Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 300600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #2670 : 20 Ağustos 2017, 22:57:21 »
Valla ne Wana ne karısının dediklerinden bir şey anlaşılmıyor. Benim anladığım bunlar Türkiye'de kalmak istemiyor, beleşe ayrılmak istiyorlar. Bunun parasını verirler gerekirse Daçka'da bench'te oturturlar bir sene.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #2671 : 21 Ağustos 2017, 07:17:30 »
Ne psikopat hale geldik ya, adamın karısını takip etmeye başlamışız twiterda :)
aklıma Ozan ın Tosic in karısının pozunu beğenmesi olayı geldi nedense :)

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #2672 : 21 Ağustos 2017, 10:06:14 »
Wana nın eşinin twit lerinden anladigim kadarı ile olayın için de başka bi konu var. Yakında çıkar kokusu bekleyelim bakalım.

Buyuk ihtimalle NBA cikisini bedavaya almak ya da bedelsiz takim degistirmek istedi ... Real, CSKA vs piyasa kovalayacakti belki olmadi ... ona kizgindir :) Yoksa baska ne olabilirki allah askina....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #2673 : 21 Ağustos 2017, 12:07:00 »
1-Yöneticiler NBA 'de kontrat bulamazsa bize imza atacak dediler. Yani görüşme yapılmış, anlaşma zemini bulunmuş.
2-Sonra, söylenenlerden çıkarılan sonuca göre kontrat süresinde sıkıntı var denildi. Yani, Wanna 1 yıl sonra tekrar NBA de kontrat kovalayacak.
3-ZOC, gönülsüz adam istemez heralde, Wanna nın peşinden de koşmayacağına kanaat getirirsek; o zaman sorun FB - Wanna arasında değil, Wanna Daçka arasında olmalı.
   Muhtemelen Daçka tarafından NBA den istenen Buy-Out miktarı yüzünden transfer yapamadı, bu nedenle Wanna ve ailesi tepki gösteriyor olmalı.
4-Bir diğer ihtimal de, Blatt' in NBA geçmişi nedeniyle gelecek sezon ona bir kapı açılması ihtimali. Belki de 1 yılını çöpe atmayı göze alıyor. Nasılsa iyi para alacak Daçkadan bu yıl...

Sonuç: Obradoviç yaramaz adam sevmez, bu arkadaş ZOC tarafından isteniyorsa yaramaz değildir. Uzun vadeli çalışmak istiyoruz ama o bunu kabul etmeyip, NBA 'i zorladı, Daçka da gitmesini engellemek için taş koydu. Türkiyede kalmayı istemese, FB ile anlaşma zemini olmazdı, tamamen reddederdi. Başka bir takımla anlaşmak istemiş olabilir ama Daçka nın istediği yüksek Buy-Out nedeniyle kimse yanaşamamış olabilir. Bu ihtimaller ışığında henüz perde kapanmamış olsa da, Wanna bir çılgınlık yapabilir!
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2674 : 21 Ağustos 2017, 12:52:36 »
Dacka buy out isteyecek tabi tonla para verirken iyi buy out isteyince kotu, kontrati olan ve cikisi olmadigi soylenen Adam Eylul olmus Hala Abd de takiliyor.
Gelir 3 yil imzalar 1.5 da buy out koyariz olmadi Dacka istedigi buy outu ister.

Çevrimdışı TotemAğa

• Üye
  • Yer: Türkiye
« Yanıtla #2675 : 21 Ağustos 2017, 15:29:29 »
dzanan musa'nın gelme ihtimali nedir bilmiyorum ama istanbul'da ve son paylaştığı insta durumu olabilir mi sorusunu getirdi aklıma.Gerçi cedevita 3 yıllık imzalamıştı ama Obra isterse neden olmasın.Olmasını çok isterim açıkcası

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #2676 : 21 Ağustos 2017, 16:37:24 »
dzanan musa'nın gelme ihtimali nedir bilmiyorum ama istanbul'da ve son paylaştığı insta durumu olabilir mi sorusunu getirdi aklıma.Gerçi cedevita 3 yıllık imzalamıştı ama Obra isterse neden olmasın.Olmasını çok isterim açıkcası

gecen sene geliyordu arada kaynadi ... ama sanmam yeni kontrat imzaladi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2677 : 21 Ağustos 2017, 17:30:00 »
Bu Doğuş sponsorluğunun ne gibi bir artısı oldu bize tam anlayamadım. En iyi iki oyuncumuz gitti ki birisi takımda en çok ücret alan oyuncuydu, yerlerine daha alt seviye adamlar geldi. Sadece Melli transferi memnun etti beni.

