Gönderen Konu: Fenerbahçe | Kadın Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2306994 defa)

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

active

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Kadın Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #4215 : 25 Haziran 2015, 11:58:20 »
Della Donne 45, Angel 34 atmış dün gece.

Anlaşılmayan bir nokta var. Bizim yerli oyuncu rotasyonumuz her geçen yıl uzatmaları oynuyor. Eskiden Birsel-Esmeral-Nevriye varken bu oyuncular kimi zaman takımın yükünün %50'sini çekebiliyordu. Yabancı oyunculara o kadar yük binmiyordu. Gs ile aradaki farkı da bu yerli kalitesi ortaya çıkarıyordu. Zira onların getirdiği yabancılar bizimkilerden aşağı değildi. Hep demiyor muyduk, Birsel-esmeral-nevriye bizde olduğu sürece onlar kimi alırsa alsın diye. Nevriye rakibe gitti, esmeral bıraktı, birsel bitik. Bu durumda takımda yabancı oyunculara, özellikle kıta dışı oyunculara eskisinden çok daha fazla yük biniyor. Bu sistem içinde binmek de zorunda.

Geçen sene çoğu maçta skor yükünün %90'ının yabancılar çekti. Yerli oyuncularının bu kadar pasif ve katkı vermediği bir düzende Amerikalılarını sahaya çıktığı zaman fark yaratacak oyunculardan seçmek zorundasın ki yerli-yabancı arasındaki seviye ve totaldeki katkı farkını asgariye indirebilesin.

Dupree bu tarz bir oyuncu değil. Kaliteli bir oyuncu ancak performansı ve katkısı stabil. Dediğim farkı yaratacak, takıma liderlik edecek, gerektiğinde sorumluluk alıp baş rol oyuncusu olacak bir isim değil. Nadezda'da dahi öyle bir rolü olmadı geçen sene. Bunu Dupreeyi tartışmak yada beğenmemek anlamında söylemiyorum. Bizim mevcut kadro yapılanmamızda ihtiyacımız olan oyuncu olmadığını söylüyorum.

Ayrıca takımda bariz bir PG sıkıntısı var. Birsel + olcay ile yola çıkmak intihar olur. Yine o nedenledir ki kıta dışlarından birisi gerektiğinde 1-2 oynayabilen, skora da katkı verebilecek eskinin Cappisi, şu anki Whalen yada Diggins gibi bir oyuncu olmalı, uzun oyuncu da Avrupalı seçilmeli diyoruz. Dupree transferi nerden baksam yanlış bir transfer. Bir çok açıdan kimyası bozuk bir takımız yine.

Gözümüzün önündeki Dabovic veya Eldebring dururken Quigley'i almak da nasıl bir mantık çözemedim. Geçen sene de yok pahasına martinez'i düşünmeyip Bojovic'i almıştık. Martinez'in katkısı gsye ortada. Gerçi Quigley Bojovic gibi olmayacaktır. Kıyaslama anlamında söylemiyorum. Kimse Bojovic olamaz. Klüp tarihinin en kötü yabancısıdır kendisi ama uzaklarda oyuncu aramaya gerek yok, ligimizde böyle oyuncular varken değerlendirmemiz gerekir fakat bir türlü değerlendirmiyoruz.
Quigley, Eldebrinkten de Dabovic ten de iyi oyuncu bana kalırsa.Alınabilecek en iyi EU lardan. Dupree konusuna gelirsek.Takıma alınan kisaların ki bir tane daha alınacak.(Anna Cruz veya Dabovic olması muhtemel.)Skorer oyuncular.Durum boyle olunca alacağımız oyuncunun komple bir uzun olmasını tercih ederim.Dupree de bu tanıma çok uyan bir oyuncu.Phoenixin kazandığı şampiyonlukta Taurasi ve Griner kadar payı vardı geçen sene.Yine benzer bir rolde oynadı.Durum böyle olunca bence doğru bir transfer.Beni tek korkutan nokta hatta bircogumuzu korkutan nokta Maya nın şubatta gelmeme ihtimali.Birçok yerde anlaştığımız kesin geleceği yazıyor.Hatta belki Coleman transferi de buna işaret.Ortalama bir kıtadışı alındı ve Maya Moore geldikten sonra yollar ayrılacak

