Gönderen Konu: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)  (Okunma sayısı 117880 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
Ynt: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)
« Yanıtla #75 : 02 Eylül 2018, 16:49:09 »
Hocadan memnunum diyen simdiye kadar kimseyi girmedim ve su ana kadar memnun edecek bir icraati yok.

Bu kadro turkiye ligini sampiyon olmasi icin gayet yeterli bir kadro. Hatta soyle ki aziz tildirim doneminin tamamini da dahil ederaek sampiyon olamadigimiz sezonlarda kadromuz sampiyondan daha kotu diyebilecegimiz sezon birkac tane sadece.

Bu saatten sonra hoca 11 transfer tapmis takima 1 yabanciya da lisansini iptal edecegiz yani 12 kadro yetersiz derse dunyanin neresi e gidersen git sen beni aptal yerine koyuyorsun der. Ayrica kadro 30 kisiyi gecti pekcok iyuncudan faydalanma umkani da olmayacak.

Begenilmeyen pekcok oyu cuya baktigimizda roman rus milli, isla, dirar, topal, hak hepsi milli takim oyuncusu

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #76 : 02 Eylül 2018, 17:15:28 »
Hocadan memnunum diyen simdiye kadar kimseyi girmedim ve su ana kadar memnun edecek bir icraati yok.

Bu kadro turkiye ligini sampiyon olmasi icin gayet yeterli bir kadro. Hatta soyle ki aziz tildirim doneminin tamamini da dahil ederaek sampiyon olamadigimiz sezonlarda kadromuz sampiyondan daha kotu diyebilecegimiz sezon birkac tane sadece.

Bu saatten sonra hoca 11 transfer tapmis takima 1 yabanciya da lisansini iptal edecegiz yani 12 kadro yetersiz derse dunyanin neresi e gidersen git sen beni aptal yerine koyuyorsun der. Ayrica kadro 30 kisiyi gecti pekcok iyuncudan faydalanma umkani da olmayacak.

Begenilmeyen pekcok oyu cuya baktigimizda roman rus milli, isla, dirar, topal, hak hepsi milli takim oyuncusu

bunu desteskleyecek bir not son yirmi senede sadece gs, bjk ve ts maçlarına baktığımızda bayağı bir üstünlüğümüz söz konusu.

bu sezonki lig mağlubiyetlerimiz de kayseri, göztepe ve malatyaya karşı yani bizden iyi takımlar değil

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
« Yanıtla #77 : 03 Eylül 2018, 01:19:39 »
Olay şu mesela torbada 25 tane mavi ve beyaz bilye vardı. Ama bize sarı bilye lazımdı. Altın sarısı şöyle kaliteli.. Biz bu 25 Bilyeden birkaçını çöpe attık. Yerine 2 3ü sarı gerisi yine beyaz ve mavi11 tane bilye aldık. Bu da sadece 1 tık kalite artışı demek oldu. Bunun yerine 6 7 tane bilye alsaydık ta bunların 5 tanesi sarı bilye olsaydı daha iyi olmaz mıydı?? He artık biz aldığımız beyaz mavi bilyeleri cilala parlat sarı bilye yapacağız bunu yapmalıyız diyenler olabilir. İnşallah bu kısımda şans ta yanımızda olur ve çektikleri gırtlağa dayanmış bu camianın da buna takati ve sabrı olur

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #78 : 03 Eylül 2018, 02:38:26 »
Halihazırda 4 maçta üst üste 3 mağlubiyetimiz var. Bunun başat müsebbibi; oldukça kararsız ve ne yapmaya çalıştığı anlaşılamayan bir menajer. Menajerin durumu böyleyken, buna ek olarak, bir kaç gün önce transfer edilmiş ve daha ilk 11'e monte edilecek (veya en azından denenecek) 3 futbolcu da var.

Bu hafta üst seviyedeki rakipler neyse ki puan kaybettiği için ağır yara almadık. Bu vaziyetteyken Mili maç arası denk gelmesi taşları yerine oturtmak için iyi bir fırsat oldu. Beşiktaş ve Başakşehir maçları içeride olmasının avantajını kullanarak, Konyaspor maçıyla birlikte galibiyet serisi yakalamamız lazım.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 02:43:08 Gönderen: Avanta »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #79 : 03 Eylül 2018, 07:34:17 »
Hakan yaman hariç kimse takımdaki oyuncular kötü demiyor, şaşırıyorum gerçekten. Herkes hocaya ve taktiklere takmış. 2 hafta önce herkesin memnun olduğu hoca bu degil miydi?
Bizim takım kötü ve vasat oyunculardan kurulu. 2-3 isim hariç tamamı vasat adamlar. Birbirlerine alışırlar,  4-5 galibiyet ust uste de alabilirler ama bu takım kapasite olarak hiç bir şekilde yeterli değil, 11 değil 21 tane de adam alabilirsin. Maksat transfer yapmaksa eger. Ama seni geri götürdükten sonra hicbir anlamı yok.

