Gönderen Konu: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası  (Okunma sayısı 14717 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
« : 26 Kasım 2013, 13:20:58 »
Organizasyon ülkemizde gerçekleşecek. Ev sahibi avantajımız olacak. 2014 yazında Kadın basketbolunun kalbi Türkiye'de atacak.

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2013, 08:54:22 »
Turnuvada gönüllü olarak görev almak isteyen basketbolseverler için başvuru süresi başlamış.

Eğer düşünen olursa başvuru formuna şu linkten erişebilirsiniz:

http://www.tbf.org.tr/organizasyonlar/2014-dunya-kadinlar-sampiyonasi/gonullu-basvuru-formu/

Konuyla ilgili haberin detayları da burada:

http://www.tbf.org.tr/detay/2013/11/30/2014-fiba-kad%C4%B1nlar-d%C3%BCnya-%C5%9Fampiyonas%C4%B1-i-%C3%A7in-g%C3%B6n%C3%BCll%C3%BC-ba%C5%9Fvuru-s%C3%BCreci-ba%C5%9Flad%C4%B1

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #2 : 05 Aralık 2013, 21:07:53 »
Gimo, 2014 Türkiye İçin Sabırsızlanıyor

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın başlamasına henüz aylar olsa da; Mozambikli oyuncu Deolinda Gimo, ülkesinin Dünya Şampiyonası rüyasını gerçekleştirmek için sabırsızlanıyor.

1,90m boyundaki forvet, Eylül ayında memleketi Maputo’da düzenlenen 2013 Kadınlar AfroBasket’te 6,0 sayı ve 3,6 ribaund ortalamalarını yakalamış ve ülkesinin ikinci olmasına katkı sağlamıştı.

Nijerya’daki 2005 Kadınlar AfroBasket’te ilk kez A milli olan ve sonraki yıllarda takımın önemli bir parçası haline gelen Gimo, büyük olasılıkla 2014 Türkiye’de de mücadele edecek.

2012 Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde forma giydiği Türkiye’yi tekrar ziyaret etmek, dünyanın en iyi takımlarına karşı sahaya çıkmak ve “misafirperver Türk halkı”yla tanışmak için sabırsızlanan forvet, FIBA.com’a verdiği röportajda, “Hem benim için hem de takım arkadaşlarım için bir hayal gerçekleşiyor. ABD, İspanya ve Fransa gibi takımlarla aynı turnuvada mücadele etmek harika olacak,” ifadelerine yer verdi.

Tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası’na katılacak olan Mozambik’in, Eylül ayında milli takımdan emekliliğini isteyen Clarisse Machanguana’dan yoksun olacağı konusuna da değinen Gimo, “Biz onun takımda olmasını istiyoruz. Sahaya çıkmasa bile, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bize ablalık yapmasını istiyoruz,” şeklinde konuştu.

Henüz Afrika kıtasında şampiyonluğu bulunmayan Mozambik, 2013 Kadınlar AfroBasket’te coşkulu taraftarlarının önünde ikinci olurken; turnuvanın favorilerinden Senegal, Nijerya ve Kamerun’u yenmeyi başarmıştı. Mozambik, ev sahibi olduğu 1986 ve 2003 şampiyonalarını da ikinci olarak tamamlamıştı.

2013 Kadınlar AfroBasket’ten de söz eden Gimo, “Neden ev sahibi olduğumuz turnuvaları sürekli kaybediyoruz, bilmiyorum. Sanırım Afrika Şampiyonası’nı kazanmak için sıramız gelmedi. Ama aldığımız gümüş madalya ile gurur duymalıyız. Belki 2015’te şampiyon olabiliriz, kim bilir,” dedi.

Gimo’nun üç sezondur formasını giydiği Angola şampiyonu Primeiro D’Agosto takımına, milli takımdan arkadaşı Leia Dongue da katıldı.

