Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 295032 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #3510 : 30 Mayıs 2018, 19:18:50 »
Average   30:09   10.8   40%   53.3%   78.6%   0.8   4.8   5.5   1.5   0.5   1.8   0.8   0   3.3   3.5   13.5
Singlelton'ın top 8 performansı..
bence sende acayip büyük önyargı var.
sevmediğin bir oyuncu iyi de olsa o yönlerini görmüyorsun
Jan Melli varken Chris bu iki oyuncuyu da çok iti tamamlar
hem savunmada hem de hücumda hem de mental olarak bu takıma çok katkıda bulunur ve çok çeşitli uzunlarımız olur.

abi selamlar. şunu sorcam.

4-5 numaralarda udoh-vesely, hatta bjelica-vesely ikililerini kullandığımızda, bunlara 3 numarada kalinic ve datome’yi eklediğimizde elde ettiğimiz size avantajının başarımıza katkısı sence ne kadardı?

bu yıl real’in şampiyonluğunda randolph, thompkins, ayon, tavares dörtlüsü içinde en kısa olan ayon’un 2.08 oluşu size ve boyalı alan üstünlüğü sağladı mı sence real’e?

singleton sevdiğim bir oyuncu. 5 numarada acil durumlar hariç alacağı süre maç başına 5 dakikadan fazla olmayacaktır bence. 22-23 vesely oynar, 12-13 ahmet oynar, kalan bölümde de singleton’u kullanırız. 4 numarada da melli 18, singleton 17, kalinic 5 dakika gibi süre alırlar.

keşke udoh gibi şöyle 2.10 civarı orta mesafe atan bi uzun bulsak da vesely’i 4 numarada kullanarak size avantajını elimize alsak diyorum ben...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #3511 : 30 Mayıs 2018, 20:20:58 »
Hocam almadığımız adam için neyin savunmasıdır bu anlayamadım. Adamın takımı saha avantajına rağmen elenmiş. O dört maçlık serinin 3 maçında bu arkadaş hiç bir varlık gösterememiş. Tavares topu ağzına soksa ne olur sokmasa ne olur...

Tekrarlıyorum, Singleton iyi oyuncudur. Ama bizim takıma katacağı ekstra bir özellik yoktur. Ne Vesely ne Mellinin boku olamaz. Komşunun tavuğu olayını bırakalım. Geçen sene de Wanamaker için aynı hava vardı. Bu sezon ne oynadığını gördük.

Özellikle kısa savunmasında ve pozisyonu bağlamında dış şut tehdidi  olması bağlamında katkı sağlayacaktır. Her şeyden önce Avrupa basketbolunu bilen bir Amerikalı. JT ve Bennet tecrübelerinden de görüldüğü üzere  yeni gelen Amerikalıların uyum sağlayamama rizikosu mevcut.

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #3512 : 30 Mayıs 2018, 23:32:16 »
Ben wanamaker ın bu sene kötü bir performans verdiğini hiç düşünmüyorum. Blatt gibi bir adamın sisteminden obradovice alışmak çok zor ona rağmen gayet iyiydi. Asıl sorun sloukas ve diğer kısa oyuncularda bence. Koç seneye kısalarda değişime gidecek gibi görünüyor benim fikrim.

Singleton ise şu takıma cuk oturur. Melli singleton jab singleton ikilileri çok büyük fark yaratır. Ben singleton ek olarak belki yine amerikadan bir kumar denenir diye düşünüyorum sadece avrupa da oynatmak için.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #3513 : 30 Mayıs 2018, 23:47:32 »
Singleton'a burda kimse tek laf etmedi, alabilirsek seviniriz de ama oluyorsa Khem Birch'ü her türlü tercih ederim ben.

Şampiyon olduğumuz seneyi hatırlayın. Llull gibi, De Colo gibi adamlar bile turnikeye girerken eli ayağı titriyordu çünkü Udoh gibi bir çember savunucusu vardı. Bizim bu sene eksikliğini hissettiğimiz en önemli konulardan birisi çemberi savunamamak oldu. Bu tehdite sahip olmadığımız için rakip kısalar çok rahat sayı buldu.

Birch çemberi de iyi savunur ve atletikliğiyle de bol bol blok yapar, tehdit oluşturur. Evet Singleton gibi şutu yok ama savunmada Singleton'a göre çok daha caydırıcı.

Ayrıca 4 numarada Melliyi Datome ve Kalinic ile destekliyoruz zaten. Alan açmak konusunda 4 numaradan her daim şut atacak adamımız var ve Singleton da tam bir 5 numara değil, en fazla 4.5 numara diyebiliriz ona.

Haa Birch olmaz ve Singleton tercih edilirse seviniriz elbette. Anadolu Efes de peşinde, alacaksak elimizi çabuk tutmamız gerekecek.