İlhan hocam,

http://parkedefener.com/forum/index.php?topic=2073.msg163338#msg163338
http://parkedefener.com/forum/index.php?topic=2073.msg163389#msg163389

daha nasıl söyleyelim.

Ama geçen senekiler vs ile ancak günü kurtarırız. Gelecek için köklü değişiklikler yapmak gerekiyor.

FFP ye takılmış durudmayız 2 senedir.
Borç için telaffuz edilen rakam 621 milyon euro. Geçen 2-3 senede saçılan paralar, yapılan deli kontratlar... Hepsi giren şemsiyeyi oluituruyor.
Kulübün bütün gelirleri lira, 1 Haziran 31 Ağustos arasında Euro daki artış miktarı 2,28, (bu da, o şemsiyenin nasıl açıldığıdır). toplam borcu liraya çevirine sadece kur farkından giren miktar 1,4 milyar lira yapıyor. Yani 189 liradan 7.5 milyon forma satmak lazımki sadece bu farkı kapatsın.

Gidenler, Guliano, Josef, Fernandao ilk 11 oyuncularıydı, yerleri dolmadı ama hem kulübün maaş yükü hafifledi hemde ciddi bir bonservis getirisi oldu.

Alınan oyuncular... Sadece Slimani bu kadroya yakışan isim kabul edilebilir (ki o da kiralık). Birde Barış-Berke-Ferdi (ki daha göremedik hiç kendisini) genç olmalarından dolayı kabul edilebilir. Birde Harun bence. Kalan Ayew, Benzia, Reyes, Frey, Jailson, Tolga hep soru işareti, tek artları düşük maaş.

Yönetim, bence tek hataları Volkan ile sözleşme yenilemek oldu.

Cocu, her maç akıl almayan hamleleri oluyor. Josef-Topal ı yanyana oynatması, Dirar ile maça başlaması, defans rezil iken, defans için alınan adamı orta sahada oynatması, sonrasında ortasahasız 3 forvet e dönmesi... Bir değişiklikden sonra sahadaki herkesin yerinin değişmesi, oyuncuları asıl mevkilerinden farklı yerlerinde kullanması gibi..Birde ben ülkemizde başarılı olan Hollandalı hoca hatırlamıyorum, Hiddink, Advocat, Reikerink, Rijkaard.. Umarım Cocu bu listeye girmez.
Herkes kendisini Zico, Ersun ile falan kıyaslıyor ama maalesef onlar kadar şanslı değil. Elinde takıma liderlik yapabilecek ne bir Alex var ne bir Emre ne de o zamanlardakine yakın bir kadro..

Bu sene, takımın sistemi az çok otursa, gelecek yıl için etkin bir transfer dönemi de geçirebilirsek benim için için yeterli olur.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #80 : 03 Eylül 2018, 10:21:35 »
Bu lig orta saha ligi. Orta sahayı sağlama alacaksın başka çaresi yok Cocu burayı Hollanda sanıyor inşallah durumun farkına varmıştır. Böyle yumuşak ve fiziği düşük topçularla sahaya çıkarsan istersen tribünde 100 bin taraftarın olsun bir Mensah gelir orta sahanı parça pinçik eder.
Topalsız 11'ler yapıyorsunuz. Yapmayın etmeyin lütfen. Şu ligde Topalsız Fenerbahçe orta sahasını çiğ çiğ yerler. Koskoca Fenerbahçe orta sahasını Jailson-Elif-Benzia üçlüsüne bırakırsak mahvoluruz. Topal'a bayıldığımdan değil bu dediğim. Şu an çok geniş bir kadro var ancak o kadar çok soru işaretli ve izlemediğimiz oyuncu var ki bir on bir kurmak çok ama çok zor. Benim düşüncem orta sahaya 3 tane dirençli oyuncu koyup öne de Slimani'nin arkasına yetenekleri oyuncuları salmak. Mesela Ayew ve Benzia. Topal-Jailson-Elif önlerine Benzia-Ayew-Slimani şeklinde. Topal-Jailson orta saha güvenliğini sağlar,Elif-Benzia dripling ve ince işleri yapar,Slimani-Ayew de bitirir. Bu tabiki naçizane bir fikir önemli olan hoca ne yapacak ? İnşallah Kayseri maçından dersini alıp Reyes'i orta saha oynatmak gibi fantezi işlerine girmez.Son olarak Jailson ve Benzia inşallah iyi çıkarsınız yoksa halimiz duman.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 10:23:01 Gönderen: Zoltan Gera »

