Top8 yolunda en kritik virajlardan biri daha sorunsuz dönüldü.
Kendi liginde lider olan ve bu maça kadar Euroleague de galibiyet alamayan Unicaja Malaga, sahasında oynadığı bu maça mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Maça da çok hızlı giriş yaptılar. İlk periyodu ve yarıyı önde kapadılar. Yapılan hücum ribaundları ve Fenerbahçe Ülker'in düşük yüzdeli oynaması önde kapanan ilk yarının en önemli etkenleriydi.
Ancak devre arasında yapıldığını tahmin ettiğim "Obrasilin" 3.periyodta, Fenerbahçe'nin tabir-i caizse, Malaga'ya ağır gelmesine neden oldu. Her anlamda F4 hedefli bir takımdan beklenenler fazlasıyla karşılandı. Son periyoda da yakaladığı üstünlükle giren sarı-lacivertliler "bireysel" tecrübesi ile maçı ve çok önemli 2 puanı kazanmasını bildi.
Bu tip maçları genelde kaybeden Fenerbahçe'nin artık kazanıyor olmasının nedenlerinden biri orjini 1 numara olan bir 1 numara ile oynuyor olmasıdır. Enteresan bir cümle oldu ama doğru ifade olduğu kanaatindeyim. Tamam Nikos maçta çok göze batan aksiyonlar yapmadı belki ama direksiyon, kontrol her zaman ondaydı. Hickman dönünce formunun daha da artacağını düşünüyorum, tabi Hickman dönerse.
Jan ve Nemanja'nın da gösterdikleri bireysel performansların insan üstü olduğundan da kısaca bahsedip, bireysel analize pek girmeyeyim. Lâkin girmeyen kalmadı.
Negatif bir şeyler söylemenin ayıp olacağı bir deplasman galibiyeti olsa da Semih konusunun netleşmesini bekliyorum. Bu kadar kenara atılmasının sadece performans ile alakalı olmadığını tahmin ediyorum.
3 numara açığımız için düşündüğüm ve oyun yapısını çok beğendiğim Mindaugas Kuzminskas kardeşimiz de yine elinden geleni yaptı. Uzun zamandır, bizde çok daha katkı verir düşüncesinde olduğumu tanıyanlar bilir.
5 maçta 3 deplasman galibiyeti, oynanan oyun, yapılan savunma, kaybedilen 2 maçın kaybediliş şekilleri bile umutlanmamız için yeten de artan şeyler..
Allah utandırmasın diyelim..
Bu hafta sonunda daha da inandık..
Şöyle bir sıkıntı var, sevinçleri ve hüzünleri abartı seviyede yaşayan camia olduğumuzdan dolayı, bizim için beklentilerin artması çok iyi bir olay değil...
Sent from my iPhone using Tapatalk