Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 864169 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Godelock'un sene başında kendisine yapılan ikili sıkıştırmalarda ne kadar zorlandığını ve hata yaptığını hatırlıyorum da, şöyle maćlardan sonra gösterdiği gelişimi görmemek, savunma yapma isteğindeki artışı ve savunmasındaki ilerlemeyi görmemek bana mantıklı gelmiyor. Böyle bir maç sonrası ki İspanyollar maçın sonunda çirkeflikte zirve yaptılar, eleştirilere meze edilmesini anlamlı bulmuyorum.

Laboral yıllarca Rakocevic gibi bir oyuncuyu idare ederek zirveye oynadı. O Rakocevic ki savunma kelimesinin anlamını bilmez gibi davranırdı.

Elinde özel bir hücum silahı varsa onun birebirini kullanmayıp ne yapacaksın? Üstelik Godelock gibi uyumlu ve karakteri düzgün, hatalarını ve eksiklerini düzeltme gayretinde olanı da az bulunur.

Lafın özü takımın geldiği nokta ve Godelock'un durumu bu kadar eleştiriyi hak etmiyor bence. Bence tabii...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
Maalesef elimizdekinin değerini bilemiyoruz..gou gidince millet arkasından ağlar böle şutör görmemiştik biz diye..bogan ın arkasından ağladıkları gibi

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
aynı goudelock, aynı şutu olympiacos'a karşı atıp kaçırınca goudelock'un tercih hatası yüzünden maç verdik oluyor.
malaga'ya karşı atıp sokunca goudelock'un eleştirilmesi ayıp oluyor...
bu saçma mantıktan kurtulmak lazım öncelikle.

bir tercihin doğru olup olmaması şutun girmesiyle alakalı değildir.
yanlış tercih yapıp sokabilirsin veya doğru tercih yapıp sokamayabilirsin.
goudelock'un 2. yarıda soktuğu 2 üçlük girmese şu an çok farklı şeyler konuşuluyor olacaktı, girince bambaşka şeyler konuşuluyor.
ikinci yarıda giren şutlar yüzünden ilk yarıdaki tercih hatalarının da aslında doğru tercihler olduğu iddia ediliyor.
sonuç odaklı yorum denen şey bu oluyor işte.
kaybedince yerin dibine sokan kafa ile, kazanınca göğe yükselten kafa aynı kafa, zerre fark yok arasında.
biri kaybedince konuşuyor, diğeri kazanınca konuşuyor.

goudelock'un en büyük problemi tercih hataları.
bunu görmemek için kör, inkar etmek için 3 metre ofsaytı görüp, ne ofsaytı diye hakeme küfür eden kahvedeki adam zihniyetinde olmak lazım.
bir oyuncu 3 dakikalık bölümdeki 6 hücumun 4 tanesinde bire bir kovalamış ve elinde 8-10 saniye top tutmuşsa takımın hücum ritmini bozmuştur.
he, sonrasında kendisini biraz dizginleyip daha doğru tercihlerde bulunmuş olabilir.
birbiriyle alakası olmayan 2 ayrı durumdur bunlar.

goudelock ile navarro'yu kıyaslamak da demagojiden başka bir şey değil.
elbette bazı oyuncular sahada daha özgürdür, böyle olması da gayet doğaldır.
goudelock da takımda bireysel hücum yetenekleri en yüksek isim olduğu için zaman zaman düzen dışına çıkması çok normaldir.
mesele hangi koşullarda düzen dışına çıktığı ve düzen dışı hücumların takımı nasıl etkilediğidir.
goudelock ritm bulduğunda sokuyorum diye de düzen dışına çıkıyor, kaçırdığında işi inada bindirerek de düzen dışına çıkıyor.
sorunu da bu zaten. kendini dizginlemeyi bilmiyor. zaman içinde öğrenebilirse avrupa için büyük oyuncu olur.
o yüzden goudelock ile spanoulis, navarro vb. oyuncuların tercih isabetlerini kıyaslayıp hamaset yapmaya gerek yok.

bir de goudelock'un tercih hataları var ama bazı eleştiriler de kötü niyetli düşüncesinde olanlar var.
arkadaş sen müneccim misin de niyet okuyabiliyorsun diyesim geliyor.
sen de goudelock'un tercih hataları var diyorsun, ben de goudelock'un tercih hataları var diyorum ve somut örnekler veriyorum.
sana mı kalmış fedailik yapmak, sana mı kalmış hain aramak...

