Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 295845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cemalex

• Ziyaretçi
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #3105 : 26 Aralık 2017, 21:32:37 »
Bennet yüksek risk yüksek kazanç tipinde bir oyuncuydu benzer şekilde Thompson da öyle.  İlla bu tip bir oyuncu denenmesine gerek yok. Düşük risk düşük kazanç tipinde bir tane alternatif bile kadroya katmak takıma artı getirir. Vidmar olsa mesela ne zararı olacak takıma hiç değilse savunmada sertlik katar beton gibi adam. Şu dönemde kadroya girip takımın sürükleyicisi olacak uzun elbette ki yok ama katkı sağlayacak uzun yok demek hata olur.

Çevrimdışı Intermed

• Üye
« Yanıtla #3106 : 26 Aralık 2017, 21:37:27 »
Bende yanılıyor olabilirim defalarca obra reis beni yanılttıgı için böyle yorum yapıyorum zaten.. Geçen sene nunnally'nin bu performansı verecegini kestiremedigimiz gibi ahmetin de hep toy olarak kalmayacagını düşünmemiz lazım..Başka örnek Kalinic bir anda final fourun mvpsi olacaktı nerdeyse.. Oyuncuların son hallerine bakıp hep böyle kalacagını düşünmek geçmiş seneleri boşa izlemişiz gibi hissettiriyor bana..

Geçen sene normal sezonda Vesely çok kötüydü diye hatırlıyorum gereksiz agresiflik yapıyordu cok fazla faul alıyordu o zamanda ekpe cok iyiydi, eger bir oyuncumuz mvp performansı veriyorsa aynı pozisyondaki rotasyon oyuncuları  sönük kalabiliyor.. Yapacagımız transfer vidmar gibi biri olursa ahmetten veya Thompsondan fazlasını veremeyecek.. Thompson şu anda 14 dk ortalama ile oynuyor son 2 maç baz alınırsa yorumlar doğru ama ben inişli cıkıslı bir grafik olarak görüyorum bunu..

Konuyu toparlamak gerekirse Thompsondan tamamen umudunu kaybettiyse reis rotasyona bir kişi eklemek gerekir zaten ama vesely sakatlanırsa yaşayacagımız sorunun çözümü olmaz, kendi içimizde farklı sekillerdede bunu çözebiliriz zaten.. Real Tavaresi aldı mesela bize gelseydi vesely sakatlandıgında çözüm olur muydu? VEsely nin sakatlıgını aynı kalitede birini alarak veya rotasyon sayısını artırark çözmek yerine takım içinde farklı varyasyonlarla da çözebilirsin.. Sezon ortası transfer risklerini de hesaba katarak yorum yapıyorum.. Bahsedilen Vesely'nin sezonu kapatmasıysa umarım öyle birşey olmaz :D

Çember koruma konusuna ekleme yapmak istiyorum su anda olimpiakos ile sezonun en az sayı takımıyız.. Çok yakın rakamlar, son maç geçtiler bizi sanırım :)
Gelecek oyuncu Vesely'nin (Allah korusun) sakatlığında yerini doldursun diye bir beklentimiz yok. O oyuncu olsa olsa UDOH olur zaten.

Ama EL maçlarında Vesely kenardayım durumu idare edecek, rakip uzunlarla boğuşacak . Özellikle kolay lig maçlarında Vesely yi uzun süre dinlendirebilecek bir rotasyon oyuncusu fena olmaz.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3107 : 26 Aralık 2017, 22:09:21 »
Jason yerine Vidmar gelsin nasıl diyebiliyorsunuz ben cidden anlamıyorum
Hiç maçları izlemiyor musunuz bizim nasıl bir hucum ve savunma sistemimiz var yapamazsa da Jason nasıl bir rolü var
Yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim
Tamam gelsin birisi de o doğru pozisyon ismi bulmak önemli değil mi

Çevrimdışı Intermed

• Üye
« Yanıtla #3108 : 26 Aralık 2017, 22:58:01 »
Jason yerine Vidmar gelsin nasıl diyebiliyorsunuz ben cidden anlamıyorum
Hiç maçları izlemiyor musunuz bizim nasıl bir hucum ve savunma sistemimiz var yapamazsa da Jason nasıl bir rolü var
Yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim
Tamam gelsin birisi de o doğru pozisyon ismi bulmak önemli değil mi

Haklısınız ama jason şu anda o kadar kötü ki, kim olsa daha iyi olur diye düşünmeden edemiyor insan.

