Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2685777 defa)

eyb12 ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #600 : 07 Ağustos 2018, 08:06:56 »
Arkadaşlar,

Tarık Biberovic kadroda görünmüyor. Uzun süreli kiralık mı gitti bir yere. Teşekkürler,

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #601 : 07 Ağustos 2018, 08:08:47 »
Valla hocam Aziz yüzünden doya doya yaşayamadık ya ondandır 😊

Bir de o dönemden bu yana öyle berbat futbol oynuyoruz, öyle rezil transferler yapıyoruz ki bana sanki 20 yıldır şampiyon olamıyoruz hissini dibine kadar yaşatıyor .

Şu da var tabi ki; şu mavi gözlerim Mr. Kenan Sipahi Luka Zoric J. Thompson lara bile alıştı hatta Sloukas'a bile sempati duyar oldum ama Alex'siz Fenerbahçe'ye alışamadım 😕

Abi naptin sen .... Kenan sipahi ye alisan gozlerin Sloukas a tapmasi lazim :)
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #602 : 07 Ağustos 2018, 08:57:16 »
Valla hocam Aziz yüzünden doya doya yaşayamadık ya ondandır 😊

Bir de o dönemden bu yana öyle berbat futbol oynuyoruz, öyle rezil transferler yapıyoruz ki bana sanki 20 yıldır şampiyon olamıyoruz hissini dibine kadar yaşatıyor .

Şu da var tabi ki; şu mavi gözlerim Mr. Kenan Sipahi Luka Zoric J. Thompson lara bile alıştı hatta Sloukas'a bile sempati duyar oldum ama Alex'siz Fenerbahçe'ye alışamadım 😕

Internette hala Aykut asıl efsane, vs diyenler var. Hatta İsmail Kartal efsanedir Alex değil diyeni bile gördüm...
Daha öncelerini de hatırlasam da, 30 senedir bilinçli olarak takip ediyorum neredeyse (1988-89 da 103 gollü sezon vs Galatasarayın şampiyon kulüpler kupasında yarı final oynadığı sene). Çok rezil dönemlerimiz de oldu ama hiç son 7-8 yıldaki kadar -Ersun hocalı dönem hariç- takımın istikralı bir şekilde bu kadar düştüğünü hatırlamıyorum. 2003-2009 arasında en iyi dönemlerimizi yaşadık ve Alex 2004 den beri başroldeydi bu süreçte. Hem kişilik olarak hemde futbolcu olarak. Onu 1 gün bile eksik izlememize sebep lan kim varsa...

https://www.youtube.com/watch?v=9l-4zOcdH4c
https://www.instagram.com/p/Bd44MvtBSju/?utm_source=ig_web_copy_link

insanın gözleri doluyor aradan geçen 6 yıla rağmen...

ne mutlu ki, Alex anılarıyla anılanlardan olacak...

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #603 : 07 Ağustos 2018, 09:27:53 »
Internette hala Aykut asıl efsane, vs diyenler var. Hatta İsmail Kartal efsanedir Alex değil diyeni bile gördüm...
Daha öncelerini de hatırlasam da, 30 senedir bilinçli olarak takip ediyorum neredeyse (1988-89 da 103 gollü sezon vs Galatasarayın şampiyon kulüpler kupasında yarı final oynadığı sene). Çok rezil dönemlerimiz de oldu ama hiç son 7-8 yıldaki kadar -Ersun hocalı dönem hariç- takımın istikralı bir şekilde bu kadar düştüğünü hatırlamıyorum. 2003-2009 arasında en iyi dönemlerimizi yaşadık ve Alex 2004 den beri başroldeydi bu süreçte. Hem kişilik olarak hemde futbolcu olarak. Onu 1 gün bile eksik izlememize sebep lan kim varsa...

ayhan hocam;

Alex futbol tarihinde onemlidir ama Henry Turner fener basketbol tarihinde 1 numaradir, 2 nomero Bogdan diyorum.
Konuyu baskete cevirmeye calisiyorum :)

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #604 : 07 Ağustos 2018, 09:37:18 »
ayhan hocam;

Alex futbol tarihinde onemlidir ama Henry Turner fener basketbol tarihinde 1 numaradir, 2 nomero Bogdan diyorum.

Turner ın Eric Meek e kırık ayağıyla yaptığı blok hala aklımda :)
Ama Dallas Comegys ve Kevin Rankin i de severim ben :)

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #605 : 07 Ağustos 2018, 09:54:59 »
Abi naptin sen .... Kenan sipahi ye alisan gozlerin Sloukas a tapmasi lazim :)
Şaka bir yana Sloukas'ı normalde severim ama EL deplasmanlarında öyle performansları var ki, geriden gelip tam maça tutunuyoruz sağolsun sıçıp batırıyor.

