Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2669690 defa)

IsaacCabrera, kumral26, iloturo ve 24 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #1065 : 05 Mart 2019, 07:59:18 »
Paran olunca da yaşanacak en iyi yer falan değil Türkiye. Ha tabi holding sahibi falan değilsen. En basiti İstanbul'da 20000 TL aylık gelirle yaşamaktansa mesela X bir Avrupa şehrinde 1500-2000 Euro maaşla çalışmayı tercih ederim. Tabi bu zevkler renkler tartışılmaz olayı. Bide burada vatandaş olarak yaşamak farklı sporcu yada turist olarak yaşamak farklıdır. Örneğin siyasi iklim sosyal ortam vs onları bizler kadar etkilemez

Ben başlıktan çok saptığımız için uzatmak istemedi ama hazır uzatılmışken de fırsatı kaçıramazdım :)
Holding sahibi olsan bile ne güvencen var ki ? Yarın sana bir vergi borcu yada ekstra bir şey getirip her şeyini elinden alıp başkasına vermeyeceklerinden emin olabilir misin ? Ben çalışıp duruyorum, çocuklarıma gelecek sağlayalım, yaşlanınca bizim bir sağlık güvencemiz olsun vs diye ama Avrupada dediğin gibi çalışan zaten sahip oluyor bu şartlara. Amerikaya gitmek için uçak bileti baktık, 4 kişi 30 küsür bin lira çıkartıyor thy, ben bu konumumda alamıyorum bu bileti ama benim 20 adam 10 milyonlarca dolar yıllık bütçe yönettiğim şirketin Amerika ofisindeki 3-4 yıllık mühendis bunun tersini yapabiliyor (çok rahat ailesiyle gelip Türkiyede 20 gün tatil yapıyor)..

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1066 : 05 Mart 2019, 12:10:53 »
Paran olunca da yaşanacak en iyi yer falan değil Türkiye. Ha tabi holding sahibi falan değilsen. En basiti İstanbul'da 20000 TL aylık gelirle yaşamaktansa mesela X bir Avrupa şehrinde 1500-2000 Euro maaşla çalışmayı tercih ederim. Tabi bu zevkler renkler tartışılmaz olayı. Bide burada vatandaş olarak yaşamak farklı sporcu yada turist olarak yaşamak farklıdır. Örneğin siyasi iklim sosyal ortam vs onları bizler kadar etkilemez

Udoh un ayrıldığı sene Reina tarandı - ki yanlış hatırlamıyorsam Kalinic bu mekana sık sık gittiğini ifade etmişti saldırı soneasında- yine aynı yıl takımın Gaziantep deplasmanına bombalı saldırı tesadüf etmişti, maç bir gün ertelendi diye hatırlıyorum. Kuyt ın ayrıldığı yıl futbol takım otobüsü silahlı saldırıya uğradı. Bundan daha ötesi yok bence...
« Son Düzenleme: 05 Mart 2019, 12:11:33 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #1067 : 05 Mart 2019, 16:09:02 »
2-3 gündür girmiyordum foruma. Tüm bu tartışma Higgins yüzünden dönmüş de unutulan bir şey var. Higgins zâten Türkiyeden transfer oldu Moskovaya. 1 sene kaldı burda ve Türkiye'nin hiç de bahsedildiği gibi bir ülke olmadığını iyi biliyor.

Cem Ağrak'ın yazdığı maaşlar üzerinden bakarsak CSKA Higgins'e 3 bile verip bizi ezer. Gerisi ona kalmış bir durum.

Ama bence NBA yapar, Avrupa'ya fazla gelen bir Amerikalı ne zaman buralarda kalmış ki teklif geldiği an gider. Bize yâr olmayan gitsin orda kalsın zâten:)

