Çok zor maç.Akhisar'ın ileri hattı bize çok ters gelebilir,diğer Anadolu takımları gibi değiller,iyi pas yapıyorlar,ne yaptıklarını bilerek oynuyorlar,örneğin dün Gaziantepspor'a verdiğimiz kontra atakları Akhisar'a verirsek işler hiç istemediğimiz gibi gidebilir.İlk hafta Balıkesirspor'a karşı izlemiştim Akhisar'ı,nerdeyse tek kale oynadılar.Bilal Kısa ve Gekas zaten biliniyor da Saidi Ntibazonkiza çok dikkatimi çekmişti.Hem çalım atabiliyor,hem ara pası atabiliyor,hem de hızlı bir oyuncu.Bu hafta kadroda yokmuş,sakat galiba,inşallah bizim maçta da oynamaz,gerçekten bize ters gelebilecek bir oyuncu.
Açık futbol oynamaları ise tempolu oynayıp,hücumda biraz hızlı oynadığımız zaman bizim için avantaj. Dünkü 25-45 gibi tempolu biraz daha uzun süreye yayarsak ileride de Webo olursa büyük ihtimal gol atarız.Webo oynarsa Diego'nun da performansı çok artacaktır.Bu tip oyuncular Webo tarzı forvetlerle oynamayı isterler.Zaten oynaması da lazım.Bu takımda 5-6 oyuncu çok iyi oynayıp hala gol pozisyonuna girmekte zorlanıyorsa,gol atamıyorsa bunun en büyük sebebi Emenike-Sow ikilisidir.Pas organizasyonuna yardım etmelerini geçtim top ikisinden birine geldiğinde pas organizasyonunu da berbat ediyorlar,sürekli top kaptırıyorlar,top tutamıyorlar,koşmuyorlar,kafa topu alamıyorlar,saçma sapan şutlar deniyorlar,facia durumdalar.Aslında yine iyiyiz biz,çünkü bu ikili bizi 13 e 9 oynatıyor.Bir de haftaya kalede Volkan geçecek,o da büyük problem.
Ayrıca geçen seneye göre bu sene 2 tane geriye gitmiş özelliğimizi gördüm.Kapanan takımlara gol atmanın en iyi yollarından biri de duran toptan gol atmaktır.Geçen sene bunu mükemmel yapıyorduk,neredeyse her 3 duran 1'inde gol atıyorduk,bu sene çok kötüyüz bu konuda,ayrıca rakibin duran toplarında da hiç pozisyon vermiyorduk,bu sene pozisyon da veriyoruz.Bir de takımın kondisyonunda problem var gibi geldi bana.İnşallah bunlar düzelir.
Hiç ihtimal vermiyorum ama inşallah Emenike yerine Webo'nun,Sow yerine Alper'in,Volkan yerine de Mert'in oynayıp kazanacağımız bir maç olur.İsmail Kartal bu takımın teknik direktörü benim diyorsa bunları yapar,en kötü bu kadar iyi oynayan Mert'i oynatır.Yapmıyorsa da zaten biliyoruz ama bu takımın teknik direktörünün kim olduğu iyice ortaya çıkar.