Çevrimiçi myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4216 : 25 Haziran 2015, 12:17:41 »
@active Hali hazırda 5 yabancı oldu zaten şu an, söylediğiniz kısa oyuncunun mutlaka alınacağını nerden biliyorsunuz ya da duydunuz acaba? Kadrodan memnun değilim hiç fakat söylediğiniz gibi bir anna cruz transferi mümkünse durumu değiştirebilir kafamdaki, gerçekten iyi ve değerli bir oyuncu. Bu arada şutörlük bakımından eldebrink>dabovic>quigley fakat daha komple bakımdan quigley>=dabovic>frida. Tekrar söylüyorum bence dabovic gibi sg-sf'dense pg lazım bu takıma çok acil. Anna Cruz olur, Whalen Diggins olmadı Pelin bile olur. Birsel basketbolun doğrularından bir süredir çok uzak, ona güvenip, direksiyonu emanet edip yola çıkmak intihar olur.
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2015, 12:19:08 Gönderen: myildirim »

active

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4217 : 25 Haziran 2015, 12:30:42 »
@active Hali hazırda 5 yabancı oldu zaten şu an, söylediğiniz kısa oyuncunun mutlaka alınacağını nerden biliyorsunuz ya da duydunuz acaba? Kadrodan memnun değilim hiç fakat söylediğiniz gibi bir anna cruz transferi mümkünse durumu değiştirebilir kafamdaki, gerçekten iyi ve değerli bir oyuncu. Bu arada şutörlük bakımından eldebrink>dabovic>quigley fakat daha komple bakımdan quigley>=dabovic>frida. Tekrar söylüyorum bence dabovic gibi sg-sf'dense pg lazım bu takıma çok acil. Anna Cruz olur, Whalen Diggins olmadı Pelin bile olur. Birsel basketbolun doğrularından bir süredir çok uzak, ona güvenip, direksiyonu emanet edip yola çıkmak intihar olur.

Takımın şu anki kısa rotasyonu
Birsel
Quigley-Olcay
Coleman
   Bunlarla yürümez koç kesinlikle bir kısa daha istiyor bence.Oradan yola çıkarak dedim.Ama eğer bir guard alınmazsa işler iyi değil pek

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #4218 : 25 Haziran 2015, 12:33:23 »
ben tahminlerimi yazayım..

takıma bir kısa mutlaka alınacak...muhtemelen dabovic..
ayrıca bahar caglar konusu herhalde dogru...almak istiyoruz galiba..artık koc mu bekleniyor, yoksa butce meselesi mi bilemiyorum...

en son tahminim ise bence coleman-moore degisikligi olacak ocak-subatta..

ama ısrarla soyleyecegim konu dabovic+bahar takviyeleri olsa bile bu takııma pg sart...
amerikalı pg alamayız..eu pg alsak ligde olmuyor...bence yerli pg almalıyız derhal birselin ynaına..

bu arada devsirme durumuna gore ndour baska bir pivotla degisirse saf eu olan sasırmayın...ama umarım olmaz oyle bir sey...zaten bahar da gelirse cok gerek kalmayabilir bu degisiklige...

bence acil cozumlenmesi gereken konu bu takımın pg sorunu nasıl cozulecek..

olcay kesinlikle pg degil..kız bas bas 1.5-2 numarayım diyor..
aynı sekilde quigley de oyle 1.5-2 numara...
alacagımız oyuncu dabovic ise oda 2 numara... kesinlikle pg olamaz o kız...

elde bir tek brsel var saf 1 numara...buraya ciddi bir transfer lazım..
dabovic yeirne eger a.cruz gelse o kız hem 1 hem 2 oldugundan bence olabilir bir nebze..ama alaıyoruz kızı su asamada...zaten cruz ve petrovic'i bu takıma seneye almayanların alnını karsılayacagım..

