Hakan yaman hariç kimse takımdaki oyuncular kötü demiyor, şaşırıyorum gerçekten. Herkes hocaya ve taktiklere takmış. 2 hafta önce herkesin memnun olduğu hoca bu degil miydi?
Bizim takım kötü ve vasat oyunculardan kurulu. 2-3 isim hariç tamamı vasat adamlar. Birbirlerine alışırlar, 4-5 galibiyet ust uste de alabilirler ama bu takım kapasite olarak hiç bir şekilde yeterli değil, 11 değil 21 tane de adam alabilirsin. Maksat transfer yapmaksa eger. Ama seni geri götürdükten sonra hicbir anlamı yok.
İlhan hocam,
http://parkedefener.com/forum/index.php?topic=2073.msg163338#msg163338http://parkedefener.com/forum/index.php?topic=2073.msg163389#msg163389daha nasıl söyleyelim.
Ama geçen senekiler vs ile ancak günü kurtarırız. Gelecek için köklü değişiklikler yapmak gerekiyor.
FFP ye takılmış durudmayız 2 senedir.
Borç için telaffuz edilen rakam 621 milyon euro. Geçen 2-3 senede saçılan paralar, yapılan deli kontratlar... Hepsi giren şemsiyeyi oluituruyor.
Kulübün bütün gelirleri lira, 1 Haziran 31 Ağustos arasında Euro daki artış miktarı 2,28, (bu da, o şemsiyenin nasıl açıldığıdır). toplam borcu liraya çevirine sadece kur farkından giren miktar 1,4 milyar lira yapıyor. Yani 189 liradan 7.5 milyon forma satmak lazımki sadece bu farkı kapatsın.
Gidenler, Guliano, Josef, Fernandao ilk 11 oyuncularıydı, yerleri dolmadı ama hem kulübün maaş yükü hafifledi hemde ciddi bir bonservis getirisi oldu.
Alınan oyuncular... Sadece Slimani bu kadroya yakışan isim kabul edilebilir (ki o da kiralık). Birde Barış-Berke-Ferdi (ki daha göremedik hiç kendisini) genç olmalarından dolayı kabul edilebilir. Birde Harun bence. Kalan Ayew, Benzia, Reyes, Frey, Jailson, Tolga hep soru işareti, tek artları düşük maaş.
Yönetim, bence tek hataları Volkan ile sözleşme yenilemek oldu.
Cocu, her maç akıl almayan hamleleri oluyor. Josef-Topal ı yanyana oynatması, Dirar ile maça başlaması, defans rezil iken, defans için alınan adamı orta sahada oynatması, sonrasında ortasahasız 3 forvet e dönmesi... Bir değişiklikden sonra sahadaki herkesin yerinin değişmesi, oyuncuları asıl mevkilerinden farklı yerlerinde kullanması gibi..Birde ben ülkemizde başarılı olan Hollandalı hoca hatırlamıyorum, Hiddink, Advocat, Reikerink, Rijkaard.. Umarım Cocu bu listeye girmez.
Herkes kendisini Zico, Ersun ile falan kıyaslıyor ama maalesef onlar kadar şanslı değil. Elinde takıma liderlik yapabilecek ne bir Alex var ne bir Emre ne de o zamanlardakine yakın bir kadro..
Bu sene, takımın sistemi az çok otursa, gelecek yıl için etkin bir transfer dönemi de geçirebilirsek benim için için yeterli olur.