Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 288502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
Ynt: Maccabi Fox Fenerbahçe Doğuş 21.12.2017 22.05
« Yanıtla #1200 : 22 Aralık 2017, 00:32:25 »
Bu mal thompson ın böle olacağını bilseler antic i göndermezdik..belki yine kazanamayacaktık ama 1.18 saniyede 3 faul nedir arkadaş?? Mümkünse otursun sezon boyu kenarda, bugün net şekilde anladım ki bu adamdan bişi beklemek büyük bir hayal..

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1201 : 22 Aralık 2017, 00:36:19 »
Tabi sistem takımı olan Zalgiris'e yenilmek biraz daha kabullenilebilir bir durum, ama şu Maccabi'ye 3 maçtır yenilmek kötü. Topu alan potaya gidiyor, hiç top bile çevirmiyorlar. Ama sürekli kolay sayı buldular böyle. Yani böyle bir durumda 4. çeyreğin başında göstermelik bir baskı yüzünden geride eksik kalmak çok anlamsızdı. Zaten oradaki sportmenlik dışı faulle açıldı fark. Böyle maçlarda geriden gelip bir türlü öne geçemeyip sonra tekrar kopmak da alışık olduğumuz bir durumdu zaten.

Dostum naçizane fikrim Fenerbahçe'nin sistemi olan takımlarla bir sorunu olmadığı (Zalgris maçının Obradoviç tarafından izlenildiğini düşünüyorum) Bize asıl ters gelen takımlar sistem dışı oynayanlar. Geçen yıl Maccabi'ye 2, Darüşşafaka'ya 2, Baskonia'ya iki ve Kazan'a bir defa yenildik. Sistem dışı takımların en büyük handikapı ise play off seviyelerinde mevcut sistem dışılıklarıyla üç maç alamamaları. Tarihte bunun istisnaları olabilir ama final four öncesinde bir bir dökülür bu takımlar. Kesinlikle sarkastizm ya da ironi yapmıyorum; geçen yıl final four dâhilinde kesinlikle ve kesinlikle Darüşşafaka, Maccabi ve Baskonia ile oynamak istemezdim. Tek maç psikolojisinde vurup geçebilirler ve ne olduğunu anlamazsın. Ama sistem takımının sistemini kitlediğinde ve o takımın -B ve C planlarından bahsetmiyorum- D ve E planları yoksa Obradovic karşısında hiç şansları olmuyor. He Damir Javor gibi südü bozuklar çıkarsa ortaya ayrı mesele...

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #1202 : 22 Aralık 2017, 00:38:27 »
Şu arkadaşlar denk gelsede play offlarda eşleşsek bir de bu artistiklerini monte etsek bir taraflarına

Çevrimdışı Intermed

• Üye
« Yanıtla #1203 : 22 Aralık 2017, 00:44:30 »
Kötü oynadık ve yenildik. Sağlık olsun, daha önümüzde çok maç var. Yeterki reis başımızda olsun.

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1204 : 22 Aralık 2017, 00:51:45 »
Dostum naçizane fikrim Fenerbahçe'nin sistemi olan takımlarla bir sorunu olmadığı (Zalgris maçının Obradoviç tarafından izlenildiğini düşünüyorum) Bize asıl ters gelen takımlar sistem dışı oynayanlar. Geçen yıl Maccabi'ye 2, Darüşşafaka'ya 2, Baskonia'ya iki ve Kazan'a bir defa yenildik. Sistem dışı takımların en büyük handikapı ise play off seviyelerinde mevcut sistem dışılıklarıyla üç maç alamamaları. Tarihte bunun istisnaları olabilir ama final four öncesinde bir bir dökülür bu takımlar. Kesinlikle sarkastizm ya da ironi yapmıyorum; geçen yıl final four dâhilinde kesinlikle ve kesinlikle Darüşşafaka, Maccabi ve Baskonia ile oynamak istemezdim. Tek maç psikolojisinde vurup geçebilirler ve ne olduğunu anlamazsın. Ama sistem takımının sistemini kitlediğinde ve o takımın -B ve C planlarından bahsetmiyorum- D ve E planları yoksa Obradovic karşısında hiç şansları olmuyor. He Damir Javor gibi südü bozuklar çıkarsa ortaya ayrı mesele...

