Gönderen Konu: 2017 Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe (I)  (Okunma sayısı 205447 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
Ynt: Ynt: AVRUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE - Euroleague 2016-17 Sezonu
« Yanıtla #3870 : 23 Nisan 2017, 14:51:28 »
Şaka gibi resmen istanbul dışında ikamet eden taraftarlara yönetim kibarca gelmeyin demiş. Üstelik 88 lira en ucuz bilet yuh allah belanızı versin sizin.

Obradoviç ve oyuncular bu yönetime rağmen şampiyon olurlarsa 100 kat fazla saygıyı hakediyorlar demektir.
Kendi çıkarları ve korkaklıkları yüzünden taraftarın önüne engel koyan bir yönetimimiz var
Bu takım ve taraftarlar bu kulübü idare edenleri hiçbir şekilde haketmiyorlar
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2017, 17:26:13 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #3871 : 23 Nisan 2017, 15:04:04 »
Çekinmek mi ? Haşaaa abi Allah çarpar başımızda Obra var. Ben hiçbir takımdan çekinmiyorum asla ve arkadaşların da çekindiği düşünmüyorum.. Sadece ne yapacağı daha belli bir takım olsun diye düşünüyorum ben de. Örneğin Real'in potansiyeli 100 üzerinden 75tir ve en fazla 70e düşer yada 85e çıkar.. Bizim 85tir ve en fazla 90a çıkar yada 80e düşer(Tam kadro olunca) Daçkanın ise 65tir 4 maç 65 te seyreder 2 3 maç 50ye kadar bile iner ama 1-2 maç 90a çıkabiliyor tuhaf şekilde..
Gerçi 150ye vursun isterse biz de onlara vururuz ;D ama anlatılmak istenen bu yani arkadaşlar tarafından, onu açıklamak istedim. Şahsım adına şu an F8 yapan takımlardan F4'da karşılaşmak isteyeceğim Takımlar sırasıyla Pana(zaten verdik ayarı) - Efes - Oli - Real - Daçka(Diğerlerinden daha iyi olduğundan değil sadece ters pis takım yoksa normal şartlarda hepsinden leş) - CSKA
Tamam da ben de zaten bundan bahsediyorum. Daçka'nın sağı solu belli olmaz diye bir argüman ortaya atıyorsan bir nevi çekiniyorsun demektir. Çekinmeyeceksin, bu kadar basit. Sana söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, genel olarak fikrim bu. Kim gelirse gelsin, bize ne? Ortada bir çekinceme varsa biz çekinilen tarafız, bunu akıldan çıkarmamak lazım.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı ozgurr

• Üye
  • Yer: izmir/kuşadası
    • @ozgurr2002
« Yanıtla #3872 : 23 Nisan 2017, 15:09:52 »
açıkçası yazılanları şaşkınlıkla okuyorum. özgüvenin bu kadarına da pes artık. daçkalı ve efesli final four'da yüksek şampiyonluk şansı dururken cska ve realli final four'da bir kaza kurşununa kurban gitme olasılığının daha fazla olduğu aşikar değil mi? haa benim fikrim daçka elenir ve efes'de turu geçer.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #3873 : 23 Nisan 2017, 15:32:52 »
Bu yonetim aleyhine ne zaman buyuk capli bir protesto yuruyusu yapilacak?  Cok merak ediyorum.  Daha ne olmasi lazim?  Sike olaylari bile takima bu kadar buyuk zarar vermemisti.

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
« Yanıtla #3874 : 23 Nisan 2017, 15:43:31 »
Dacka & Efes gelsin, biz şampiyon olalım.

Gerisi dert değil.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #3875 : 23 Nisan 2017, 15:55:07 »
Tamam da ben de zaten bundan bahsediyorum. Daçka'nın sağı solu belli olmaz diye bir argüman ortaya atıyorsan bir nevi çekiniyorsun demektir. Çekinmeyeceksin, bu kadar basit. Sana söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, genel olarak fikrim bu. Kim gelirse gelsin, bize ne? Ortada bir çekinceme varsa biz çekinilen tarafız, bunu akıldan çıkarmamak lazım.