Obradoviç'e güvenimiz sonsuz ve tekrar neredeyse sıfırdan bir takım yaratmasını bekleyeceğiz.
bildiğim kadarıyla söyleyeyim abi ..

geçen seneki parayı Aziz başlkan bir şekilde buldu. artık Ülker basketbola para vermiyor.
bu takımın mevcut hali ile de toplam bütçesi 30 milyon euro civarı ( bunun içinde zeljko'nun gher'in de maaşları var )

şöyle bir durum varmış
15 doğuş verecek.
12.5 civarı da bizim ( bilet kombine vs vs tüm gelirlerimiz ) kalan 2 3 milyon euro açığı da kulup karşılıyor. Bize şu faydası olsun 3 sene boyunca bütçe derdimiz yok , yani Zeljko'nun istediği herşey olacak bütçe nasıl denkleşecek , Aziz başkan açığı nasıl kapatacak +, oyuncular ile nasıl 2 3 senelik sözleşmeler yapılacak gibi dertler ortadan kalktı .

Bogdan düşük maaş alan bir oyuncuydu giderken
ekpe iyi alıyordu. illa kıyas yapacaksan ama
Bogdan + Ekpe maaşı - Sinan Guduriç-Jason -Melli biraz daha fazla para harcayarak 4 oyuncu almış olduk.
abi koç değişik ve cins inatçı bir adam hani bütçe var ama istemiyor kafasında ona ve sistemine uyabilecek oyuncuları düşünüyor. x bir isim diyor olursa olsun yoksa olmasın .
işte koç da değişik bir adam ama kadromuz kağıt üzeri kağıt altında çok iyi kadro

« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2017, 17:31:09 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2678 : 21 Ağustos 2017, 23:21:18 »
bildiğim kadarıyla söyleyeyim abi ..

geçen seneki parayı Aziz başlkan bir şekilde buldu. artık Ülker basketbola para vermiyor.
bu takımın mevcut hali ile de toplam bütçesi 30 milyon euro civarı ( bunun içinde zeljko'nun gher'in de maaşları var )

şöyle bir durum varmış
15 doğuş verecek.
12.5 civarı da bizim ( bilet kombine vs vs tüm gelirlerimiz ) kalan 2 3 milyon euro açığı da kulup karşılıyor. Bize şu faydası olsun 3 sene boyunca bütçe derdimiz yok , yani Zeljko'nun istediği herşey olacak bütçe nasıl denkleşecek , Aziz başkan açığı nasıl kapatacak +, oyuncular ile nasıl 2 3 senelik sözleşmeler yapılacak gibi dertler ortadan kalktı .

Bogdan düşük maaş alan bir oyuncuydu giderken
ekpe iyi alıyordu. illa kıyas yapacaksan ama
Bogdan + Ekpe maaşı - Sinan Guduriç-Jason -Melli biraz daha fazla para harcayarak 4 oyuncu almış olduk.
abi koç değişik ve cins inatçı bir adam hani bütçe var ama istemiyor kafasında ona ve sistemine uyabilecek oyuncuları düşünüyor. x bir isim diyor olursa olsun yoksa olmasın .
işte koç da değişik bir adam ama kadromuz kağıt üzeri kağıt altında çok iyi kadro

Cem bunlarda hemfikiriz. Benim demek istediğim Doğuş sponsorluğunda son şampiyon olan takım bence geriye gitti. Takımın saha içindeki en önemli iki oyuncusu, iki lideri gitti. Yerlerine zamana ihtiyacı olan oyuncular geldi. Yeni transferler oturursa zaten yine favorilerden birisiyiz.

Baktığın zaman iki yunan takımı, real ve cska favori bizim haricimizde. Değişen bir şey yok avrupa basketbolunda.

mirinkirin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2679 : 21 Ağustos 2017, 23:40:39 »
ula şeytan diyo, sabah akşam güruh halinde wanamaker'a da karısına da "wannamaker benim olacak. binicem sırtına, basıcam kırbacı, basıcam kırbacı" yaz, iyice deli çıksınlar

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #2680 : 22 Ağustos 2017, 07:59:34 »
Cem bunlarda hemfikiriz. Benim demek istediğim Doğuş sponsorluğunda son şampiyon olan takım bence geriye gitti. Takımın saha içindeki en önemli iki oyuncusu, iki lideri gitti. Yerlerine zamana ihtiyacı olan oyuncular geldi. Yeni transferler oturursa zaten yine favorilerden birisiyiz.

Baktığın zaman iki yunan takımı, real ve cska favori bizim haricimizde. Değişen bir şey yok avrupa basketbolunda.

İlhan hocam, geriye gitme konusunda çok da emin değilim. Bir kere olaya sadece gidenlerin saha içindeki katkıları açısından değerlendirmemek lazım. Gelenlerin neler katacağı da önemli.

