Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 850081 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet

Ha ha geçen Konya-beşiktaş maçını yorumlayan bir ara ulumaya başladı ekranda ne oluyor dedim..garip garip sesler çıkarmak moda oldu...Yapacak bir şey yok, gençler yerine sırf eski basketbolcu diye adamlara yorum yaptırırsan olacağı bu..Halbuki bu işi çok iyi yapacak isimler var piyasada
abi efesin eurolig maçlarını yorumlayan adam sunucudan fazla konuşuyor.coach gibi olmaz ah verme ovvvvv hadi be" böyle tepkiler mi verilir abi ya.sen orda yorumcusun.

gerçekten var bir sürü öyle genç  insanlar ama galiba bunlar murat murathanoglu ismet bademin kankaları :D

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
abi efesin eurolig maçlarını yorumlayan adam sunucudan fazla konuşuyor.coach gibi olmaz ah verme ovvvvv hadi be" böyle tepkiler mi verilir abi ya.sen orda yorumcusun.

gerçekten var bir sürü öyle genç  insanlar ama galiba bunlar murat murathanoglu ismet bademin kankaları :D

TBF eski oyunculara iş buluyor, meşgul ediyor işte..takımlarla geziyorlar vs vs..maalesef profesyonellik bu işte...

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet
TBF eski oyunculara iş buluyor, meşgul ediyor işte..takımlarla geziyorlar vs vs..maalesef profesyonellik bu işte...
bizi zaten bu kayirmalar bu hale getiriyor.
avrupanin en iyi ligiyiz derler ama en berbat mac yorumcularini falan bulurlar.bi suru şey soylenir de neyse.

Çevrimdışı RUB

• Üye
  • Yer: Avşa
    • Captain_1907
Goudelock'un küfür kıyamet şeklinde eleştirilmesini anlamıyorum. Tamam dün topu elinde fazla tuttu hücümü zorladı ama bence Avrupa'da skora bu kadar kolay ulaşabilen fazla oyuncu yok o yüzden onun savunma defolarını en aza indirmemiz yeterli olacaktır.
Hepimiz ölelim FENERBAHÇE yaşasın!!!

Çevrimdışı Stojakoviç

• Üye
  • Yer: Ankara/İzmir
  • It ain't over till it's over!
    • dincerorc
Yorumcular hususunda Tufan'ın üzerine tanımam (!) Gs Liv Hospital'ın, koçların, oyuncuların hata yaptığı vaki değil. Olduysa da "düşünce doğru ama uygulayamadılar!"

Bir de bugün Murathanoğlu "gümbür gümbür geliyor demez mi?? İnsan sinirden çıldırıyor tv karşısında.
Hoops and rap

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
Ligtvde maratonda şanşal tribunler neden boş diye sorgularken, stadın mudavim arkadaslarıyla konuştuğunda abi biz artık basketbol maçlarına gidiyoruz demişler konuştuğu fenerbahçeli dostları :)
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

hmetin

• Ziyaretçi
Goudlock'ın kufur kıyamet elestirildigini dusunmuyorum.Cunku hicbir oyuncu onu hak etmedigi gibi Goudlock kufur edilecek bir oyuncu degil suna da takılmıyorum.Salon Full dolu seyirci,taraftar tum destegi vermis.Sosyal medyada 50 milyon adamı kontrol edemezsin.2 tane eksiden,3 tane twitten kufur ettiyse bunları Fb taraftarı olarak nitelendirmeye gerek yok.Goudlock muthis bir skorer ayrıca ona koc da ozgurluk vermis.20 saniye topu tutup son 3 saniye pas atması ya da sut atması elestirilebilir.Bunda anormal birsey gormuyorum.

