Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 4970350 defa)

0 Üye ve 79 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kalamarina

  • Üye
  • Yaş: 30
  • Yer: Uşak/Maslak
  • İleti: 336
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2670 : 21 Nisan 2014, 16:56:50 »
Goudelock yanılmıyorsam Kazan'la 1 senelik imzalamıştı,boşa çıkıyor bu sene

Çevrimdışı Okan Y.

  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 1672
  • Cinsiyet: Bay
    • KendoKamae
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2671 : 21 Nisan 2014, 17:18:00 »
iyi oyuncular almak sıkı takım olma manasına gelmiyor

en iyi adamları da alsak sahada oyuncular kavga etmezse hiç bir şey başaramayız. herşey yetenek veya oyun planı değil. basketbolda zaten bunlar 30% ancak yer bulur. şu ana kadar kurulan kadrolara bakıyorum, bir tane bile kavgacı gürültücü adam yok. bakın en kral skorer Henry Turner'dır bu kulübe gelmiş geçmiş. Şut çıkarken bile savunmacısına ya diz atardı ya dirsek ya da ayağını açardı. adamın hücumu bile pisti yani. 
Güray Kanan, Zaza TAtu Enden, Zeki Gülay hiç biri çok iyi hücumcu değillerdi (Güraya haksızlık olmasın tutturdu mu atardı) ama rakibin sinirini inanılmaz bozarlardı. Halen daha Mirsad'ın yerini dolduramadık. Dolduramayız da çünkü o adamın basket oynarken gözü dönüyordu. Basket oynarken gözü dönen lazım. Bu illa boy/fizik meselesi değil. Bu yürek meselesi. Maalesef şu an kadroda bu yürekte adam yok

iyi savunmadan bahsediyorsunuz. iyi savunma sayı yememek değil ki. iyi savunma, rakip potaya bile gitse onu hırpalamak yıpratmaktır. biz bu sezon hiç iyi savunma yapmadık, ancak bizim gibi yumuşak takımları (Efes, Budivelnik) savunma ile bunaltabildik. Zaman bulursam istatistiğine bakıcam, TOP16 nın en fazla basket faul veren takımının biz olduğunu hissediyorum. Çünkü faullerimiz hep bayan basket faulu :acemice ve etkisiz. halbuki sen adamın koluna baltayı öyle bir indirirsin ki, belki bir faul yaparsın ama adamın o kolu maçın sonuna kadar hep ağrır. Biz bu yetenek avcılığımızın yanına fiziki kapasiteyi de ekleyemezsek her sene heyecanlanırız ama sonrasında dayağımızı yer evimize döneriz.

Ondan sonra da o gelsin bu gitsin olur, fazlası da olmaz. ondan sonra kendi kendimize söyleniriz: NAvarro şöyle bilmemne çocuğu, Bourusis şöyle çirkef, o böyle bu şöyle.
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı pikenrol

  • Üye
  • Yaş: 38
  • İleti: 994
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2672 : 21 Nisan 2014, 20:31:24 »
Aynen.  Bugun yuzdeleri bu kadar yuksek ise bunun en buyuk sebebi bos adami bulmalari.  Hem de 1 defa degil, bazi pozisyonlarda ekstradan 3-4 defa arka arkaya bos adamdan adama topu cevirebiliyorlar. 

bunun tek sebebi bire birde çok kolay adam geçmeleri...

Çevrimdışı Murat_Bulut

  • Üye
  • Yaş: 36
  • Yer: ELAZIĞ
  • İleti: 671
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2673 : 21 Nisan 2014, 21:20:19 »
Koç euroleaguei aldığı zamanlardaki kadroları 2002 mulaomerovic-ibo-bodiroga-alvertis-middleton 2007 lakovic-beciroviç-siskauskas-alvertis-tomaseviç 2009 diamantidis-spa-saras-drew-fotsis-pekovic 2011 dia-calathes-sato-kaymakoğlu-vougiakas son sezon hariç hep hücüm olarak üst düzey oyuncuları seçmiş son kadroda bıraz butce kısıtlamasından dolayı o şekilde kuruldu yani bu adamın tercıhı hep bu yonde seneye de bence bu yapıda bir kadro kurulacak buna hazırlıklı olalım arada ismini unuttuğum bazı oyuncular olmuş olabilir mesela batiste gibi onuda uzun yıllar beraber calıstıgı ıçın saymadım
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE...

Çevrimdışı bugra

  • Üye
  • Yaş: 38
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 279
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2674 : 21 Nisan 2014, 22:47:59 »
Şut tehdidi olan ve P&R oynamayı/oynatmayı bilen guardların takımları başarı yakalar Avrupa'da etrafında da biraz düzgün bir kimya varsa. Bo kalacaksa 6. yabancı olmalı bence.

Çevrimdışı Eto

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 33
  • Yer: Pendik-İstanbul
  • İleti: 772
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2675 : 22 Nisan 2014, 10:56:36 »
Estağfurullah Eren, eskisi kadar yazmıyorum ama senin gibi kardeşlerim yazdıkça zevkle okuyorum. Arada müdahil oluyorum ama...