Reiste ısrarla parkede tutunca, reise laf etmekte haddimize olmayınca mütemadiyen onu kırbaçlıyoruz   :)
Çok kez maçı yarıda bıraktırmışlığı vardır bize muhteremin.  :)
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2018, 09:55:09 Gönderen: sonkale1907 »
FENERBAHÇE

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #606 : 07 Ağustos 2018, 10:33:27 »

Yerden göğe kadar haklısın Ayhan hocam.
Aynı tarifeyi Aziz Pierre'de uyguladılar ya.

Kademeli olarak kazanma özelliği olan, sahada yürek koyan, mağlubiyeti kabullenmeyen yeri doldurulamayan kaliteli oyuncular gönderildi.

Egemen    > Roman
G.Gönül    > Isla+Şener+Dirar
Caner       > H.Ali+İsmail
Emre        > Ozan+Topal+Josef+Salih
Alex         > Giuliano+Ekici+Atıf+Alper
Hooijdonk
                > Soldado+Ayew+V.Persie+Emenike+Ahmethan
Webo

FENERBAHÇE

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #607 : 07 Ağustos 2018, 19:53:44 »
ayhan hocam;

Mrsic ???

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #608 : 07 Ağustos 2018, 20:19:05 »
Mrsic ???

Bak damardan girdin sende :) evet 2 numara icin bogdan mi mrsic mi?? valla dusunurum

Ama Turner .... inanilmaz bir oyuncuydu...

4 den sonrasina ise cok aday var... dallas, mc rea, bjelica, datome, bobby .....

hatta avrupa sampiyonlugundaki katkisiyla Kalinic te listede yer hakediyor olabilir ...

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #609 : 07 Ağustos 2018, 21:52:35 »
Nunnaly de nba yapmış..minnesota..

Çevrimdışı canfb

• Üye
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #610 : 07 Ağustos 2018, 23:01:03 »
Nba'e gitmesine sevindim Avrupa'da en azından 3'lük bakımında en iyi 2-3 oyuncudan biriydi rakipte olmasından iyidir.Her sene 2 oyuncu garanti Nba gidiyor bu ne arkadaş.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #611 : 08 Ağustos 2018, 00:33:12 »
Elestiri herkese yapılır.Kupayı kazansan da elestiri olur.Kaybetsen de olur,olmalı da bence...
Ben acıkcası bu butcelere hayret ediyorum.CSKA nın butce 44m ise Realin butce 60 olması lazım, adamlarda her sene bir takım kadar uzun ustune de son derece genis ve nicelik-nitelik her zaman CSKA dan ustun kadro var.Bir sekilde CSKA Real i gecebilseydi finalde rahat kazanırdık.CSKA nın butce degil 44 144 olsun.Adamlarda bence Hines,Serrod,De Colo,Higgins var sadece hadi Vorontsevich de ekle sadece 5 adam var.6. yok.Bu kadroyla F4 belki oynanır da finale cıkmak,kupa almak falan bence ciddi basarı...

Ayrıca nasıl ki ovgu oluyor yergi de olur.Gerardini Udohu buldu senelerce methiye duzduk.Ama yapılan,tutmayan bir suru de transfer var.Bennet,Thompson,Sekulic,Jackson vs
FB 2. Kupayı da kaldırsaydı olumlu anlamda da eksikler anlamında da yazılar/yorumlar olurdu.Zaten isin dogalı bu...FB kazandı ama surada sıkıntıları var surayı desteklemek lazım vb

Serrod olayında FB alırdı alamazdı bilemem.Ama cok net hatırlıyorum burada Serrod asla hoca istemez dendi.isteseydik,talip olsaydık o zaman olmasaydı burada arkadaslar bilgilendirirdi.İstedik ama biz 2 verdik ama CSKA 5 verdi vb gibi ... Biz istemedik ki zaten, bana gore net her FB linin hayali Serrod,Teo,De Colo,Lull dur. Gecen sene bizde Sloukas,Dixon,Wana varken adamlarda Doncic,Llull,Arjantinli vardı.Yetmiyor iste Hoca ne kadar begenirse begensin Sloukas 7 lik adam 8 lik degil... Bunu elestiren elestirebilmeli...Alamamak baska istememek de baska seyler...

