Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 289435 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #165 : 28 Mayıs 2017, 14:56:49 »
Öncelik elit bir guard olmalı.  Gerisi bir şekilde olur (gerci bu haliyle de oluyor ya, lafın gelişi).

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #166 : 28 Mayıs 2017, 15:31:03 »
Arkadaşlar bu elit guard(!) hikayesi biraz yırtıcı santrfor ve 10 numara saplantılarına benzemedi mi? Tarihin en dominant şampiyonluklarından birisini kazanan takımın guardlarına da biraz haksızlık oluyor bence. Obradovic nasıl bir kadro elde edebiliyorsa ona uygun da bir yapı oluşturuyor zaten, neden elit guard olmadan olmazmış gibi bir izlenime kapılınıyor, onu da çözemedim.

Bana kalırsa Melli ve Printezis haberleri ihtiyaçtan fakat Wanamaker, Miller vs. kısa haberleri hep Bogdan'a bağlı. O kalırsa rotasyona kısa eklemeyiz bence. Bennet yerine bir 4 numara gelir. Antic de takımda tutulur. Bir yerli kısa takviyesi de belki düşünülür ama ona verilecek süre zaten Egehan'a verilir diye düşünüyorum.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #167 : 28 Mayıs 2017, 16:37:05 »
Arkadaşlar bu elit guard(!) hikayesi biraz yırtıcı santrfor ve 10 numara saplantılarına benzemedi mi? Tarihin en dominant şampiyonluklarından birisini kazanan takımın guardlarına da biraz haksızlık oluyor bence. Obradovic nasıl bir kadro elde edebiliyorsa ona uygun da bir yapı oluşturuyor zaten, neden elit guard olmadan olmazmış gibi bir izlenime kapılınıyor, onu da çözemedim.
Sloukas sakatlığı dolayısıyla bu senede uzun süreler takımdan uzak kaldı.
Döndüğünde özellikle deplasmanlardaki performansı malum.
Dixon'a çok yük bindi, uzun süreler aldı. Bazı maçlarda faul problemine girdi. Bogdan'da olmayınca o dönem iyice tıkandık.
Tamam; başımızdaki adam yaşayan bir efsane, bir basketbol dehası. Ama neden eli daha rahatlamasın?
Koç istemez, bu şekilde devam eder sonsuz saygı duyarım.
Fakat geçen sezon ki resme baktığımızda şahsi fikrim bu takımın bir guarda ihtiyacı var şeklinde.. 
FENERBAHÇE

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #168 : 28 Mayıs 2017, 17:28:14 »
Umut abiye katılıyorum.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #169 : 28 Mayıs 2017, 17:30:41 »
Ben takımda büyük değişiklikler beklemiyorum.Antic yerine bence Melli gelmeli,eğer şampiyon olamasaydık Printezis'i isterdim ama şampiyonluk geldiğine göre Melli'nin gelmesinde problem yok.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #170 : 28 Mayıs 2017, 18:54:33 »

Bana kalırsa Melli ve Printezis haberleri ihtiyaçtan fakat Wanamaker, Miller vs. kısa haberleri hep Bogdan'a bağlı. O kalırsa rotasyona kısa eklemeyiz bence. Bennet yerine bir 4 numara gelir. Antic de takımda tutulur. Bir yerli kısa takviyesi de belki düşünülür ama ona verilecek süre zaten Egehan'a verilir diye düşünüyorum.

Umut, elit guard isteyenlerin (ben de dahil), bunu olmazsa olmaz bir gereklilik olarak görüp istediğini sanmıyorum.  Transfer neden yapılır?  Bir takımdaki eksiklikleri kapayıp, oyunu daha da geliştirmek için.  Bu sene elit bir guard olmadan zirveye ulaştık.  Gelecek sene de ulaşabiliriz, bir sonraki sene de...  Ancak takımdaki en büyük eksiklik nedir dendiğinde, bana elit (benim açımdan en önemli kriteri topu eline aldığında baskı anlarında sana güven vermesi) guard gibi geliyor. 

Çevrimdışı KhaN

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #171 : 28 Mayıs 2017, 19:47:01 »
birkaç kaynak maaş haberleri geçti bugün
bizde durum şu şekildeymiş;

1-Ekpe Udoh (2,6 milyon euro)
2-Jan Vesely (2,6 milyon euro)
3-Gigi Datome (1,7 milyon euro)
4-Pero Antic (1,3 milyon euro)
5-Bogdan Bogdanovic (1,3 milyon euro)
6-Ali Muhammed (1,2 milyon euro)
7-Kostas Sloukas (1 milyon euro)
8-James Nunnaly (800 bin euro)
9-Melih Mahmutoğlu (600 bin euro)
10-Nikola Kalinic (500 bin euro)
11-Anthony Bennett (450 bin euro)
12-Barış Hersek (300 bin euro)
13-Ahmet Düverioğlu (230 bin euro)
14-Egehan Arna (170 bin euro)