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #81 : 03 Eylül 2018, 11:35:21 »
Bu lig orta saha ligi. Orta sahayı sağlama alacaksın başka çaresi yok Cocu burayı Hollanda sanıyor inşallah durumun farkına varmıştır. Böyle yumuşak ve fiziği düşük topçularla sahaya çıkarsan istersen tribünde 100 bin taraftarın olsun bir Mensah gelir orta sahanı parça pinçik eder.
Topalsız 11'ler yapıyorsunuz. Yapmayın etmeyin lütfen. Şu ligde Topalsız Fenerbahçe orta sahasını çiğ çiğ yerler. Koskoca Fenerbahçe orta sahasını Jailson-Elif-Benzia üçlüsüne bırakırsak mahvoluruz. Topal'a bayıldığımdan değil bu dediğim. Şu an çok geniş bir kadro var ancak o kadar çok soru işaretli ve izlemediğimiz oyuncu var ki bir on bir kurmak çok ama çok zor. Benim düşüncem orta sahaya 3 tane dirençli oyuncu koyup öne de Slimani'nin arkasına yetenekleri oyuncuları salmak. Mesela Ayew ve Benzia. Topal-Jailson-Elif önlerine Benzia-Ayew-Slimani şeklinde. Topal-Jailson orta saha güvenliğini sağlar,Elif-Benzia dripling ve ince işleri yapar,Slimani-Ayew de bitirir. Bu tabiki naçizane bir fikir önemli olan hoca ne yapacak ? İnşallah Kayseri maçından dersini alıp Reyes'i orta saha oynatmak gibi fantezi işlerine girmez.Son olarak Jailson ve Benzia inşallah iyi çıkarsınız yoksa halimiz duman.
Mantıklı bak tuttum bu fikri eğer Eljif ve Benzia o önemli yükü kaldırabilirse tabi

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #82 : 03 Eylül 2018, 11:55:38 »
Fenerbahçe beklerinin çoğunlukla hücumdaki yetersizlikleri konuşuluyor. Bence bu adamların en büyük sıkıntıları (Isla-Şener-Hasan-İsmail) savunmaları. Pozisyon alma ve birebirlerde rezaletler gerçekten. Bilal bu hafta Şener'i canından bezdirdi. İkinci golde adam orta açıyor Hasan 10 metreden adamı izliyor kendi kendini marke ediyor resmen ve bu adam her zaman böyle. Açık alanda ağır stoperler ve savunmadan bir haber beklerle Fenerbahçe'nin oyunu rakip sahaya yıkması ve dar alanda oynaması bence imkansız. Yani bizim hayal ettiğimiz oyunu oynayabilmemiz için komple defansı değiştirmemiz lazım. Bizim için ütopya ancak paralel evrende millet sağda Walker solda Mendy ile oynuyor mesela  :) Adamlar resmen at gibi baş edebilmek imkansız.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #83 : 03 Eylül 2018, 12:00:25 »
Mantıklı bak tuttum bu fikri eğer Eljif ve Benzia o önemli yükü kaldırabilirse tabi

İnşallah kaldıracaklar bu yükü güveniyorum.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 12:01:08 Gönderen: Zoltan Gera »

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #84 : 03 Eylül 2018, 12:04:53 »
4 yıldır Topal her maç oynuyor ama o varken de orta sahayı ezip geçiyorlar çünkü Aykut denen hainin kulübe enjekte ettiği anlayışı yüzünden ileride çoğalamıyoruz, oyuna hükmedemiyoruz. Ersun hoca top bizdeyken onu geriye çekip 3-5-2'ye dönerek o açığı kapatıyordu ama o zaman ligin en iyi bekleri bizdeydi, şu an en kötülerine sahibiz. 2 bek zaten odunken bir de Topal'ı çekemeyiz ki o da Hutchinson gibi pas atabilen, oyun zekası olan bir adam da olmadığı için özellikle içerideki maçlarda gereksiz bir konumda artık. Cocu'nun anlayışını oturtmasına ve savunmanın önündeki 6 adamın da belirli bir yeteneğe sahip, dikine gidebilen oyuncular olmasına ihtiyacımız var, artık yan pas ve geriye pas görmekten bıktık ki bunlar rakibi yükseltmekten başka bir işe yaramıyor.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #85 : 03 Eylül 2018, 13:10:34 »
4 yıldır Topal her maç oynuyor ama o varken de orta sahayı ezip geçiyorlar çünkü Aykut denen hainin kulübe enjekte ettiği anlayışı yüzünden ileride çoğalamıyoruz, oyuna hükmedemiyoruz. Ersun hoca top bizdeyken onu geriye çekip 3-5-2'ye dönerek o açığı kapatıyordu ama o zaman ligin en iyi bekleri bizdeydi, şu an en kötülerine sahibiz. 2 bek zaten odunken bir de Topal'ı çekemeyiz ki o da Hutchinson gibi pas atabilen, oyun zekası olan bir adam da olmadığı için özellikle içerideki maçlarda gereksiz bir konumda artık. Cocu'nun anlayışını oturtmasına ve savunmanın önündeki 6 adamın da belirli bir yeteneğe sahip, dikine gidebilen oyuncular olmasına ihtiyacımız var, artık yan pas ve geriye pas görmekten bıktık ki bunlar rakibi yükseltmekten başka bir işe yaramıyor.

