Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Lig Maçları (2014/15)  (Okunma sayısı 234287 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: BVL 17. Hafta Fenerbahçe Grundig - Vakıfbank 15.02.2015 [14.00]
« Yanıtla #1440 : 16 Şubat 2015, 18:21:34 »
adam iyi çalıştırıcı bunu kabul etmek lazım. istediği transferleri yapıyor o ayrı ama takımı getirdiği seviye de ortada...Yiğidi öldür hakkını ver olayı

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1441 : 16 Şubat 2015, 18:35:13 »
adam iyi çalıştırıcı bunu kabul etmek lazım. istediği transferleri yapıyor o ayrı ama takımı getirdiği seviye de ortada...Yiğidi öldür hakkını ver olayı
3 Temmuz'a dua etsin o. Yoksa her 10 maçta 1 galibiyet alıp saha ortasında takım olarak halay çekmeye devam ederlerdi Fenerbahçeyi yendik diye.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #1442 : 16 Şubat 2015, 18:40:54 »
@iloturo, Bosetti kendi yaptigi hatalarda kendine o kadar kizdi ki. Kendi kafasina kahretsin der gibi vurdu hatta bir tanesinde. Kim de pek cok pozisyonda hakeme itiraz etti. Hatta baska forumlarda Kim Gozde gibi fazla itiraz ediyor diye sacmalayanlar bile oldu. Demek istedigim o gerginlik ruhsuzluk, istememek degildi. Cok istemekti belki ya da isler yolunda gitmeyince moral olarak cökmek.. Vakifbank oyunculari en kötu zamanda bile nasilsa ceviririz gozuyle bakiyor. Hem hirslilar hem de rahatlar.

Gecen sene 3-0 kazandıgımız maçtaki kim ile bu maçtaki kimi göz önüne getirirsek ne demek istediğim daha net anlaşılır. Bu konuda orta yolu bulmamiz zor gibi. Sonucta farklı gözlemler yapmis olabiliriz :)

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #1443 : 16 Şubat 2015, 18:43:05 »
Gecen sene 3-0 kazandıgımız maçtaki kim ile bu maçtaki kimi göz önüne getirirsek ne demek istediğim daha net anlaşılır. Bu konuda orta yolu bulmamiz zor gibi. Sonucta farklı gözlemler yapmis olabiliriz :)
Görmek istediğimizi görmüş de olabiliriz   Neyse umarım CL eşleşmesinde hepimiz aynı şeyi görürüz ve o da 3'lü bir skor olur

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #1444 : 16 Şubat 2015, 18:57:03 »
Görmek istediğimizi görmüş de olabiliriz   Neyse umarım CL eşleşmesinde hepimiz aynı şeyi görürüz ve o da 3'lü bir skor olur
Aynen öyle :)
Bir aksilik olmazsa iki maçta da yeneriz. Gerci onlar kazanı bir elesinler once de.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2015, 18:58:00 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #1445 : 16 Şubat 2015, 19:00:03 »
Aynen öyle :)
Bir aksilik olmazsa iki maçta da yeneriz. Gerci onlar kazanı bir elesinler once de.
Persembe o maça da gidip Kazan'i desteklemeyi düsünuyorum   Süleyman abi siz de gelin de Gamova filan diye bağıralım, destek olalım :)

Çevrimdışı Süleyman Özgül

• Üye
« Yanıtla #1446 : 16 Şubat 2015, 19:40:01 »
Persembe o maça da gidip Kazan'i desteklemeyi düsünuyorum   Süleyman abi siz de gelin de Gamova filan diye bağıralım, destek olalım :)
Belli olmaz gelebilirim yalnız dayak yemeyelim de. :)
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.
Onun  büyüklüğü başka büyüklüktür işte.
Adı konamaz.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #1447 : 16 Şubat 2015, 19:46:15 »
Vakıf bizi yenemezdi bu maçta ama bir onların pasörüne bir de bizim pasöre bakın, eğer pasörler zıt takımlarda olsaydılar paspas yapmıştık Vakıfı. Ya Ezgi oynasın yada başka genç gelecek vadeden bir yerli pasör alalım lig için aksi halde bu Vakıfı bile şansımız yaver giderse yeneriz. Oynayarak, ezerek asla yenemeyiz.

