Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 846148 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #5115 : 27 Mart 2015, 23:30:22 »
Valla hicbir seye bakmadan 1. bitirmek lazim.  Boyle zor bir grubu 1. bitiren bir takim, ev sahibi olma avantajina ragmen, diger grubun dorduncusune eleneceksek, F4'e hic gitmeyelim zaten...
Bu açıdan kesinlikle Katılıyorum abi Maccabi atlet belki ama bizim Oyuncuların oyun Zekası çok çok daha yüksek

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #5116 : 27 Mart 2015, 23:33:14 »
Ufukta bi Real Madrid finali görüyorum ve Real savunmasını Çaresiz bırakan Soğukkanlı iki Sırp ve eli alev alev yanan bi Amerikalı

Çevrimdışı bothersome man

• Üye
« Yanıtla #5117 : 28 Mart 2015, 14:36:30 »
Aralarında ille de şu gelsin denecek kadar bir fark yok bence ama birini seçmek gerekirse saha avantajıyla Maccabi daha dişimize göre bence.

Öbür tarafta Dia faktöründen çekinirim her zaman. Bir de gününde oldu mu A.J.Slaughter gibi attığını sokan bir adamları var, bizim Gou misali. Maccabi gelirse de pota altında Sofo'yu yardım getirmeden teke tekte savunacak adamımız yok (hoş, koca Avrupa'da yok öyle biri), o işi en iyi yapabilecek adam Semih işte. Kısacası savunmayı iyi oturtamazsak guardları iyi savunan Maccabi pota altından sıkıntı yaratabilir bize. Sürekli yardımlaşarak savunmayı diri tutmak lazım, hızlı oynamak lazım.

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
« Yanıtla #5118 : 28 Mart 2015, 16:43:48 »
1 olup yarı finalde barca ile eslesmek lazım. Taraftar dezavantajı olmaz en azından. Sonrası Allah kerim.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5119 : 28 Mart 2015, 19:19:13 »
1 olup yarı finalde barca ile eslesmek lazım. Taraftar dezavantajı olmaz en azından. Sonrası Allah kerim.
harun kupaya göz dikti :)
yıllar sonra geldiğimiz noktayı görünce insan mutlu oluyor
Allah nazardan saklasın

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5120 : 28 Mart 2015, 19:20:14 »
Şu anda euroleague deki en iyi takımız. ..
Allaha Şükür
Allah obradovic ve ekibinden oyunculardan razı olsun

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #5121 : 28 Mart 2015, 19:23:50 »
İşin aslı şu noktadan sonra kupayı istemekte bir sakınca görmüyorum. Beni esas sıkan, istenilen şey olmayınca mutlak başarısızlık algısı yaratan taraftar profili. Kupayı hedefine koyarsın ama bu o kadar da basit bir hedef değildir ki bu isteğin parayla pulla sonuçlandırılamadığını kaç senedir, üst üste görüyoruz.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
« Yanıtla #5122 : 28 Mart 2015, 19:39:38 »

Şu anda euroleague deki en iyi takımız. ..
Allaha Şükür
Allah obradovic ve ekibinden oyunculardan razı olsun

MasAllah. Allah nazarlardan muhafaza eylesin.
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
« Yanıtla #5123 : 28 Mart 2015, 19:51:39 »
yazı uplamak huyum yoktur ama, zamanı geldi, şu yazıyı bir daha yapıştıralım. 23 Aralık 2014de yazmışız

http://parkedefener.com/forum/index.php?topic=44.14621

Alıntı
Bence bu hedef-başarı-başarısızlık konuları birbiri ile en sık karıştırılan kavramlar. Bu sadece bu forum veya basketbol özelinde değil hayatın diğer alanlarında da aynı şekilde karıştırılıyor.

Hedef tarifini nasıl yaptığınıza bağlı olarak başarı ve başarısızlık tanımlarınızı da oturtabilirsiniz. Önce kendinize ferdi olarak şu soruyu sorun: Benim için hedef, varılacak bir noktadan mı ibarettir yoksa o noktada süreklilik arz etmek midir? Başarı ile başarısızlık birbirinin zıddı değildir, birbirini tamamlayan unsurlardır. Nasıl ki birer insan olarak biz hayatımızın her alanında aynı şekilde başarılı değilsek kurumlar için de bu aynı şekilde geçerlidir.

