BJK ve GS maçlarını izliyorum ve oynadıkları futbolun bizden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Özellikle GS'ın devre arası transferleri nokta atışı. Takımı iki gömlek yukarı taşıdı. Geri düşseler dahi istedikleri zaman vites yükseltip maçı alabilirler. Öne geçince geriye çekilmeleri bence yanlış bir izlenim bırakıyor insanlarda.
Daha önce de demiştim. Bizim maçları ve GS maçlarını izleyen biri şöyle düşünür: Bir tarafta 100 maç da oynansa gol atması çok zor bir takım, diğer yanda ise 100 maç daha yapılsa hiç gol yemeyecek gibi duran bir takım.
Bu ana kadar ki en büyük mucize bizim hala liderden 3 puan geride olmamız. Ancak bu olguya bakarken kimse gidip de ''Erol Bulut'a bravo, hala yarışta'' demez. Denmesi gereken şu: ''Ligin en iyi kadrolarından birinin hala ne oynadığı belli değil, atağa kalkarken, geri dönerken kimse ne yapacağını bilmiyor'' der.
Erol Bulut'un Galatasaray ve Hatayspor maçlarındaki oyuncu değişiklikleri ve müdahaleleri akıl alır gibi değildi. Resmen eline bir bıçak bir futbolu katletti.
Kısacası, ŞU ANA KADAR oynanan futbola bakınca Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağı çok açık. ANCAK:
- Galatasaray'da ciddi sakatlıklar, COVID vs. olur da takımın düzeni bozulursa ve ekstra puanlar kaybederlerse;
- Gustavo, İrfan Can gibi sakatların dönmesi ile takım mucizevi biçimde doğru düzgün oynamaya başlarsa
belki bir şeyler olabilir. Ama dediğim gibi şu ana kadar olan bitene baktığımızda umut etmek saflık olur.
Bjk'nin ilk yarıda seri yaptığı maçları izlediğine emin misin ? Kayseri,Erzurum,Sivas,Ankaragücü maçları mesela rezil top oynadılar. Bjk'nin Rize ve Karagümrük maçları dışında vura vura kazandığı maçlar hangileridir ? Minimum 4 maç ceza almasını gerektirecek 2 %100 kırmızısı es geçilen Josef'e o kartlar verilse ne olurdu ? Yaptılar fakir edebiyatlarını,beklentiyi de düşürdüler kazandıkça kimse futbollarını sorgulamadı,Sergen'i Pep yaptılar başımıza. Abobubakar,Ghezzal,Nkodou.yedekten giren Ljajic'i,Töresi,Dorukhan'ı vs. Adamlarda bizle kafa kafaya kadro var. Yetmedi gidip Cenk'i aldılar gerçekten çok fakirler.
Şu Gs'nin hiç gol yemeyecek duran gibi maçları hangisi acaba ? 4 yedikleri Konya mı,hakem sayesiyle 3 puan aldıkları Paşa maçı mı,bizden katakullü ve şansla aldıkları üç puan mı yoksa bir sürü pozisyon verdikleri Alanya maçı mı ?
Gs'nin Mohamed dışında nokta transferi yok Onyekuru geldi 2 maç oynadı kaç maçtır yerlerde sürünüyor konuşan yok tabiki.
He bu arada mükemmel rakiplerimiz Avrupa ligi'ne Eylül başı veda ettiler. Gs Alanya'dan ilk yarı 3 tane yiyip kupadan da elendi bu arada. Gerçekten mükemmel takımlar.
Evet biz iç açıcı bir futbol oynamıyoruz ama rakiplerin bu derece gereksizce övülmesini içime sindiremiyorum.