Gelelim soruna. Benim için mesele "bu takım iyi savunma yapabilir mi?"den çok "bu takım EL'in zirvesi için yetecek kadar savunma yapabilir mi?"dir. Ve şu an için bunun cevabı zor da olsa "evet"tir bana göre. Bu pek çoklarına makul gelmeyebilir ancak benim de kendimce sebeplerim var.

Öncelikle hep Bojan ve Emir üzerinden yürütülüyor bu savunma teşhisi ve kısmen haklılık payı da var. Fakat unutulmaması gereken şeylerden birisi savunma denilen olgunun niteliğinde oyuncunun mental yönünün baskın olması. Yoksa Diamantidis'in tipine bakan der mi "bu adam iyi savunmacı" diye? Bojan'ın takım düzeni içinde iyi savunma yapmasının önünde fiziken hiç bir engel yok. Atletizmi fazlasıyla yeterli, oyun bilgisi de bence gayet makul. Geriye kalan kısım savunma isteğinin olup olmamasıyla alakalı ve bence bu da var. Benzer şeyleri Emir için de söyleyebilirim ki onun ayakları daha çabuk ve kolları da uzun. Takımın yaşadığı çözülme bu oyuncuların kötü savunmacı olmasıyla alakalı değil. Mesele oyuncuların mental açıdan atlamaları gereken seviyenin biraz fazla gelmesi. İşin arkasında bazı olmaması gereken düşünce yapıları da mevcut, az çok biliyorsundur ama yük, bence bu senelik olmak kaydıyla, fazla geldi. Ya da gereken değişim/gelişim miktarı diyelim. Misal Emir seneye de burada olacaksa kuvvetle muhtemel çok daha güçlü olacaktır mental açıdan. Olmak zorunda ve eğer olamayacak gibiyse zaten takımda tutmayacaktır koç onu.

Daha önce defalarca da yazdım, tekrar edeyim fikrimi: Pota altında bir bekçi bulundurmak, dışarıda savunmacı kimlikli oyuncuya sahip olmak bana işin kolayına kaçmak gibi geliyor hep. Murat Bulut yukarıda yazmış. Kağıt üzerinde Bo-Ömer-Sato üçlüsünden daha iyi savunmacı kaç tane EL tecrübeli arka alan bulabiliriz? Peki sonucu ne oldu geçen sene? Bizim koç koçluk serüveninin hiç bir aşamasında 'savunma takımı' hüvviyetinde ekipler oluşturmamış. Yetecek kadar savunma yapan ama hücumda tabiri caizse sinekteki yağı bile hesaplayan, saat gibi işleyen takımlar oluşturmuş hep. Bana göre de bu mantık doğru. Neden diye sorarsan alan oyununu etkili oynayabilen hücumu kuvvetli takımlar zaten turlar ilerledikçe gayret için gereken motivasyona ulaşıyorlar. Ve ofansif olarak yetenekli oldukları için de başarı ihtimali artıyor. Fakat savunma nitelikleri ön planda olan oyuncularla ilerleyen takımlar bir süre sonra hücumda yaşanan tıkanmaları çözmekte çok zorlanıyorlar çünkü yetenekleri kısıtlı oyuncu sayısı daha fazla oluyor. Üstelik bir takım için hücumda boş dönülen her top savunma motivasyonunun da düşmesi anlamına gelir ki ilk söylediğim takım tipi yeri gelir atarak da kazanabilir ama ikincisi savunma yapamazsa hiç şansı yok.

Olimpiakos bu söylediklerimle çelişiyor gibi görünse de aslında öyle değil yine bana göre. Hücum planları tıkır tıkır işleyen, bütçe icabı buna uygun oyuncular bulan, savunmada da sırıtmayacak bir ekip Oli. Tabii Sakallı Tavernacı çok ayrı bir oyuncu. Ayrıca Barcelona örneği de buna paralel. Sahaya çıkan takıma bakarsan neredeyse hiç iyi savunmacısı yok ama yeri gelince ne derece etkili oldukları da ortada.

Velhasıl ben koçun bildiğini okuyacağını ve arkasında sağlam durulursa da yine kazanacağını/kazandıracağını düşünüyorum. Çünkü istediği sistem gayet makul ve ulaşılabilir.

