Gönderen Konu: Fenerbahçe / Süper Lig (2020-21 Sezonu)  (Okunma sayısı 372425 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe / Süper Lig (2020-21 Sezonu)
« Yanıtla #1875 : 26 Şubat 2021, 08:45:43 »
BJK ve GS maçlarını izliyorum ve oynadıkları futbolun bizden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Özellikle GS'ın devre arası transferleri nokta atışı. Takımı iki gömlek yukarı taşıdı. Geri düşseler dahi istedikleri zaman vites yükseltip maçı alabilirler. Öne geçince geriye çekilmeleri bence yanlış bir izlenim bırakıyor insanlarda.

Daha önce de demiştim. Bizim maçları ve GS maçlarını izleyen biri şöyle düşünür: Bir tarafta 100 maç da oynansa gol atması çok zor bir takım, diğer yanda ise 100 maç daha yapılsa hiç gol yemeyecek gibi duran bir takım.

Bu ana kadar ki en büyük mucize bizim hala liderden 3 puan geride olmamız. Ancak bu olguya bakarken kimse gidip de ''Erol Bulut'a bravo, hala yarışta'' demez. Denmesi gereken şu: ''Ligin en iyi kadrolarından birinin hala ne oynadığı belli değil, atağa kalkarken, geri dönerken kimse ne yapacağını bilmiyor'' der.

Erol Bulut'un Galatasaray ve Hatayspor maçlarındaki oyuncu değişiklikleri ve müdahaleleri akıl alır gibi değildi. Resmen eline bir bıçak bir futbolu katletti.

Kısacası, ŞU ANA KADAR oynanan futbola bakınca Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağı çok açık. ANCAK:

- Galatasaray'da ciddi sakatlıklar, COVID vs. olur da takımın düzeni bozulursa ve ekstra puanlar kaybederlerse;
- Gustavo, İrfan Can gibi sakatların dönmesi ile takım mucizevi biçimde doğru düzgün oynamaya başlarsa

belki bir şeyler olabilir. Ama dediğim gibi şu ana kadar olan bitene baktığımızda umut etmek saflık olur.

Bjk'nin ilk yarıda seri yaptığı maçları izlediğine emin misin ? Kayseri,Erzurum,Sivas,Ankaragücü maçları mesela rezil top oynadılar. Bjk'nin Rize ve Karagümrük maçları dışında vura vura kazandığı maçlar hangileridir ? Minimum 4 maç ceza almasını gerektirecek 2 %100 kırmızısı es geçilen Josef'e o kartlar verilse ne olurdu ? Yaptılar fakir edebiyatlarını,beklentiyi de düşürdüler kazandıkça kimse futbollarını sorgulamadı,Sergen'i Pep yaptılar başımıza. Abobubakar,Ghezzal,Nkodou.yedekten giren Ljajic'i,Töresi,Dorukhan'ı vs. Adamlarda bizle kafa kafaya kadro var. Yetmedi gidip Cenk'i aldılar gerçekten çok fakirler.

Şu Gs'nin hiç gol yemeyecek duran gibi maçları hangisi acaba ? 4 yedikleri Konya mı,hakem sayesiyle 3 puan aldıkları Paşa maçı mı,bizden katakullü ve şansla aldıkları üç puan mı yoksa bir sürü pozisyon verdikleri Alanya maçı mı ?

Gs'nin Mohamed dışında nokta transferi yok Onyekuru geldi 2 maç oynadı kaç maçtır yerlerde sürünüyor konuşan yok tabiki.

He bu arada mükemmel rakiplerimiz Avrupa ligi'ne Eylül başı veda ettiler. Gs Alanya'dan ilk yarı 3 tane yiyip kupadan da elendi bu arada. Gerçekten mükemmel takımlar.

Evet biz iç açıcı bir futbol oynamıyoruz ama rakiplerin bu derece gereksizce övülmesini içime sindiremiyorum.
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2021, 08:49:41 Gönderen: Zoltan Gera »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #1876 : 26 Şubat 2021, 09:02:43 »
Sadece Antep maçı Onyekuru'nun verilen golü ve Gs maçı Ozan'ın verilmeyen golü. Şu iki kararda adalet olsa ne durumda olurduk ?