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #1068 : 05 Mart 2019, 17:28:58 »
Ben başlıktan çok saptığımız için uzatmak istemedi ama hazır uzatılmışken de fırsatı kaçıramazdım :)
Holding sahibi olsan bile ne güvencen var ki ? Yarın sana bir vergi borcu yada ekstra bir şey getirip her şeyini elinden alıp başkasına vermeyeceklerinden emin olabilir misin ? Ben çalışıp duruyorum, çocuklarıma gelecek sağlayalım, yaşlanınca bizim bir sağlık güvencemiz olsun vs diye ama Avrupada dediğin gibi çalışan zaten sahip oluyor bu şartlara. Amerikaya gitmek için uçak bileti baktık, 4 kişi 30 küsür bin lira çıkartıyor thy, ben bu konumumda alamıyorum bu bileti ama benim 20 adam 10 milyonlarca dolar yıllık bütçe yönettiğim şirketin Amerika ofisindeki 3-4 yıllık mühendis bunun tersini yapabiliyor (çok rahat ailesiyle gelip Türkiyede 20 gün tatil yapıyor)..
Dibine kadar haklısın abi zaten bu konuda aynı fikirde olduğumuza eminim. Holding sahibinin de tabiki güvencesi yok ama ben hani Türkiye'yi Avrupadaki 1500 euro maaşa tercih etsem etsem burda holdingim varsa ederim demek istedim yani.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #1069 : 05 Mart 2019, 17:30:57 »
Udoh un ayrıldığı sene Reina tarandı - ki yanlış hatırlamıyorsam Kalinic bu mekana sık sık gittiğini ifade etmişti saldırı soneasında- yine aynı yıl takımın Gaziantep deplasmanına bombalı saldırı tesadüf etmişti, maç bir gün ertelendi diye hatırlıyorum. Kuyt ın ayrıldığı yıl futbol takım otobüsü silahlı saldırıya uğradı. Bundan daha ötesi yok bence...
Aynen ki ben bunları aklıma getirmedim bile kıstas olarak. Çünkü bunları senenin mesela 1-2 günü olan şeyler olarak varsayalım, hayat boyu insana mental ve fiziksel olarak sorunlar çıkartan, rahatsız eden daha neler neler var saymakla bitmez.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1070 : 06 Mart 2019, 10:00:01 »
Türkiye madem bu kadar yaşanmaz rezalet bir ülke nedne Vesely geldi, Melli geldi. Bogdan geldi. Kleiza geldi Gricek geldi daha bir çokları geldi. İstanbul  parası olan için de gayet yaşanacak bir şehirdir. Holding molding diyip saçmalamanın manası yok, konumuz spor Higgins'i fetöden içeri atacak halleri olmadığına göre gereksiz konuları açmanın mantığı yok. Datome Boston'dan devye binmek için mi geldi. Taraftarı salonu kadro kalitesi hedefleri total olarak bakılınca Real Madrid ile birlikte en cazip organizasyon biziz. İstanbul'da deve olduğu zanneden salak arkadaşlarınızdan yola çıkarak genelleme yapmayın.

Yılda 2 milyon kazanacak sporcu için İstanbul şahane bir şehir, Moskova'dan çok daha güzel ve yaşanılır bir yerdir. Gidin Moskova'ya -10 derecede götünüz donarken karşılaştırın. Nisan ortasında bile -5  derece olabilen bir yer.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #1071 : 06 Mart 2019, 11:15:24 »
Türkiye madem bu kadar yaşanmaz rezalet bir ülke nedne Vesely geldi, Melli geldi. Bogdan geldi. Kleiza geldi Gricek geldi daha bir çokları geldi. İstanbul  parası olan için de gayet yaşanacak bir şehirdir. Holding molding diyip saçmalamanın manası yok, konumuz spor Higgins'i fetöden içeri atacak halleri olmadığına göre gereksiz konuları açmanın mantığı yok. Datome Boston'dan devye binmek için mi geldi. Taraftarı salonu kadro kalitesi hedefleri total olarak bakılınca Real Madrid ile birlikte en cazip organizasyon biziz. İstanbul'da deve olduğu zanneden salak arkadaşlarınızdan yola çıkarak genelleme yapmayın.

Yılda 2 milyon kazanacak sporcu için İstanbul şahane bir şehir, Moskova'dan çok daha güzel ve yaşanılır bir yerdir. Gidin Moskova'ya -10 derecede götünüz donarken karşılaştırın. Nisan ortasında bile -5  derece olabilen bir yer.

Ya bu Turkiye konusu cok uzadi. Parasini verirsek gelir. Ama gelirken biraz daha fazla vermemiz gerekiyor. Bunun nedeni de oyle senin dedigin gibi Turkiye nin cennet in arka bahcesi olmamasindan.

Turkiye'nin artilari var eksileri var. Bence Turkiyeye gelen bir yabanci sporcu icin en onemli arti (Futbol, basket farketmez); Vergi olmamasi, ve daha yuksek maas almasi. En onemli eksi ise riskleri. (Finansal ve ekomik riskler, Siyasal riskler, Teror riskleri)

Artik bunun da olmadigini iddaa edecek bir durum yok bence.