isin ozu...dabovic+bahar transferleri muhtemel gibi...umarım yanılmam basından ve etraftan duyduklarıma gore..
ama 1 numara isi ne oalcak resmen karalar baglıyorum...ssube nasıl baglamıyor anlayamıyorum birsel'in haline baktıkca..

yerli alternatif olarak;
pelin bilgic-botas
ozge yavas-ıü bgd

birde sakatlıktan cıktı ama merve aydın var gene bgd'de...cok iyi oyuncu olacaktı ama agır sakatlık gecirdi..belki ozge yavas oynuyor diye onu verebilirler..eger bulursa kendini iyi oyuncu olacak...

• Üye
« Yanıtla #4219 : 25 Haziran 2015, 12:43:06 »
kulupte mahmut uslu'yu tanıyan varsa su haberi ucursun bari..

takıma pg lazım..

pelin bilgic-botas
ozge yavas-ıü bgd

dan 1 tanesini alalım...ikisi de olmazsa;

merve aydın-iü bgd bari onu alalım...

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4220 : 25 Haziran 2015, 12:51:17 »
Yılmaz Hocam suraya 50 tane alternatif yazıyorsun ama olmuyor.Subede bunları dusunen yok.Ben sizin kadar teknik-taktik anlamam ama benim de mantıgım Olcay,Dabovic,Quigley 2 numara diyor.
En basitinden İsfendiyar Bey azıcık Basketten anlıyorsa 1 numara Ana Cruz 2 numara Ana Dabovic deyip devamını getirebilirler.Ben cok sıcak bakmasam da 1 numara illa kıtadısı olacaksa alırsın Whalen misal bir de ben Elena Della Donne,Candice Parker gibioyuncuları cok seviyorum.Bence bu oyuncuların numarası yok.Al 1'den 5'e oynasın.Moore-Parker mesela cok muhtesem olurdu.Diggins-Moore olabilirdi.
Bu Coleman falan nereden cıktı anlamadım.Pelin Bilgic neden alınmaz onu da anlamıyorum.Velev ki genc yerli almıyorsun kullan Selale,Melisa yı falan
Ayrıca bu Quigley-Eldebrink-Dabovic hangisi bize en cok katkıyı saglardı?

• Üye
« Yanıtla #4221 : 25 Haziran 2015, 13:11:51 »
abi o 3 luden 2 si zaten bizd eolacka bence eldebirnk haric..

dabovic cok farklı oyuncu diger ikisine gore...

ama ben quigley -  eldebrink arasında fark gormuyorum pek...

dabovic bizim icin bu 2 isimden daha onemşi su an...umarım alınır...

ama hem cruz hem dabovic olmaz..cunku ligde zaten kullanamayız o zaman cruz-dabovic-quigley den 2 tanesini...cunku 1 eu hakkımız uzuna gidecek...1 tanesi kısaya..2 tanesi kısaya gitmez lig kadrosunda..

dupree+bahar+tugce+quanitra yetmez bence..burada ya ndoru ya vera olmalı ki, bahar daha alınmadı...

o yuzden yerli pg sart...

sartlara bakalım..
su an sg almak yerine pg almaya deger en iyi eu pg bence a.cruz..o da olmuyor..
sg de dabovic su an alınabilecek en iyi isim.bu yuzden buraya yoneliyoruz.
ulkede alınabilecek yerli sg bence hic yok; aksine en azından yerli 1-2 tane alternatif pg var..

o yuzden cruz olmuyorsa dabovic alınmalı; yerli pg bakılmalı her sarrta...
ama su hesabı yapabilecek sube var mı merak ediyorum...
koc belki yapıyordur bu hesabı ama mahmut ve isfo efendi ne derece takıyor merak ediyorum..