Çevrimdışı hatai

• Üye
« Yanıtla #1448 : 16 Şubat 2015, 20:24:34 »
Anlaşılan bizim en önemli sıkıntımız antrenör sıkıntısı. ABD antrenörü Hugh McCutcheon'in adı bir zaman bizle anılmıştı. Acaba bize gelir mi? Gelse faydalı olur mu? Çünkü bu Gui ile baş edebilmek için iyi bir antrenörün olması gerekiyor.

Çevrimdışı Sisley Volley TV

• Üye
« Yanıtla #1449 : 16 Şubat 2015, 21:03:28 »
*Mağlubiyetin temel sebebi ; pasörün smaçörleri , doğru yerde doğru zamanda kullanmaması oldu. Elif bu konuda çok yanlış tercihlerde bulunuyor. Aynı zamanda refleksleri inanılmaz yavaş ve etkisiz.

**Eda blokta daha caydırıcı olmalı. İki , üç tane tek ayak yapacak diye ilk altı oynamasını herzaman yanlış buldum. Beşiktaş'ta iken çok beğeniyordum. İnanılmaz smaç servisleri vardı. Adeta ateş ederdi. Ama bir çok konuda geriledi. Keşke seneye Avrupa için onun yerine Stevanoviç transfer edilse.

***Rasic'in kolu çok hızlı. Naz ile uyum sağlamada ki ana etkende bu. Elif Ağca'da Rasic ile bu uyumu yakalar. Burada maharet Rasic'te. Ayrıca Naz'ı 10 yıla yakındır izlerim. Ortalarla uyumu iyi olmayan bir pasördür.

****Evet Bosetti çok iyi blok aut yaptırıyor. Ama bunda Naz'ın da etkisi büyüktü.

*****Ezgi sıra dışı bir pasör. Türk pasörlerin geneline yakını inisiyatif almayı sevmez. Garanticidirler. (Özge Kırdar dışında. Oda iki ucu keskin bıçak. Rezilde eder vezirde) Ezgi insiyatif almayı seven soğukkanlı bir oyuncu. Kendisini milli takımda da izledim. Gitgide daha da gelişiyor. Şu anki haliyle bile ortaları kullanma açısından dünyanın en iyi pasörleri arasında. Hatta bu işin piri Lo yu bile aratmayacak cinsten. Abbondanza'yı tek eleştireceğim konu , Ezgi'yi Elif'in yedeği yapmasıdır.

******Guidetti umarım bundan sonra Kübra'yı gözardı etmez. Milli takımın da ortaları Dicle ve Kübra olmalıdır.

*******Son olarakta varsın ligi beş sene almayalım. Şu CL yi alalımda gerisi umurumda değil.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2015, 21:07:00 Gönderen: Sisley Volley TV »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #1450 : 16 Şubat 2015, 21:30:13 »
Naz dünyada ortaları en iyi kullanan pasörlerden birisidir. Ben de epeydir izlerim kendisini. Fürst'e bile 20'lı sayılar aldırırdı. Neyse bu konuda herkesin kendi görüşüdür. Çok uzadı Naz mevzusu. Bu konu bence tartışmaya çok açık değil.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1451 : 16 Şubat 2015, 21:52:04 »
*Mağlubiyetin temel sebebi ; pasörün smaçörleri , doğru yerde doğru zamanda kullanmaması oldu. Elif bu konuda çok yanlış tercihlerde bulunuyor. Aynı zamanda refleksleri inanılmaz yavaş ve etkisiz.

**Eda blokta daha caydırıcı olmalı. İki , üç tane tek ayak yapacak diye ilk altı oynamasını herzaman yanlış buldum. Beşiktaş'ta iken çok beğeniyordum. İnanılmaz smaç servisleri vardı. Adeta ateş ederdi. Ama bir çok konuda geriledi. Keşke seneye Avrupa için onun yerine Stevanoviç transfer edilse.