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #1877 : 26 Şubat 2021, 11:13:53 »
3 kırılma anı şubeyi taraftarları mahvetti.Bunlar 3 Temmuz 12 Mayıs o gazlı maç.Polisler hamile kadınların üstüne bile gaz sıktı olacak iş değil.O gün hastaydım kardeşim amcam yeğenler bir geldi gaz kokuyor.Ve Rize dönüşü uçuruma giden otobüs.

Yinede mücadele etmeye çalışıyoruz.Diğer 2 ekip bunlar başlarına gelse yok olurlardı.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #1878 : 26 Şubat 2021, 12:00:38 »
Bjk'nin ilk yarıda seri yaptığı maçları izlediğine emin misin ? Kayseri,Erzurum,Sivas,Ankaragücü maçları mesela rezil top oynadılar. Bjk'nin Rize ve Karagümrük maçları dışında vura vura kazandığı maçlar hangileridir ? Minimum 4 maç ceza almasını gerektirecek 2 %100 kırmızısı es geçilen Josef'e o kartlar verilse ne olurdu ? Yaptılar fakir edebiyatlarını,beklentiyi de düşürdüler kazandıkça kimse futbollarını sorgulamadı,Sergen'i Pep yaptılar başımıza. Abobubakar,Ghezzal,Nkodou.yedekten giren Ljajic'i,Töresi,Dorukhan'ı vs. Adamlarda bizle kafa kafaya kadro var. Yetmedi gidip Cenk'i aldılar gerçekten çok fakirler.

Şu Gs'nin hiç gol yemeyecek duran gibi maçları hangisi acaba ? 4 yedikleri Konya mı,hakem sayesiyle 3 puan aldıkları Paşa maçı mı,bizden katakullü ve şansla aldıkları üç puan mı yoksa bir sürü pozisyon verdikleri Alanya maçı mı ?

Gs'nin Mohamed dışında nokta transferi yok Onyekuru geldi 2 maç oynadı kaç maçtır yerlerde sürünüyor konuşan yok tabiki.

He bu arada mükemmel rakiplerimiz Avrupa ligi'ne Eylül başı veda ettiler. Gs Alanya'dan ilk yarı 3 tane yiyip kupadan da elendi bu arada. Gerçekten mükemmel takımlar.

Evet biz iç açıcı bir futbol oynamıyoruz ama rakiplerin bu derece gereksizce övülmesini içime sindiremiyorum.

Bence hiç objektif biçimde izlemiyorsun. İzlemediğin için de bu takımları konuşmak zaman kaybı. Futboldan hiç anlamayan 100 kişiye üç takımın da 2. yarıdaki maçlarını izlet, tek bir kişinin bile Fenerbahçe'nin en iyi oyunu oynadığını söylemeyeceğine eminim. Bu arada dikkatini çekerim, Galatasaray ligin EN AZ GOL YİYEN takımı. Argümanın zayıf. Muslera zaten tek başına bir takım.

Hiç sevmediğim Aykut Kocaman Fenerbahçesi dahi bu kadar kötü, bu kadar sistemsiz oynamıyordu.

''Evet biz iç açıcı bir futbol oynamıyoruz ama rakiplerin bu derece gereksizce övülmesini içime sindiremiyorum'' demişsin ben de gerçekleri göz ardı edip Fenerbahçe'nin uzun zamandır hiç alışık olmadığımız vasatlığa mahkum edilmesini içime sindiremiyorum. Zira iç açıcı futbol filan değil, futbol namına sahada hiçbir şey yok.