Macı salondan seyreden arkadaslar herseyi cok daha net gormuslerdir.Benim ekrandan gordugum macın kaybedilmesinin 1. sebebi alınmayan savunma ribauntlarıdır.En kritik yerlerde alamadıgımız 3-4 ribaunt macın kaybedilmesine ve uzamasına neden olmustur.Ayrıca hicbirimiz agıtlar yakmadık.Onumuze bakalım dedik.Digerlerini yenersin,istedigini alırsın.2. sebep serbest atıslar olabilir.Ki zaten koc roportajda kotu atıyoruz duzeltmemiz lazım demisti.Muhtemelen calısılıyordur.Bjelica ile Bogdan'ı hicbir vicdanı olan taraftar elestiremez.Adamlar oyunun 2 yonunu de oynuyor,korkusuzca savunma ve hucum ediyor.Ribaunt kovalıyor.Keske Bjelica 5 yıl kalsa diyorum.Keske Phoenix'e gitmese de Bogdan da 8 yıl kalsa muhtesem oyunculara sahibiz.

Kufur falan etmem.Zaten kufur ve hakaret eden GS li eziklere de hak ettikleri cevabı vermeye calısıyorum.Ama ben Hickman'ı hic begenmiyorum.Bir kıpırdama var ama hic yeterli degil,gecen sene mi yanıltıcı oldu,oldugundan fazla mı gosterdi.Yoksa cok iyi oyuncu da bizde mi oynamıyor anlamıs degilim.Ama begenmiyorum.Zisis ise adam daha antrenmana cıkmadan sahada arkadas ben kaliteyim diyor.Yarın 25-30 dakika oynayacak ve sov yapacak.Kalite adam kendini gosteriyor.Bogdan kotu de oynasa kalite,Bejelica oyle,Zisis oyle,Goudlock muthis skorer,Vesely inanılmaz bir atletizm katıyor ve eksikleri olsa da 3-4-5 cok yonlu oynatıyorsun.Hickman ise onu gosteremiyor.Zoric yetersiz olabilir ama adam 2 senedir parkeye terini en fazla akıtan oyunculardan adamı begensen de begenmesen de saygı duyuyorsun.

Bundan sonraki maclar icin hataları azaltıp grubu 3 maglubiyet ile bitirmeye bakmalıyız dusuncesindeyim.Erken olabilir ama seneye de Zoric ile Hickman yerine kaliteli adamlar almalıyız.Ahmet Bey'e de yazdım.Yarın Obradovic,Bjelica ile 5 yıl uzatılmalı, Zoric-Hickman dısında da kadro korunmalı insallah ilk 2 de bitirecegiz.

« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 22:52:03 Gönderen: hmetin »

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
Bugünkü LigTv tayfası Gou konusunda yangına körükle gitti.Bakalım yarın bütçe uzmanı İsmail Şenol ve savunma analizcisi İhsan Bayülken Gou hakkında nasıl ahkam kesecek :D

Bu arada Bjelicayı eleştirmem ama Bogdanı eleştiririm.Çünkü Bogdan da sene başı kayıplardaydı,kendisine yakışmayacak derecede pasif ve çekingendi.Neyse ki toparladı o da.He şunu da diyeyim Bogdanın Efes maçındaki yaptığı savunma hatalarını Goudelock bu maçta yapmamıştır mesela.Ama dediğim gibi algıda seçicilik bu olay.Ben de Gou'ya fazla yüklenildiği için diğer oyuncuların hatalarına bakıyorum.

hmetin

• Ziyaretçi
Nasıl baktıgına baglı herkes haklı ya da herkes haksız durumu var.Cem Hoca diyor ki Goudlock sene basından beri o kadar zor seyleri basit gosteriyor ki basit sanılıyor.Yuzde bir milyon dogru muthis skorer,EL 3'luk rekortmeni diger taraftan da hataları da var.Tekirdaglı Hoca ki Basketbol uzmanı sevdigimiz abimiz hatalarını da soyluyor.Yani kufur eden ezik demiyorum ama elestiren 2 kısımın da haklılık payı var.
Bogdan kotuydu sene bası ama kalitesini gosterdi.Oynadıgı kotu maclar da olabilir.Ama adam kalite ve muhtesem maclar da oynuyor.Goudlock da kalite adam sorun yok.Bugun Goudlock 25 atıp ustune savunma yapıp,top calsa Lakers bırakır mı?

