Abi iyi akşamlar, gerçekten 25 milyon taraftarın çoğunluğunun Aziz Yıldırım'ı desteklediğini mi düşünüyorsun? Bana sorarsanız başkanlık seçimi kongre üyeleriyle değil de 25 milyon taraftarla yapılsa Aziz Yıldırım %5 oy alamaz şu anda.
3 Temmuz sürecine gelince Fenerbahçe'nin değil Aziz Yıldırım'ın siyasete çekilmek istendiğini düşünüyorum. Fenerbahçe'yi siyasetin içine çeken bizzat Aziz Yıldırım'ın kendisidir.
Aziz Yıldırım'a gelince kendisine karşı zaten hiçbir zaman sevgim yoktu ama Fenerbahçe Başkanı olduğu için büyük bir saygım vardı. 3 Temmuz'dan sonra yapılan kongrede; "Kişiler ve kulüpler ayrılamaz, ben şike yaptıysam Fenerbahçe için yaptım." diyip Fenerbahçe'yi de bu pisliğin içine çektikten sonra kendisine bir parça dahi saygım kalmamıştır.
Evet hala Aziz Başkanın arkasında çoğunluğun olduğuna inanıyorum.İşin kötüsü Aziz Başkanda bunu bildiği için fevri hareketler yapıyor.Aziz Başkanda Ak kaşık değil.
Avrupa kupalarında Fenerbahçe ceza alsın diye ugraşanlar,Fenerbahçe şampiyonluk kutlamalarında protesto edenler,Şike sürecinde 3 temmuz kumpasında bulunan Devlet,cemaat,Basın,GS,Trabzon ve fENERBAHÇE Muhalifleri yer alırken onlara karşı tek yürek olmamız gerekirken onların yanında yer alan fb li olduklarını söyliyen taratarlara nedemeli.işte çogunluk Fenerbahçeye zarar verenleri görüyor ,ama çoğunluk Aziz Başkanıda bunlar gibi zarar verdiğini görürse bir dakika yönetimde tutmazlar.
Ben şike yaptıysam fenerbahçe için yaptım demedi ben yattıysam fenerbahçe için yattım yine yatarım dedi.Bu bir komploydu fenerbahçenin 3 temmuz süreciyle ilgili bir çok bilgide elimizde var.
Devlet ;
Fenerbahçe siyasetin içine çekilmeye çalışılıyor.Zaman zaman Fenerbahçe içindede buna alet olanlar yok değil.Bazıları sadece rant için karşı tarafta yer alırken bazılarıda parti olarak karşı taraftar yer almaya devam ediyorlar.Fenerbahçe’ye yapılan saldırıları görmezden geliyorlar.en ufak bir kötü sonuçta Aziz Başkanı yıpratmaya çalışıyorlar.siyasetin en son hamleside HÜKÜMET'TEN FENER'E TAM SAHA PRES, Kenan Evren Lisesi arazisine karşılık kulüpten 3 okul ve 1 spor salonu talep eden MEB, isteklerinin karşılanmasına rağmen bununla kalmayıp 345 milyon lira daha talep etti., TOPUK YAYLASI’NA YIKIM, Fenerbahçe'yle ihtilaflı olan bakanlık, Pendik'teki arazinin belediye tarafından Sarı Lacivertlilere verilmesine engel oldu, 2015-16 eğitim öğretim yılına yetişmesi hedeflenen ve ilk aşamada 3 fakülteden oluşacak olan Fenerbahçe Üniversitesi YÖK'ten henüz onay alamadı, Kulüp, Kayışdağı'ndaki Fenerbahçe Koleji'nde işgalci durumuna düşürüldü, Kanarya geçen sezon sonunda Türk Telekom'un çekilmesiyle sponsorsuz kaldı., Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de Fenerbahçeli bir taraftarın Kenan Evren arazini sorması üzerine sert sözler kullandı: “3 okul ve bir spor salonu yaptılar. Toplam tutarı 18 milyon lira,Özellikle Fenerbahçe Taraftarı içindeki parti yanlıları artık gözünü açması gerekmiyormu?