Forumda kimse ''Daçka'dan çekiniyorum, korkuyorum'" demedi. Ya Real gelecek ya da Daçka ve hangisi gelirse final daha garanti olur diye konuşuldu ki ben dedim ''Daçka'nın sağı solu belli olmuyor'' diye.

Argümanlar konusunun da boş olduğunu düşünmüyorum ve hatta spekülasyon şeklinde isimlendirmek komik geliyor.

Bir tarafta kaybedeceği çok şey olan ve kendilerine ''neden şampiyon olamazdınız hesap verin'' denilecek bir Real, diğer tarafta toplama bir takım olarak ilk senesinde F4'e ulaşmış ve hayal ettiğinden fazlasını yakalamış, rahat sıkıntısız atletik şutör bir takım.

Real ile yapacağımız maçın neredeyse skorunu bile tahmin edebiliriz 3 aşağı 5 yukarı ama Daçka maçının skoru ne olur nasıl biter fikir belirtmek güç. 90 sayı atan Real'e 90 sayıyla cevap verebiliriz ama biliyoruz ki Real bizim kadar savunma yapamaz. 75'in altında kaldıkları an kazanacağımız kesin.

İşte Daçka'nın kültürünün olmaması ve maçın nereye gideceği belirsiz. 100 sayı atıp kaybedebilirler, 50 sayı atıp kazanabilirler. Elbette ki çıkıp yenicez başka ihtimal yok.

Ayrıca;

Real'e veya CSKA'ya yenilmek kaza kurşunu değildir. Kaza kurşunu, Daçka veya Efes'e yenilip kupayı kaybetmektir.

Real'e  Allah korusun yenilersek üzülürüz ama Daçka'ya elenirsek ''bir seneliğine kurulmuş toplama bir Türk takımına'' elenmiş oluruz ki tahribatı fazla olur. Real'i elemek daha anlamlı, onlara karşı üstünlüğümüzü sürdürmek daha güzel olur.

Kesinlikle Real gelmeli.
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2017, 15:57:50 Gönderen: Erdal Soner »

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #3876 : 23 Nisan 2017, 16:14:52 »

Bir tarafta kaybedeceği çok şey olan ve kendilerine ''neden şampiyon olamazdınız hesap verin'' denilecek bir Real, diğer tarafta toplama bir takım olarak ilk senesinde F4'e ulaşmış ve hayal ettiğinden fazlasını yakalamış, rahat sıkıntısız atletik şutör bir takım.

Real ile yapacağımız maçın neredeyse skorunu bile tahmin edebiliriz 3 aşağı 5 yukarı ama Daçka maçının skoru ne olur nasıl biter fikir belirtmek güç. 90 sayı atan Real'e 90 sayıyla cevap verebiliriz ama biliyoruz ki Real bizim kadar savunma yapamaz. 75'in altında kaldıkları an kazanacağımız kesin.

İşte Daçka'nın kültürünün olmaması ve maçın nereye gideceği belirsiz. 100 sayı atıp kaybedebilirler, 50 sayı atıp kazanabilirler. Elbette ki çıkıp yenicez başka ihtimal yok.

Ayrıca;

Real'e veya CSKA'ya yenilmek kaza kurşunu değildir. Kaza kurşunu, Daçka veya Efes'e yenilip kupayı kaybetmektir.

Real'e  Allah korusun yenilersek üzülürüz ama Daçka'ya elenirsek ''bir seneliğine kurulmuş toplama bir Türk takımına'' elenmiş oluruz ki tahribatı fazla olur. Real'i elemek daha anlamlı, onlara karşı üstünlüğümüzü sürdürmek daha güzel olur.

Kesinlikle Real gelmeli.

