son yıllarda şampiyon olan takımlara bakınca hep kısa rotasyonu çok sağlam olan takımların önde olduğu görünüyor..
Spanoulis/Sloukas (Oly)
Serrod/Llull/Rudy (Real)
DeColo/Teodosic (CSKA)
bizim kısa rotasyonumuzun bu takımlar düzeyinde olmadığını düşünüyorum.. Finali uzatmada kaybetmiş olmamıza rağmen bu görüşteyim..
Bu nedenle benim gönlümden geçen Sloukas, Bogdan kısa rotasyonunu yüksek profil bir guardla güçlendirilmesi..
Causeur benim de aklıma yatmıyor açıkçası.. Hickman'ın yerine, Final4 seviyesinde bile fark yaratabilecek bir guard alınsa keşke.. (Tercihen Gherardini NBA'dan getirsin..) Tabii ki bu işler bütçe ile alakalı, gidecek kalacak oyuncuların sistemi ne şekilde etkileyeceği ile alakalı ama takım öyle bir seviyeye geldi ki iyi oyuncu, harika adam dediğimiz isimlerin bile bu sene CSKA, geçen sene Real karşısında düştüğü durumlar insanı üzüyor.. (Bjelica, Bogdan).. 
Bir de bu sene Vesely vakasında, geçen sene Goudelock'ta gördük ki bu oyuncular genel olarak ne kadar iyi olsalar da bariz bir defoları varsa ve elit bir rakiple oynuyorsanız ciddi yara alıyorsunuz.. Bu yüzden EL şampiyonluğu için en ufak detaylar bile önem kazanıyor.. Eskiden kendimizi son 8'e atsak yeter diyorduk ama şimdi finalde kaybetmek canımızı yakıyor.. En iyi skorerimizin bile savunması belli bir seviyenin altında olmamalı, en iyi savunmacımızın 1-2 etkili hücum silahı olmalı, en sağlam uzunumuz bile belli bir serbest atış istikrarına sahip olmalı.. Yazdıklarımdan Vesely gitsin isterim gibi bir sonuç ta çıkmasın; Vesely yerine ya da yanına yapılacak transferi kastediyorum.. Zaten Vesely'nin de bundan sonraki yıllarda serbest atış yüzdesini yukarılara çekmek için kendini paralayacağına eminim..

Ama herşeyden önemlisi Obradoviç'le sözleşme uzatılsın ve Bogdan/Udoh/Vesely'den en az 2'si takımda kalsın..