Udoh da Bogdan da 30 dk üzeri oynamak zorunda kalıyorlardı ve onlar dışarıdayken takım ciddi geri gidiyordu. Bu sene belki onların oyun içerisindeki pozitif katkıları olmayacak ama yokluklarındaki - de olmayacak. Hiçbir sakatlık bizi geöen seneki Bogdan yada önceki seneki Vesely gibi etkileyemeyecek, ki umarım bu yıl sakatlık da olmayacak.

Gelen transferlere bakarsak da, bir kere bence Melli çok büyük fark yaratacak, triple double civarında ortalamalara hiç şaşırmamak lazım (tamam biraz abarttım ama 10-15 sayı, 7-8 ribaund 3-4 asist ortalamarını rahat yakalayacaktır).
Sinan da Bobby nin sene boyunca lig dahil her maç oynama zorunluluğunu azaltacak, ortalama süresini 7-8 dakika düşürecek birisi.

rakiplerin amk, bence hiçbiri geçen seneden daha güçlü değil, belki Barcelona, Yunan takımları, Milano, Maccabi falan biraz güçlenmiştir ama onlarda zaten bizim seviyemizde değillerdi, olsa olsa biraz yaklaşmışlardır.
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2017, 09:17:12 Gönderen: ayhan »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2681 : 22 Ağustos 2017, 11:36:17 »
İlhan hocam, geriye gitme konusunda çok da emin değilim. Bir kere olaya sadece gidenlerin saha içindeki katkıları açısından değerlendirmemek lazım. Gelenlerin neler katacağı da önemli.

Udoh da Bogdan da 30 dk üzeri oynamak zorunda kalıyorlardı ve onlar dışarıdayken takım ciddi geri gidiyordu. Bu sene belki onların oyun içerisindeki pozitif katkıları olmayacak ama yokluklarındaki - de olmayacak. Hiçbir sakatlık bizi geöen seneki Bogdan yada önceki seneki Vesely gibi etkileyemeyecek, ki umarım bu yıl sakatlık da olmayacak.

Gelen transferlere bakarsak da, bir kere bence Melli çok büyük fark yaratacak, triple double civarında ortalamalara hiç şaşırmamak lazım (tamam biraz abarttım ama 10-15 sayı, 7-8 ribaund 3-4 asist ortalamarını rahat yakalayacaktır).
Sinan da Bobby nin sene boyunca lig dahil her maç oynama zorunluluğunu azaltacak, ortalama süresini 7-8 dakika düşürecek birisi.

rakiplerin amk, bence hiçbiri geçen seneden daha güçlü değil, belki Barcelona, Yunan takımları, Milano, Maccabi falan biraz güçlenmiştir ama onlarda zaten bizim seviyemizde değillerdi, olsa olsa biraz yaklaşmışlardır.

Abi zaten ben rakiplerin güç kazandığını söylemedim. Seneye de rakip olarak yine aynı takımlarla mücadele edeceğimizi belirttim ancak totale vurduğumuzda ve Fenerbahçe formasını çıkarıp objektif düşündüğümüzde Fenerbahçe kadar en değerli iki oyuncusunu kaybeden bir takım yok.
Yerlerine oyuncular geldi mi geldi ama dediğim gibi zamana ihtiyacı olan oyuncular bunlar. Şimdi kalkıp da eğer Guduric Bogdan'ın yaptığı işi yapar, Thompson Udoh kadar verimli olursa zaten geçen seneden rotasyon olarak daha geniş olmamızdan dolayı çok daha iyi bir takım bile olabiliriz ama kısa vadede bu biraz zor. Zaman gerekiyor. Bu noktada da bir kez daha Obradovic'in elindeki gelişimine bakıcaz yeni oyuncuların.

Melli ise katılıyorum sana bu seneki en önemli transferimiz. Ben de ciddi katkı vereceğini düşünüyorum onun.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #2682 : 22 Ağustos 2017, 14:32:20 »
Abi zaten ben rakiplerin güç kazandığını söylemedim. Seneye de rakip olarak yine aynı takımlarla mücadele edeceğimizi belirttim ancak totale vurduğumuzda ve Fenerbahçe formasını çıkarıp objektif düşündüğümüzde Fenerbahçe kadar en değerli iki oyuncusunu kaybeden bir takım yok.
Yerlerine oyuncular geldi mi geldi ama dediğim gibi zamana ihtiyacı olan oyuncular bunlar. Şimdi kalkıp da eğer Guduric Bogdan'ın yaptığı işi yapar, Thompson Udoh kadar verimli olursa zaten geçen seneden rotasyon olarak daha geniş olmamızdan dolayı çok daha iyi bir takım bile olabiliriz ama kısa vadede bu biraz zor. Zaman gerekiyor. Bu noktada da bir kez daha Obradovic'in elindeki gelişimine bakıcaz yeni oyuncuların.