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
Aynen abi aynı fikirdeyim.Gou'nun topu bu kadar kullanmak zorunda kalması akıcılığı kısıtladı elbet.Ama maçın günah keçisinin o olmasını doğru bulmuyorum.Pota altından daha verimli olabilseydik Gou'nun eline de bu kadar top kalmazdı,içeriden hücumda pasif kaldık iş dışarıya kaldı.Cska'nın savunması da iyiydi ki Gou bu kadar sert savunmaya karşı yine iyiydi ben yüzde 20 ile 6 7 sayı bekliyordum kendisinden :D.Barca maçlarında daha çok zorlanmıştı Gou.

İkinci çeyrekte geri dönüşteki Gou'suz beş koçun aklından geçmiştir,notunu almıştır.

Semih+Emir'in takıma bir şekilde dahil olması lazım.Semih genelde dahil olsa da Emir biraz durağan şu maçta 10 dakika alması az geldi.Hickman sakatlıktan yeni çıktı zaten bizdeki formu çok çok üst düzey değildi yeniden toparlanma süreci olacaktır.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 23:17:15 Gönderen: Undisclosed Desires »

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
  • Yer: İstanbul
Geçen sene top16 da bojan ile başlayan tepede topu alıp diğer oyuncuların eline değmeyip birebir zorlamalar ve top kayıpları hepimizi kanser etmişti.Sene sonu bojan gitsin de kurtulalım dedi biçoğumuz.Eğer gouya da bojan rolü biçilirse o bahsedilen platformlarda küfür yemeye devam eder.
Bu şekilde hem takım hem de kendisi zora giriyor.

Bu seneki takım geçen seneden çok daha opsiyon sahibi ve daha karakterli. Sayı kralı bojan top16 da feci toslamıştı aynı tekrardan aynı sonuç çıkar. Korkum bu zorlamaların artmasındandır. Yoksa gounun kalitesi tartışılmaz.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Goudlock'ın kufur kıyamet elestirildigini dusunmuyorum.Cunku hicbir oyuncu onu hak etmedigi gibi Goudlock kufur edilecek bir oyuncu degil suna da takılmıyorum.Salon Full dolu seyirci,taraftar tum destegi vermis.Sosyal medyada 50 milyon adamı kontrol edemezsin.2 tane eksiden,3 tane twitten kufur ettiyse bunları Fb taraftarı olarak nitelendirmeye gerek yok.Goudlock muthis bir skorer ayrıca ona koc da ozgurluk vermis.20 saniye topu tutup son 3 saniye pas atması ya da sut atması elestirilebilir.Bunda anormal birsey gormuyorum.

Macı salondan seyreden arkadaslar herseyi cok daha net gormuslerdir.Benim ekrandan gordugum macın kaybedilmesinin 1. sebebi alınmayan savunma ribauntlarıdır.En kritik yerlerde alamadıgımız 3-4 ribaunt macın kaybedilmesine ve uzamasına neden olmustur.Ayrıca hicbirimiz agıtlar yakmadık.Onumuze bakalım dedik.Digerlerini yenersin,istedigini alırsın.2. sebep serbest atıslar olabilir.Ki zaten koc roportajda kotu atıyoruz duzeltmemiz lazım demisti.Muhtemelen calısılıyordur.Bjelica ile Bogdan'ı hicbir vicdanı olan taraftar elestiremez.Adamlar oyunun 2 yonunu de oynuyor,korkusuzca savunma ve hucum ediyor.Ribaunt kovalıyor.Keske Bjelica 5 yıl kalsa diyorum.Keske Phoenix'e gitmese de Bogdan da 8 yıl kalsa muhtesem oyunculara sahibiz.

Kufur falan etmem.Zaten kufur ve hakaret eden GS li eziklere de hak ettikleri cevabı vermeye calısıyorum.Ama ben Hickman'ı hic begenmiyorum.Bir kıpırdama var ama hic yeterli degil,gecen sene mi yanıltıcı oldu,oldugundan fazla mı gosterdi.Yoksa cok iyi oyuncu da bizde mi oynamıyor anlamıs degilim.Ama begenmiyorum.Zisis ise adam daha antrenmana cıkmadan sahada arkadas ben kaliteyim diyor.Yarın 25-30 dakika oynayacak ve sov yapacak.Kalite adam kendini gosteriyor.Bogdan kotu de oynasa kalite,Bejelica oyle,Zisis oyle,Goudlock muthis skorer,Vesely inanılmaz bir atletizm katıyor ve eksikleri olsa da 3-4-5 cok yonlu oynatıyorsun.Hickman ise onu gosteremiyor.Zoric yetersiz olabilir ama adam 2 senedir parkeye terini en fazla akıtan oyunculardan adamı begensen de begenmesen de saygı duyuyorsun.