Açıkçası böyle bireysel ve rastgele oynayan takımlar bizim oyunumuza karşı panzehir üretebiliyor. Ama Maccabi de yeni Euroleague sisteminde şu ana kadar bize karşı hiç sekmedi cidden.
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2017, 00:52:35 Gönderen: franz392 »

Çevrimdışı eu_kobe

• Üye
  • Yer: antalya
« Yanıtla #1205 : 22 Aralık 2017, 01:10:20 »
Ulan Dunston'ı Efes gibi bir çöplükte görünce ağlayasım geliyor. Toparlan artık be Jason, Vesely sakatlansa fena patlarız. Maçı da ne kadar geri düşsek de kesin alırız gözüyle bakıyordum. Maccabi ligin en mal takımı olabilir. Keşke play offta eşleşsek.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1206 : 22 Aralık 2017, 01:12:32 »
28.12 FB Doğuş-Real
05.01 FB Doğuş-Baskonia
11.01 Valencia-FB Doğuş
17.01 FB Doğuş-Panathinaikos
19.01 A.Efes-FB Doğuş
26.01 FB Doğuş-Barcelona
01.02 Olympiakos-FB Doğuş

1 şubattaki Olympiakos deplasmanına kadar şu periyotu kayıpsız geçmemiz lâzım. 6 maçın 5'i İstanbulda, hepsini kazanarak Pire' ye gitmemiz ilk 4 için çok önemli. İlk 4 dışında kalırsak geçen seneki destanı bir daha yazmak çok zor, 10 yılda 1 oluyor neredeyse.

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #1207 : 22 Aralık 2017, 01:24:14 »
Valla fikstür müsait şu zalgiris maçını koç ve takım çok gereksiz verdi o maçı alaaydık bu maçı rahat rahat kaybederdik

Çevrimdışı Aykutpmkc

• Üye
  • Yer: Kars-Karabük
    • aykutpmkc
Ynt: Maccabi Fox 82-73 Fenerbahçe Doğuş-14.Maç
« Yanıtla #1208 : 22 Aralık 2017, 02:19:07 »
Pick in dediğine göre Kalinanın kemik dokuda sıkıntı yokmuş sonuçlar iyimsermiş 4-6 haftaya dönmesi bekleniyormuş. 4-6 hafta dediğine göre yaz ordan 3 ay :(
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2017, 02:24:51 Gönderen: Aykutpmkc »

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #1209 : 22 Aralık 2017, 07:35:41 »
Öncelikle herkese merhabalar, bu sezon pek giremedim foruma ama bu maç için yazmak istedim arkadaşlar.

Bu maç beni bir Fenerbahçeli olarak çok rahatsız etti çünkü Maccabi'nin bizi sadece  yenmek değil, küçük dūşürmek, sindirmek, ezmek için sahaya çıktığını hissettim. Ki sosyal medyada başka arkadaşların da benzer şekilde hissetikkerini gördüm ve dūn gece gözüme uyku girmedi.  Zaten bunlara o playoff serisinde 3-0 koyduğumuzdan bu yana bize karşı özel bir kinleri, nefretleri var gibi hissediyorum, çok açık bizim maçlara özel olarak bileniyorlar. Taraftar ve oyuncularının yüzlerindeki ifadelerden bunlar okunuyor zaten.

Dūnkü maçta ama bilerek bilmeyerek Kalina'mızı sakatladïlar, Gigi'nin kaşını patlattılar, būtūn maç türlü çirkeflikle Veysel'i oyundan attırmak için uğraştılar ama başaramadılar. Hakemler de o atmosferde inanılmaz kayırdılar bunları ve bütün bunlara rağmen, pek de iyi olmayan oyunumuza rağmen oradan aslanlar gibi başımız dik, alnımız açık çıkmayı başardık.

Şimdi 20 Mart'ta İstanbul'a salonumuzda maç yapmaya geldiklerine, o sahaya çıkmış olduklarına pişman etmezsek takımla birlikte bize yazıklar olsun arkadaşlar. Bu yıl işlerim nedeniyle pek maça gidemedim ama o maça iki elim kanda da olsa mutlaka gidip sesim kısılana kadar bağıracağım. Lütfen ama lütfen o maça gelin hanyayı konyayı gösterelim şunlara. Orada inanılmaz bir atmosfer yaratmalı ve Real'e 2 yıl önce attığımız 100lük şamarın birkaç tık üstünde paramparça etmeliyiz bunları.
Dünyanın En Güzel Takımı

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1210 : 22 Aralık 2017, 08:01:57 »
Cem Agrak haklı yenince 3 sayfa yenilince 13 sayfa lafım yok.Ben de FB taraftariyim.Ben de doyumsuzum.
Maçı izlemedim.Ama 14m 5mag dokunuyor.Su ana kadar tek mağlubiyet olmalı o da olacaksa CSKA dan olmalıydı düşüncesindeyim.
Geniş kadro kurduk yıllar sonra sevindim.Sloukas kredi hiç bitmezken Sinana hiç kredi yok mesela bu üzüyor.JT olmuyor , olacak gibi de durmuyor.Dogusun her ne kadar destek olsa da 1m daha verip adam gibi bir uzun almalıyız.Ustadlar kadar anlamam ama Melli yi iyice takıma adapte etmeliyiz.Vereceginin 3 te 1 ini ancak aliyormusuz gibi geliyor.