Çevrimiçi myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4222 : 25 Haziran 2015, 13:16:16 »
@hmetin Saf şutör arıyorsan sg için bunlardan en iyi isim kesinlikle frida eldebrink idi, muazzam bir şutör haline geldi gerçekten bu yıl, millide de fark yarattı. Kursk'de zaten hemen kaptı onu. Ha ben o pozisyona daha komple bir oyuncu arıyorum dersen takım planlamasına göre  allie quigley ya da dabovic daha iyi isimler olur. Farklı pozisyonlarda da oynatabilirsin bu isimleri. Savunma, oyun görüşü, drippling olarak da daha dengeli isimlerdir.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4223 : 25 Haziran 2015, 13:27:48 »
Yılmaz Hocam ben 1 Cruz 2 Dabovic derken en bastan kurulacak kadroya gore konusmustum.Sıfırdan kadro yaparken yani

• Üye
« Yanıtla #4224 : 25 Haziran 2015, 13:54:12 »
Yılmaz Hocam ben 1 Cruz 2 Dabovic derken en bastan kurulacak kadroya gore konusmustum.Sıfırdan kadro yaparken yani

orası oyle..

cruz-birsel
dabovic-olcay
moore(coleman)-gokce-melis
dupree-bahar-tugce
vera-ndour-quanitra

kadrosu bence ıyı kadro ama..genede su kadroya hala  kısa yerli daha gerekir..cunku ligde ndour yada vera dısarı cıkar..cruz ve dabovic'ten biri dısarı cıkardı..bu takıma yerli 2 numara gerekirdi ama cruz 2 numara oynadıgından bu dert gene yerli 1 ile cozulurdu...

birsel--yerli pg (yada cruz)
yerli sg (yada cruz)-olcay
moore(coleman)-gokce-melis
dupree-bahar-tugce
vera-quanitra

sonucta sadece cruz alınmıs olsa quigley yada dabovic yerine yerli 2 arayabilirdin piyasadan...
cruz'un olmamasının dezavantajı seni alenen yerli pg ye mahkum etmesi ama dedigim gibi yerli 2 olmadıgından zaten biz acilen piyasadan pg almalıyız...

pelin, ozge ve merve den biri olmazsa, kimse garip karsılamasın ama aysegul gunay gs'den ayrılırsa o bile alınabilir...
sonucta gs martinez'in yanına ısıl'ı getirdi..aysegul bizde daha cok sure alır ozellikle ligde...

« Son Düzenleme: 25 Haziran 2015, 13:57:22 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #4225 : 25 Haziran 2015, 13:59:04 »
Burada hepimiz boşuna nefes tüketiyoruz. Daboviç, maliyeti oldukça düşük deniyordu, geçen seneden beri gözümüzün önünde almıyoruz.
Gidiyoruz Marissa Coleman'ı alıyoruz. Coleman kimdir Allah aşına!...

Hiç birşey ama hiç birşey bilmiyorsan Coleman yerine gider Şaziye'yi alırsın 3'e. Orada kullandığın kıta dışı 3 numara kontenjanı yerine gider 1 numaraya Diggins'i alırsın.
Hem doğru düzgün oyun kurucun olur, hem dışardan şut tehdidin olur. Diggins, Daboviç,Şaziye hepsinin dış şut tehdidi var. Vera'nın geldiği doğruysa onunda dış şutu orta mesafesi var. Dupree'nin de orta mesafesi iyi.

Quigley, Coleman yerine Diggins, Doboviç arasında çok fazla maliyet farkı olmasa gerek..

Ah bu şubedeki vizyonsuzluk yok mu.. hepimizi çileden çıkarttı..
FENERBAHÇE

• Üye
« Yanıtla #4226 : 25 Haziran 2015, 14:02:11 »
Burada hepimiz boşuna nefes tüketiyoruz. Daboviç, maliyeti oldukça düşük deniyordu, geçen seneden beri gözümüzün önünde almıyoruz.
Gidiyoruz Marissa Coleman'ı alıyoruz. Coleman kimdir Allah aşına!...