Wana konusuna gelirsek; 2.sezonunda muhakkak daha iyi olacağını düşünüyorum ben ama yaratıcılık konusunda hocayı kesmezse Teo-Belinelli gibi büyük isimleri dürtelim. Delaney de olur bak. Yok böyle isimler olmuyorsa maceraya atılmaya gerek yok, Wana kalmalı her türlü. Zaten oyuncu havuzu malûm 758 kere konuştuk bu konuyu.
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2018, 23:48:23 Gönderen: Erdal Soner »

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3514 : 31 Mayıs 2018, 08:03:34 »
Hocam almadığımız adam için neyin savunmasıdır bu anlayamadım. Adamın takımı saha avantajına rağmen elenmiş. O dört maçlık serinin 3 maçında bu arkadaş hiç bir varlık gösterememiş. Tavares topu ağzına soksa ne olur sokmasa ne olur...

Tekrarlıyorum, Singleton iyi oyuncudur. Ama bizim takıma katacağı ekstra bir özellik yoktur. Ne Vesely ne Mellinin boku olamaz. Komşunun tavuğu olayını bırakalım. Geçen sene de Wanamaker için aynı hava vardı. Bu sezon ne oynadığını gördük.

Tam tersi sende anlamsız ön yargı var. Tavares pota dibinden sokup sokup çıkartır diyorsun önüne ististik koyuyorum bu sefer de Singleton ne yaptı o seride diyorsun. Söyliyim Tavares'in kat kat fazlasını yaptı. Seride elenmiş olmaları da kendisinin suçu değil. Kaldı ki Real ardından Cska ve bizi de yenip şampiyon oldu.

Singleton avrupadaki en iyi uzunlardan biri. Ne katar sorusunun cevabını göremiyorsan senin problemin. Şutu olan 4 ve 5 oynayabilen atletik, ayakları çabuk ve blok yapabilen 2,06 lık nba geçmişi de olan bir uzun ne katar, cevaplaması zor bir soru olmasa gerek.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3515 : 31 Mayıs 2018, 10:14:55 »
Tam tersi sende anlamsız ön yargı var. Tavares pota dibinden sokup sokup çıkartır diyorsun önüne ististik koyuyorum bu sefer de Singleton ne yaptı o seride diyorsun. Söyliyim Tavares'in kat kat fazlasını yaptı. Seride elenmiş olmaları da kendisinin suçu değil. Kaldı ki Real ardından Cska ve bizi de yenip şampiyon oldu.

Singleton avrupadaki en iyi uzunlardan biri. Ne katar sorusunun cevabını göremiyorsan senin problemin. Şutu olan 4 ve 5 oynayabilen atletik, ayakları çabuk ve blok yapabilen 2,06 lık nba geçmişi de olan bir uzun ne katar, cevaplaması zor bir soru olmasa gerek.

İstatiksel karşılaştırmalarınla neyi ispatladığını sanıyorsun anlamadım. Senin mantığınla Vesely final performansı ile Trey Thompkinsten kötü oyuncu oluyor.

Sen öyle düşünürsün, ben böyle düşünürüm. Benim gözümde Singleton Mellinin 2 gömlek altı bir uzundur. Hocam alırsa alır, vardır bir planı...

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3516 : 31 Mayıs 2018, 10:27:05 »
İstatiksel karşılaştırmalarınla neyi ispatladığını sanıyorsun anlamadım. Senin mantığınla Vesely final performansı ile Trey Thompkinsten kötü oyuncu oluyor.

Sen öyle düşünürsün, ben böyle düşünürüm. Benim gözümde Singleton Mellinin 2 gömlek altı bir uzundur. Hocam alırsa alır, vardır bir planı...

Tavares'in Singleton varken potaya sokup sokup çıkartacağını iddia ettin ben de iddiana karşılık kimin kime soktuğunu istatistik olarak gösterdim. Tavares - Singleton kıyasına konuyu götüren sensin. Sen öyle ben böyle düşünürüm diyorsun ama bir de hayatın gerçekleri var. Singleton rüştünü ispatlamış bir adam. Hem nba'de oynayarak hem de euroligde kalitesini göstererek bunu yaptı. Sana göre Melli'nin iki gömlek altı olması senin oyuncu değerlemedeki yetersizliğini gösterir. Singleton Melli klasmanında bir oyuncu. Vesely'nin bir gömlek altı çok kaliteli bir uzun.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3517 : 31 Mayıs 2018, 10:31:21 »
Tavares'in Singleton varken potaya sokup sokup çıkartacağını iddia ettin ben de iddiana karşılık kimin kime soktuğunu istatistik olarak gösterdim. Tavares - Singleton kıyasına konuyu götüren sensin. Sen öyle ben böyle düşünürüm diyorsun ama bir de hayatın gerçekleri var. Singleton rüştünü ispatlamış bir adam. Hem nba'de oynayarak hem de euroligde kalitesini göstererek bunu yaptı. Sana göre Melli'nin iki gömlek altı olması senin oyuncu değerlemedeki yetersizliğini gösterir. Singleton Melli klasmanında bir oyuncu. Vesely'nin bir gömlek altı çok kaliteli bir uzun.

