Sezonu hüsran ile noktalayan Fenerbahçe, gelecek sezon için Celine Dumerc, Ana Dabovic ve Sylvia Fowles ile dirsek temasında.
George Dikeoulakos’u takımın başına getiren Fenerbahçe, geçen sezon alınan başarısız sonuçları telafi etmek adına transfer çalışmalarına başladı. Birsel Vardarlı, Olcay Çakır ve Tuğçe Canıtez’i kadroda tutan sarı-lacivertliler, yabancı transferi için görüşmelerini sürdürüyor.
Sarı-lacivertliler, Fransa basketbolunun en önemli oyun kurucularından Celine Dumerc’in yanı sıra, ülkemizde daha önce Galatasaray ve Samsun Canik Belediyespor forması giyen Amerikalı pivot Sylvia Fowles ile geçen sezonu OGM Ormanspor’da geçiren Sırp guard Ana Dabovic’i de kadrosuna katmak için temaslarını sürdürüyor.
Fenerbahçe ayrıca, yıllık kontrat bedelinde indirime gitmeyi kabul eden Quanitra Hollingsworth ile de yola devam etmeyi düşünüyor. jwbasketball
Bayan Basketbolda 2 senedir Ezildiğimiz yeter.Ya futboldaki gibi Basketboldan anlıyan sorumlu alınmalı yada her şey eski sisteme bırakılırsa bu senede üzüleceğiz gibi.Geçen sene 1o oyuncu gönderip 4 Transferle kapatan mantık üstüne Angel’ide gönderince perişanları oynadık.hala bunun özrü kimse tarafından gelmedi.
Şu anda öğrendiğim kadarıyla , Anastasiya Verameyenka , Rusya'nın güçlü ekibi Sparta&K Moskova ‘dan Candice Dupree, Mersin BŞB‘den Allie Quickley, Edirnespor'dan Marissa Coleman kesinleşti deniyor. Shavonte Zellous'un Avrupalı oyuncu statüsünü elde edememesi nedeniyle sözleşme yapılmamış.Yerli olarak sadece kısa forvet oynayan Gökçe Doğan'ı kadroya katmış.Quanitra Hollingswort ile yola devam kararı alınmış.Quanitra'yı hala tutanlara şaşırıyorum. Başından beri söylüyorum,yedekte tutarsan tut ama Latoya Sanders bu takıma mutlaka alınmalı.
Yerli oyuncuların çok önemli olduğu bir ligdeyiz.ben Latoya Sanders,Nevriye,Pelin,Saziye,Ayşe Cora,Pınar,Gizem Başaran 1.93 lük pivot kadroya katılmalı.
Yabancı Transferlerde beni tatmin etmedi ve genelde hep kısa Transferler yapıyoruz.Allahtan Verameyenka Uzun Pivot.Sanders alınırsa biraz eşitleneriz.ama isimlere bakıyorum hep kısa forvet türü ama oyun kurucu yok sanıyorum.Delle Done,Maya More,Simone Ağustus,Alba Torrens’i alamazlarda Celine Dumerc, Ana Dabovic ve Sylvia Fowles den biriyle anlaşırsa iyi olur. ( @ahadeli )