Valla Angel sevenler kusura bakmasın ama dış şutu olmayan bir oyuncu ve finaller de istenileni veremeyen bir oyuncuydu Angel. Etkili savunmalar karşısında hiç bir varlık gösteremiyordu. Bu güne kadar çok hizmeti oldu ama hedeflenen kupalar bir türlü gelmedi. Angel'da finallerin değil lig oyuncusu bana göre. Yerine alınacak oyuncu muhtemelen ya yerli olacak ya da yabancı avrupalı. Veya Tuğçe de oynayabilir bana göre...
şhn-plt dostumuz gücenmesin ama Angel yorumuna katılamayacağım. Penny'nin basketboldan el ayak çekmesi sonrası Angel bayan basketbolünün en önemli yıldızı idi. Dış şutu istikrarlı değil evet ama sorun Angel'ın dış şutu olmaması değildi.
Angel oyun yapısı gereği kullanılınca değeri zirve yapan bir oyuncu. Hali hazırdaki en iyi iki oyuncu olan Angel ve Parker, doğru kullanılmadıklarında sıradanlaşabiliyorlar. 2 sene önceki f8 ve bu f8 de Parker da çok etkileyici değildi.
Bizim sıkıntımız, yönlencirici kıta dışı süper starımızın bekleneni verememesiydi. Cappy bekleneni verebilse herşey normal gelişirdi, Birsel'in performansı dahil.
Penny ile oynarken Angel'ın tavan yapmasının sebebi de doğru kullanılması idi. Bu sebeple Angel veya Parker var ise diğer oyuncu takım oyununa katkı yapan süper star olmalı.
Eğer Angel kesin gittiyse ve Elena Donne avrupaya gelmeyecekse isimlerine değil, tarzlarına bakıp oyuncu seçmek lazım.
Q herşeye rağmen değerli bir devşirme. Matovic yerine Ann Wauters olabilirdi. Uzunlarda orta mesafe şutu olan oyuncular bizim için her zaman öncelikli olmalı. Kalas uzun için Q yeterli.
Whalen veya Maya Moore gibi yönlendirici özelliği olan biri olmalı. Bu durumda Birsel'in de performansı artacaktır.
Diğeri de fiziksel üstünlüğü de olan ve skorer kimliği olan biri olmalı. 3 veya 4 numaraya olabilir.
5 numaraya kıta dışı alınırsa bu sefer skorer 2 dış oyuncu bulmak gerekir.
Taurasi bana göre fiyasko olacaktır. Taurasi takımın dinamikleri çok iyi iken şov yapan biri. Takım dinamiklerinde sorun varsa ilk saçmalayan oluyor. Cidde anlamda karar verme sıkıntıları var. Sanıldığı kadar büyük (yetenekten bahsetmiyorum) oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Şampiyon olduğu ve olmadığı senelere (WNBA dahil) bakarsanız bu durumu görebilirsiniz. Birçok maç, Taurasi ne oynadı, 30 sayı attı ama kaybettik laflarını edebiliriz. Yoksa yetenek konusunda belki Cyntia Cooper'dan bile iyidir.
Biba iyi bir rol oyuncusu, kalsa sevinirdim, onun kadar bileği düzgün biri yok ama Quigley de alternatif olabilir. Veya başka biri.
Anete şut range'i üçlük çizgisinin bir adım içinde yüksek olan biri ve rol oyuncusundan daha çok Taurasi, Maya Moore, Cappy gibi oyuncuların avrupa versiyonu gibi. Anete'den verim almak için bol süre vermek lazım