Konu net CSKA da da vitinde oldugundan;
-ya daha iyi sure vericem vs diyerek, ona bazi sozlerle daha iyi bir kariyer plani ile gideceksin
-ya da daha iyi para vereceksin.

Bu kadar basit. Bence verebilirsek gelsin, buyuk katki saglar.

PS:Cemal, hatirlatma yapayim hava alani saldirisi (2016 Haziran) sonrasi Udoh bile kacmaya calismisti. Anca kesenin agzini acarak tuttuk, ki iyi para verildi o donem icin (2016 Temmuz). Hatta Amerika disinda en cok kazanan amerikali basketci vs yazilari cikti.
Ama ertesi sene  yani Reina saldirisi(2017 Ocak) oldugu sene  de kacti.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #1072 : 06 Mart 2019, 14:39:09 »
İstanbul parası olan yabancılar için cennet, heriflerin sikinde mi ki şehrin eski hali, memleketin hali, çükünde taşşaanda nerdeyse vergisiz en güzel semtlerde steril şekilde takılıolar, hayat da yabancı parası olana komik ucuz. dünyada kadıköy gibi semt yok, kadıköy faşisti ve fetişisti olduum için sölemiyorum. yabancı oyuncu getirirken korkunç avantajımız var, tek sıkıntı terör saldırıları, onun da timingini ayarlıolar büyüklerimiz, çok takılmamak lazım.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #1073 : 06 Mart 2019, 21:32:28 »

Götümün donmasını tercih ederim. Yüreğimin insaniyetimin yaşama sevincimin buz tutmasındansa. Ne yazmışım? Burda vatandaş olarak yaşamak gibi değil sporcular için durum demişim dimi? Higgins gelmez kimse de gelmek istemez dememişim. Sen mesela Fenerbahçe'yi herşeyiyle kopyala ve floransa takımı yap. İki ülkenin Fenerbahçe'si de aynı teklifi yapsın ve dediğim gibi birebir kopya herşey hocası oyuncusu başarısı taraftarı vs. İstanbul'u mu tercih ederler ahhh cennet diye.
Holding demek saçmalamak değil ki seni alakadar etmez ben sporun dışına çıkıp insanlar için kendi adıma konuştum o örneği verdim. Hayırdır, rahatsız mı oldun?
Benim arkadaşlarım salak değil en büyük kanıtı senle arkadaşlığımın olmaması. Lafını sözünü seç tart öyle konuş. Hiçbir arkadaşımın burada deve var falan zannettiği yok merak etme. Senden benden çok daha iyi biliyorlar herşeyi ve takip ediyorlar. Bu bahsettiklerim Avrupa'nın dört bir yanından insanlar. Ben onlara sorduklarında verecek cevap bulamadım ülkedeki durumlarla olaylarla ilgili, bu ayıp hepimize yeter

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #1074 : 06 Mart 2019, 21:46:06 »
Ya bu Turkiye konusu cok uzadi. Parasini verirsek gelir. Ama gelirken biraz daha fazla vermemiz gerekiyor. Bunun nedeni de oyle senin dedigin gibi Turkiye nin cennet in arka bahcesi olmamasindan.

Turkiye'nin artilari var eksileri var. Bence Turkiyeye gelen bir yabanci sporcu icin en onemli arti (Futbol, basket farketmez); Vergi olmamasi, ve daha yuksek maas almasi. En onemli eksi ise riskleri. (Finansal ve ekomik riskler, Siyasal riskler, Teror riskleri)

Artik bunun da olmadigini iddaa edecek bir durum yok bence.

Konu net CSKA da da vitinde oldugundan;
-ya daha iyi sure vericem vs diyerek, ona bazi sozlerle daha iyi bir kariyer plani ile gideceksin
-ya da daha iyi para vereceksin.

Bu kadar basit. Bence verebilirsek gelsin, buyuk katki saglar.

PS:Cemal, hatirlatma yapayim hava alani saldirisi (2016 Haziran) sonrasi Udoh bile kacmaya calismisti. Anca kesenin agzini acarak tuttuk, ki iyi para verildi o donem icin (2016 Temmuz). Hatta Amerika disinda en cok kazanan amerikali basketci vs yazilari cikti.
Ama ertesi sene  yani Reina saldirisi(2017 Ocak) oldugu sene  de kacti.