Kaynak: TBF

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #3 : 05 Aralık 2013, 21:12:11 »
TURNUVAYA KATILACAK TAKIMLAR


Türkiye
Birleşik Devletler
Fransa
Çek Cumhuriyeti
Sırbistan
İspanya
Belarus
Avustralya
Angola
Mozambik
Küba
Kanada
Brezilya
Japonya
Kore
Çin

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
ABD Kadrosu, Yıldız Dolu Bir Havuzdan Seçilecek
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2014, 13:18:44 »

Bu yıl Türkiye’deki 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nı ve 2016’daki Rio de Janeiro Olimpiyatları’nı hedefleyen ABD, kadro sıkıntısı çekmiyor.

2012 Londra’dan sonra kadronun başındaki görevini dört yıl daha uzatan baş antrenör Geno Auriemma, 33 kişilik aday listesinden seçim yaparken hem şampiyonluk kazanmış olan tecrübeye hem de yeni filizlenen yeteneklere başvurabilecek.

Seçim komitesi, listeye yeni adaylar ekleme hakkını saklı tutuyor.

Gelecek iki büyük organizasyonda Amerikalıları temsil etme şansı bulunan adaylardan 14’ü, daha önce Olimpiyat Oyunları’nda ya da Dünya Şampiyonası’nda altın madalya almış olan isimler: Üç kez Olimpiyat altını almış olan Sue Bird (Seattle Storm), Tamika Catchings (Indiana Fever) ve Diana Taurasi (Phoenix Mercury); iki kez Olimpiyat altını almış olan Seimone Augustus (Minnesota Lynx), Sylvia Fowles (Chicago Sky) ve Candace Parker (Los Angeles Sparks); 2012 Olimpiyat altını sahipleri Tina Charles (Connecticut Sun), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Maya Moore (Minnesota Lynx) ve Lindsay Whalen (Minnesota Lynx); 2008 Olimpiyat Oyunları’na giden ABD takımında yer alan Kara Lawson (Connecticut Sun) ve Cappie Pondexter (New York Liberty).

Çek Cumhuriyeti’ndeki 2010 Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda podyumun en üst basamağına çıkan takımın üyelerinden Jayne Appel (San Antonio Silver Stars) ve Candice Dupree (Phoenix Mercury) de aday listesinde yer aldı.

Daha önce şampiyonluk yaşamış oyuncuların bile yeri garanti değil, çünkü gruptaki yeni parlayan yetenekler kadroya girmek için can atıyor.

Bu isimler ise şöyle: DeWanna Bonner (Phoenix Mercury), Elena Delle Donne (Chicago Sky), Skylar Diggins (Tulsa Shock), Stefanie Dolson (University of Connecticut), Brittney Griner (Phoenix Mercury), Lindsey Harding (Los Angeles Sparks), Briann January (Indiana Fever), Glory Johnson (Tulsa Shock), Jantel Lavender (Los Angeles Sparks), Kayla McBride (University of Notre Dame), Kaleena Mosqueda-Lewis (University of Connecticut), Nnemkadi Ogwumike (Los Angeles Sparks), Danielle Robinson (San Antonio Silver Stars), Odyssey Sims (Baylor University), Breanna Stewart (University of Connecticut), Alyssa Thomas (University of Maryland), Courtney Vandersloot (Chicago Sky), Monica Wright (Minnesota Lynx) ve Sophia Young (San Antonio Silver Stars).

Maya Moore’un, henüz NCAA oyuncusuyken ABD Milli Takımı için nasıl parladığı hatırlanırsa, kolej oyuncularının kadroda yer almak açısından dezavantajlı olduğu söylenemez.

ABD’nin dört yıl önce Karlovy Vary’de dünya şampiyonluğu kazanmasında pay sahibi olurken Moore, University of Connecticut Huskies kadrosunda yer alıyordu.

Kadın basketbolundaki en ateşli rekabetçilerden olan Charles, kolej oyuncularının geçen yıl Las Vegas’ta düzenlenen kısa süreli kamp çalışmasında gayet iyi bir iş çıkardığını söylüyor.