(1) "Bir tarafta kaybedeceği çok şey olan ve kendilerine ''neden şampiyon olamazdınız hesap verin'' denilecek bir Real, diğer tarafta toplama bir takım olarak ilk senesinde F4'e ulaşmış ve hayal ettiğinden fazlasını yakalamış, rahat sıkıntısız atletik şutör bir takım."  Spekülasyon demek komik geliyor demişsin.  Ancak şuradaki yargını ben de aynı şekilde vasıflandırabilirim.  Rahatlığı bir avantaj olarak ele almışsın.  Sanki Avrupa'nın gelmiş geçmiş en büyük ve tecrübeli takımlarından birinin takınacağı ciddiyet her zaman dezavantajmış gibi.  Hiçbir sağlam temele oturtulamayacak bir varsayım.

(2) "Real ile yapacağımız maçın neredeyse skorunu bile tahmin edebiliriz 3 aşağı 5 yukarı ama Daçka maçının skoru ne olur nasıl biter fikir belirtmek güç. 90 sayı atan Real'e 90 sayıyla cevap verebiliriz ama biliyoruz ki Real bizim kadar savunma yapamaz. 75'in altında kaldıkları an kazanacağımız kesin."  Daha üç hafta önce bahsettiğin sanırın 14 sayı altında yani 61 sayıda tutup kaybetmedik mi? 

(3) "Real'e veya CSKA'ya yenilmek kaza kurşunu değildir."  Arkadaşın kastettiği şey çok daha farklı orada.  Eğer İstanbul'daki bir F4'te taraftar olarak mutlak zafere inanıyorsak, Real veya CSKA karşısında kaybetme olasılığımız yani kaza kurşunu olasılığı daha yüksek demek istiyor. 

(4) "Real'e  Allah korusun yenilersek üzülürüz ama Daçka'ya elenirsek ''bir seneliğine kurulmuş toplama bir Türk takımına'' elenmiş oluruz ki tahribatı fazla olur. Real'i elemek daha anlamlı, onlara karşı üstünlüğümüzü sürdürmek daha güzel olur." Real'i elemek daha anlamlı ise ona yenilince neden daha az üzülüyorsun?  Aralarında direkt illiyet bağı olan unsurları daha sonra farklı oranlayarak mantık hatası yapmışsın. 

Kesinlikle Daçka gelsin. 

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #3877 : 23 Nisan 2017, 16:31:05 »
Tartışmasız bir şekilde Real gelsin.

Bu konu kişilerin kendi beklentileri ve düşünceleridir ve değiştirmek mümkün değildir. Argumanların hiçbirisi boş değil. Bununla birlikte kimsenin kimseden korktuğu da yok. Daçka da gelse çıkıp kazanmak için oynıcaz herhalde. Obra da zaten takım seçecek, eşleşme seçecek birisi değil. Taraftarın bennet, nunaly, berk, melih vs oynasın dediği önemsiz gördüğü maçlarda bile as oyuncularını oynatacak kadar işin bilincinde ve ciddiyetinde bir isim.
Ayrıca son bir şey Real'in isim harici daçkadan çok da iyi bir takım olduğunu düşünmüyorum. Bu sene oynadıkları 4 maça da baksak zaten durum ortada. İstanbulda Lull'a destek çıkacak isim veya isimler çıkarmak zorundalar. Yoksa sıkıntı yaşamaları muhtemel. En az bir maç alsalar kendi evlerinde taraftar ve lobi destekli turu geçerler. Umarım da geçerler.

« Son Düzenleme: 23 Nisan 2017, 16:31:28 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #3878 : 23 Nisan 2017, 17:06:03 »
Arkadaşlar, dostlar, romalılar!..

Bu sene, EL normal sezon maratonu içerisinde bu takımın geçen seneki kadar dominant olmadığı hep konuşuldu, tartışıldı. Obradovic takımı hep final zamanlarına hazırladığı bilinse de dönem dönem sergilenen inişli çıkışlı performans hep ciddi argümanlara konu oldu. Genel hatlarıyla, haddini aşmadığı sürece her türden eleştiriye açık bir platform olarak burada da bu tartışmalar zaman zaman alevlenerek de olsa ortaya döküldü. Gerek bireysel olarak oyuncu performanslarından, gerekse koçun performansından sürekli olarak şikayet edildiği dönemler oldu. Şu an geldiğimiz noktaya süreç üzerinden bir bakmak gerek rakip seçme(!) tartışmalarına girmeden. Takım nasıl geldi ve şu an nasıl ilerliyor?

