senin veya yüksek beklentisi olan arkadaşların “iyi kadro” deyince anladığı şey ile, benim anladığım iyi kadro aynı değil ki?
micic, saric vs. oyuncuların olduğu kadro, kısa vadeli hedef koyacak, önümüzdeki 2 yılda şampiyonluk denk getirmeyi amaçlayacak kadro olur.
ben böyle bir beklenti içinde değilim. zaten 2 aydır beklentisi bu yönde olan arkadaşlara, hayal gördüklerini ve ayaklarının yere basması gerektiğini söylüyorum.
benim için iyi kadro demek; montero, hoard, petrusev gibi 25 yaş civarı yükselişte oyunculardan kurulu kadro. ki pek çok kişiyi tatmin etmeyecektir böyle olursa. lakin ben micic vs. yıldızlar yerine, böyle bir yapılanmayı tercih ediyorum.
son olarak.
çok paramız var, istediğimizi buy-out ödeyerek çekiyoruz dediğin gibi.
kimleri çekelim?
yukarida bir suru oyuncu ismi verdim ortak oldugumuz oyuncularda var listede.
lakin suna hem katiliyorum hem katilmiyorum euroleague organizasyonunda ozellikle kendi ulkenden oyuncular yoksa misal lull,rodriguez,fernandez yada spanulis,papanikalou,printesiz bunlar hep takimlarinin ana iskeletleri ve milli oyunculariydi.
sen gidip piyasadaki tum gencleri ve yeni parlamis oyuncularla bir takim kurarsan bu oyuncularin icine hem yuksek kalite ve tecrube eklemezsen hic bir zaman basariya ulasamazsin.
tarihte dusuk profilli hic bir sampiyon takim yok tum sampiyon takimlarda keskin gorev adamlari,yuksek seviye oyuncular ve finallere aşina tecrubeli oyuncularla kurulu takimlar sampiyon olmustur.
yani oyle potansiyelli oyunculari toplayalim gelecek kuralim mantelitesiyle ancak baskonia olursun.
ayrica burasi euroleague sen misal monteroyu cektin direksiyonu verdin yaptigi ilk patlamada arkasindan nba ye el sallarsin.Bu yuzden cekilmez demiyorum.Ama mesela sen micici cekiceksin ki o senin baba oyuncun olucak 2-3 sene belki 4 sene kafan rahat olucak.
Kimler vardi bundan once bir hatirlayalim datome,kalinic,vesely,sloukas bu adamlar 4-5 bazisi 6-7 sene takimda oynadi ve hepsi yuksek kaliteli oyunculardi nba riskleri kalmamis kendilerini euroleague sahnesine adamis adamlardi. 2024 te sloukas tek basina kupayi aldi mesela.
lafin kisasi biz bir ispanyol takimi olsak ya da yunan takimi evet biraz daha potansiyele yatirim yapip kendi yuksek profilli milli oyuncularimizin yanina kumar ve potansiyel eklemeler yapmak mantikli olurdu.
kadro kalitesi olarakda son 20 senede sampiyon olan takimlardan maccabi sampiyonlugu var bir 10 sene civari evvel ondan sonra ki en underdog ve dusuk profilli sampiyon olan takim bu sene ki bizdik bence.
Ki bu sene ki takimimiz sizlere gore euroleague in en iyi 2-3 kadrosu felan diyordunuz.Sezon icinde oyuncularin inanilmaz buyumesi ve inanilmaz bir peri masalidir bu sene. bu takimdan nigel-guduric gitmisken ozellikle nigel euroleague in en iyi cift taraflisi oyuncusuydu.Guduric zaten buyuk bir euroleague deneyimi. sen kalkip bu adamlarin yerini biseyler ispatlamamis adamlarla doldurursan onumuzdeki sene playy in yaparsin hadi onu gectim onunde ki 4-5 seneyide kaybedersin.