Kupalar da Bodrioga ile Spanulis ile Teo ile De Colo ile Serrod ile Llull ile Bogdan ile Datomeile  kazanılıyor.Obradovic FB icin buyuk sans kabul etmeyen yok, basarı-oyuncu gelistirme- oyuncu getirebilme vs ama FB SK de elinden geleni yapıyor imkanları sunmak icin 28M butce var ise yarısı klupten karsılanıyor.Obra bunları baska takımda da bulur ama adama dakikalarca Obra tezahuratı her macta yapılmaz.Burada FB SK de imkanını fazlasıyla zorluyor.Yoksa Bodirogalar gelmeye devam etse, 2.5 maas 30M butce verilse adam hala Pao daydı.Tek taraflı bakmayalım.

Olumlu,olumsuz herkes elestirilebilmeli nacizane...

« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2018, 00:55:18 Gönderen: hmetin »

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
« Yanıtla #612 : 08 Ağustos 2018, 08:23:13 »
Ayrıca nasıl ki ovgu oluyor yergi de olur.Gerardini Udohu buldu senelerce methiye duzduk.Ama yapılan,tutmayan bir suru de transfer var.Bennet,Thompson,Sekulic,Jackson vs

Sekulic ve Jackson transferleri zamanı Gherardini yoktu.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #613 : 08 Ağustos 2018, 09:25:20 »
......Olumlu,olumsuz herkes elestirilebilmeli nacizane...
Elestiri herkese olacak ama;
-bu butcelerin uzerinde paralar harcayip bir halt yapamadiysak bu ekibe kadar
-Tek avrupa sampiyonlugunu bu ekip sayesinde aldiysak
-Borclara ragmen oyuncular bile, hoca varken kafamiz rahat hersey hallolur diyebiliyorsa....
-Final 4 hayelleri kurarken, top 8 e cikabilir miyiz diye ecel terleri dokerken, F4 un gediklisi yaptiysa bizi bu ekip

Orada da biraz insafli olunmali. Tek mevzu bu.

Fenerbahce taraftarinin istedigi tarz oyuncular ve ekipler geldi gecti.... Ama bir tek oyuncunun hucum yetenekleri yada oyuna katkisi ile bitmiyor is. Takim olabilmek, takima katki yapabilen oyuncu olabilmek vs de onemli. Bu nedenle bize bu oyuncu uyar bu uymaz denebiliyor. Gou olmadi iste, daha ote ornegi yok. Gou giderken elestirinin kralini yaptik (ben dahil) sonra gorduk ki iyi ki gitmis.

Bence Datome, Jan, Sloukas, Melli, Joefrey , Bobby baska takimda olsa isterdik. Yani zaten o kupayi alabilecek iyi oyuncularimiz var.

Guduric, Kalinic, Ahmet, Egehan gibi gelisime acik oyuncularimiz da var... *ki bunlarin gelisimi icin, onlara alan acilmali ve bazi oyuncular gitmeli. Bu isin dogasinda var.

Oynanan hesapli bir kumar var... Ennis. (ki gecen sene elestirmeye doyamadigimiz, kotu/basarisiz tercih Jason "4 mac lig de, 1 mac Euroleague de MVP oldu")

Bu nedenle, elstiriye acik olmak lazim belki ama once hocanin ortaya cikaracagi takimi izlemek de lazim.

Tabi ki her pozisyonda hepimiz en iyisini, en iyisinin ikinci yedegini ve en iyisinin yine super 3. yedeklerini gormek istiyoruz. Ama elde;
1-ulke genelinde bir kriz var
2-Fenerbahce ozelinde maddi bir kriz var
3-butcesi ve limitleri var
4-her sabah rekorlara kosan doviz kuru var
5-Geciken ve gecikebilecek odemeler var ... yani riskler var

Serrod senelik 6,08 M USD aliyor. Jan 3,03 M USD alirken.

Gelen oyuncunun diger oyunculari da rahatsiz etmeyecek maasla gelmesi lazim. Eldeki maddi sinirlarda ve takimin ic dengesini dusunerek yapilacak en optimum takimi kurmaya calisiyorlar.

Kaldi ki sampiyon oldugumuz sene En iyi point guard rotasyonu CSKA da, En iyi uzun rotasyonu Real deydi ... Butun sene agladik uzunlarin yedegi yok, sakatliklar faul problemi vs .... Acil uzun lazim diyorduk..

Bu sene en iyi uzun rotasyonu bizde. Kisa rotasyonunda ilk 3 deyiz bence ... yani????

Gorduk ki mesele en mukemmel olmak degil kupayi almak. Artik Zadar turnuvasini beklemek hocanin ortaya koyacaklarini gorup sonra elestirmek kaldi bence. Sonuc olarak elestirelim, eyvallah ama gercekci olalim ve biraz sure taniyalim hocanin tercihlerine.
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2018, 09:33:43 Gönderen: ETIRYAK »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #614 : 08 Ağustos 2018, 10:06:15 »
Obradoviç Üniversitesi... NBA garantili eğitim.