***Rasic'in kolu çok hızlı. Naz ile uyum sağlamada ki ana etkende bu. Elif Ağca'da Rasic ile bu uyumu yakalar. Burada maharet Rasic'te. Ayrıca Naz'ı 10 yıla yakındır izlerim. Ortalarla uyumu iyi olmayan bir pasördür.

****Evet Bosetti çok iyi blok aut yaptırıyor. Ama bunda Naz'ın da etkisi büyüktü.

*****Ezgi sıra dışı bir pasör. Türk pasörlerin geneline yakını inisiyatif almayı sevmez. Garanticidirler. (Özge Kırdar dışında. Oda iki ucu keskin bıçak. Rezilde eder vezirde) Ezgi insiyatif almayı seven soğukkanlı bir oyuncu. Kendisini milli takımda da izledim. Gitgide daha da gelişiyor. Şu anki haliyle bile ortaları kullanma açısından dünyanın en iyi pasörleri arasında. Hatta bu işin piri Lo yu bile aratmayacak cinsten. Abbondanza'yı tek eleştireceğim konu , Ezgi'yi Elif'in yedeği yapmasıdır.

******Guidetti umarım bundan sonra Kübra'yı gözardı etmez. Milli takımın da ortaları Dicle ve Kübra olmalıdır.

*******Son olarakta varsın ligi beş sene almayalım. Şu CL yi alalımda gerisi umurumda değil.

bold yaptığım yere katılıyorum.. bende onu demek istemiştim ama berecememiştim :)
Eda konusunda kesinlikle haklısın  bana kızma ama Eda köpek gibi NAz'ı istiyor ( tabirim teşbihdir haraket içermez )
Bizim Elif uyum sağlasa sağlasa hımmm düşündüm kimse ile uyum sağlayamaz. :)
bitmiş uzatmaları oynuyor :(

Bosetti sadece bu maç değil her maç blok out yaptırıyor. bu da normal boyu kısa çok atlet değil o eksiğini zekası ile kapatıyor. keşke Bosetti'nin oyun zekasının % 20 si Montano da olsaydı :)

diğer dedikleirne jkatılıyorum CL çok önemli mutlaka almamız lazım ..

mİlli takım ile iligili dileklerin sırf sen dilediğin için saygı duyuyorum. yoksa milli takım umurumda değil ( banane cem abi dersen gözlerinden öperim )

• Üye
« Yanıtla #1452 : 16 Şubat 2015, 22:11:45 »
Haklısın abi Bosetti blok autları her maç yapabilen bir oyuncu. Ama Vakıfbank karşısında bu derece beklemiyordum. Guidetti de beklemiyordu bence. Her blok auttan sonra çıldırdı.

Montano konusunda da üzülerek söylüyorum ki , maalesef haklısın. Bir türlü o aptalca hatalarını frenleyemiyor.

Birde Rasic çok özel bir oyuncu. Kol hızı alışılmışın üzerinde. Bu da rakip defansı baya zorluyor. Cannes sisteminin temel parçası oydu. Hangi takıma giderse gitsin o takım sisteminin en önemli parçalarından biri olur. Söz konusu Rasic ise pasör Antonijevicmiş,Ognjenovicmiş,Nazmış,Ayşeymiş,Elifmiş bunun fazla önemi yok. Eski yazılarımda bize gelmesini istemiştim ama Vakıf kaptı.

Cem abi senden isteğimdir :) Ya sen ya da bu işi yapabileceğine inandığın biri Abbondanza'ya , Stevanovic ismini fısıldasın. Bu transfer olmalı abi :)

« Son Düzenleme: 16 Şubat 2015, 22:21:41 Gönderen: Sisley Volley TV »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1453 : 16 Şubat 2015, 22:24:26 »
Haklısın abi Bosetti blok autları her maç yapabilen bir oyuncu. Ama Vakıfbank karşısında bu derece beklemiyordum. Guidetti de beklemiyordu bence. Her blok auttan sonra çıldırdı.

