Alves'i çok fazla beğenmem ama Kadlec-Bekir 2lisini geçen hafta gördükten sonra inşallah yetişir diyorum.Bu 2 li ile oynarsak hem Cardozo hem de oynarsa Waris çok büyük problem çıkartabilir bize.Aslında Alves yetişmezse Kadlec yerine Mehmet Topal'ı oynatıp,hem Diego'yu hem de Meireles'i oynatabiliriz.
Bir an önce şu takım savunmamızı düzeltmeliyiz.Stoperlerimiz evet kötü,hatta çok kötü ama takım savunması denen olayda Sow ve özellikle de Emenike takıma en ufak yardım etmiyor,Sow bazen iyi niyetli gelmeye çalışıyor ama Emenike top rakipteyken kendine güzel bir yer seçip maçı izlemekten başka birşey yapmıyor.Hücumdayken de takım bazen müthiş paslaşıyor,topu Emenike'ye attığımızda pas organizasyonunu heba ediyor,top tutamıyor,duvar olamıyor,kafa topu zaten yok.Afrika kupası keşke hemen başlasa da Emenike yerine Webo,böyle oynayacaksa da Sow yerine Alper oynasa.
Hücumda da daha hızlı,daha tempolu oynamalıyız.Bir de çalım atan oyuncu eksikliğini çok fazla yaşıyoruz.Aslında yavaş oynamamızın en büyük sebeplerinden biri de çalım atabilen oyuncumuzun olmaması.Topu alan çalım atamadığını bildiği için destek bekliyor,oyunu yavaşlatıyor.Sow'un bölgesinde çalım atabilen,zeki,boş oyuncuyu gördü mü pas atabilen,koşan bir adamın eksikliğini hissediyoruz.Maalesef Mane 15 milyon €'ya southampton'a transfer oldu

Trabzon'u ise Erciyes'e karşı seyrettim.Aslında yaptıkları yabancı transferler isim olarak iyi oyuncular(özellikle Constant savunması çok iyi olmamasına rağmen hücumda müthiş etkili bir bektir)ama hala takım görüntüsünden eser yok,zaten bu kadar transferden sonra olamaz da,şu an belirli bir hücum düzenleri yok.Bence çok güzel zamanda yakaladık Trabzon'u,bu fırsatı değerlendirip bir şekilde 3 puanla ayrılmamız lazım.İlerde tuttururlarsa çok tehlikeli bir takıma dönüşebilirler çünkü,yenilmesi zor bir takıma dönüşebilirler.