“Kolejliler ne kadar yürekli olduklarını gösterdi,” diyor Charles.

“Baş antrenör Auriemma ve teknik ekibin geri kalanının kendilerinden istediklerine karşı oldukça duyarlıydılar.

“Maç sırasında da her top için mücadele ediyorlardı ve öğrenmek için istekliydiler.

“ABD Basketbol için rolünüz değişiyor ve sizi diğerlerinden ayıran tek farkın ne olduğunu bulmanız gerekiyor.

“Onlar da bunu yapmak için yarıştılar.”

ABD, Türkiye’deki altın madalya için favori olabilir; ama tarih, hiçbir şeyin kesin olmadığını hatırlatıyor.

1979’dan bu yana süregelen başarılı performansında ABD, dokuz dünya şampiyonasının altısında zafere ulaştı. Diğer üç şampiyonayı ise 1983’te Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, 1994’te Brezilya ve 2006’da Avustralya kazandı.

Eğer Amerikalılar Türkiye’de 16 takımın katıldığı turnuvada kupayı alırsa, Brezilya’daki 2016 Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanacak.

Herhangi başka bir sonuç ise ABD’nin Rio Oyunları’na katılması için 2015 FIBA Kadınlar Amerika Şampiyonası’nda mücadele etmesini gerektirecek.

ABD Basketbol’un 12 kişilik kadrosunu açıklamadan önce düşünecek çok şeyi var.

Uzun süredir University of Connecticut’ta başarıyla antrenörlük yapan Auriemma, “Bir takım oluşturmak her zaman zordur,” diyor.

“Bu süreç her zaman en iyi 12 oyuncuyu seçmek, takıma koymak ve ‘Hadi bakalım’ demekten ibaret olmuyor.

“Dikkat edilmesi gereken başka etkenler de var. Umarım komite ve antrenörler, altın madalya kazanabilecek ve ABD’yi en iyi şekilde temsil edebilecek bir takım oluşturabilir.

“Amaç, aynı zamanda, Olimpiyatlarda yer almış ve birden çok madalya kazanmış harika oyuncular olmadan da bir plan yapmak olmalı.

“Keşke her şey en çok sayı atan ve en çok ribaund alan oyuncuları seçmek, WNBA’deki en ünlü oyuncuları bir araya getirmek ve ‘Hadi herkesi yenelim’ demek kadar basit olsaydı! Fakat işler bundan çok daha karışık, dolasıyla çok zor olacak.”

Dünya Şampiyonası’nın ilk turundaki dört grubu belirleyecek olan kura çekimi, 8 Mart Cumartesi günü Türkiye’de düzenlenecek.

Turnuva ise 27 Eylül’de başlayıp 5 Ekim’e kadar sürecek.

TBF

Çevrimdışı Anka

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • İleti: 6179
Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #5 : 15 Mart 2014, 19:02:38 »

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonasında Milli Takımımız B grubunda Fransa, Kanada ve Mozambik ile eşleşti.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası Grupları
« Yanıtla #6 : 15 Mart 2014, 19:03:38 »
Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası Grupları Belli Oldu

Bu sene ülkemizde yapılacak olan Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonasında bugün gruplar belli oldu.

Yapılan kura çekimi sonucu Türkiye B Grubunda Fransa, Kanada ve Mozambik ile eşleşirken, turnuvanın favorisi ABD ise D Grubunda Sırbıstan, Çin ve Angola ile eşleşti. A Grubu en zor grup olurken, C Grubu ise ilk bakışta en zayıf grup oldu.

İşte Gruplar;

A Grubu

Brezilya
Çek Cuhmuriyeti
İspanya
Japonya

B Grubu

Türkiye
Fransa
Kanada
Mozambik

C Grubu

Avustralya
Belarus
Küba
Kore

D Grubu

ABD
Çin
Sırbıstan
Angola


Parkede Fener-utkaan
« Son Düzenleme: 15 Mart 2014, 19:12:12 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
]Aday Kadro Belli Oldu
« Yanıtla #7 : 28 Mayıs 2014, 14:01:00 »
Aday Kadro Belli Oldu

2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yer alacak olan A Milli Takımımızın aday kadrosu açıklandı.