Abi ben genel olarak olayın sonucuna bakmayı seven ama ayrıntılara çok önem veren bir adamım. Genel dünya görüşüm bu yöndedir naçizane. Yani, belirli bir kimyayı oluşturmak için yeterli ayrıntı ve nedenin bir araya gelmesi gerektiğini düşünürüm. Bu yüzden de kurulan takımların yanlış olduğunu bir şekilde savundum. Yanlış kelimesi yanlış anlaşılabilir ama açıklayacağım. Pianigiani ilk geldiğinde kadronun kötü olduğunu hiçbirimiz anlayamamıştık. En azından çevremde gördüğüm basketbolla ilgilenen çoğu adam kağıt üzerinde dengeli bir kadro kurulduğunu öngördü. O yüzden o dönem hakkında pek laf edemiyorum. Sonrasında gelen Obradovic dönemine, koçun adı altında kalmak pahasına, haddim olmayarak bir iki laf ettim. Bundan önce site -fenerbasket- için yazdığım yazılarda da duruyor. Takımın savunma ve liderlik konusunda sıkıntılar yaşayabileceğini söyledim ama her cümlemin sonuna da Obradovic faktörünü ekledim.

Çünkü Obradovic Avrupa'nın oldurmazı olduran en büyük faktörüdür. Her daim iyi kadrolar kurmuş olabilir, zaman zaman daha hafif kadrolarla da başarılı olmuş olabilir. Olay bu değil. Obradovic takımlarının bizim bu sene yaptığımız gevşekliği gösterdikleri görülmemiştir. Sezon genelinden bahsediyorum. Dönemsel şeyler değerlendirmeye tabii değil.

Bizim takım bu sene ''yapamadı''. Daha iyi bir kelime bulamıyorum.

Bunun ana nedeni oyuncu karakterlerinin psikolojik dezavantajları yanında, sistem içerisindeki niteliklerinin de yetmemesidir. Kesinlikle tek sorunun psikolojik olduğunu sanmıyorum.

Penetre eden adam karşısında duracak tek bir oyuncumuz yok. Belki biraz Bo. Pota altını karartan tanımını geçtim, alanı iyi kapatan tek bir uzunumuz yok. Bjelica hariç. Zaten olayın özetine gelince de bu ikisinden başka elde kalan bir şey bulamıyoruz. Ben Bo'nun da inanılmaz bir savunmacı olduğunu düşünmüyorum ama ortalama üzeri diye adlandırabiliriz. Sonuç olarak; tatmin edecek bir takım elde edebilmek için bu kadar geçilmemeye ve bu kadar yumuşak olmamaya mecbursunuz. Adam değişmeleri ve kaymaları bu kadar yavaş yapamazsınız. Ben kaya gibi bir takım olalım demiyorum ama ortalama üzeri bir takım için bu kadar defolu adam fazla bence.

Hücum konusunun da; savunmada artan yükün ve olduramamanın verdiği psikolojik ve fiziksel yorgunluğunun çok etkili olduğunu düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2014, 10:58:35 Gönderen: Eto »

Çevrimdışı exex

  • Üye
  • İleti: 1520
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2676 : 22 Nisan 2014, 11:32:28 »
Çare #Hickman

Çevrimdışı ErdemFB

  • Üye
  • Yaş: 30
  • Yer: Samsun
  • İleti: 285
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2677 : 22 Nisan 2014, 18:49:16 »
Bu haber doğruysa transfer listemizin başına Langford'u koymalıyız tüm dengeleri alt üst edebilir bu hamle http://www.sportando.com/en/europe/turkey/117781/keith-langford-has-received-a-turkish-passport.htmlalıyız
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2678 : 22 Nisan 2014, 18:52:09 »
Galatasaray alacak diyorlar..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı fb_balkay

  • Üye
  • Yaş: 32
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 1244
  • Cinsiyet: Bay
    • twitter.com/paulgeorge__13
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2679 : 22 Nisan 2014, 18:52:20 »
 Langford'ı kesin kesin kesin almalıyız dengeleri alt üst eder.
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2680 : 22 Nisan 2014, 18:58:12 »
Ergin Ataman, boşuna böyle bir hamle yapmaz..

Ki Galatasaray'lı bir kaç arkadaşımdan aldığım bilgiye göre de Langford seneye Galatasaray forması giyecek..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2681 : 22 Nisan 2014, 19:05:33 »
Şimdi bir kaç arkadaşla konuştum.. Dolaylı yoldan şart koşuyormuşlarmış. Türk olursa Langford Galatasaray forması giyecek.. Bunu da parayla pulla engelleyemeyiz.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2682 : 22 Nisan 2014, 19:17:23 »
Hahahahaha. Doğru söylüyorsun :F

Farmar olsa ve bizi tercih etse enfes olur ama Farmar daha önce İsrail Milli Takımında teklifini kabul etmemişti.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Okan Y.

  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 1672
  • Cinsiyet: Bay
    • KendoKamae
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2683 : 22 Nisan 2014, 19:22:19 »
Langford GS için oynar
maaşını da TBF verir
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı ErdemFB

  • Üye
  • Yaş: 30
  • Yer: Samsun
  • İleti: 285
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #2684 : 22 Nisan 2014, 19:24:10 »
Langford genel olarak çok beğendiğim bi oyuncu değil mevcut yabancı sınırında elimizi çok rahatlatırdı ama yabancı sınırı söylendiği gibi 8 falan olursa çokta büyük kayıp olmaz.
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."