Bundan sonraki maclar icin hataları azaltıp grubu 3 maglubiyet ile bitirmeye bakmalıyız dusuncesindeyim.Erken olabilir ama seneye de Zoric ile Hickman yerine kaliteli adamlar almalıyız.Ahmet Bey'e de yazdım.Yarın Obradovic,Bjelica ile 5 yıl uzatılmalı, Zoric-Hickman dısında da kadro korunmalı insallah ilk 2 de bitirecegiz.

Abicim, Eksi Sozluk'u acip bakabilirsin.  Hatta mac sirasinda ve akabinde neler yazildi.  Neyse ki sonradan silen de oldu.  Orada da mesajlastigim kisiler oldu: ozel mesajlarda bile kufurler girla gitti.

Mesela ben bilmiyordum ama Goudelock'in yaygin bir lakabi varmis: gotlek.  Bu lakabi veren kisiler de guya Fenerbahce taraftari.  Rica ediyorum herkesten, firsatiniz olursa Galatasaray forumlarina bir bakin.  Adamlarin ellerindeki X degerini nasil 10X gibi anlattiklarini; kendilerine guven duyduklarini bir gorun.  Ote yandan, yanlis anlasilmak istemem: amacim, "hic elestiri olmasin" minvalinde bir manifesto sunmak degil.  Esasta hata olunca, bunu yansitmak herkesin en dogal hakkidir.  Ama Goudelock hususunda cidden abarti, rasyonalitenin ve somut kanitlarin otesine gitmis durumda.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Geçen sene top16 da bojan ile başlayan tepede topu alıp diğer oyuncuların eline değmeyip birebir zorlamalar ve top kayıpları hepimizi kanser etmişti.Sene sonu bojan gitsin de kurtulalım dedi biçoğumuz.Eğer gouya da bojan rolü biçilirse o bahsedilen platformlarda küfür yemeye devam eder.
Bu şekilde hem takım hem de kendisi zora giriyor.

Bu seneki takım geçen seneden çok daha opsiyon sahibi ve daha karakterli. Sayı kralı bojan top16 da feci toslamıştı aynı tekrardan aynı sonuç çıkar. Korkum bu zorlamaların artmasındandır. Yoksa gounun kalitesi tartışılmaz.

Gecen seneki Bojan'i en cok elestiren kisi bendim.  Ama yukarida bahsettigim "esas" ve "somut kanit" buna isaret ediyordu.  Dunku Goudelock ile Bojan'i karsilastirmak icin cok erken.  Adam 19 sayi atmis; yuzdesi yuksek.  Istatistikler belki hikayenin her yonunu yansitmaz ama bircok gercege isaret etmekten de geri kalmazlar.

hmetin

• Ziyaretçi
Abicim, Eksi Sozluk'u acip bakabilirsin.  Hatta mac sirasinda ve akabinde neler yazildi.  Neyse ki sonradan silen de oldu.  Orada da mesajlastigim kisiler oldu: ozel mesajlarda bile kufurler girla gitti.

