Kenan konusunda sanırım beklentilerimiz biraz abartı. Eleştirirken Kenan'ın daha 19 yaşında olduğunu unutuyoruz. Sanırım herkes Kenan'ın geçen seneye göre fiziğini ve savunmasını ilerlettiği konusunda hem fikirdir. Merak edip EL sitesinden Diamantidis ve Spanoulis Kenan'ın yaşındayken nasıl istatistiklere sahipmiş diye bir bakayım dedim.
Anlaşılan o ki Diamantidis ilk EL maçını 24 yaşında, Spanoulis ise 23 yaşında oynamış, Kenan ise 18'inde EL de ilk 5 başladı. Bu açıdan Kenan'ın büyük bir avantajı olduğunu düşünüyorum.
EL sitesindeki verilere göre 20 yaşındaki (19 yaşındaki istatistikleri çok daha kötü 9 maç oynamış sadece) Diamantidis'in ligdeki (Iraklis ile) ortalamaları şöyle Ortalama 3.3 sayı, 1.70 asist, %21.9 üçlük yüzdesi.
Yine aynı şekilde 19 yaşında Spanoulis'in lig (Maroussi ile) istatistik ortalamaları şöyle 4.9 sayı, 1,91 asist, %16.7 üçlük yüzdesi. 20 yaşında bu istatistikler 10.3 sayı, 3.34 asist ve %27.8 üçlük yüzdesi.
Kenan'ın geçen sene 18 yaşındayken EL istatistikleri ortalama olarak şöyle; 2.7 sayı 1.1 asist %36.4 üçlük yüzdesi. Geçen sene lig ortalaması ise 4.4 sayı 3.12 asist %45 üçlük isabeti.
Kenan bu sene EL'de 1.5 sayı 1.1 asist ve %15.4 üçlük yüzdesiyle oynuyor.
Toparlamak gerekirse Spanoulis ve Diamantidis'in 19 yaşında yaptığı istatistikleri Kenan 18'inden yakalayabilmiş bir çocuk, hatta üçlük yüzdesi daha iyi. Ancak bu sene koçun direktifiyle savunma odaklı oynadığı için benzer istatistikler yok. Ama yine de çok kötü bir tablo çizmiyor bence, çünkü gelişim gösterdiği alanları hepimiz görebiliyoruz, fiziksel değişimi ve sakatlık nedeniyle şutu etkilenmiş olabilir.
Ayrıca 2003-2005 arası yunan ligi ile EL ve şu zamanki TBL arasındaki zorluğun mukayesesini bu konularda bilgili arkadaşlar yapacaktır, kendi adıma Kenan'ın daha zorlu takımlara karşı kendini kanıtlamak zorunda olduğunu düşünüyorum.
Doktor Serkan'a katıldığım nokta Kenan'ın geçen sene kadar denememesi, belki verilen görevden ötürü böyle ancak biraz daha cesur davranıp korkmadan oynamalı, böyle yaparsa daha başarılı olacağını düşünüyorum.
Sanırım rakamlardan da anlaşılacağı gibi Diamantidis de Spanoulis de bir günde bugünkü seviyelerine ulaşmamışlar, Kenan'ın da süresi var bu açıdan. Yapması gereken rehavete kapılmadan her zaman daha da fazla çalışmak, yılmadan azimle savaşması lazım ki ilerde onu en üst seviyelerde görebilelim. Ayrıca taraftar her daim hayıflanabilir, kafasını bunlara takmasın çalışsın, avrupanın en iyi koçu ona güveniyor şans tanıyor bu fırsatı değerlendirsin gerisi mühim değil.