya da rotasyonda farkli 5ler kullanilabilir bilmiyorum. 

Daha once gruptan 1-2 cikamazsak f4 hayal olur diye dusunuyordum ama suan siralamanin bir onemi yok bence. Fenerbahce Ulker bugun kim cikarsa ciksin karsisina yenme ihtimali oldugunu kanitladi.

Simdi "elestiri tarzi" dikte etmek gibi olmasin ama elestiri olacak ise boyle olmali.  Verimli kullanma isine ben de katilirim.  Nihayetinde boyle bir skorer varken, kullanmak gerekir; koreltmek degil.  Verimli kullanma hususunda da top tabii ki Obra'da.

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
gouyu böyle kullanmasının nedeni onun gelişmesini sağlamak diye düşünüyorum sonra gerektiği şekilde oynatacaktır mesela bojan geçen sene bazı konularda gerçekten çok ilerletti özellikle topsuz oyunda ama onu mecburiyetten gerektiği gibi kullanamadık zocun akıl almaz bir oyuncu geliştirme anlayışı var ve oyuncuların buna verdiği tepki bunun yönünü belirliyor

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
Bir ara Obradovic kenarda Gou'ya bir sey ciziyordu. Orada sanirim Gou'ya ikili sikistirma geldiginde neler yapmasi gerektigini anlatiyordu. Kenara degil topu ortaya vurmaya calis, baski yalanci baski olmaktan cikinca ama tamamen acin kapanmadan (bu araligi cidden zordur tutturmak) topu serbest atis cizgisi uzerindeki uzuna gecir. Boyle seyler anlatti. Gou daha sonra tekrar oyuna girdiginde bunu iki kere cok guzel yapti, devaminda bos sutu istedigimiz gibi bulamasak da. Buradan Obradovic'in Gou'ya yaklasiminin yumusak bir sekilde ve takimlarin ona aldigi onlemleri cezalandirmasina yonelik oldugunu goruyoruz. Bu baglamda topu elinde cok tutuyor elestirisi bence dogru ama bunu gelistirecektir cunku gercekten ozverili bir oyuncu oldugunu dusunuyorum ve gecmisiyle ilgili yazilar okudum.

Savunmada takimi katletti seklindeki bir yaklasim abartili. Daha once de yazmistim toplu adami savunurken sikintisi olmasa da bazen topsuz oyunda adamina bir adim gec kaliyor, ama su da var arkadaslar, hayatinda ilk kez savunmada bu seviyeyi yakalamasi gereklilik haline geldi ve elinden geleni yapiyor. Sirti donuk oyuncuyu yardim almadan savunmasi ise fiziksel olarak zor.

Bu kadar yakin kaybedilen macta zor olsa da ben kurban secmek yerine mac onu tahminlerimize bakinca cogumuzu olumlu yonde yaniltan takimi alkislamak ve elestirileri yapici yapmak gerekir diye dusunuyorum.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
gouyu böyle kullanmasının nedeni onun gelişmesini sağlamak diye düşünüyorum sonra gerektiği şekilde oynatacaktır mesela bojan geçen sene bazı konularda gerçekten çok ilerletti özellikle topsuz oyunda ama onu mecburiyetten gerektiği gibi kullanamadık zocun akıl almaz bir oyuncu geliştirme anlayışı var ve oyuncuların buna verdiği tepki bunun yönünü belirliyor
Calisma azmi, hirsi iyi olan bir oyuncuyu buldugunda o oyuncuda gelecek goruyor. Takimin hedefledigi en ust seviyede bu adamin sahada olabilmesi icin bir cok seyi kabul edilebilir duzeyde yapmasi lazim. Melih'in savunmasi, Kenan/Berk'in sutu, Jan'in serbest atislari; Gou'nun da bahsedilen nispeten daha kucuk kusurlari. Bu eksiklerini duzeltmeyen oyuncularin bugunku mac veya playoff gibi kritik anlarda sikinti yaratacagini dusunuyor ki yaratiyor, bazilari kabul edilemez duzeyde oldugu icin sure bile alamadi.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı otuzbeşbuçuk

• Üye
  • Yer: izmir
Biz ne söylersek söyleyelim ne kadar iyi kadro kurarsak kuralım sonuçta euroleague bir ispanyol-yunan organizasyonu ve iki ispanyol takımının olduğu bir grupta senin maçına iki ispanyol hakem birden verebiliyorlar. Bizim şirketler de euroleague'e sponsorluk yarışına girsinler resmen adamları bizimkiler finanse ediyor.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Cska, iyi savunma yaptı, iyi top dolaştırdı ve en önemlisi de (son dakikaları saymazsak, ki o zamana kadar kaçırmış olsa maç lehimize bitmiş olacaktı) muazzam serbest atış isabeti ile oynadı.