Mesela ben bilmiyordum ama Goudelock'in yaygin bir lakabi varmis: gotlek.  Bu lakabi veren kisiler de guya Fenerbahce taraftari.  Rica ediyorum herkesten, firsatiniz olursa Galatasaray forumlarina bir bakin.  Adamlarin ellerindeki X degerini nasil 10X gibi anlattiklarini; kendilerine guven duyduklarini bir gorun.  Ote yandan, yanlis anlasilmak istemem: amacim, "hic elestiri olmasin" minvalinde bir manifesto sunmak degil.  Esasta hata olunca, bunu yansitmak herkesin en dogal hakkidir.  Ama Goudelock hususunda cidden abarti, rasyonalitenin ve somut kanitlarin otesine gitmis durumda.
Besim Hocam senin bilginle,kelime dagarcıgınla yarısabilecek duzeyde degilim.GS forumlarına da devamlı bakan FB taraftarlarından biriyim.Bunun da 2 nedeni var. 1.Yenildiginde okumak keyif oluyor. 2.Olup biteni ogrenmek ve orada hakaret ve kufur eden tipleri gorup bunlara tepki vermek.

Ve okurken de sinirden delirdigin de oluyor,sacmalıkları gorup Allah akıl fikir versin de diyorsun.Senin de bir FB taraftarı olarak orada FB oyuncusuna edilen kufurlere tepki gostermen ve uyarman cok hos bir davranıs benim dedigim su bugun Dunya'nın her yerinde Avustralya,ABD sonra Anadolu vb bircok yerde milyonlarca taraftar var.Bunların hepsine hakim olmak mumkun degil ben somut olarak ulasabilecegime bakıyorum.Parkede Fener adı ustunde salon sporlarını futboldan daha fazla seven FB sevdalılarının oldugu bir yer burada o tip yorumlar yok.Salona bakıyorum Full Dolu,seyirci rekoru kırılmıs.İlk defa bizim salondan bu kadar ses,tepki,ugultu,rakibi bozma,hakemlere tepki anlamında ses cıktıgını gordum.Yoksa birkac tane munasebetsiz her yerde vardır.Bunlara engel olmak mumkun degil olmasa iyi ama yapacak birsey yok.Adam orada kufur ediyorsa yanlıssın dediginde sana da kufur edecek.
Onemli olan oncelikle Salon takıma destek var mı,sonra boyle FB Platformları mantıklı yorumlar mı var.Yoksa eziklerin oldugu forumlardaki gibi sadece rakibe kufur,hakaret,kıskanclık,cekememezlik mi var.
Adam Vakıf'ı ovup,FB ye parmak yapan kocu ovup,Fb ye sallıyorsa ben ona kayıtsız kalmam.Muessese takımlarından genel olarak hoslanmam.Ama heryere de yetisemeyiz.

Somut olarak bakarsak ben Bojan'ı seviyordum.Adam sutu girmediginde sırtı donuk rakibi arkasına alıp potaya goturup panyalı ya da direkt atıyordu.Cok yonlu oyuncuydu.Goudlock muthis skorer,eksigi var mı vardır.Olmasa NBA de oynar.Bogdan,Bjelica bayılıyorum.Zoric'in doktugu tere saygı duyuyorum.Ama Hickman'ı yetersiz buluyorum.2 yıldır ilk 5 oynayan Kenan'da gelisme olmamasına kızıyor ve uzuluyorum.Olcay'ın cok daha ilerde olması gerektigini dusunuyorum.Onda da beklenen gelisme yok.Ama yeterli sansı buldu.Tugce'den cok daha fazlasını bekliyorum keza Olcay'dan,Cansu'dan cok beklentim var.Kubra'nın takımda olmasına deliriyor ve isyan ediyorum.Hıdır elimden gelen budur.

Çevrimdışı Besim

• Üye

Adam Vakıf'ı ovup,FB ye parmak yapan kocu ovup,Fb ye sallıyorsa ben ona kayıtsız kalmam.Muessese takımlarından genel olarak hoslanmam.Ama heryere de yetisemeyiz.

Iste olayin ozu budur.  Bu adamlardan burada da vardi.  Cok degil birkac ay once... 

Bu arada, diger hususa donmek gerekirse...  Egriye egri, dogruya dogru: hicbir oyuncumuzu acimasizca elestirmemeliyiz dersek, pek gercekci yaklasmis olmayiz.  Ben mesela, takima hicbir emek sarfetmeyen; bos vermis; yetenek olarak da ortaya hicbir sey koyamayan oyuncular olursa, acimasizca elestirmekten imtina etmem.  Ornekleri de vardir.  Mesela, Seda.