EL normal sezon sürecimize baktığımızda net olarak şunu görüyoruz: Takım maç seçti çoğu zaman... Evet, bir Obradovic takımı için kabul edilebilir bir argüman olmasa da bu net olarak duruyor önümüzde zira ilk kez ortaya koyulan format gereği nerede, nasıl oynayacağımız soru işaretiyken üstüne fazla derin olmayan kadronun sakatlıklarla sekteye uğraması bizi maç seçme durumuna getirdi belki de. Ha, bu ifademi bilinçli bir tercih olarak belirtmiyorum fakat sonuçlara baktığımızda bu noktaya varıyorum kendi adıma. Esasen potansiyel olarak geçen senenin daha da üstünde bir oyun potansiyeli vardı fakat kritik yerlerde en kritik parçaların sakatlıklarıyla cebelleştik. Bana göre tüm bu iniş-çıkışın sebebi de sona daha güçlü ulaşabilmek için kendini sakınma iç güdüsünden kaynaklı.

Neden böyle düşündüğümün bir başka destekleyici istatistiği de ciddi takımlarla hem ligde hem EL'de oynadığımız maçlar. Bu sene daha kötü olduğumuz iddialarına rağmen takım Türkiye liginini rahat bir şekilde domine etti. Kaydadeğer bütün deplasmanlarda çok az zorlanarak galip geldi ve içeride maç kaybetmedi. Ama Türkiye ligi esas gösterge olmadığı için EL'ye bakmak daha mantıklı. EL'de de doğrudan F4 adayı rakiplerle oynadığımız tüm maçları kazandık içeride. Dışarıda ise CSKA'yı Bogdan'sız tarumar ettik, Real ve Oly maçları ise son anlara kadar başabaş gitti.

Pekala bunlar geçen süreç için avunma, bahane olarak da adlandırılabilir. Ama EL normal sezonunun sadece dörtte birini tam kadro oynayabilmiş bir takımdan bahsediyoruz. Üstelik yarısını da en kilit oyuncusu sakat olarak geçmiş. Takım tamamlanıp biraz da form tutmaya başlayınca olanlar ise malumunuz.

Bu kadar yazmamın sebebi kendi iddiamı güçlendirmek falan değil, yanlış anlaşılmasın. İnsan içinde bulunduğu durumları kanıksayarak yaşamayı başaran bir canlı. Dolayısıyla sene içindek dalgalanmaları sanki standardımız buymuş gibi kanıksar hale geldik. Halbuki bu takımın nasıl bir takım olduğunu, potansiyelinin ne olduğunu hatırlamak durumundayız. Darüşşafaka en üst motivasyonuna her şeyini ekleyerek bizi iki maçta da yenmiş olabilir. Ama biz motive olduğumuz, kenetlendiğimiz zaman EL finalinde, CSKA'ya karşı 21 sayıyı 10dk'da kapatabilen, her türlü en nitelikli rakibi içeride dışarıda yenebilen, bana göre tam kadroyken de Avrupa'nın en iyi takımıyız.

Şu anki form durumuna eklenecek bir Datome, Sloukas ile Panathinaikos deplasmanında oynanan oyunun nereye geleceğini bir düşünün. Bu noktada rahat rahat kim gelirse gelsin demeyeceğiz de ne zaman diyeceğiz? Tek maçlık performanslar her daim değişken olabilir fakat o maç eninde sonunda oynanmayacak mı? E, takımın koçu da her duruma en iyi çözümü sunabilen bir efsaneyse arkamıza yaslanıp izleyelim, keyfini çıkaralım. İş ki sakatlık olmasın, yeter...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #3879 : 23 Nisan 2017, 17:38:43 »
Allah toptan belanızı versin takımı destekleyecez kutlayacaz burnumuzdan getirdiniz ulan defolun gidin ne zaman kurtulacaz sizden yeter artık
Dünyanın En Güzel Takımı

Çevrimdışı FeNeRiM669

• Üye
  • Yer: Almanya
« Yanıtla #3880 : 23 Nisan 2017, 17:41:18 »
bu maca gitmek isteyecek en az 50 bin taraftar vardir adamin yaptigina bakin

dogdugu güne lanet olsun

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3881 : 23 Nisan 2017, 17:44:37 »
adam tribünler boş kalsın obra küssün falan istiyor herhalde...