« Son Düzenleme: 26 Şubat 2021, 12:07:06 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1879 : 26 Şubat 2021, 12:18:42 »
Valla ben olaya biraz farklı açıdan bakacağım. Orta sahadaki adamlar biraz teknik ve ayağa pas yapan adamlar olmalı. Fizik kondisyon tabi onemli ama pas yapmayı, top tutmayı bilmiyorsa bir ise yaramaz. Ozan bu bağlamda cok sırıtıyor. Ciddi anlamda kosan adamin onune pas atmaktan aciz. Saha gorusu de çok zayıf. Taliplisi varsa 3-5-7 neyse satmaliyiz. Biraz daha efektif oyun akli olan adamlar lazım bize.
İrfan, gustavo, pelkas,mesut Orta sahası denenmeli.
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2021, 12:20:04 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #1880 : 26 Şubat 2021, 12:28:35 »
Valla ben olaya biraz farklı açıdan bakacağım. Orta sahadaki adamlar biraz teknik ve ayağa pas yapan adamlar olmalı. Fizik kondisyon tabi onemli ama pas yapmayı, top tutmayı bilmiyorsa bir ise yaramaz. Ozan bu bağlamda cok sırıtıyor. Ciddi anlamda kosan adamin onune pas atmaktan aciz. Saha gorusu de çok zayıf. Taliplisi varsa 3-5-7 neyse satmaliyiz. Biraz daha efektif oyun akli olan adamlar lazım bize.

Ozan ikinci yarı öncesinde daha iyiydi. Sonra inanılmaz biçimde düştü. Şu anda dediğin gibi yanında koşu yapan adama atmaktan aciz.

Oyun zekası da tam dediğin gibi yerlerde sürünüyor. Takım hiç mi taktik çalışmıyor diye düşündürüyor. Çünkü hücuma kalkıldığı zaman topu tutan oyuncu koşu yapan adamları görmüyor. Hep en kötü yerlere atılıyor paslar. O yüzden ben de önceki yorumlardan birinde takımımızın IQ'su düşük oyunculardan oluştuğunu söylemiştim.

Bu açıdan bakınca Gustavo'nun sakatlığı tabii ki büyük bir etken ama sene basından beri serilere rağmen oynanan oyunu düşününce sistem takımı olamadık henüz. O yüzden oyun zekasına sahip oyuncuların kümülatif biçimde artması yeterli olacak mı? Mantıken daha iyi olacağı kesin. Yeterli olup olmayacağına ise saha kenarındaki oyun aklının çok zayıf olmasından dolayı emin değilim. İNŞALLAHHH yanılırım.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #1881 : 26 Şubat 2021, 12:58:26 »
Bence hiç objektif biçimde izlemiyorsun. İzlemediğin için de bu takımları konuşmak zaman kaybı. Futboldan hiç anlamayan 100 kişiye üç takımın da 2. yarıdaki maçlarını izlet, tek bir kişinin bile Fenerbahçe'nin en iyi oyunu oynadığını söylemeyeceğine eminim. Bu arada dikkatini çekerim, Galatasaray ligin EN AZ GOL YİYEN takımı. Argümanın zayıf. Muslera zaten tek başına bir takım.

Hiç sevmediğim Aykut Kocaman Fenerbahçesi dahi bu kadar kötü, bu kadar sistemsiz oynamıyordu.

''Evet biz iç açıcı bir futbol oynamıyoruz ama rakiplerin bu derece gereksizce övülmesini içime sindiremiyorum'' demişsin ben de gerçekleri göz ardı edip Fenerbahçe'nin uzun zamandır hiç alışık olmadığımız vasatlığa mahkum edilmesini içime sindiremiyorum. Zira iç açıcı futbol filan değil, futbol namına sahada hiçbir şey yok.

Abi bence senin argümanın zayıf. Yaptığın bence skor yorumculuğu. Fenerbahçe tabikide en iyi oyunu oynamıyor buna hemfikiriz. Ancak Gs ve Bjk nin oyunlarının övülecek bir yanı yok.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #1882 : 26 Şubat 2021, 13:01:38 »

Genel olarak ben de katılıyorum bu görüşe. Herkes hazır olduğunda Gustavo-İrfan-Pelkas orta sahası bence en modern orta saha tipi olacaktır. Ancak şu anki durumumuzda Ozan bence sırıtan bir oyuncu değil. Yani ona gelene kadar bir kaç oyuncu var.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #1883 : 26 Şubat 2021, 13:04:06 »
Abi bence senin argümanın zayıf. Yaptığın bence skor yorumculuğu. Fenerbahçe tabikide en iyi oyunu oynamıyor buna hemfikiriz. Ancak Gs ve Bjk nin oyunlarının övülecek bir yanı yok.