Bu arada her şeye rağmen jasondan hala ümidi mi kesmiş değilim şahsen.
Obra reisle öyle büyük değişimlere, öyle güzelliklere şahit olduk ki, jason konusunda da bizi çok şaşırtabilir.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3109 : 26 Aralık 2017, 23:01:15 »
Jason mental olarak çöktü bence toparlanması da zor gibi
Buradan dönerse mucize olur diye düşünüyorum
Ama koç her oyuncu ile çalışmaz, bu saatten sonra tanımayan kıta dışı oyuncu riskine girmezler
Ya burayı bildik bir Amerikalı olacak ya da olmayacak
Tabi mobil bir uzun olması şart

mirinkirin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3110 : 27 Aralık 2017, 09:50:02 »
sayın yöneticim, kişisel fikrim thompson/vidmar (ya da %70-75 faul atabilen muadili) değişikliği çok da güzel olur, pek de güzel olur. halihazırda bu sezon thompson oyundayken hocanın adam adama switchten vazgeçtiğini defalarca gördük. rakip guard screen ister, thompson show upa çıkar, akabinde fırsatı bulduğu anda kısa/thompson yeniden yer değiştirir. hatta thompson bu değişimi o kadar çabuk yapmak ister ki guard tehlikesi geçmiş mi geçmemiş mi ona bile tam bakmaz. bu bizim klasik savunma sistemimiz değil ama düzgün uygulanabilirse herhangi bir stabil uzunla da işleyebilir(burada herhangi bir kelimesi biraz iddialı. onun yerine iyi bir 5 diyelim) . mobil uzun meselesine gelirsek elimizde melli ve 4 kısalı sistemde mükemmel sonuç veren sakatlıktan iyi bir şekilde çıkacağını umduğumuz kaliniç zaten var. stabil diyeceğimiz ahmet'in de (şut değil) oyun görüşü olarak bir bourousis olmasına da daha çok zaman var. bu noktada aklıma şu soru gelmeden edemiyorum: udoh mobil miydi, stabil mi? bence sapına kadar stabildi, fazlası kısanın da karşısında durabiliyordu ama esas gücü pota altı savunmasıydı. kaldı ki gerçek mobil uzunun kralı bjelica bizdeyken normal sezonda 1.98lik hines ve f4'te ayon'un nasıl tersten sapladıklarını hatırlatmak isterim

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3111 : 27 Aralık 2017, 09:58:57 »
Vesely oldukça bir uzuna ihtiyacımız yok gibi duruyor ama dünyanın binbir türlü hali var. Olmadığı zaman neler olacağını düşünmek bile istemeyiz.

Şu anda bize maç başına 10 dakika kesintisiz sahada kalabilecek (bakın öncelikle sadece sahada kalabilecek) bir uzun lazımdır. Açıkçası o süre zarfında saçmalamayacak her EL standartındaki uzun JT'ye oranla kabulumuz olmalıdır.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3112 : 27 Aralık 2017, 11:49:55 »
sayın yöneticim, kişisel fikrim thompson/vidmar (ya da %70-75 faul atabilen muadili) değişikliği çok da güzel olur, pek de güzel olur. halihazırda bu sezon thompson oyundayken hocanın adam adama switchten vazgeçtiğini defalarca gördük. rakip guard screen ister, thompson show upa çıkar, akabinde fırsatı bulduğu anda kısa/thompson yeniden yer değiştirir. hatta thompson bu değişimi o kadar çabuk yapmak ister ki guard tehlikesi geçmiş mi geçmemiş mi ona bile tam bakmaz. bu bizim klasik savunma sistemimiz değil ama düzgün uygulanabilirse herhangi bir stabil uzunla da işleyebilir(burada herhangi bir kelimesi biraz iddialı. onun yerine iyi bir 5 diyelim) . mobil uzun meselesine gelirsek elimizde melli ve 4 kısalı sistemde mükemmel sonuç veren sakatlıktan iyi bir şekilde çıkacağını umduğumuz kaliniç zaten var. stabil diyeceğimiz ahmet'in de (şut değil) oyun görüşü olarak bir bourousis olmasına da daha çok zaman var. bu noktada aklıma şu soru gelmeden edemiyorum: udoh mobil miydi, stabil mi? bence sapına kadar stabildi, fazlası kısanın da karşısında durabiliyordu ama esas gücü pota altı savunmasıydı. kaldı ki gerçek mobil uzunun kralı bjelica bizdeyken normal sezonda 1.98lik hines ve f4'te ayon'un nasıl tersten sapladıklarını hatırlatmak isterim