Fenerbahçe beko özelinde öyle bir durum söz konusu değil, kostas bizde daha düşük ücrete gelmeyi kabul etti, Obradovic faktörü gelişmek isteyen oyuncular için +%25 değerinde, hakez jofrey'de öyle, futbol olarak ise ben de böyle bir sirke gelmek istemem :)

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1075 : 08 Mart 2019, 00:20:48 »
Geçtim Teodosic'i bilmem kimi bu takımın en büyük ihtiyacaı Antiç karakterinde/tipinde bir kabadayı. Elin oğlu her sene Arjantin'den getiriyor bir kaç tane at hırsızı...

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #1076 : 08 Mart 2019, 01:08:46 »
Bir tane pis işler yapacak biri lazım mümkünse kısa pozisyonuna. Çok kolay geçiliyor bizim kısa oyuncularımız . Vesely geleceğini bildikleri için perde de istemiyorlar. İnşallah kupayı alırız ama real e karşı bir oyun üretmemiz gerekiyor bence. İlk f4 yaptıktan sonra antic hamlesi ile başlayıp yaptığımız eklemeler nasıl katkı verdiyse geçen sene tavaresin katılmasıyla bu onların lehine döndü maalesef.Eldeki bu kadroyla yetersiz kalıyoruz. Daha hareketli oynamak zorundasın reale karşı. Datome kalinic melli karşılarındaki adamların çok gerisinde kalıyor. Başka oyunculara karşı yarattıkları avantajlar ortaya çıkmıyor.  Baya bir ders çıkarılacak yenilgi oldu bana göre bizdeki işinin ehli adamlar çoktan farkındadır zaten.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2019, 01:27:44 Gönderen: ata771 »

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #1077 : 11 Mart 2019, 17:52:32 »
Bu Almanya da oynayan TJ Bray i izleyen var mi? Bize uymaz hem yasi gecmis hem de dengesiz gibi gozukuyor ...ama fena oyuncu degilmis. Bayern macinda ciddi fark yaratmis.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #1078 : 16 Mart 2019, 22:44:40 »
Higgins'e en fazla 2 veririz, onu da verebilirsek. Gelmek isterse zaten gelir. Mesele paraysa CSKA'dan ancak NBA takımları oyuncu alabilir. Ama Higgins'in NBA'de kalıcı olacak bir oyuncu olacağını da zannetmiyorum. Atletizmi yetmez.
Geçtim Teodosic'i bilmem kimi bu takımın en büyük ihtiyacaı Antiç karakterinde/tipinde bir kabadayı. Elin oğlu her sene Arjantin'den getiriyor bir kaç tane at hırsızı...
Buna da katılıyorum kısmen. Çirkeflikten ziyade sahada takımın ağabey pozisyonu için Antic bulsak bir tane süper olurdu. Gerçi Veysel de çok güzel sahipleniyor takımı ama Antic de farklıydı be. Nur yüzlüm. :)
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #1079 : 16 Mart 2019, 22:46:41 »
Bir tane pis işler yapacak biri lazım mümkünse kısa pozisyonuna. Çok kolay geçiliyor bizim kısa oyuncularımız . Vesely geleceğini bildikleri için perde de istemiyorlar. İnşallah kupayı alırız ama real e karşı bir oyun üretmemiz gerekiyor bence. İlk f4 yaptıktan sonra antic hamlesi ile başlayıp yaptığımız eklemeler nasıl katkı verdiyse geçen sene tavaresin katılmasıyla bu onların lehine döndü maalesef.Eldeki bu kadroyla yetersiz kalıyoruz. Daha hareketli oynamak zorundasın reale karşı. Datome kalinic melli karşılarındaki adamların çok gerisinde kalıyor. Başka oyunculara karşı yarattıkları avantajlar ortaya çıkmıyor.  Baya bir ders çıkarılacak yenilgi oldu bana göre bizdeki işinin ehli adamlar çoktan farkındadır zaten.
Kardeşim benim, o çok kolay geçilen kısalarla EL tarihinin en dominant normal sezon performanslarından birisi nasıl geldi acaba? Bence illa bir şeyleri eleştirmek zorunda da değiliz. Anın keyfini de çıkarmak lazım arada.
Kara deryalarda bir FENERsin!