Iyi kotu bir sitede yazan birisin.  Su ortaya koydugun argumanlarin elle tutulur tek bir yani dahi yok.  Ben Malaga macinda bahsettigin spesifik bir olaya iliskin kanitlariyla elestirimi getirmisim, sen bana Olympiakos macindan, bilmem nerede attigi atistan; tercihlerinin hatali olmasindan bahsediyorsun.  Oldu olacak Lakers'taki maclara, hatta cocukluguna da inebilirsin.  Goudelock, isterse bize 100 tane mac kaybettirmis olsun (veya kaybettirecek olsun), benim dedigim sey cok acik: eger sen ilk yaridaki kotu oyunumuzu Goudelock'a bagliyorsan, ya kotu niyetlisindir, ya da gorduklerin mantik suzgecinden gecmiyordur.  Mantik evreninde bunun ucuncu bir olasiligi daha yok.  Bir de zeytinyagi gibi uste cikarcasina, soyledigimiz makul seyleri kahvehane muhabbeti olarak alaya aliyorsun. 

Tamam, farkindayim, bir defa agzindan ve kaleminden kacti; yanlislarla dolu bir analiz yaptin.  Bu yuzden, tercih hatasina, Olympiakos macindaki suta filan gittin ama biriyle tartisacaksan, oncelikle onun neyi tartistigini iyi anla ve ona odaklan.  Sonra demagoji, kahvehane veya kor muhabbeti demekle olmaz.
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2015, 00:09:01 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı otuzbeşbuçuk

• Üye
  • Yer: izmir
Biz kazanır cska da yunanlılara çakarsa tadından yenmez

Çevrimdışı Leggenda di Trieste

• Üye
  • Yer: Pendik
Benim bu ufak paylaşımım haddim değil belki bilmiyorum ama söyleyim bari dedim haddim değilse özür dilerim.
Yaşını bilmiyorum pikenrol nickli kardeş veya büyüğümde aşırı bir goudelock takıntısı oluşmuş.Evet şu zamana kadar yazdıklarında doğru eleştirileri mutlaka var.Ama bir zaman sonra hakikaten takıntı haline geldiği anlaşılıyor.Ona karşı gou doğru bir şekilde savunuldukça ve verdiği veriler veya analizler imha edilince de bunları bu durumun etkisiyle üstüne giderek savunmaya devam ediyor.Bu yanlış analizlerini ayrıca iç sahadaki  kazanma kaybetme mevzusunda da yaptığını hatırlatmak istiyorum

Çevrimdışı badwachter

• Üye
  • Yer: Balıkesir
71-86 kaybederiz büyük ihtimalle..
Bertans 8/6 üç sayılık atar
Mike 20 sayı 8 asist ile tamamlar maçı..

Çevrimdışı narcikmazi

• Üye
  • Yer: Istanbul
    • @skayalar2
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #3786 : 01 Şubat 2015, 02:53:33 »
Top8 yolunda en kritik virajlardan biri daha sorunsuz dönüldü.
Kendi liginde lider olan ve bu maça kadar Euroleague de galibiyet alamayan Unicaja Malaga, sahasında oynadığı bu maça mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Maça da çok hızlı giriş yaptılar. İlk periyodu ve yarıyı önde kapadılar. Yapılan hücum ribaundları ve Fenerbahçe Ülker'in düşük yüzdeli oynaması önde kapanan ilk yarının en önemli etkenleriydi.
Ancak devre arasında yapıldığını tahmin ettiğim "Obrasilin" 3.periyodta, Fenerbahçe'nin tabir-i caizse, Malaga'ya ağır gelmesine neden oldu. Her anlamda F4 hedefli bir takımdan beklenenler fazlasıyla karşılandı. Son periyoda da yakaladığı üstünlükle giren sarı-lacivertliler "bireysel" tecrübesi ile maçı ve çok önemli 2 puanı kazanmasını bildi.
Bu tip maçları genelde kaybeden Fenerbahçe'nin artık kazanıyor olmasının nedenlerinden biri orjini 1 numara olan bir 1 numara ile oynuyor olmasıdır. Enteresan bir cümle oldu ama doğru ifade olduğu kanaatindeyim. Tamam Nikos maçta çok göze batan aksiyonlar yapmadı belki ama direksiyon, kontrol her zaman ondaydı. Hickman dönünce formunun daha da artacağını düşünüyorum, tabi Hickman dönerse.
Jan ve Nemanja'nın da gösterdikleri bireysel performansların insan üstü olduğundan da kısaca bahsedip, bireysel analize pek girmeyeyim. Lâkin girmeyen kalmadı.
Negatif bir şeyler söylemenin ayıp olacağı bir deplasman galibiyeti olsa da Semih konusunun netleşmesini bekliyorum. Bu kadar kenara atılmasının sadece performans ile alakalı olmadığını tahmin ediyorum.
3 numara açığımız için düşündüğüm ve oyun yapısını çok beğendiğim Mindaugas Kuzminskas kardeşimiz de yine elinden geleni yaptı. Uzun zamandır, bizde çok daha katkı verir düşüncesinde olduğumu tanıyanlar bilir.
5 maçta 3 deplasman galibiyeti, oynanan oyun, yapılan savunma, kaybedilen 2 maçın kaybediliş şekilleri bile umutlanmamız için yeten de artan şeyler..
Allah utandırmasın diyelim..
Bu hafta sonunda daha da inandık..
Şöyle bir sıkıntı var, sevinçleri ve hüzünleri abartı seviyede yaşayan camia olduğumuzdan dolayı, bizim için beklentilerin artması çok iyi bir olay değil...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Yıl 1998
Yer Abdi İpekçi
Fenerbahçe 99-84 Zalgiris Kaunas
Ordaydım...