Bjelica mobil bir uzun değil
Bjelica bildiğimiz yetenekli bir power forward ..
udoh mobildi evet hem de bayağı mobildi ama ana rolde o vardı Jan biraz daha geri planda kalmıştı
şimdi sadaha Veysel varken onun performansını artıracak bir uzun oloması lazım ki Jason bu sebebple alındı katkı veremiyor o ayrı mesele
veysel ile Vidmar sahadayken rakiplerin nasıl bir savunma stratejisi uygulayacağını ve Jan'ı daha da çok yıpratacağını iyi düşünmek lazım

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3113 : 27 Aralık 2017, 14:17:57 »
Bjelica mobil bir uzun değil
Bjelica bildiğimiz yetenekli bir power forward ..
udoh mobildi evet hem de bayağı mobildi ama ana rolde o vardı Jan biraz daha geri planda kalmıştı
şimdi sadaha Veysel varken onun performansını artıracak bir uzun oloması lazım ki Jason bu sebebple alındı katkı veremiyor o ayrı mesele
veysel ile Vidmar sahadayken rakiplerin nasıl bir savunma stratejisi uygulayacağını ve Jan'ı daha da çok yıpratacağını iyi düşünmek lazım

Vesely ile Vidmar'ı yan yana oynatmayız zaten ama Vesely 25  Vidmar 15 dakika şeklinde dakikaları paylaşsalar pivot pozisyonunda her daim sert  bir uzunumuz olmuş olur. Ayrıca Vidmar çabuk sayılmasa da ayakları yavaş bir adam da değil. Alçak postta da yardım savunması konusunda da çok başarılı, efendiliği karakteri ile de takımı asla bozmayacak bir adam. Thompson hiç bir şeyi beceremiyorken en azından bazı şeyleri yapan bir uzuna neden burun kıvıralım. Elimizde sıfır var bir iki verecek biri bile olsa kardır şu anda. JT cidden bitik

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #3114 : 27 Aralık 2017, 19:48:28 »
gecen seneden en buyuk farkimiz pota altinda caydiriciligimizin azalmasi...

kisalarimiz hic birebirde mukemmel savunmaci olmadi, ama pota altina girmek atese girmek gibiydi... Thompson burada sicti...

o is otursa hucumda iyiydi....

vidmar lutfen demeyin, stimac tipi duz oyuncu... yuregine saygim var ama karsi takim iceride iki oyuncusunu sabit tutuyor vidmar oyundayken... Cemin dedigi gibi canina okunur vesely nin... bizim kisalarda disaridan suta zorlanir .... banvit e doneriz

NBA den bir firsat transferi olmazsa gelen kim olursa olsun, bize uymasi zor... Ahmet ve Melli nin surelerini arttirmak en dogrusu
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3115 : 28 Aralık 2017, 11:21:09 »
gecen seneden en buyuk farkimiz pota altinda caydiriciligimizin azalmasi...

kisalarimiz hic birebirde mukemmel savunmaci olmadi, ama pota altina girmek atese girmek gibiydi... Thompson burada sicti...

o is otursa hucumda iyiydi....

vidmar lutfen demeyin, stimac tipi duz oyuncu... yuregine saygim var ama karsi takim iceride iki oyuncusunu sabit tutuyor vidmar oyundayken... Cemin dedigi gibi canina okunur vesely nin... bizim kisalarda disaridan suta zorlanir .... banvit e doneriz

NBA den bir firsat transferi olmazsa gelen kim olursa olsun, bize uymasi zor... Ahmet ve Melli nin surelerini arttirmak en dogrusu

Vesely 40 dakika sahada kalacak değil ki Vidmar'ı Vesely kenardayken oynatırsın sana 15 dakika savunma katkısı verir. Hem post-up hem de yardım savunmasında çok başarılı. Yazın Slovenya milli takımında da önemli katkı verdi. Üst seviyede de katkı vermeyi öğrenmiş bir adam. Mevcut durumda Melli ve Vesely haricinde katkı veren uzunumuz yok. Ahmet belki orta seviye maçlar için katkı verir ama daha çok toy.