Malaga,Oly,Zalgiris, Maccabi hepsi de olmaması gereken yenilgiler bana göre hadi ben en ufak beğenmesem de Pao dep. Olsun.Hadi Cska da koy max 2 yenilgi olmalıydı.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #1211 : 22 Aralık 2017, 09:05:46 »
Açıkçası bundan önce yenildiğimiz 4 maç kadar üzülmedim. Zira onlarda son topu kullanamayarak yenildiğimiz maçlardı.

Gelelim bu maça. Maalesef dün akşam bir türlü  ritim bulamadık. Bunda hakemlerin yönetiminin yanında bizim performansımızın da büyük etkisi vardı. Jason konusunda bir şey söylemek istemiyorum ama yine de bir yorum yapmam gerekirse; olur da Obradoviç günün birinde Jason'u takımın bir parçası yapabilirse, sokakta boş gezen basketbolla ilgisi olmayan 2 metre civarındaki insanların şanssızlığına üzülürüm!

Gelelim diğer oyuncularımıza.
2 dakika bile dolmadan Jason 3 faulü alınca  ister istemez Vesely bu durumdan etkilendi. Tüm maç onun omuzlarına bineceği belli olan yük onu psikolojik olarak yıprattı. Bir de Kaliniç'in (her ne kadar yeni forma giymeye başlamış olsa da) tekrar sakatlanarak oyundan çıkması işin tuzu biberi oldu. Buna rağmen çabaladı durdu. Dixon beklenenden fazla katkı vermesine rağmen Sloukas ve Wanamaker maalesef hiç oyuna giremedi. Datome neredeyse tüm maçı tek gözle ve sakat olarak oynadı. Melli ve özellikle Nunnally normalde rahatça atabilecekleri sayıları bu sefer atamadı. 

Kısacası hesapta olmayan bir mağlubiyet daha yaşadık. Elbette bundan ders çıkarması gerekenler gerekli dersi çıkaracaktır. Allah kaza bela vermesin yeter. Nasılsa bu mağlubiyetler telafi edilir.

Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1212 : 22 Aralık 2017, 09:25:10 »
Bu mağlubiyetin bu şekilde alınması beni de çok üzmedi. Kötü oynadık ve kaybettik. Hatta son topta kaybetmemek beni mutlu etti bile diyebilirim. Zira bu sene sürekli son topta kaybedilen mağlubiyetler can sıkıyordu.

Benim kızdığım ve üzüldüğüm mağlubiyetler oli ve kaunas maçlarıydı. O maçlarda biz kötü değil konsantre oynamadık. Rahat oynadık, saman alevi gibi parlayan anlar hariç gevşek oynadık.

Thompson konusunda ciddi anlamda hocanın kendi yapısına hiç uymayacak bişiy yapıp değişiklik konusunu düşünmesi gerekebilir. 1,5 dakikada 3 faul yapmanın alışma süreci ile alakası yok. Geldiği günden bu yana böyle bu adam. Tekme tokat faul yapıp sonra da ağzını açıp ben ne yaptım ki der gibi aval aval etrafa bakıyor. 25 maç geçti hala aynı. Vesely'ye yazık, Melli'ye yazık. Bunun yüzünden sakatlanacaklar diye korkuyorum.

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #1213 : 22 Aralık 2017, 10:32:23 »
Kaybettikten sonra yazmayayım dedim maç topiğine ama gene dayanamadım yazıyorum, çünkü çok etkileniyorum mağlubiyetlerden. geçen sene Ahmet sakatlanınca takım zora düşecek deseler inanmazdım, hayat işte ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin. dünkü maçta inandım ki ya thompson adam olmadığı ( bu olabilir mi ya da olacaksa nasıl olabilir hiç bilmiyorum artık) ya da katkı verecek bir uzun alınmadığı takdirde işimiz gerçekten çok ama çok zor. 
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1214 : 22 Aralık 2017, 10:44:32 »
İsrailli gazeteci arkadaşımla konuştum; dünkü BM olayı çok etkilemiş atmosferi...takıma bayağı gözdağı vermişler tekme tokat oynayacaksınız diye..ayrıca Tel Aviv'de daha önce maç seyrettim tribünleri hiç öyle görmemiştim. seyircileri küfür bile etmezdi hakemlere ama dün gece bildiğin iti köpeği doldurmuşlar salona... hakem de Davor iti olunca zaten gerisi geldi..resmen sindirdiler bizi..ama yenilgiden çok Kalina ve Gigi'ye üzüldüm....