Gönderen Konu: Fenerbahçe Bayan Voleybol Acıbadem Voleybol Ligi Maçları (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 357883 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TitoSantana

• Üye
  • Yer: Adana
Öncelikle maç linki teşekkürler @ sener_nureddin   :)

Umarım dediğiniz gibi oynar Garay.

Bundan önceki son lig maçında gene Garay bekleneni verememişti ve NTV Spor spikeri şöyle bir yorumda bulunmuştu:

"Garay, sanki play-off'ları bekliyor gibi, yani maç seçiyor.
Mesela geçtiğimiz yıllarda FB'li İvan ve Marshall sezonu idare edip Play-offlarda müthiş oynarlardı"

:)
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2014, 00:37:35 Gönderen: TitoSantana »

Çevrimdışı Gökhan Bulut

• Üye
Maç seçiyorsa bu maç iyi oynaması için ideal maç bence :) Bu arada bugünkü manşet performansıyla da çok yüklenmeyelim Garay'a ,daha iyi olacaktır mutlaka. =)
biz hayatta en çok Fenerbahçe'yi sevdik....

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
Öncelikle maç linki teşekkürler @ sener_nureddin   :)

Umarım dediğiniz gibi oynar Garay.

Bundan önceki son lig maçında gene Garay bekleneni verememişti ve NTV Spor spikeri şöyle bir yorumda bulunmuştu:

"Garay, sanki play-off'ları bekliyor gibi, yani maç seçiyor.
Mesela geçtiğimiz yıllarda FB'li İvan ve Marshall sezonu idare edip Play-offlarda müthiş oynarlardı"

:)

link için rica ederim. youtube da bir kardeşimiz yüklüyor bazen. ben de paylaşıyorum izlemeyen veya yeniden izlemek isteyen olur diye :)

maç seçme olayına gelirsek; o spikerlerin yorumlarını hatırlıyorum. "onlar maç seçiyor demediler" tam olarak. dedikleri garay ın brezilya milli takımındaki performansına ulaşamadığı ve bir turnuva oyuncusu olduğuydu. turnuva oyunculuğunu (bana göre kasıt hedef maç oyunculuğu) izah sadedinde ivan ve marshall ı örnek verdiler. onların da ligde tabirde hata olmasın rolantide oynadıklarını lakin play offlarda vites artırdıklarını ve maç/tur kazandırdıklarını söylediler. garayın da ivan ve marshall gibi olabileceğinden dem vurdular ve beklentilerinin bu yönde olduğunu söylediler.

bu bağlamda garayın veya takımdaki diğer arkadaşların lig maçlarını (hedef maçlar hariç) rölantide oynadıklarını/bir manada maç seçtiklerini söylemek veya çıkarımda bulunmak da yanlış olmaz. zira geçen hafta lig sonuncusuyla oynadık ve ilk set kafa kafaya geçti. bugun son set 10 sayı öndeyken bir anda set verecek hale geldik. bunlar hedef maç olarak düşünülmeyen maçlarda "nasılsa yeneriz" düşüncesinin ağır basmasından meydana geliyor zannımca.

garayın bugun hucumda biraz toparlanmış gördüm.ama servis karşılamada kötüydü malesef. bu kötülük yüzünden kim garibim garayın açıklarını kapatmak için uğraştı (tıpkı geçen yılki manşet alma sorunu gidermekle uğraştığı gibi) garayın transferinin en büyük sebebi bana göre manşet almadaki sorunun azaltılmasıydı. ama bu maç özelinde malesef bunu göremedik. bir de garay istediklerini yapamamaktan da muzdarip bir hali var. maçta izlediğim kadarıyla beden dili bunu söylüyor.
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ne yalan söyliyeyim, zor ve dolu bir hafta sonu olacak. Kayseri KASKİ deplasmanı, Halkbank ve Vakıfbank maçları... Üçte üç çıkarırsak şahane olur ama kazanılırsa en fazla sevinilecek, kaybedilirse daha doğal karşılanacak maç sanırım bu maç...

Bizim her şart altında maksimumuzla oynama zorunluluğu bir yana, maçın sonucunu Vakıfbank'ın nasıl bir kadro ve nasıl bir motivasyonla çıkacağı tayin edecek desem abartmış olur muyum?

Ama bunlara koymanın zevki erkek voleybolunda Arkas'a koymaktan bile keyifli olur. Erkek basketbolunda Efes'e koymak kadar keyifli olur.

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
Sarı Meleklerimizden galibiyet bekliyoruz inşAllah. Bana göre bu sadece bir galibiyet olmayacak. aynı zamanda TR de vakıfın hanedanlığının yıkılmaya başladığı maç olacak ve eğer galib gelirsek bu haftadan itibaren kadın voleybolun hiç bir şey eskisi gibi olmayacak inşAllah :))

geçen hafta erkeklerde liderliği elde ettik bu haftada darısı kızlarımızın/meleklerimizin başına inşAllah.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2014, 10:19:06 Gönderen: sener_nureddin »
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Galibiyetin yanı sıra umarım bizim adımıza güzel bir oyunla kazandığımız bir maç olur ve Vakıf ın şu sayma işlemini durdurup uzun süre sonra mağlubiyeti tattıkları ilk maç olur.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı bg1976

• Üye
Maç saatinde değişiklik olacak mı ?

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Garay neredeyse 2 yıldır tatil yapmadan oynuyor. Brezilya Milli takımı ile yazın en uyduruk turnuvalarda bile takımdaydı. Son olarak Kasım ayında World Grand Champions turnuvasında sırtında sakatlık oluştu. Bu sakatlığa rağmen son maçlarda yine oynadı.

Bu yüzden bence Garay ın şu an ki durumunu bu sakatlığın etkilerinin sürmesine ve buna bağlı olarak form durumundaki düşüklükten kaynaklandığını düşünüyorum.