Şu anlayışı kabul edemiyorum ben. Biz Fenerbahçeyiz, içeride dışarıda farketmez arkadaş eğer İspanyaya, İngiltereye falan deplasmana gitmiyorsan. Bu kımıl anlayış bizi ne hale getirdi ya...

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #86 : 03 Eylül 2018, 13:39:23 »
Şu anlayışı kabul edemiyorum ben. Biz Fenerbahçeyiz, içeride dışarıda farketmez arkadaş eğer İspanyaya, İngiltereye falan deplasmana gitmiyorsan. Bu kımıl anlayış bizi ne hale getirdi ya...

Şu anlayış derken? Yazdıklarımdan bu çıktıysa bir yerde sorun var. Deplasmanlarda kim oynarsa oynasın oyuna hükmedebilecek düzeyde değiliz zaten. Burada Aykut'tan ve futbolundan en çok nefret eden benim yani, bu cevap biraz ilginç olmuş.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #87 : 03 Eylül 2018, 14:51:56 »
Sen üstüne alınma, lafım sadece yazındaki kalın işaretledğim kısım için.
"özellikle iç sahadaki maçlarda gereksiz" demek bana doğru gelmiyor. Biz Fenerbahçeyiz, ve gereksiz ise hem iç hemde dış sahada gereksizdir bu.
Ama bunu okadar çok kullandılar, başarısızlıklarına kılıf yaptılar ki bize de normal gelmeye başladı, söylerken ne söylediğimizi farkedemez olduk.

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #88 : 03 Eylül 2018, 15:46:06 »
İşte o zihniyetin silinmesi için tüm kalıntıların temizlenmesi lazım ama başkan Volkan'ı tutarak büyük bir hata yaptı. Kadro gelecek sezon da birden düzelmeyecek ancak vasat zihniyetin temsili olan Volkan, Hasan Ali, Topal, Dirar, Alper, Şener (nedense taraftae kendisine bir şey demiyor) ve İsmail'den (o kadar kötü olduklarını düşünmesem de duruma göre İsla, Aatıf ve Ozan da bu listeye eklenebilir) kurtulmamız şart. Diğer türlü Anadolu takımı gibi oynamaya devam eder ve yeni ikinciliklere yelken açarız.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #89 : 03 Eylül 2018, 21:29:16 »

bunu desteskleyecek bir not son yirmi senede sadece gs, bjk ve ts maçlarına baktığımızda bayağı bir üstünlüğümüz söz konusu.

bu sezonki lig mağlubiyetlerimiz de kayseri, göztepe ve malatyaya karşı yani bizden iyi takımlar değil

İyi de... Geçmiş zamanlarda kötü sezonlarımızda bile kadro olarak onlardan üstün olmamız ile şu anda kadro olarak çok geride olduğumuz iddiası nasıl bir çelişki oluşturabilir ki? Bu sezon kadro çok kötü diyenler, geçmiş 20 sene içinde kadronun kötü olduğunu mu söylüyorlar? Her geçen sezon kadro zayıflaya zayıflaya dibe vurdu ve NİHAYET sıradan bir Anadolu takımı seviyesine indi. Derbileri ölçü alıp konuşacak isek geçen sezon kaç derbi kazandığımızdan başlayabiliriz? Hatta buna Trabzon maçlarını da dahil edelim. Ali Palabıyık'ın konuşulduğu içerideki Beşiktaş maçını saymaz isek bir tane yok. Zaten Beşiktaş'da ligin ikinci devresi o galibiyetin karşılığını eze eze yenerek verdi. Mart ayında içeride kazanman gereken maçta Galatasaray senden daha çok pozisyona girdi, baskı bile kuramadın... Kadro kalitesinin kriteri derbi ise son iki sezon ortada...