Vesely'nin oynaması gereken süre özel durumlar hariç 25 dakikayı geçmemeli. Sezon boyunca 80 tane maça çıkacak , her maç 30-35 dakika oynarsa bir süre sonra  verimliliği düşecek. Dinlendirmek için Birch - Vidmar gibi çember koruyucusu almakla hiçbir şey kaybetmeyiz. Burada kilit nokta eldekinin hiç katkı vermiyor oluşu. En kötü ihtimali zaten yaşıyoruz. Bir deneme atışı yapmalıyız.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #3116 : 28 Aralık 2017, 11:47:30 »
bize katkı verecek uzun, 1 adam değişmeli savunmada kısanın karşısında duracak ve kolay kolay geçilmeyecek, 2 ayakları çabuk 3 çemberi koruyacak, yani blok tehdidi olacak, bunlar savunma için, hücumda en azından ikili oyunu olacak, ve faul yüzdesi %70 üstünde olacak.
bu tanıma uyan adam khem birch, 
vidmar 1 kısanın karşısında ağır kalır, onunla adam değişmeli savunma yapamazsın, 2 ayakları birch kadar hızlı değil 3 çemberi korur, hücumda ikili oyunu oynar ama faul yüzdesi berbat.
bütün bunları konuşuyoruz ama hocanın birch gibi bir adam bulmazlarsa vidmar gibi birini almak isteyeceğini zannetmiyorum. üstelik ahmet sürekli üzerine koyarak geliyor.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #3117 : 28 Aralık 2017, 14:37:19 »
valla meslektasim ve daha oncesinde Cem kardesim iyi anlatmis .... bana susmak duser...

Birch gibi adam piyasada da biz mi almadik??

Udoh gittiginde geriye donup sayfalara bakin alinabilecek tek adam Melli idi onu da aldik zaten ...

Birde Khimki ye giden Robinson vardi... ama o da hala avrupa icin kararsizdi... NBA kovaliyordu.... Yani piyasada bin tane pivot yok boyle takima getirebilecegimiz ... Efes bosa Stimac i almadi, alinabileceklerden en iyi tercihti Efes icin....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3118 : 28 Aralık 2017, 15:31:10 »
Önümüzdeki sezon için Vesely kalırsa muhtemelen ilk olarak Udoh'u yoklar olmazsa da Singleton'a salça oluruz. Tam bizim kalemimiz adam. Ayakları hızlı şuto var, enerjik ve hırslı. Vesely- Singleton - Melli - Ahmete en iyi pota altı rotasyonu olur.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3119 : 28 Aralık 2017, 16:01:50 »
ben soyle bakıyorum yapılan transferlere...

udoh gitti yerini vesely aldı..
vesely nin rolunu melli aldı....
antic gitti yerini thompson almalı diyorum...
gecen sene bennett ile doldurulmaya calısan ama dolmayan yer kalinic ile dolacak..ama sakat....cunku kısa rotasyonu o kadar sıskın ki 1-2-3 de kalinic mecbur kayacak 4 numaryaa bu sezon...
ahmet ve barıs hala duruyor..

yani etkin 4 uzun olayımız gecen sene
udoh-vesely-antic-bennett ıken
vesely-melii-thompson-kalinic olacak..

vesely melli ikilisine eger ana rotsyon oyuncusu diye bakarsak; vesely su an udoh'un verdigi katkı kadar oynuyor nerdeyse.(pozisyon olarak)..savunmada biraz azını veriyor  ama hucumda cok daha fazlası var vesely'nin udoh'a gore...melli ise bence gecen seneki vesely etkinliginde sayılır..ilk bes olarka problem yok gibi..
ama ydeklerde problem var...cunku kalina hala sakat...tjhompson formusz...

gecen sene antic-bennett dan aldıgın katkının cok daha fazlasını kalinic donunce ve thompson biraz daha form tutabilirse thompson-kalinic ile alırsın...
bıraz daha sabır...yani kalina'nın sakatlıgı thompson bu halde iken tuz-biber oldu..yoksa kaina tamamen donmus olsa thompson ın su halini pek umursamazdık bile..ustune ahmet 5 numarad avesely'i 5-10 dk yedekleyecek seviyeye gelmis iken...
yani sorun kalina sakat iken vesely'i ahmet haric yedekleyecek uzun olmaması gibi...yani 4 numaraya adma koyamıyorsun melli 5 e kayarsa...

aklıma gelen dusunce bu....

vesely-melli
vesely-kalina
melli-kalina
ahmet-melli
ahmet-vesely bile yapabiliriz...

gibi alternatiflerin olabiliyor kalina olsa...olmadıgından thompson'a buyuk ihtiyac duyuyoruz sanki...ahgh biraz toparlasa bence gayet yeterli uzunlarımız kalina donunce...