Çevrimdışı Murat

• Üye
« Yanıtla #172 : 28 Mayıs 2017, 22:11:31 »
Berk listede yok

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
« Yanıtla #173 : 28 Mayıs 2017, 22:49:35 »
Sloukas sakatlığı dolayısıyla bu senede uzun süreler takımdan uzak kaldı.
Döndüğünde özellikle deplasmanlardaki performansı malum.
Dixon'a çok yük bindi, uzun süreler aldı. Bazı maçlarda faul problemine girdi. Bogdan'da olmayınca o dönem iyice tıkandık.
Tamam; başımızdaki adam yaşayan bir efsane, bir basketbol dehası. Ama neden eli daha rahatlamasın?
Koç istemez, bu şekilde devam eder sonsuz saygı duyarım.
Fakat geçen sezon ki resme baktığımızda şahsi fikrim bu takımın bir guarda ihtiyacı var şeklinde.. 

Dediginiz eksikleri kapatmak icin elit bir guarda ihtiyac yok ki.
Elit bir guard alırsak bütün rotasyon değişir..

Aaron jackson, Sinan güler bu eksikleri fazlasıyla kapatır.
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #174 : 28 Mayıs 2017, 23:38:54 »
Umut, elit guard isteyenlerin (ben de dahil), bunu olmazsa olmaz bir gereklilik olarak görüp istediğini sanmıyorum.  Transfer neden yapılır?  Bir takımdaki eksiklikleri kapayıp, oyunu daha da geliştirmek için.  Bu sene elit bir guard olmadan zirveye ulaştık.  Gelecek sene de ulaşabiliriz, bir sonraki sene de...  Ancak takımdaki en büyük eksiklik nedir dendiğinde, bana elit (benim açımdan en önemli kriteri topu eline aldığında baskı anlarında sana güven vermesi) guard gibi geliyor. 
Besim doğrudan sana değildi yazdıklarım, daha çok, birkaç senedir ciddi bir elit guard talebi var, ona istinaden yazdım. Bu seviyeye yerleştirilebilecek guard sayısı Avrupa'da bile çok az şu an. Dolayısıyla alternatif planlar olması çok normal. Bana göre şu an Spanoulis ve Llull hariç elit olarak isimlendirilebilecek PG yok. Bu sebeple olursa iyi ama olmazsa da saplanıp kalmamak lazım. Bu seviyelere namzet sadece Doncic var ki onu bir mucize olup da alsan bile o noktalara gelmeden NBA yapmış olur. Esasen bu sene Bogdan'ı oynattığımız gibi bir sistem kurmak daha olası.

Not: Teodosic diyenleri duyar gibi oldum. Ben istatistiki olarak kendisini elit guard saymıyorum, sayana da saygım sonsuz.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #175 : 28 Mayıs 2017, 23:47:18 »
llull'u elit guard sayıp da teo'yu saymama sebebi nedir acaba ?

istatistikden kasıt nedir ? şampiyonluksa ikisinin de 1 şampiyonluğu var.

ortalama sayı , yüzde, asist olarak da teo önde.

yetenekse teo 5 tane llull sıçar.

llull elitse teo elitin kralı.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #176 : 28 Mayıs 2017, 23:57:24 »
llull'u elit guard sayıp da teo'yu saymama sebebi nedir acaba ?

istatistikden kasıt nedir ? şampiyonluksa ikisinin de 1 şampiyonluğu var.

ortalama sayı , yüzde, asist olarak da teo önde.

yetenekse teo 5 tane llull sıçar.

llull elitse teo elitin kralı.

Emin şu üslubu bir türlü düzeltmeyeceksin değil mi sen?

Yavaş gelsin Teo 5 tane falan, çarparlar adamı. Her oynadığı finali batıran, en olmadık yerde saçmalaması garanti Teo mu 5 tane Llull edecek?

Sen de yavaş gel biraz!..

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #177 : 29 Mayıs 2017, 00:16:23 »
üslubumda ne var allah aşkına ya , teonun da amk llull'un da .

teo 5 lull sıçar demişim niye batıyor sana hocam ? kim llull kim teo ?

sana saygısızlık mı yapmışım mesajımda ? rakip oyuncuya bunnan da beter küfürler ediliyor, sıçar demem mi sıkıntı..

yavaş gel falan noluyor , iki rakip takım oyuncusu için 3 senedir burda yazan adama yavaş gel diyorsun sonra da benim üslubumda sıkıntı oluyor.
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2017, 00:17:42 Gönderen: emindesouza »