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #3882 : 23 Nisan 2017, 17:48:48 »
(1) "Bir tarafta kaybedeceği çok şey olan ve kendilerine ''neden şampiyon olamazdınız hesap verin'' denilecek bir Real, diğer tarafta toplama bir takım olarak ilk senesinde F4'e ulaşmış ve hayal ettiğinden fazlasını yakalamış, rahat sıkıntısız atletik şutör bir takım."  Spekülasyon demek komik geliyor demişsin.  Ancak şuradaki yargını ben de aynı şekilde vasıflandırabilirim.  Rahatlığı bir avantaj olarak ele almışsın.  Sanki Avrupa'nın gelmiş geçmiş en büyük ve tecrübeli takımlarından birinin takınacağı ciddiyet her zaman dezavantajmış gibi.  Hiçbir sağlam temele oturtulamayacak bir varsayım.

(2) "Real ile yapacağımız maçın neredeyse skorunu bile tahmin edebiliriz 3 aşağı 5 yukarı ama Daçka maçının skoru ne olur nasıl biter fikir belirtmek güç. 90 sayı atan Real'e 90 sayıyla cevap verebiliriz ama biliyoruz ki Real bizim kadar savunma yapamaz. 75'in altında kaldıkları an kazanacağımız kesin."  Daha üç hafta önce bahsettiğin sanırın 14 sayı altında yani 61 sayıda tutup kaybetmedik mi? 

(3) "Real'e veya CSKA'ya yenilmek kaza kurşunu değildir."  Arkadaşın kastettiği şey çok daha farklı orada.  Eğer İstanbul'daki bir F4'te taraftar olarak mutlak zafere inanıyorsak, Real veya CSKA karşısında kaybetme olasılığımız yani kaza kurşunu olasılığı daha yüksek demek istiyor. 

(4) "Real'e  Allah korusun yenilersek üzülürüz ama Daçka'ya elenirsek ''bir seneliğine kurulmuş toplama bir Türk takımına'' elenmiş oluruz ki tahribatı fazla olur. Real'i elemek daha anlamlı, onlara karşı üstünlüğümüzü sürdürmek daha güzel olur." Real'i elemek daha anlamlı ise ona yenilince neden daha az üzülüyorsun?  Aralarında direkt illiyet bağı olan unsurları daha sonra farklı oranlayarak mantık hatası yapmışsın. 

Kesinlikle Daçka gelsin.

Yok dostum sanırım ben anlatamıyorum, yok sen anlamıyorsan daha vahim olurdu çünkü.

1-öncelikle neden spekülatif konuşayım? Amacım ne olabilir ki atıp tutayım? Hepimiz aynı düşüncede olsaydık bu son derece sağlıksız bu durum doğururdu. Sana göre Real'in kalitesi ve deneyimi zorluk çıkarır, bana göreyse Daçka'nın rahatlığı ve hedefine zaten ulaşmış olması. Tek bu değil elbette, yanında 1 kamyon etken de var. Saydım bunları da.

2-hele ki şurda ne demek istediğimi anlamadıysan senin açından sıkıntı daha büyük. 61-56'lık maçta eksiktik, deplasmandaydık ve eleştiriler altındaydık. Tüm bu aleyhteki şartlara rağmen kazanıyorduk da az kalsın. Eğer o maç argümanıma karşılık senin için bir referans ise, Daçka'ya 2 euroleugue maçını da kaybettik, hatırlatırım ama referans almadım o maçları farkındaysan, hiç almadım hem de. Çünkü her maçın ayrı bir hikayesi vardır.

