Kutay, sen sanirim o sene basindan beri forumda donen tartismalari hic hatirlamiyorsun
Burada, forumun yuzde 90'i iyi oynadigi macta bile adami elestiriyordu.
Hatırlamıyorum çok, belki ben de eleştirmişimdir. Neden savunma yap(a)mıyor diye eleştirenler vardı ama. Şöyle bir gerçek var, oyuncularımızdan beklentileri iyi ayarlamak gerek. Hadi Avrupa'dan örnek vereyim abartı olmasın; bir oyuncu hem Goudelock gibi şut atar, hem Teodosiç gibi pas dağıtır, hem de Calathes gibi savunma yaparsa o oyuncu şu an NBA'de olurdu. Misal Rubio, bir guard için şutu kötü olmasına rağmen saha görüşü, asist yeteneği ve savunması sayesinde yıllardır ilk 5 çıkıyor. Delaney bu yıl gitti ve Schröder'in arkasında hatrı sayılır süreler alıyor. Calathes kalsa kenardan katkı vermeye devam ederdi. Rodriguez bu sene gitti. Kısalar üzerinden gittim ama uzunlar için de aynı durum geçerli, hatta daha fena. Bazı defoları ortada olan oyuncular bile yeni kontratların da etkisiyle orada rol oyuncusu olmayı Avrupa'da yıldız olmaya tercih ediyor. Bize de eleğin bi kat daha altına inen, daha da belirgin defoları olan (Vesely ve şut, Datome ve fizik) oyuncular veya şanssızlık ile dikiş tutturamamış (Udoh) oyuncular kalıyor.
Bu konjonktürde NBA'den yakaladığı adamları Avrupa'dan topladığı yetenekli oyuncular ile birleştiren takımlar kendine çok avantaj sağlayacak. Mesela ben, eğer şampiyon da olabilirsek, Bogdan'ın yüzde 90, Udoh ve Vesely'nin de yüzde 60 falan ihtimalle geri gideceğini düşünüyorum 1-2 yıl içinde. Ama mesela Sloukas gitmeyi düşünmediğini söyledi, bu bizim için çok önemli kazançtır ve yaklaşık 7-8 senemiz kurtarır. Böyle NBA sevdasında olmayan yabancıları (Sloukas, Kalinic) toplayıp, her yıl 2-3 NBA'den düşen oyuncu ile harmanlayıp yanına eli top tutan Türkleri (olursa altyapıdan) eklemek, uzun vadeli başarı formülü gibi geliyor bana.