Çevrimdışı Tuğberk

• Üye
« Yanıtla #178 : 29 Mayıs 2017, 01:36:00 »
Elit Guarddan maksat elit bir numara ise ondan bizde yok ve Sloukas'in da oralara cikip cikamayacagi biraz mechul. Fakat elit guardi -Itoudis'in bir röportajinda belirttigi gibi- yaratici ve bitirici maharetlere ayni anda sahip olan kisa oyuncu olarak anliyorsak bu takimda Bogdan var. Panathinaikos serisinde yaptigi sey bunu bence tüm tüm dünyaya gösterdi (Sacramento Kings sagolsun). Her takim ayri kisa formasyonlarina sahip. Kimisi hem yaratan hem bitiren kontenjanini bir numarada kullaniyor ve etrafina yan parcalari serpiyor(geleneksel kita avrupasi modeli); kimisi de bir numaradan bitiricilik ve patlayicilik bekleyip yaratimi diger oyuncular üzerinden yapiyor(Nba'den gelen kisalarin agirlikta oldugu model). Simdi benim soyleyecegim sey ise su: Biz tüm final fourda sadece 20 küsür saniyeligine skorda geri düserek sampiyon olduk. Bu su demek. Bizim modelimiz su anda piyasada olan modellerin hepsini alt etti. Ilk seneki final fourda bu modeli kullanmiyorduk o yuzden onu saymayalim ama gecen seneki final ve bu seneki sampiyonluk(esasen iki sampiyonluk da neyse) gosteriyor ki su anki formasyonumuzu devam ettirmemiz bizim icin en mantikli sey ve bunun da  en kisa yolu major parcalari elde tutup minor parcalarda iyilestirmeye gitmek. Final fourun üc takimi geleneksel kita avrupasi modeli dedigim modeli ile oynuyor. Bu model stabil bir model. Nba esintili model ise bu modele karsi bozucu etki yapabiliyor ama uzun vadede sürdürülebilirligi yok cünkü stabil degil. Simdi asil soru su: Bizim modelimiz ne? Ben buna spacing&versatilite modeli derim. Kisa yaraticiligi ve uzunlar arasi paslasma(bizim x factorumuz) ile skor bulabilmek, savunmada ise kabus gibi cokmek. Hepsinin temeli spacing bence. Bu da muazzam bir takim uyumu ve yuksek oyun anlayisi gerektiriyor. Simdi basimizda Obra olmasaydi Brexitci kadar muhafazakar olabilirdim. Teo'yu bedava verseler yok lan bu takimin formasyonunu bozar diyip almazdim. Ama koc tanimlanayacak bir insan gercekten. O yüzden analizin bu kismini acik birakiyorum. Görelim Obram neyler, neylerse güzel eyler.
 Sene icinde takim hastaneye dondugunde herkese karsi eldeki oyunculari savunmustum. Vasat sevicilik degildi sebebi. Sebebi bu yapiyi bilen oyuncular olmasiydi. Onlari ham iken alip kendi modelimize uygun hale getirdik.
Benim transfer perspektifimi bu anlattigim modeller hikayesi belirliyor. Bogdan giderse 1,2,3 olur farketmez ama kesinlikle bir hem yaratici hem bitirici oyuncunun olmasi sart. Bogdan gitmezse, yan parcalarda iyilestirme ve cok yonlulesme yeterli olacaktir. Elalemin pörsümüs modellerinden bize ne? Iki yildir o elit 1 numarasi olan takimlara kac kere mac kaybettik? Bence biz su anda olani pek iyi tahlil edemiyoruz. Standardi biz koyuyoruz artik. Trend biziz, hip biziz birakalim millet gitsin kendi forumlarinda bize Bogdan gibi elit iki numara lazim, udoh tipi uzun lazim diye konussun. Allah basimizdan eksik etmesin, Obra burada oldugu sürece biz hep buralarda olacagiz.

Bu arada yazimin amaci asla ve asla elit guard isteyen üyelerimizi incitmek degildir. Zaten fark edilecegi gibi benim derdim daha genis bir perspektiften bakip, Fenerbahce'nin oynadigi seyin geleneksel kita avrupasi modelinden cok daha yukarida oldugunu ve bizim modelimizin gerektirdigi elit guard taniminin illa ki bir numara olmak zorunda olmadigini gostermekti.

Ayrica üslup meselesi ile ilgili de bir ricam olacak. Benim de ettigim oluyor forum adminlerinin de... Ben kendi adima taraftar forumunda politik dogrucu soylemler aramiyorum. Samimiyet ile isleyen bir forum burasi o yüzden de severek takip ediyorum. Ne var ki "yerinde küfür belagattir" derler. Yerli yersiz sinkaflar okumak zorunda degilizdir diye ümit ediyorum.
Iyi geceler.

Çevrimdışı Nikola Tesla

• Üye
« Yanıtla #179 : 29 Mayıs 2017, 01:43:50 »
takım kimyası bozulmadığı sürece elit guard olayı çok önemli değil gibi.son iki sezondur bizim guardlar finale taşıdı bizi yine taşırlar. ama sloukasın sakatlık durumu ve bazen çok saçmalaması, dixonun yaşı ve ligde sürekli oynamak zorunda kalması ve berkin hiç bir işe yaramaması göz önüne alınırsa bir adam kesinlikle şart.  melli ve wanamaker cuk diye oturur ve wanamaker 1 ve 2 numara da bayağı sorumluluk alıp takımı taşır diye düşünüyorum.türk olarak birkan da iyi iş çıkartır.