Bizim ev sahipliğimizde yapılacak olan turnuva da milli takımımız 14 Temmuz'da çalışmalara başlayacağı açıklanırken, ayrıca yapılan açıklamada Ümitler Şampiyonası sonrası kadroya eklemeler yapılabilineceği de söylendi.

Aday kadroya Fenerbahçe'den 5 oyuncu çağrılırken, Galatasaray Odeabank ve Kayseri Kaski'den ise 3'er oyuncu çağrıldı.

İşte aday kadro;

Begüm Dalgalar (Beşiktaş JK); Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Kuanitra Holingsvorth, Tuğçe Canıtez, Olcay Çakır (Fenerbahçe); Nevriye Yılmaz, Bahar Çağlar, Işıl Alben (Galatasaray Odeabank); Tuğba Palazoğlu, Şaziye İvegin Üner (İstanbul Üniversitesi BGD); Lara Sanders, Esra Ural, Ayşegül Günay (Kayseri Kaski); Deniz Çolakoğlu (Konak Belediyesi), Simay Karaman (Orduspor), Burcu Çiğil (Tarsus Belediyesi).

Koç

Ceyhun Yıldızoğlu



DerinNba
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimiçi kenz

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 45
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 8076
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #8 : 28 Mayıs 2014, 19:32:54 »
Şebnem Kimyacıoğlu da olabilirdi.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #9 : 28 Mayıs 2014, 19:56:42 »
Ben en çok ona şaşırdım..

İyi bir sezon geçirdi.. Niye alınmadı ki?
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı sonkale1907

  • Üye
  • Yaş: 44
  • Yer: MERSİN
  • İleti: 2388
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #10 : 03 Haziran 2014, 18:17:54 »
Büyük ihtimalle ABD-İspanya finali olacak. Mümkün değil ama ABD-İspanya finali  yerine ABD 2 tane en iyi 5 çıkarsa (+benchler) çatır çatır muhteşem bir maç izlesek ne harika olurdu  :)
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
« Yanıtla #11 : 24 Temmuz 2014, 16:19:29 »
Aslında kadın basketbolu diye bir sporun varlığı benim için tartışmalıdır. Ama şahsi bakışımızı bir yana bırakıp, buna da açalım bir anket istedik. Kendi anketime kendim oy kullanır mıyım; onu da bilmiyorum.

Ev sahibi Türkiye...

Amerika bu turnuvaları sürklase eden ekip...

Avustralya ise Amerika'yı en fazla terleten ülkelerden birisi...


Çevrimdışı Semazen

  • Üye
  • Yaş: 61
  • Yer: Antalya-Alanya
  • İleti: 1643
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
« Yanıtla #12 : 24 Temmuz 2014, 17:15:10 »
Ulusal yarışmalar her zaman için ilgimi çekmiştir. "Eurovision" gibi bir saçmalığı dahi izlemiş birisi olarak, bu organizasyon da milli takımı izleyeceğim.

Bence şampiyon belli : ABD
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Bülent

  • Üye
  • Yaş: 39
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 2295
  • Cinsiyet: Bay
    • @blntdgn84
Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
« Yanıtla #13 : 24 Temmuz 2014, 17:19:51 »
Gruplar belli mi ya da kim nerede oynuyor bilmiyorum ama Amerika'nın Ankara'da maçı olursa Maya için gidebilirim.

Ekleme;

Şampiyon Amerika olur.
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2014, 17:20:30 Gönderen: Bülent »
...

active

  • Ziyaretçi
Ynt: ANKET: FIBA 2014 Kadın Basketbolunda Dünya Şampiyonu Kim Olur?
« Yanıtla #14 : 24 Temmuz 2014, 17:49:29 »
şampiyon abd olur.bence avustralya ile final oynarlar.biz ise yarı final oynayıp bir sürpriz yaparız diye düşünüyorum