Fenerbahçe Ülker'in hedefi nedir? 20xx-20xx sezonunda F4 oynamak mı? Genç oyuncu yetiştirmek mi? A Class oyuncuları kadrosuna alıp onlarla oynamak mı? Bunlardan hangisi hedef olursa olsun, bence hepsi geçici şeyler. Bana göre Fenerbahçe Ülker'in tek hedefi olmalıdır: Avrupa'nın elit basketbol kulüplerinden biri olmak.

Bu hedefin içine herşey girer. Hepsinin başı EL A Lisansına sahip olmaktır. Bugün bu güvence altına alınmıştır. Bir diğeri kendi tesislerine sahip olmaktır. Bugün Fenerbahçenin kendi antreman ve maç salonları vardır. Bir diğeri oyuncu üretimidir, bugün Fenerbahçe'nin altyapısı ama öyle ama böyle kendi kadrosuna beş oyuncu vermiş durumdadır. Bunların kimi kiralıktır, kimi kısıtlı sürelerde sahadadır. Ama bir şekilde kulüple bağları vardır. Mevcut organizasyonuyla Fenerbahçe, Türkiye'nin lider spor kulübüdür.

Bunlar işin kağıt üstündeki kısımlarıdır. Sportif olarak, kulüp her sezon şampiyonluk yarışı verir. Katıldğı tüm EL sezonlarında Top 16 yapmıştır, sadece bir kere top 8 yapabilmiştir. Kulüp bu sene de Top16da mücadele edecek.

Biraz da divan kurulu üyelerine pazarlama maksatlı gibi yazdığım bu satırların esas amacı sizlere ufak bir fikir vermektir. Bunların hiçbirinin olmadığı bir dönemi de bu kulüp yaşadı.  Emin olun yaşadı. İbrahim Kutluay'dan sonra uzun süre bırakın basketbolcu çıkarmayı, basket topu çıkaramadık. Haldun Alagaş'da maç oynadık.

Bu demek değildir ki eleştirilmeyecek, herşey kabullenilecek. eleştiri olmazsa olmazdır. Ama altyapıdan çıkan oyuncu kötü oynuyorsa bunun eleştirisi 'altyapıdan bi bok olmaz' değildir. Salonda seyirci maça gereken etkiyi gösteremiyorsa veya salonda abuk sabuk işler oluyorsa, buunun eleştirisi 'yıkın amk salonunu' veya bırakın bu salonu değildir. Ve nihayetinde kaybedilen hattta ağır kaybedilen bir maçtan sonra 'kapatın amk bu şubeyi' hiç değildir.

Taraftarın en büyük sorunu negatif opportunist pragmatizmdir. Bu şu anlama gelir:

20xx-20xx sezonunda play-off 1. turda elenilmesi büyük başarısızlıktır. Ama bir sonraki sezon şampiyon olunması 'olması gereken' olduğu için değersizdir.

İstenilen bir oyuncunun alınamaması başarısızlıktır ama alınmış bir oyuncu sıradan bir kişidir artık. Ama alındıktan sonra sıradanlaştırılan bu adamın sıradan performansı da gene başarısızlıktır.

Nihayetinde Top16ya kalınmasa büyük başarısızlık olacakken Top 8 başarı bile değildir.

Top 16 da başarıdır, Top 8 de başarıdır, Türkiye Şampiyonluğu da başarıdır, Cumhurbaşkanlığı Kupası da Türkiye Cup da hatta Gloria Cup da başarıdır. Ama bu başarıların tümü hedef yolunda günlük konulardır. Bu sene Final 4 yaptık diyelim (ki yapacağımıza inanmasak bu kadar külfete girip Madrid programı yapmayız) Hedefimize ulaşmış olacak mıyız? Eğer hedefe ulaşılmış olacaksa artık şubeyi sahiden kapatabiliriz. Elbette böyle bir şey olmayacak. Çünkü esas olan sürekli yukarıda olmaktır.

Bu sebeple hedef Final 4 diyen de bu sezon için Top 8 yeter diyen de aynı ölçüde haklı ama bir o kadar da haksızdır. İşin özü, ileri doğru atılan her adım başarıdır ama hiçbir başarı kusursuz değildir.
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
« Yanıtla #5124 : 28 Mart 2015, 22:52:28 »
harun kupaya göz dikti :)
yıllar sonra geldiğimiz noktayı görünce insan mutlu oluyor
Allah nazardan saklasın

Hickman sakatlanmasaydı çok iyi duruma gelmiştik, kısmet.
Vesely & Bjelica dışındaki uzunlarımız çok içimize sinmiyor ama işin aslı diğer takımlarda da öyle inanılmaz bir uzun rotasyonu yok. Bjelica & Vesely ikilisi de çok farklı bir noktada oynuyorlar.