Neyse hocam senle tartışmak anlamsız, komşunun tavuğu ekolündensin. Bugüne kadar bir bok başaramamış adam ile canımız ciğerimiz Veselyi aynı kefeye koyuyorsan diyecek lafım yok...

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3518 : 31 Mayıs 2018, 11:07:18 »
Neyse hocam senle tartışmak anlamsız, komşunun tavuğu ekolündensin. Bugüne kadar bir bok başaramamış adam ile canımız ciğerimiz Veselyi aynı kefeye koyuyorsan diyecek lafım yok...

Yahu tamam birbirimizi kırmayalım gereği yok ama siz de okuduğunu anlamıyor musunuz? Vesely ile aynı kefeye mi koymuşum. Bir gömlek altı diyorum nasıl aynı kefeye koymak oluyor bu. Melli Singleton Randolph Shengelia bunlar kalite olarak Vesely'nin bir gömlek altı uzunlar. Birbirlerine üstün ya da zayıf yanları olur ama bu kalibrede adamlar. Singleton avrupadaki en iyi on uzundan birisi tıpkı Melli gibi. Vesely ise avrupanın en iyi uzunu. Bunu daha önce de söyledim nasıl aynı kefeye koymak oluyor.

Çevrimdışı cembut

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3519 : 31 Mayıs 2018, 13:28:42 »
Uzun rotasyonunda Melli önümzdeki sezon all-star bir seviyede olacak, inş ayrılma gibi bir durumu olmaz. Ahmette rotasyonda ciddi atak yaptı ama üst seviyelerde hala sırıtma ihtimali var.. 

Singleton gelirse bencede size dezavantajı olacak, Ahmet bunu kapatabilir diyorsa reis , Vesely Ahmet olur ama güvenmiyorsa bencede thompson özelliklerinde bir uzun almak gerekir.. Diğer yandan Singleton'un getirdigi avantajlarda çok fazla olacak, özellikle hucumda.. Bu sezon baskonia maçlarında Ahmetle başladık , fuariye tarzı uzunlara karsı kalıplı uzunlar da gerekir.. Burada mesele çok yönlü bir uzun rotasyonu olması bence.. Her türlü rakibe karşı silahın olmalı.. Gerektiginde 4 kısa gerektiginde kalıplı bir beş..

Khem Birch tek yönlü bir uzun, orta mesafe, post oyunu falan kendini geliştirmesi gerekir bizde.. Ayrıca hemen bizim yardım savunmasına ayak uydurup udoh gibi savunma performansı verecegini de düşünmüyorum.. İkili oyunlarda cok hata yapıyordu mesela aklımda kalan.. Ben onun yerine thompson gibi risk transferi bekliyorum ya da singleton olur..

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #3520 : 31 Mayıs 2018, 14:28:51 »
arkadaşlar kavga etmeyin, ali koç başkanımız obradoviç'e seçim hediyesi olarak teodosiç, zaza pachulia ve ersan ilyasovayı alacak.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #3521 : 31 Mayıs 2018, 15:32:18 »
Singleton kopta gel koçum adamsın sen.

Çevrimdışı south

• Üye
« Yanıtla #3522 : 31 Mayıs 2018, 15:38:14 »
arkadaşlar kavga etmeyin, ali koç başkanımız obradoviç'e seçim hediyesi olarak teodosiç, zaza pachulia ve ersan ilyasovayı alacak.
Aziz Yıldırım’ın Obradovic’e Ali Koç’la çalışması zordur dediğini birçok kez dile getirdi Ali Koç başkan.Tabiki bu isimler değil ama özellikle önümüzdeki sezon Ali Koç’un Obradovic için 3’e 5’e bakmayıp Alınabilcek en iyi oyuncuları alacağını düşünüyorum.Dün Fenerbahçeliyiz twitter hesabı Udoh’lu bir paylaşım yapmıştı.Bunu Udoh’un transferine yormak istiyorum mesela 😀

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #3523 : 31 Mayıs 2018, 18:50:17 »
udoh konusunda sorun para değil maalesef adam yoğun tempo da oynamak istemiyor. şu an nba de bizden alacağının daha azına oynuyor.

Çevrimdışı anil7com

• Üye
    • anil10com
« Yanıtla #3524 : 01 Haziran 2018, 09:23:39 »
udoh konusunda sorun para değil maalesef adam yoğun tempo da oynamak istemiyor. şu an nba de bizden alacağının daha azına oynuyor.

bence de udoh'un avrupa'ya dönmesi çok çok düşük ihtimal.
Fenerbahçe!