ben de cengizi geçmişte daha çok beğenirdim de, yukarda bizden önde gördüğün marsilya’da 2 yılda 93 maça çıkmış adam. bunlar kim dediğin topçular da cengiz dışında rotasyon oyuncusu. emre mor maça bile çıkmayacak belki de. elinde tadicle müthiş bi uyum sağlayan ferdi var hala sol bek istiyorsun, irfan ve cengiz var sağ kanat istiyorsun. bahsettiğimiz lig konferans ligi ya. zagreb falan diyosun adamlar prag’dan 4 yedi dün. yani git bütün takımların kadrosuna bak sonra bizim kadroya bak. sivas falan son 16 oynadı bu kupada. max çeyrek yapar diyorsun bi de.
Twente'ye de altı tane gol attık ama dün bir dört tane de yiyorduk, siz eleme maçlarında böyle takımlara karşı bu şekilde top oynayarak kazanabileceğini mi sanıyorsunuz? Lille, Marsilya, Zagreb, hatta PAOK filan, Kupa 2'den gelen takımlar bu takımı çok zorlar. Avrupa'da her takım belirli bir disiplinle, planla oynuyor. Zorluyorlar herkesi o seviyelerde.
Osterwolde yerine eli yüzü düzgün bir sol bekin olsa, Ferdi'yi sağa koyarsın, sol bekin iyi oldu mu o da anlaşır Tadic'le merak etme sen orasını. Mert Müldür'le, kanser eden Osayi ile filan bu maçlara çıkmak bende anksiyete yaratıyor.
Ben bu takımın ilk 11'ini eksik buluyorum. Yukarıda yazdım. Osterwolde yetersiz. Osayi yetersiz. Stoperleri geçiyorum. İsmail yetersiz. Fred tamam. Szymek, eh hadi tamam ama hoca MHY oynatıyor. Tadic tamam. Dzeko tamam. Cengiz ve İrfan'ın yerine orada skorer bir oyuncu isterdim. Kent'i kimse oynatmıyor ki görelim, King'i koysan ikinci maç sakatlanacak.
Ha bak Cengiz çıkar 10 tane gol atar, üç beş de attırır, sakatlanmaz etmez, İsmail'in yerine iyi bir transfer yapılır, Kent iyi çıkar, Szymek oynatılır, Osayi ve Osterwolde'nin yerinde Ferdi ve eli yüzü düzgün bir sol bek olur elimizde, o zaman bu takım favoriler konumuna gelir derim. Ama şimdi diyemem. Veya bu oyuncular toparlarlar ve beni utandırırlar, bilmiyorum. Yeterli görmüyorum ben bu adamları. Osayi'yi 4 yıldır izliyoruz abi nesi var bu adamın?
Ben böyle düşünüyorum. Bu takımın verdiği bütün pozisyonlar beklerin saçmalamasından geliyor mütemadiyen, orta sahanın delinmesinden geliyor. Buralara düzgün takviyeler lazım. Yoksa favori filan değil bu takım, ilk 11'inde 4 oyuncusu soru işareti olan bir takımın yapabilecekleri sınırlıdır.