Ha keza Goudelock çok şey öğrendi, sezon başında ikili sıkıştırmalarda şaşırıp kalıyorken şimdi ona gelen ikili sıkıştırmalar direk bizim avantajımız oluyor.

Semih sahadayken savunmamız çok daha sert oluyor, Bogdan takımın çimentosu rolünde, sahada oynarken çok etkili değilmiş gibi geliyor çoğu zaman, ama o olmadığı zaman hep bir şeyler eksik, yokluğunda anlaşılıyor kıymet.

Ha keza Zisis ve Emir, kendilerine çizilen görevi idare ediyorlar.

Böyle bakınca Bjelica-Goudelock-Bogdan gibi üç tane yıldız etrafında hep doğru işler yapan bir takımımız var.

İnşallah Hickman haricinde başka bir sakatlık çıkmaz, aksi halde çok yazık olacak.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5125 : 29 Mart 2015, 00:55:33 »
Çok merak ediyorum.Tamam Slaughter extra atıyorbiraz ama şu yapılan savunmayı kim izah edebilir mi?
Bana ne diyenler olabilir ama burada savunmacı kısa lazım diye bir tarafımızı yırttığımızda gerek yok diyenler çoğunluuktaydı onun için soruyorum
Kürşat 8)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5126 : 29 Mart 2015, 00:56:37 »
Tribünlerin yarısı boş,adamların gücü belli,sözde iyi kadroyum diyorsun,Pana'yı yenmek için en güzel şartlar oluşmuş ama adamlar perişan etti bizi,boşuna demiyorum oyun zekası yüksek guardlarla böyle switch yapmaya devam edersek perişan ederler bizi,Diamantidis ilk 2 dakikada 4 tane asist yaptı,yine peynir ekmek gibi 3'lük yiyoruz,hücumda da çok kötüyüz,Banvit kötü diyoruz,Galatasaray rezil oynuyor diyoruz,Efes kötü diyoruz da önce kendimize bakmalıyız,utandım takımı izlerken,bir basketbol takımı yapmaması gereken bütün işleri yapabilir mi ya?

Takım zaten çok büyük sos veriyordu sezon başından beri,kazandığımız maçlarda bile zaman zaman oynanan oyundan büyük sıkıntı duyuyordum,açıkçası bu maçı kesinlikle kaybedebileceğimizi düşünüyordum da ama bu şekilde olanını ben bile beklemiyordum.

ahahahjahahaha ya ne zaman bunu görsem keyifleniyorum

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5127 : 29 Mart 2015, 01:02:31 »
Bu takıma hangi oyuncu gelirse gelsin kurutuyoruz.Ulan önceki sezon harika performans Gösteren adam bizde vasat görüntü çiziyor.Eksikleri de kapatsak bu takımın sorunu çözülmez yine.Hani sorun ne gerçekten bilemiyorum ama transfer,koç Değişikliği vs ile çözülecek gibi değil bence.3 sezondur aynı filmi izliyoruz malesef.
beratim askerdesin keşke şu günlere tanıklık edebilseydin

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5128 : 29 Mart 2015, 01:04:06 »
Fark 30. Yaziklar olsun. Artik panadan iyiyiz, olyden iyiyiz, maccabiden iyiyiz falan gibi seyler gormeyiz umarim. Iyi ders olur bu. Yaziklar olsun gercekten yaziklar olsun cok onur kirici. 2 senedir ayni senaryo, obradovic maalesef birsey katmadi bu takima...

Sent from my iPhone using Tapatalk
yenilgi sonrası aşırı duygusal rufat :(

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5129 : 29 Mart 2015, 01:06:40 »
hatayı transferde yaptık..Gaude ve Bogdan iyi oyuncular..ikisi de takımın hücum lideri...Ama aynı takıma koyarsan olmuyor işte...birini alıp daha savunması ön planda olan birini yanına eklesek daha doğru bir hamle alırdı...Hatırlayın Ülker ile birleştiğimiz sezon takımı toparlayan Eddie Basten idi...
volkan abi.senin de canını yerim