Montano konusunda da üzülerek söylüyorum ki , maalesef haklısın. Bir türlü o aptalca hatalarını frenleyemiyor.

Birde Rasic çok özel bir oyuncu. Kol hızı alışılmışın üzerinde. Bu da rakip defansı baya zorluyor. Cannes sisteminin temel parçası oydu. Hangi takıma giderse gitsin o takım sisteminin en önemli parçalarından biri olur. Eski yazılarımda bize gelmesini istemiştim ama Vakıf kaptı.

Cem abi senden isteğimdir :) Ya sen ya da bu işi yapabileceğine inandığın biri Abbondanza'ya , Stevanovic ismini fısıldasın. Bu transfer olmalı abi :)

Bosetti ' de bir NAti havası hissediyormusun ?
misal 2ni sette bir plase attı zor bir pozisyonda idi ama havada baktı arka sol taraftaki boşluğu gördü ve eli ile güzelce oraya topu itekledi. çok hoşuma gitti , Logan daha komple bir oyuncuydu tartışmam ama Bosetti bayağı bir teknik oyuncu. bu kadar teknik oyuncu olduğunu düşünmemiştim. İtalta alt yapısı böyle birşey demek ki :)
Rasiç özel oyuncu çirkin ama güçlü :) bir konuda fikir telaki etmek istiyorum , çok iyi hücum ediyordu Cannes'da iken ama hücum stratejisinde öncelik tek ayak üzerineydi sanki ama burada Gui ( NAz ı sıvamıyorum ) onun bayağ bir ortadan smaç yaptırarak kullanıyor. tabi bu rakip takımın blok tutma dengesi için çok önemli bir durum..1.86 lık bir pasöre göre ortayı iyi kullanması önemli bir özellik..
ben çok severim ama Naz a hep kızarım , 4 numara pozisyonunda oynayan oyuncuya  ( çapraz da olur smaçör de olur ) benim istediğim seviyede pas atamıyor, bu konuda yıllardır yavaş ilerliyor. Sokolova bunun sıkıntısını bizdeyken çok çekmişti. Anten ile smaçör vurma mesafesini ayarlamak  zorunda , smaçörü rakip bloğun kucağına bırakmamalı ( bizim maçlar ve cl deki maçlarda berbat oynasın rezil olsun :) )

son olarak bence bayan voleybol şubesinde işler ''prensip '' olarak iyi gidiyor. hamleler bakış açısı vs vs bu konularda şubeye güveniyorum be dostum...
bizim taraftar zor taraftar daha iyi daha tecrübeli oyuncuların gelmesinden yanayım. genç kızları yer bitiririz ;)

• Üye
« Yanıtla #1454 : 16 Şubat 2015, 22:49:17 »
Bir takım kurulurken kadro mühendisliğini iyi tasarlamak lazım abi. Bunu yaptıktan sonrada rol dağılımını iyi yapmak. Yani oyuncuya göre sistemden ziyade (son yıllarda Eczacıbaşı) sisteme göre oyuncu durumu.(Vakıfbank-Bergamo-Fenerbahçe) Tom,Leto,Bosetti ... Bunlar hep sisteme entegre olan oyuncular. Bu yönleri ile birbirlerinden farkları yok. Ama bir yönden farkları var. Üstlendikleri roller... 

Tom ve Bosetti çok iyi birer yardımcı oyuncu olabilirler ve sistemin sac ayağı görevini üstlenirler. Tıpkı Larson gibi. Ama lider olamazlar. Oldukları anda çuvallayabilirler. Leto ise tam bir lider. Tıpkı Sokolova gibi. Bu yönden biraz farklılar. Olaya biraz genel bakmayı tercih ettim :)

Tabi birde oyuncuya göre sistem var ki ne zaman Gui bunu farketti o zaman başımıza bela oldu. Bakalım diğer takım ne zaman farkedecek.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2015, 22:53:18 Gönderen: Sisley Volley TV »