3-o zaman tabirde hata var. Kağıt üzerinde kaybetme olasılıkları elbette Real ve CSKA'ya daha fazla ama 'kaza kurşunu' tabiri beklenmedik yenilgiler için kullanılır. Mesela sana göre Real'e yenilme ihtimalimiz fazla, Daçka'ya yenilme ihtimalimiz daha az. Senin sözüne göre bakarsak, Daçka'ya yenilmek mi kaza kurşunudur yoksa Real'e yenilmek mi kaza kurşunu? Anladın umarım şimdi? Bu tabirin açıklamasını bana değil, yanlış kullanan kişiye açıklaman gerekiyor tum Türk dili uzmanlığınla.

4-mantık hatası? Dostum bak söylemek istediklerimi anlamayacak seviyede olduğunu düşünmüyorum, inanmak da istemiyorum buna. Real'e karşı bir üstünlüğümüz var ve kimdir bu Real? Avrupa'nın en değerli klüplerinden birisi. Her sene de bu seviyelerde olmaya devam edecek bir takım. Onları yenmek ne kadar değerliyse yenilmek de bir o kadar normal. Kimse sana ''nasıl Real'e yenilirsin, nasıl kaybedersin, ayıp be'' minvalinde yaklaşmaz çünkü yenildiğin takımın vizyonu bellidir, yenilmek normal karşılanır. Bu sadece bizim için değil, Avrupadaki her takım için böyle. Daçkaya yenilirsen ''önümüzdeki sene olmayacak toplama bir takıma nasıl yenilirsin'' tarzında yaklaşan çıkar, bu da elbette üzücü olur. Pana'yı deplasmanda 2 defa yenip Daçka gibi 1 senelik takıma mı elenmek yoksa köklü Real'e elenmek? Söyle bakalım hangisi daha üzücü? Ayrıca; Pana'yı deplasmanda 2 defa yenip bunu Real ile taçlandırmak mı daha değerli yoksa Daçka gibi 1 senelik takımı yenerek mi taçlandırmak daha değerli? Real'i yenmek daha değerlidir, Daçkaya elenmek daha dramatik ve üzücüdür şu anki aşamada.

Real ile eşleşmek hem teknik, hem değer, hem de anlam açısından daha iyi şu an.

Çevrimdışı ozgurr

• Üye
  • Yer: izmir/kuşadası
    • @ozgurr2002
« Yanıtla #3883 : 23 Nisan 2017, 18:08:10 »

3-o zaman tabirde hata var. Kağıt üzerinde kaybetme olasılıkları elbette Real ve CSKA'ya daha fazla ama 'kaza kurşunu' tabiri beklenmedik yenilgiler için kullanılır. Mesela sana göre Real'e yenilme ihtimalimiz fazla, Daçka'ya yenilme ihtimalimiz daha az. Senin sözüne göre bakarsak, Daçka'ya yenilmek mi kaza kurşunudur yoksa Real'e yenilmek mi kaza kurşunu? Anladın umarım şimdi? Bu tabirin açıklamasını bana değil, yanlış kullanan kişiye açıklaman gerekiyor tum Türk dili uzmanlığınla.

tabirde hata falan yapmadım. direk besim'in kastettiği şeyi ifade etmek istemiştim ama neden öyle anladınız bilemiyorum veya herkes algılamak istediği şekilde anlıyor.. neyse çok ta uzatmaya gerek yok sanırım. bilemiyorum artık; real madrid ve cska moskova'yı yenerek kupayı alınca ego tatmini mi yaşayacağız yoksa kupa daha mı değerli olacak.

Çevrimdışı HenryTurner

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3884 : 23 Nisan 2017, 18:46:36 »
Kim gelirse gelsin bu saaten sonra farketmez.takımın özgüveni üst seviyede. Şu gelsin bu gelsin tartışması bence gereksiz.neticede son topu hala unutamamış bir takım ve bu takıma gönül veren milyonlar var. Kupa bizim olsun da kimi yenerek olursa olsun farketmez

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi