Dört hazırlık maçını da izledim. DeAndre Jordan çok efektif oynuyor ve sanırım hücum ribauntlarında sergilediği hırsla turnuvanın gözdesi olacak. Her topa sıçrıyor. Kısalardan önde koşuyor. Cousins'da 2014'ten daha çok öne çıkacak gibi... Yine de onun sağı solu belli olmaz.
Carmelo, Durant, Thompson ve Irwing -çember dövdükleri Venezulla maçı hariç- skoru taşıyıp götüreceklerini gösterdiler. Ancak özellikle Paul George şu ana kadar beklediğimin oldukça altında... Jimmy Butler'da öyle... Draymond Green ise henüz vasatı aşamadı. Oysa ben bu üçünden de oldukça katkı gelir diye bekliyordum.
DeRozan, Lowry ve Barnes ise zaten "bu kadroda ne işleri var" dediğim isimlerdi ve şaşırtmıyorlar. Ancak -mesela ilk Çin maçında, maça başlanan beş gibi bir beşle sahada yer almak lazım geldiğinde hücum tıkanıyor. Bunun böyle olmaması için Paul George ve Jimmy Butler ikilisinin ikisinden de, en azından birisinden ciddi skor katkısı almak lazım. Butler zaman zaman bu ışığı verdi. Aksi takdirde Amerika sadece altı oyuncunun sırtında turnuvayı taşımak zorunda kalacak. Yani harika bir beş ama benchten yeterli skor katkısı alamayan...
Hoş tarafları şu: Savunmada geri adım atmıyorlar. Şutlar girmediği zaman hemen savunmayla oyunu değiştirmeye çalışıyorlar. Son hazırlık maçını bu gece 02:00'de Nijerya ile yapacaklar. İlk oynadıkları Arjantin maçı hariç diğer maçlar çok ama çok zayıf rakiplerle olduğu için bu yorumlar yanıltıcı da olabilir.