Abi zaten ben rakiplerin güç kazandığını söylemedim. Seneye de rakip olarak yine aynı takımlarla mücadele edeceğimizi belirttim ancak totale vurduğumuzda ve Fenerbahçe formasını çıkarıp objektif düşündüğümüzde Fenerbahçe kadar en değerli iki oyuncusunu kaybeden bir takım yok.
Yerlerine oyuncular geldi mi geldi ama dediğim gibi zamana ihtiyacı olan oyuncular bunlar. Şimdi kalkıp da eğer Guduric Bogdan'ın yaptığı işi yapar, Thompson Udoh kadar verimli olursa zaten geçen seneden rotasyon olarak daha geniş olmamızdan dolayı çok daha iyi bir takım bile olabiliriz ama kısa vadede bu biraz zor. Zaman gerekiyor. Bu noktada da bir kez daha Obradovic'in elindeki gelişimine bakıcaz yeni oyuncuların.
Melli ise katılıyorum sana bu seneki en önemli transferimiz. Ben de ciddi katkı vereceğini düşünüyorum onun.
Ilhan hocam;
Ben soylediklerinden ek cok suna katiliyorum "kisa vadede zor"... Udoh ve Bogdan in gidisinin telafisi kisa vadede zor. Ornek Bjelica ve Gou nun gidisi ... Bir anda unutmadi taraftar onlari ... 1 sene boyunca devamli isimleri konusuldu, hatta bjelicayi 2 sene boyunca sayikladik.... Ustelik takim kotu gitmemesine ragmen, durmadan akillara geldiler... Bence bu isin dogasinda var..
Ama unutmamak lazim; soncuta giden oyuncularimizda gecen seneki potansiyellerine Bogdan 3, Udoh 2 senede geldi...
gecen sene ile ayni senaryo olmayacak, farkli setler ve daha farkli bir stil izleyecegiz bence. Hani bilgisayar oyunu gibi dereceklendirsek;
+kisalarda sirti donuk oynama ozelligi artti,
+Uzunlarda sut kalitesi artti ve dis sut eklendi.
+Uzunlarda Rebound artti
+Uzunlarda Size artti
+Rotasyona katki verecek oyuncu sayisi artti
-Uzunlarda Blok ve sirti donuk oyun dustu
- kisalarda dis sut cesitliligi ve oyun kurma potansiyeli azaldi ....
Son 2 eksik ise dogru setlerle cozulebilir ki. Zaten Obra cozemezse kimse cozemez.
Yinede kadro olarak bakinca Top 8 e kalir, ama sezon icindeki gelisimi ile gerisini getirir diyecegim bir takim var. (ha her son topta ve rakibin her iceri drive edisinde anariz Udoh ve Bogi yi en az 2 sene daha, o ayri)
Diger takimlara gelince bence yine bize gore Real ve Barca daha zor durumda ... Biri sifirdan takim kuruyor.... Digeri gecen seneden guc kaybinin babasini yasadi, ustelik mali olarak da etkilendiler....
Hepimiz CSKA icin Ser-rod Teo nun yerini doldurur diyoruz ama belli de olmaz ... O da kesin degil... Hunter ve Westermann i biz alsak topa koyardi burada insanlar teknik kadroyu... bakalim oradan ne cikacak.
Bizim icinse umarim; mali olarak oyuncularin kafasinin yerinde olacagi bir sezon bekliyor bizi... Gecen sene sezon ortasinda takimin etkilendigini hepimiz biliyoruz odemelerin gecikmesinden ... Bu sene onun riskinin az olmasi bile bir arti.
.........................
Benim takim adina asil kaygim transfer degil, sadece Zaman.
Hucum anlaminda kisa vadede cozecegimize eminim (buna fazlasiyla inaniyorum). Ama savunmanin oturmasi zaman alir genelde.
Bir diger dertte; Milli maclar....
Kalinic-Guduric-Melli-Datome-Dixon-Sinan erken form ve dinlenme eksigi ile baslayacaklar (2 sene onceki gibi)... Genelde bu durumlarda oyuncularda sezon icinde bir dusus yasanmasi beklenir, ve sakatlik riski artar. Umarim bu doneme kadar savunma oturur, gerisi de biraz sans (sakatlik vs), ve hoca farki ...