Zayıf da nasıl zayıf? istatistik ortada. İstatistikleri geçtim, maçı açtığında nelerin hissettiğini baz aldığında da aynı durum var. Bir defa gidip de Premier Lig'le karşılaştırıp ''iyi oynuyorlar'' demiyorum, tabii ki :) İki açıdan uyarlama yapıp öyle diyorum:

(1) Ligdeki standartlara göre beklentilerimi düşürüp;
(2) Fenerbahçe'nin oynadığı ne idüğü belirsiz oyuna bakıp.

Yoksa, genel geçer, evrensel standartlara göre ''iyi oynuyorlar'' demiyorum tabii ki. Türkiye ligindeki oyun kalitesi zaten düşük o açıdan.

İstatistikleri de geçtim, şöyle maçı açıp baktığında, Galatasaray geri düşse bile tehlikeli ataklar yapıp yakalayacakmış diye izliyorsun. O yüzden gol yese de veya uzun zaman atamasa da maçın bitmesini bekliyorum. İçimde puan kaybı yapacaklarına dair bir heyecanı yeşertmiyorum bile.

« Son Düzenleme: 26 Şubat 2021, 13:05:25 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #1884 : 26 Şubat 2021, 13:18:11 »
Ozan ikinci yarı öncesinde daha iyiydi. Sonra inanılmaz biçimde düştü. Şu anda dediğin gibi yanında koşu yapan adama atmaktan aciz.

Oyun zekası da tam dediğin gibi yerlerde sürünüyor. Takım hiç mi taktik çalışmıyor diye düşündürüyor. Çünkü hücuma kalkıldığı zaman topu tutan oyuncu koşu yapan adamları görmüyor. Hep en kötü yerlere atılıyor paslar. O yüzden ben de önceki yorumlardan birinde takımımızın IQ'su düşük oyunculardan oluştuğunu söylemiştim.

Bu açıdan bakınca Gustavo'nun sakatlığı tabii ki büyük bir etken ama sene basından beri serilere rağmen oynanan oyunu düşününce sistem takımı olamadık henüz. O yüzden oyun zekasına sahip oyuncuların kümülatif biçimde artması yeterli olacak mı? Mantıken daha iyi olacağı kesin. Yeterli olup olmayacağına ise saha kenarındaki oyun aklının çok zayıf olmasından dolayı emin değilim. İNŞALLAHHH yanılırım.
Bu durum uzun zamandır böyle. Ozan hirsli, fizik kondisyon iyi ama gerisi boş. Sut desen zaten dağlara taşlara. Kaleyi hayatta bulmaz. Sosa hatta gustavo dahi oyun gorusu ust duzey isimler degil. Ben her mac dikkat ediyorum. Sag kanattan bom boş kacan adamin onune pas atmak yerine topu sola çekip sol çizgide statik duran savunmanın kapattığı adama pas veriyorlar. Hucum tıkanıyor. Pozisyona girmemiz sadece duran top ve karambole kalıyor. Kac tane gol attık sene boyunca kaci organize hücumdan gelmis.
Forvetlerimiz basketteki pivot oyuncu gibi kıçlarını savunmaya yapıştırıp ayaklarına pas istiyor, gelen topu da stop edemeyip ayaklarından sektirip kaybediyorlar. Akici kolektif bir oyun yok. Futbolun en temel kuralı olan pas yapmayı bizimkiler yana geriye yapmaktan ibaret sanıyor cunku ne ilerideki adamlarin pas kanallarına pas atmaktan ne de o ilerideki adamlar pas kanali acmaktan aciz. O kadar statik ki oyunumuz. Rakip kim.olursa olsun tek pasla bizim ceza sahası çevresine cok daha etkili geliyor. Goztepe maçının 1-0 bitmesi mucize mesela. Baskı kurmak sadece sağdan soldan orta yapmakla olmuyor. Ortayı kime yapıyorsun mesela. Nobre, Van hojdonk, lugano,edu gibi kafa toplarinda etkili oyuncularımız yok. Rakip eksiltme özelliği olan yegane isim perotti sakatlandı. Yeni gelen osayi ve valencia ise tam olarak bu görevi yapamıyorlar. Ne zaman oturup da bir umut mac izleyeyim diyorum kabız oluyorum.
Erol bulut olayına hiç girmedim. Sene basindan beri tek yorum yapmadim. Diyen diyor zaten.
Takimin forveti kasimpasanin forveti, defans gecen sene o kadar kötüydü ki, bu seneye lemos ve tisserand ile başlayacak bir zeka yönetiyor bizi.
Ne diyim daha.
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2021, 13:18:47 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #1885 : 26 Şubat 2021, 13:18:33 »
Zayıf da nasıl zayıf? istatistik ortada. İstatistikleri geçtim, maçı açtığında nelerin hissettiğini baz aldığında da aynı durum var. Bir defa gidip de Premier Lig'le karşılaştırıp ''iyi oynuyorlar'' demiyorum, tabii ki :) İki açıdan uyarlama yapıp öyle diyorum:

(1) Ligdeki standartlara göre beklentilerimi düşürüp;
(2) Fenerbahçe'nin oynadığı ne idüğü belirsiz oyuna bakıp.

Yoksa, genel geçer, evrensel standartlara göre ''iyi oynuyorlar'' demiyorum tabii ki. Türkiye ligindeki oyun kalitesi zaten düşük o açıdan.

İstatistikleri de geçtim, şöyle maçı açıp baktığında, Galatasaray geri düşse bile tehlikeli ataklar yapıp yakalayacakmış diye izliyorsun. O yüzden gol yese de veya uzun zaman atamasa da maçın bitmesini bekliyorum. İçimde puan kaybı yapacaklarına dair bir heyecanı yeşertmiyorum bile.

Anladım abi seni.

Benim de demek istediğim şu.

Gs'nin Antep maçında Antep'in kaçırdığı goller ortada. Başakşehir maçı Giu penaltı kaçırdı.Derbide bize ilk yarıda 3 tane yüzde yüz pozisyon verdi + golümüz VAR katakullisi ile döndü. Paşa maçı adamların yüzde yüz penaltıyı vermediler.Alanya maçı zaten kaçan pozisyonlar malum. Kupa maçında Alanya zaten ilk yarı folloş etti.

Bjk zaten Karagümrük maçından beri (Gençlerbirliği maçı ilk yarım saati hariç) top oynamıyor.

Bizim ise Hatay ve Karagümrük ikinci yarıları ve Göztepe maçı o kadar kötüydü ki geleceğe dair ümitsizliğe kapılıyor insanlar.  Artı derbi mağlubiyeti var. Ancak bu maçlarla ilgili şunu düşünüyorum Gustavo olsaydı çok farklı maçlar izlerdik.

Şans faktörünü geçtim herkesin şanslı olduğu maçlar var ancak son dönemdeki hakem kararları bile ne kadar etkiledi. Görünen tablo insanları yanıltıyor bence. Burada kesinlikle Fenerbahçe övmüyorum anlatmak istediğim diğer takımların da bir halt olmadığıdır.
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2021, 13:22:44 Gönderen: Zoltan Gera »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #1886 : 26 Şubat 2021, 13:38:55 »
Bizim şansımız azaldı diyorum her zaman biz olamazsak kim olursa olsun.Ama istatistik önemli Galatasaray olursa 4 olacak şampiyonluk sayısı farkı ondan diğer rakibimizin şampiyonluğu üzsede yıkımı Galatasaray kadar olmuyor.
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2021, 13:39:11 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #1887 : 26 Şubat 2021, 13:42:38 »
Bizim şansımız azaldı diyorum her zaman biz olamazsak kim olursa olsun.Ama istatistik önemli Galatasaray olursa 4 olacak şampiyonluk sayısı farkı ondan diğer rakibimizin şampiyonluğu üzsede yıkımı Galatasaray kadar olmuyor.

İkisi de birbirinden beter olsa da Gs olacağına Bjk olsun derim her zaman.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #1888 : 26 Şubat 2021, 13:47:46 »
Gs kopmazsa besiktas olamaz. Gs yarışta olursa her zaman sampiyon olur.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #1889 : 26 Şubat 2021, 13:56:34 »
40.hafta Gs-Bjk maçı var. Bjk aynı senaryoyu üçüncü kez yaşar mı ?
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2021, 13:56:47 Gönderen: Zoltan Gera »