Federasyon ;
Devlet güdümlü Federasyon da Fenerbahçe’ye saldırılarına devam ediyor.Pasolig uygulamasıyla herkesi fişlemek isteyen federasyon önce seyircilerin statlara gelmesini engelledi. şimdide Fenerbahçe’ye ceza üstüne ceza yagdırdı,Özellikle son günlerde bir kişide bağırsa 10 kişide bağırsa Pasolig uygulamasına göre hareket etmeleri gerekirken hemen hemen hermaç Türbün cezası ve yöneticilere sürekli ceza verilmeye devam ettiler.Birde alay eder gibi lig bitmesine yakın açıklama yapan yetkili ‘’Bundan sonra Türbün cezası yerine kim yaptıysa ona ceza verilmeli’’ dedi.Bu uygulama sadece Fenerbahçe’ye yapılmasaydı şuan her takım defalarca cezalar alırdı.Trabzon beklide kendi sahasında hiç oynayamazdı.Galatasaray ceza almadığı gibi üstüne hep kollandı.Ve Fenerbahçe’nin arayı açması engellendi.
Hakemler ;
Hakemler lig başladığından bu yana Galatasaray’ı kolladılar.Fenerbahçeli oyunculara tavırları,oyunu taraflı yönetmeleri,her takıma güç verdi.Bırakın Fenerbahçe’li insanları değer takımlardanda tepkiler aldılar.Örneğin Kaya Çilingiroğlu Gençlerbirliği maçından sonra ‘’Türkiyede Melo kollanılıyormu?Melo’ya kırmızı kart verilmeyecek diye bir kuralmı var?Kaç maçtır dikkat ediyorum Melonun tavır ve hareketleri kart gerektirirken neden sarı kart bile verilmemeye gayret ediliyor?’’ evet maalesef konu Emre Volkan olduğu zaman sarıkartlar ve kırmızı kartlar ve men’ler havada uçuşuyor. sadece Futbolda değil diğer branşlardada Hakemler Fenerbahçe düşmanlığına devam etti.Vakıfbank,Halkbank,Ziraatbankası devlet bankası olduğu yetmezmiş gibi birde hakemler tarafından devamlı korundu,kollandı.Bayan ve Erkek Basketbolunda verilen kararlar,Kürekte yarışlara çok geç gelen Galatasaray’lı kürekçilerinin elenmesi gerekirken orda yapılan bir sürü kural hatası uygulamaya sokulmadı.Enson ki Veleybol da bizim yenmemize rağmen,Fenerbahçe Vakıfbank maçları incelensin.Yinede biz ne diyoruz hakemlere ragmen herdalda her branşta yenelim.
Lig Takımları ;
Federasyonla eylem birliği yapan diğer takımlar İlhan Cavcav’ın önderliğinde devamlı Fenerbahçe’ye karşı saldırılarına devam ediyorlar.Aziz Başkanın veya yöneticilerin her açıklamasına karşın cezalar havada uçarken İlhan Cavcav’ın hakaretleri görülmezden geliniyor.Takımlar Galatasaray’a karşı oynarken farklı Fenerbahçe’ye karşı oynarken ölümüne oynamaya devam ediyorlar.İlhan Cavcav Gençlerbirliği maçı öncesinde ben Galatasaray’lıyım tabiî ki onun şampiyon olmasını isterim açıklaması gündeme hiç getirilmedi.Ceza almadı.sonuçta Gençlerbirliği Fenerbahçe’le berabere kalırken aynı gençlerbirliği Galatasaray karşısında hiç oynamadı.Gençlerbirliği ni böyle oynarken hiç gören varmı.senelerin en kötü en ataksız,en tepkisiz,bir takımı yediği gol cabası…Gençlerbirliği kalecisi Ferhat Kaplan’ın, Galatasaraylı Wesley Sneijder’den yediği gol dünya medyasında da gündem oldu. Hollanda'da şok anket: Sneijder'in golü şike mi, değil mi? son saniyelerdeki % de 100 golluk posizyonun atılmamasıda kafaları iyice karıştırdı.Şike şike diye ortalığı yıkanlar son maçları neden mercek altına almıyorlar.
Bu macta şike yok dıyenın tff nınde futbolunda Allah belasını versin.. utandım Türkiyede futbol oynadıgıma..!!