Hiç birşey ama hiç birşey bilmiyorsan Coleman yerine gider Şaziye'yi alırsın 3'e. Orada kullandığın kıta dışı 3 numara kontenjanı yerine gider 1 numaraya Diggins'i alırsın.
Hem doğru düzgün oyun kurucun olur, hem dışardan şut tehdidin olur. Diggins, Daboviç,Şaziye hepsinin dış şut tehdidi var. Vera'nın geldiği doğruysa onunda dış şutu orta mesafesi var. Dupree'nin de orta mesafesi iyi.

Quigley, Coleman yerine Diggins, Doboviç arasında çok fazla maliyet farkı olmasa gerek..

Ah bu şubedeki vizyonsuzluk yok mu.. hepimizi çileden çıkarttı..

bence dabovic alınır abi...
ama pg derdi naısl cozulur bilmiyorum su sablonda...transfer sart yerli pg olarak..

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #4227 : 25 Haziran 2015, 14:11:16 »
ama pg derdi naısl cozulur bilmiyorum su sablonda...transfer sart yerli pg olarak..

Boşa nefes tüketiyoruz bence. Dabovic alınmaz artık. Alınırsa Alex ne alaka?
Aynı maliyetle çok daha iyi kurguya sahip bir takım kurulur.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #4228 : 25 Haziran 2015, 14:23:02 »
Daboviç'in alınacağını hiç sanmıyorum. Ayrıca alınacak olsa bile, turnuvadan önce 3 isteyen kız, turnuvadaki performansı ile senden 5 ister.
Maliyet tasarruf ekonomi derken 2 fazla verip alırsın.
Bu da ayrı bir trajedi...
FENERBAHÇE

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #4229 : 25 Haziran 2015, 14:25:04 »
Quigley, Eldebrinkten de Dabovic ten de iyi oyuncu bana kalırsa.Alınabilecek en iyi EU lardan. Dupree konusuna gelirsek.Takıma alınan kisaların ki bir tane daha alınacak.(Anna Cruz veya Dabovic olması muhtemel.)Skorer oyuncular.Durum boyle olunca alacağımız oyuncunun komple bir uzun olmasını tercih ederim.Dupree de bu tanıma çok uyan bir oyuncu.Phoenixin kazandığı şampiyonlukta Taurasi ve Griner kadar payı vardı geçen sene.Yine benzer bir rolde oynadı.Durum böyle olunca bence doğru bir transfer.Beni tek korkutan nokta hatta bircogumuzu korkutan nokta Maya nın şubatta gelmeme ihtimali.Birçok yerde anlaştığımız kesin geleceği yazıyor.Hatta belki Coleman transferi de buna işaret.Ortalama bir kıtadışı alındı ve Maya Moore geldikten sonra yollar ayrılacak

Quigley görüştür sevgili kardeşim. Sen daha iyi diyebilirsin. Ben tercih etmezdim. Bizim şubenin mantığı ile Martinez de kaçtı geçen sene. Burunları bir karış havada olduğu için Ros dağıldığında Sancho'yu da kaçırdılar elden. Yok alba nereye Sancho orayaymış. 2 senedir alba yok gsde. Sancho oynuyor ama. Dubljevic'i beğenmediler. Taraftara masal anlata anlata bıkmıyorlar.
Ben Andre Nagy'li, Clarissa Davis'li kadroları da biliyorum. Bojoviç şu klubün tarihinin en kötü ismidir ve son maça kadar katlanıldı bu kadına ve şube yine aynı isimlerin elinde. George geldi ama elinde sihirli değnek yok adamın.
Dupree ile ilgili neden bizim kadro yapılanmamızda tercih edilmemesi gerektiğini anlattım. Tekrarlamaya gerek yok. Dupree'nin geçen sene ne yaptığını, milli takımda ne katkı verdiğini de biliyorum. Kadının kalitesini tartışmıyorum ki ben. Bizim tercihlerimiz farklı pozisyonlarda olmalıydı diyorum.
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2015, 14:25:26 Gönderen: iloturo »