Melli ise katılıyorum sana bu seneki en önemli transferimiz. Ben de ciddi katkı vereceğini düşünüyorum onun.

Ilhan hocam;

Ben soylediklerinden ek cok suna katiliyorum "kisa vadede zor"... Udoh ve Bogdan in gidisinin telafisi kisa vadede zor. Ornek Bjelica ve Gou nun gidisi ... Bir anda unutmadi taraftar onlari ... 1 sene  boyunca devamli isimleri konusuldu, hatta bjelicayi 2 sene boyunca sayikladik.... Ustelik takim kotu gitmemesine ragmen, durmadan akillara geldiler... Bence bu isin dogasinda var..

Ama unutmamak lazim; soncuta giden oyuncularimizda gecen seneki potansiyellerine Bogdan 3, Udoh 2 senede geldi...

gecen sene ile ayni senaryo olmayacak, farkli setler ve daha farkli bir stil izleyecegiz bence. Hani bilgisayar oyunu gibi dereceklendirsek;
+kisalarda sirti donuk oynama ozelligi artti,
+Uzunlarda sut kalitesi artti ve dis sut eklendi.
+Uzunlarda Rebound artti
+Uzunlarda Size artti
+Rotasyona katki verecek oyuncu sayisi artti
-Uzunlarda Blok ve sirti donuk oyun dustu
- kisalarda dis sut cesitliligi ve oyun kurma potansiyeli azaldi ....

Son 2 eksik ise dogru setlerle cozulebilir ki. Zaten Obra cozemezse kimse cozemez.

Yinede kadro olarak bakinca Top 8 e kalir, ama sezon icindeki gelisimi ile gerisini getirir diyecegim bir takim var. (ha her son topta ve rakibin her iceri drive edisinde anariz Udoh ve Bogi yi en az 2 sene daha, o ayri)

Diger takimlara gelince bence yine bize gore Real ve Barca daha zor durumda ... Biri sifirdan takim kuruyor.... Digeri gecen seneden guc kaybinin babasini yasadi, ustelik mali olarak da etkilendiler....

Hepimiz CSKA icin Ser-rod Teo nun yerini doldurur diyoruz ama belli de olmaz ... O da kesin degil... Hunter ve Westermann i biz alsak topa koyardi burada insanlar teknik kadroyu... bakalim oradan ne cikacak.

Bizim icinse umarim; mali olarak oyuncularin kafasinin yerinde olacagi bir sezon bekliyor bizi... Gecen sene sezon ortasinda takimin etkilendigini hepimiz biliyoruz odemelerin gecikmesinden ... Bu sene onun riskinin az olmasi bile bir arti.

.........................

Benim takim adina asil kaygim transfer degil, sadece Zaman.

Hucum anlaminda kisa vadede cozecegimize eminim (buna fazlasiyla inaniyorum). Ama savunmanin oturmasi zaman alir genelde.

Bir diger dertte;  Milli maclar....

Kalinic-Guduric-Melli-Datome-Dixon-Sinan erken form ve dinlenme eksigi ile baslayacaklar (2 sene onceki gibi)... Genelde bu durumlarda oyuncularda sezon icinde bir dusus yasanmasi beklenir, ve sakatlik riski artar. Umarim bu doneme kadar savunma oturur, gerisi de biraz sans (sakatlik vs), ve hoca farki ...
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2017, 14:33:13 Gönderen: ETIRYAK »

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2683 : 22 Ağustos 2017, 17:18:13 »
Westermann da topa konur demissiniz de Adamlar  Teo, Colo dan Serrod, Colo ya gecti. Westermann da diger guard oldu. Hunter her turlu sorgulanir da Antic her mac 20dk mi oynuyor mesela?
Ben mesela Strelnieks i isterdim. Serrod olabilirdi. Sloukas i hicbir sartta tutmazdim. Serrod Teo olmayabilir ama adamlar olabilecek en iyi takviyelerden birini yaptilar, Westermann ile de yedeklediler.
Real hep genis ve iyi kadro ama koc da is yok.

Çevrimdışı KhaN

• Üye
« Yanıtla #2684 : 22 Ağustos 2017, 18:29:18 »
cska o ön alan ile ne yapacak ben merak ediyorum mesela.
serrod de colo westermann falan çok iyi hücum silahları ama savunmada hepsi poşet gibi. a-jax çok büyük kayıp oldu onlar için.
wanamaker'ı bu yüzden istiyordum potayı zorlayan bir oyuncumuz olsa melli gigi guduric gibi şutörler ile çok rahat panzehir olacaktık cska'ya. sinan'a büyük görev düşüyor bu konuda.