— Bilal Niyaz (@NiyazBilal93) 16 Mayıs 2015
—
.Tek tek takımları incelemeyelim sadece son maçlardaki Kayseri Erciyes Sporun Son maçlarda Çaykurdan 3,Bursaspor’dan 3,Galatasaraydan 3, Sivas’dan3,Gençlerbirliğinden 4,Beşiktaştan 5 yerken ,Fenerbahçe’yle oynarken ölümüne maç yapmaları ve maç sonrasındaki demeçleri çok düşündürücüydü.Sizin düşmenizi Fenerbahçe değil ama kolladığınız takımlarla yaptığınız maç sonuçları neden oldu.Fenerbahçe Transfer yapmazken Galatasaray genç yaşlı demeden bir sürü transfer yapıp bunları diğer takımlara sözde pissinler diye dağıtıyor, Gs ligde her takıma eski yeni topcularını kiralık dağıtıyor zor maçlarda puan gerekirse onların katkıları ile maçlar alınıyor, ama önemlisi sadece kendi maçlarında değil Fenerbahçenin maçlarındada kaleci ve oyuncular GS'ye çalışıyor.En son örneği Kayseri Erciyes'in kalecisi Gökhan'ın GS ile anlaştığını biliyoruz.FB maçında nasıl oynadığı ortada,ve maç sonucunda verdiği demej ortada bu haftada kendi sahasında Başakşehire yenildiler ve bu konuda alenen dönen dolaplar kimse tarafından görülmüyor veya yazıya dökülmüyor..Fenerbahçe’ye karşı yapılan güç birliği sadece Bu sene değil devamlı tekrarlanılıyor,Denizli,Trabzon,Bursa maçlarını kimse unutmadı.
Basın;
Basın devamlı Fenerbahçe karşıtı yazılarına devam etti.Her maç sonrası Fenerbahçe’nin hedef takımı yapılmasında büyük rol oynadı.Devamlı Galatasaray’ın arkasında oldu.Fenerbahçe’nin gidşatına engel olamayanlar Trabzon’dak silahlı saldırıya ve sonrasında gelen saldırılara ve en son Emre’ye yapılan saldırılara neden oldular.Bu konuda ne Devlet,Ne federasyon bir şey yapmadı.Enson Mersin’de Basın pasolig yerel gazetede Tam sayfa silahlı bir futbolcu resmi altında hedeftede Emre belezoglu’nun resminide hedef tahtası yaparak büyük ayıba örnek oldular.Bu konuda yine ses çıkmadı.Basın tarafından tüm Fenerbahçeli oyuncular hedef tahtası olurken özellikle Melo ve Galatasaray’lı tüm oyuncular kollanmaya devam edildi.Basın sadece Futbolda değil diğer branşlardada Fenerbahçe düşmanlığına devam etti.Vakıfbank,Halkbank,Ziraatbankası devlet bankası olduğu yetmezmiş gibi birde basın tarafından devamlı korundu,kollandı.Basının taraflı olduğunun en büyük kanıtı lig başladığında Fenerbahçe 1-0 gibi sonuçları çok alınca basının devamlı küçümsemesi,’’butakım zorlanarak gidiyor,butakım oynamıyor,şansla galip geliyor’’ derken,liglerin bitme arifesinde Galatasaray herkesin yardımıyla son maçlarında 1-0 gibi sonuçlarla maçları kurtarıyor.Basın diyorki ‘’bizce çok normal,şampiyonluğa giderken iyi futbol beklemek hayal olur.Galatasaray en dogrusunu yapıyor emin adımlarla şampiyonluğa koşuyor.’’ Derse siz ne düşünürsünüz?
Beşiktaş’ın mutlaka konyaspor engelini aşmaları lazım.yoksa liğde şampiyonluk umudu kalmıyan bir Bjk’nin Galatasaray karşısında ne yapacağı hiç belli olmaz..Artı lig şampiyonluğunda iddası olmayan bir BJK’nin GS ile FB arasında nasıl bir tercih yapacağıda soru işaretidir.Aslında bu durumlara düşmemizin nedenlerinden biride bu takıma çok güvenmemiz ve Salih’i,Baroni’yi Stoch’u yollamışken hiç Transfer yapmamız.Üstüne İsmail hocanında tecrübe eksikliği ve maçlar anında verdiği yanlış kararlar,futbolcuların özellikle Trabzon saldırısından sonraki düşüşe engel alamadık.Taraflarda Fenerbahçe’ye tam sahip çıkmadı.Her dalda her branşta yalnız bıraktı.Enson ki kayseri maçında full olsaydı belikide maçı çevirebilirlerdi.Galatasaray’lı taraftarlar Gençlerbirliği maçınde tıka basa doldurdu .Kimse kusura bakmasın.Devlette,Federasyonda,Hakemlerde,17 Takımda,Basında ne kadar taraflı davranırlarsa davransınlar,Transfer yapmıyan ,Tecrübesiz Hocayı Başa getiren,ve olaylar karşısında gelişmeleri iyi süzemeyen ve iyi yönetemiyen Yönetimde,Fenerbahçe Taraftarıda,Oyuncularıda,İsmail hocasıda sınıfta kalmayı hak etmişlerdir. (
https://twitter.com/Ahadeli)•