Garay ın zaman geçtikçe daha iyi oynamasını ve takıma daha fazla katkı sağlamasını bekliyorum.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı Gökhan Bulut

• Üye
bu takımın tüm dünya voleyboluna 'ben geri döndüm' demesi için bundan güzel maç olmaz..Ve gördüğüm kadarıyla buna hepimiz inanıyoruz. İmkanı olan herkes umarım orada olur  :)
biz hayatta en çok Fenerbahçe'yi sevdik....

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Onlar nasıl bir kadroyla çıkarsa çıksın, bizim her şart altında maksimum performans sergilememiz şart. Manşetimize çok iş düşecek. Pasörümüze, bloklarımıza... Velhasıl, her alanda en az hatayla oynamalıyız.

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
  • Yer: Istanbul
Sarı Melekler yükselen performansını bu maçta hissettirerek Vakıfbank'a darbe vurması gereken maç bu da Vakıfbank'ın havasını almak için son şans bence. Tam kadro sahaya çıkıyoruz. Rakipte Brakocevic gibi bir eksik var. Gizem muhtemelen oynar ama bel sakatlığı sürekli aklında olacaktır. Milli maçlar sonrasına bakacak olursak Costagrande, Fürst ve Bahar inanılmaz formsuzlar. Naz vasat oynasa da belirli seviyeyi koruyor. Bunlara karşın formda ve güçlü bir Gözde var. 4 numaraya geldiği an hatta geri hücumlarda en azından yıldırıcı birkaç blok kazanmalıyız.
Daha önce Yeşilyurt maçı konusunda yazdığım gibi Vakıfbank maçların büyük çoğunluğunda rakibin ikili hücum turlarını fırsata çeviriyor. Çok iyi servis atıp bloklarını iyi kuruyor. Bu turlarda çok daha konsatre olmalıyız.
Kim ilk maçta güçsüz ve formsuzdu. Henüz yeni gelmişti ve Fenerbahçe formasıyla sezonun üçüncü maçıydı. Bu maçta Vakıfbank maçlarında görmeye alıştığımız Kim'i tekrar göreceğiz bana kalırsa. Aneta ve Garay da umarım hücumda belirli seviyeyi korurlar.
Ben bu maçı kesinlikle kazanacağımı düşünüyorum. 3-0 olsun liderlik gelsin. Gerçekten Sarı Meleklerin b gücü var.

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
  • Yer: Istanbul
Eğer 3-0lık maç olur ve biz alırsak herhalde ağlarım başka yorum yapamıyorum heyecanlanıyorum hahaa:)

3-0 liderlik için tek koşul sanıyorum ondan istiyorum :p 3-2 zaten puan olarak öndeler, 3-1 averaj olarak öndeler. Hoş şu seriye son verelim de her şeye değer. Gerçekten iyi bir takımız. Psikolojik üstünlük onlarda olabilir ama kendilerine güvenseler bu seriye son verirler çok net

pasorcaprazi

• Ziyaretçi
3 puan alsak bile Vakıfbank'ın başka bir maçta daha puan kaybetmesi lazım lider bitirmemiz için, gençler ligindeki puanlar unutuluyor.

Maç başlıklarının açılmasına karşıyım, nasılsa Süleyman abiler halleder #yersen

Çevrimdışı tecessus

• Üye
  • Yer: İstanbul
Avrupa arenasında yabancı sınırı olmadan oynasak favori olduğumuzu düşünüyorum.
Ligde de oyuna güvenli ve iyi başlamak önemli.
Fenerbahçe

Çevrimdışı Süleyman Özgül

• Üye
Oradayız,halletmeliyiz,sıkıntı olabilir. :) Herkes kendince maç öncesi bir yorum yaptı ve halen de yapıyor.Öncelikle inşallah setler ne olursa olsun kazanmalıyız.Bunların burunları ;) çok havaya kalktı.Öncelikle bu havayı biraz almalıyız,kadro kalitesi açısından da bunu yapabilecek tek takım biziz.Sanırım bunda hemfikiriz.Önemli olan hangi kadro ile oynayacak olmamız.Tabii ki Brakoceviç'in olmaması bir avantaj.Eğer Gizem'de oynayamazsa bu da ayrı bir avantaj ama her şeye rağmen (son oynadıkları GS.maçı bizi aldatmasın) bu takım bize karşı her daim olağanüstü konsantrasyonla oynadı ve Cumartesi de farklı olmayacak.Ben bu maçın kadro yapısını daha doğru bir tanımlamayla yabancı tercihlerini şöyle düşünüyorum:Vakıfbank çok iyi savunma yapıyor,özellikle 2 ve 4 numara hücumlarında blok-manşet-dublaj savunma geometrisini çok iyi uyguluyorlar.Bu durumda Kim bloküstü vurabiliyor ama Garay ve Aneta çok fazla blokta ya da dublajda kalabilirler.O zaman bunu kırmanın en iyi yolu ise arka hücumları ve ortalar.Ortalarda Eda gayet formda,Gökçen'de iyi oynamaya başladı ama bir Bauer klasında değil.Benim düşüncem birçokları ile burada ayrışıyor.Blok savunması ve orta hücumlarımızı  maksimum seviyeye çekmek için ortalar Eda-Bauer olmalı.Bu durumda çapraz olarak mecburen Aneta yerine Seda oynayacaktır.Ama tabii ki son kararı biz değil hoca verecek.Maçın 13.00 te olması seyirci açısından bir dezavantaj ama gene de hatırısayılır bir sayıya ulaşacağımızı düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2014, 14:40:51 Gönderen: Süleyman Özgül »
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.
Onun  büyüklüğü başka büyüklüktür işte.
Adı konamaz.