Bize gelince, inanılmaz efor sarfettik. Zaman zaman basit ve can yakan hatalar da yaptık ama mücadelemiz takdire değerdi. Hakem hataları ve şans faktörü dün galibiyetimizi engelledi. Maçın kırılma anı, Zisis'in Teodosiç'e üçlük anında yaptığı fauldü. O faul olmasa ribaund bizdeydi ve maç bitecekti ama olmadı. Sağlık olsun.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı ObiCanKimobi

• Üye
  • Yer: İzmir
    • @ObiCanKimobi
Ben bu maçla çok umutlandım. Mücadeleden salon atmosferine, Zisis'in katkısından takımın hırslı ve kenetlenmiş görüntüsüne kadar pek çok olumlu şey vardı. Bundan sonra üstüne koyarak gideceğiz bence ve Moskova'da galibiyet beni şaşırtmaz. Keşke şu dönemde ligde yumuşak maçlar olsaydı :-/ Pazartesi Daçka maçına kadar nasıl dinlenecekler bilmiyorum. Özellikle Bjelica. Allah'tan yaşı genç. Yıldız oyuncularımızın yaşının genç oluşu beni sevindiriyor.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Şanssız bir şekilde kaybetmek hariç her şey güzeldi dün akşam.
Taraftar koç oyuncular hatta hiç beğenmediğim Zoriç bile iyiydi.
Kötü olan ise iki tane oç ispanyol ve kenarda duran sevimsiz İTuidis'ti.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
nemanja da bir insan evladı uzatmaya giden bir maçta 45 dk hiç çıkmadan oynadı. dinlendirip maç sonuna daha diri tutabilseydik keşke. vesely hiç 4 numara oynatmadı hines ve kaun karşısında o da 15 dakikada 5 faul yapıp çıktı.

zisis 29 dakikada 5 faul yapıp çıktı ama çok 5 sayı 6 asist yapmış iyi oynadı. ilerleyen zamanlarda özellikle hücumda takımımıza inşallah daha iyi yardımcı olacaktır.

6 fazla top kaybı yapmamız, rakibin 5 tane fazla aldığı ribaund ve bizim 15/24 yüzdemize karşılık rakibin 33/38 serbest atış yüzdesi maçı kaybetme sebeplerimiz. kişisel hatalar her zaman olur önemli olan mücadele edip karekter koymak takım çok iyi mücadele etti. tebrik ederim takımımızı ama top 8 ve final four yolunda çok büyük bir avantaj sağlayabileceğimiz bir maçı kaybettik. eurolig'in belki de en iyi ve formda takımından alacağımız galibiyet çok iyi olacaktı bu cska içeride dışarıda zor maç verir. hedef son 4 ise ilk 2 çok büyük avantaj kredimiz çok az bunu düşünerek yola devam. ilk maçlarda deplasman takımları ev sahibi takımların canını çok yaktı ama bu son sekizde böyle olmaz.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Goudelcok savunma sorunu yüzünden sayı yemedik ki bu maç.  2 3 tane yaptığı top kaybı kendisine yakışmadı ama hem ilk çeyrek zoric ule beraber bizi oyunda tuttu hemde sin çeyrek  7 sayo gerideyken o imkansi 3lugu gönderdi ve maçı uzatmaya götürmemizi sağlayan geri dönüşü yaptı.
Cska gibi takımı 74  sayıda tutmak hemde 28 sayi yediğin ilk çeyrek sonrası muhteşem bir olay . 3 çeyrek çok çok iyi savunma yaptık. 38 serbest atış verdiler rakip takıma olamaz Böyle birsey..
bogdan turnikesi net fauldu
cska çok iyi savunma takımı yinede  20 asist üzerinden sayı bulmak çok güzel. Zisis henuz takima geleli 2 gun oldu. 1 anda herseyi ona teslim etmek hayalcilik olurdu. Maşallah iyi katki verdi daha çok antreman yaptıkça daha çok katkı verecektir. Vesely ye çok erken faul çaldılar doğru düzgün yararlanmadık kendisinden.. yoksa  2nci çeyrek cska nin içinden geçtiğimiz anlarda bjelica/ vesely beraber oynuyorlar idi.
Emir e ihtiyacımiz var. 2nci çeyrek  4 sayı ondeyiz o hücumda doğru hareketi yapsa 6 ya cikacak olan sayi ters döndü betaber oldu. Işte böyle  3/4 tane kırılma anı vardı  maçta.. sayi ile sonuçlanmayan ama iyi top çevirip hücum ettiğimiz 4 5 pozisyon sa vardı.
25.5 saniye varken hücum etmek tehlikeli.  Bi hata veya erken kullanılan şut sırasında rakibe hücum etme fırsatı verilebilir . Niyetim 74 74 iken goudelock ile bu şekilde bu yüzden hücum ettik. Daha iyi kullanabilirdi canı sağolsun
goudelock sezon başından beri çok zor şeyleri o kadar basir şekilde yaptı ki hepimizi neredeyse mükemmelle alıştırdı. Yaptığı inanılmaz şutlar normal.gibi geliyor. En ufak hata /top kaybi yanlış tercih sirasinda adami kesmek için fırsat kollanıyor gülüp geçiyorum. 
19 sayi (11/5 2lik ... 6/3 3 lük.  Serbest atış hic yok ) 5 top kaybı  3 asist 2 rib 1 top çalma...