Öncelikle maç linki teşekkürler @ sener_nureddin 
Umarım dediğiniz gibi oynar Garay.
Bundan önceki son lig maçında gene Garay bekleneni verememişti ve NTV Spor spikeri şöyle bir yorumda bulunmuştu:
"Garay, sanki play-off'ları bekliyor gibi, yani maç seçiyor.
Mesela geçtiğimiz yıllarda FB'li İvan ve Marshall sezonu idare edip Play-offlarda müthiş oynarlardı"

link için rica ederim. youtube da bir kardeşimiz yüklüyor bazen. ben de paylaşıyorum izlemeyen veya yeniden izlemek isteyen olur diye

maç seçme olayına gelirsek; o spikerlerin yorumlarını hatırlıyorum. "onlar maç seçiyor demediler" tam olarak. dedikleri garay ın brezilya milli takımındaki performansına ulaşamadığı ve bir turnuva oyuncusu olduğuydu. turnuva oyunculuğunu (bana göre kasıt hedef maç oyunculuğu) izah sadedinde ivan ve marshall ı örnek verdiler. onların da ligde tabirde hata olmasın rolantide oynadıklarını lakin play offlarda vites artırdıklarını ve maç/tur kazandırdıklarını söylediler. garayın da ivan ve marshall gibi olabileceğinden dem vurdular ve beklentilerinin bu yönde olduğunu söylediler.
bu bağlamda garayın veya takımdaki diğer arkadaşların lig maçlarını (hedef maçlar hariç) rölantide oynadıklarını/bir manada maç seçtiklerini söylemek veya çıkarımda bulunmak da yanlış olmaz. zira geçen hafta lig sonuncusuyla oynadık ve ilk set kafa kafaya geçti. bugun son set 10 sayı öndeyken bir anda set verecek hale geldik. bunlar hedef maç olarak düşünülmeyen maçlarda "nasılsa yeneriz" düşüncesinin ağır basmasından meydana geliyor zannımca.
garayın bugun hucumda biraz toparlanmış gördüm.ama servis karşılamada kötüydü malesef. bu kötülük yüzünden kim garibim garayın açıklarını kapatmak için uğraştı (tıpkı geçen yılki manşet alma sorunu gidermekle uğraştığı gibi) garayın transferinin en büyük sebebi bana göre manşet almadaki sorunun azaltılmasıydı. ama bu maç özelinde malesef bunu göremedik. bir de garay istediklerini yapamamaktan da muzdarip bir hali var. maçta izlediğim kadarıyla beden dili bunu söylüyor.