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #3787 : 01 Şubat 2015, 10:30:52 »
Henüz Efes maçının başlığı açılmadığı için buraya yazmak istedim:

Efes ligde oynayacağı Tofaş ve bizim maçı kapsayan iki maçlık bilet satışı yapıyor, en ucuz bilet 25.5 tl, ama zaten herhalde bizim tribünün biletlerini de daha ucuzdan satmazlar.

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet
Maalesef elimizdekinin değerini bilemiyoruz..gou gidince millet arkasından ağlar böle şutör görmemiştik biz diye..bogan ın arkasından ağladıkları gibi
aynen katiliyorum.zamaninda bonunda degeri bilinmedi ama zisis gelene kadar bo diye cok dilenen oldu.bir orta yolu bulmak lazim.

bir de takimda herkes cok dogru oynuyor herseyi gou bozuyor mantigina sinirim.elestirilecekse hepsi eleştirilsin.

Çevrimdışı halil_serbey

• Üye
    • Serbey1907
+10 fark atacağımızı düşünüyorum. Yine de ne yapacağı belli olmayan bir takım Laboral. Yüksek konsantrasyonla mücadele etmeli, işi baştan sıkı tutmalıyız.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Düz mantıkla bakarsak, ACB liderini deplasmanda yendik.ACB 9.sunu sahamızda yenmezsek ayıp olur.

Nedense garip bir şekilde Laboral maçlarını çantada keklik görüyorum. Umarım takım böyle düşünmüyordur. :)
Laboral'la yaptığımız son 8 maçın 7'sini kaybettik.

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
Hickman bu hafta oynuyomus....

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
aynen katiliyorum.zamaninda bonunda degeri bilinmedi ama zisis gelene kadar bo diye cok dilenen oldu.bir orta yolu bulmak lazim.

bir de takimda herkes cok dogru oynuyor herseyi gou bozuyor mantigina sinirim.elestirilecekse hepsi eleştirilsin.

Öyle tabii ne sandın maçı kaybetsek pota döven Bogdan değil 3 çeyrek rezalet oynayan Bjelica değil sonlarda topu kenardan sokamayan Emir değil yine Gou eleştirildi.Gou her şeyi bozuyor o olmasa set oyunundan hep üçlük bulunacak boş şut atacağız...

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
hoşgeldin forumun disiplin adamı ....
özledik seni .. ben özlemedim tabi hemen hemen her ay gördüm lan seni 8)

Abi senin hakkın ödenmez. Orayı hiç karıştırma :)

Hoş geldin Eren hayırlı olsun.

Eyvallah Kutay, sağolasın.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Abi senin hakkın ödenmez. Orayı hiç karıştırma :)

Eyvallah Kutay, sağolasın.

Valla goz acip kapayana kadar bitmis ("bir de bana sor" diyebilirsin ama bir sekilde bitiyor iste).  Hosgeldin tekrar!