Gönderen Konu: Sarunas Jasikevicius  (Okunma sayısı 9891 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Sarunas Jasikevicius
« Yanıtla #90 : 25 Ocak 2025, 00:38:14 »
Her zamanki gibi şimdi de göklere çıkarılacak ama benim kafamda hala soru işaretleri vaer.
Evet, saçma beşlerle maçı mundar etmiyor artık ama bunda takımın düzelmiş olması da etkili. Zagars-Sertaç-Tarık ile çok maç sıçtık. O yüzden Saras toparladı mı, yoksa aynı mallık devam ediyor da oyuncular mı iyi gösteriyor, yoksa oyuncuların toparlanması da koç'un etkisi mi var bilmiyorum artık
Dangalak dangalak konuşmalar oluyor. Sanki biz fenerbahcenin basarisizligini istiyoruz basarisiz olunca seviniyoruz. Buradaki neredeyse herkesten daha çok bu işin içinde olan takip eden bir insanım. Futbolu saymam, o kadar takip etmem ama baskette kimse ahkam kesemez bana. Saras başarılı olsun, takimi avrupa şampiyonu yapsın en basta ben saygıyla eğilirim önünde, yalakalarından da once ama f4 yapmasi, gecen seneki basarisinin tekrarı bana göre basari değildir.. barcada da her sene f4 yapti ama kovuldu. Şimdi kalkıp da bu geceden sonra  sevinmek varken polemiğe ne gerek var. Mactan önce  kimsenin beklemediği muthis bir galibiyet aldı takim. Bence bu seneki en önemli galibiyet. Real yada sene basindaki oli maçından daha değerli bir maçtı. Umarım devamlılığı gelir.

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #91 : 25 Ocak 2025, 00:41:54 »
Her zamanki gibi şimdi de göklere çıkarılacak ama benim kafamda hala soru işaretleri vaer.
Evet, saçma beşlerle maçı mundar etmiyor artık ama bunda takımın düzelmiş olması da etkili. Zagars-Sertaç-Tarık ile çok maç sıçtık. O yüzden Saras toparladı mı, yoksa aynı mallık devam ediyor da oyuncular mı iyi gösteriyor, yoksa oyuncuların toparlanması da koç'un etkisi mi var bilmiyorum artık
abi zagars, sertaç başta olmak üzere kadronun çoğunu adam yerine koymuyorduk. mccollum geldi neler yazdık, 5 kişilik takımın 2 mevkisi boş dedik. şimdi bu oyuncu grubu için hocayı iyi gösteriyor nasıl diyeceğiz?

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #92 : 25 Ocak 2025, 00:47:23 »
Bak Saras sikerim belanı bizi şampiyon yap canımı ye lan benim. Olum olye ye Atinada kim koyabilir bugün. Aferin lan sana. Bak yazacak halim yok yine de helal oelun, sen bizi şampiyon yap ne istiyorsan isteebenden.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #93 : 25 Ocak 2025, 00:56:36 »
abi zagars, sertaç başta olmak üzere kadronun çoğunu adam yerine koymuyorduk. mccollum geldi neler yazdık, 5 kişilik takımın 2 mevkisi boş dedik. şimdi bu oyuncu grubu için hocayı iyi gösteriyor nasıl diyeceğiz?
Ya hoca neyi farklı yaptı bu maçta ? Daha önce bu oyuncu kombinasyonu ile oynadığında fark yiyorduk, şimdi kazandık. Sadece Mays yerine McCollum oynadı, o da katkı verdi. Onun dışında her girdiğinde oyunu batıran Tarık - Guduric yıldız gibi oynamaya başladı. Bu oyuncuların formunda koç'un katkısı varsa ellerine sağlık. Biz başarısız olsun istemiyoruz ki, gördüğümüz söylüyoruz. Millet kendini tatmin etmek için sapladı falan yazıyor, gülüyorum, normal karşılıyorum. Camiada herkesin dengesi bozuldu....

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #94 : 25 Ocak 2025, 01:01:12 »
Ya hoca neyi farklı yaptı bu maçta ? Daha önce bu oyuncu kombinasyonu ile oynadığında fark yiyorduk, şimdi kazandık. Sadece Mays yerine McCollum oynadı, o da katkı verdi. Onun dışında her girdiğinde oyunu batıran Tarık - Guduric yıldız gibi oynamaya başladı. Bu oyuncuların formunda koç'un katkısı varsa ellerine sağlık. Biz başarısız olsun istemiyoruz ki, gördüğümüz söylüyoruz. Millet kendini tatmin etmek için sapladı falan yazıyor, gülüyorum, normal karşılıyorum. Camiada herkesin dengesi bozuldu....
sadece bu maç özelinde bir değişim yok ki. sezon boyunca 80 sayı ortalama atan takım mevcut 5 maçlık galibiyet serisinde 91 sayı atıyor ortalama. zagarsın sezon başına göre biraz daha euroleague guardına benzemesi, guduricin çıkışı bu bireysel performanslar bir yana sürekli boş şut bulan bir saha içi yerleşimi var. bunun için de yalnızca bu maçta farklı bir şey yapması yetmez zaten zamanla ortaya çıkan ve gelişen bi durum. evet çok fazla üçlük deniyoruz ama içerde çok ciddi tehdidi olmayan bir takım için de çok fazla boş şut buluyoruz. bence bu atlanıyor.

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #95 : 25 Ocak 2025, 01:02:43 »
Saras kardeş şu Ergin itini de OAKA ya göm, Ataşehirden Kadıköy’e Saras alayı yapalım.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #96 : 25 Ocak 2025, 01:02:52 »

saras’a benim kadar sallayan yoktur forumda.
epey küfür ettim, epey beddua ettim.
erken tövbe ettim sadece.
sözlerimin hiçbiri sıradan taraftara değil.

ama saras’ı tezgaha koyup satmaya çalışanlar,
yemek için altını ısıtanlar,
başarısızlığı hocaya yıkıp kendilerini aklama hesapları yapanlar var ya,
he işte, onlara saplıyor hocam.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #97 : 25 Ocak 2025, 01:11:37 »

Muhteşem bir oyun setimiz yok hala ama bir ay öncesine göre çok daha iyi hücum ediyoruz. Sürekli boş şutlar buluyoruz. 10 gün içerisinde ikisi deplasman üç önemli euroleague maçı ve iki derbi kazandı. Derbileri küçümsememiz lazım, es kaza yenilsek neler yazılıp çizileceğini biliyoruz burada...

Bir diğer önemli nokta, iyi niyetli oyuncularla birlikte çalışması...
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2025, 01:12:33 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #98 : 25 Ocak 2025, 01:24:49 »
Özellikle Kızılyıldız maçı ile birlikte koç'un takıma hakimiyeti çok belli olmaya başladı. İşin iyi tarafı Hayes dahil herkes koça saygı duymaya başladı. Hal böyle olunca bireysel performanslardan takım oyununa geçmiş olduk. Bugün Olimpiakos maçında oyunun her anında kontrolü elinde tuttu ve alınan galibiyetin mimarlarından oldu. Boyle devam.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #99 : 25 Ocak 2025, 13:05:18 »
bence burada basketbolu uzun süredir takip eden ve bu konuda belli bir birikime sahip olan arkadaşların sarasla ilgili olumsuz düşüncelerinin altında f4 te bir şampiyonluğu olmaması.
yüzeysel bakınca bu kadar basit. ancak bu bakış açısı ne kadar doğru?,

beraber değerlendirelim . Bizim bütçemiz toplam 20 ile 23 arasında gidip geliyor. obra gidince 17 ye kadar düştü sanırım. sonrasında itudisle birlikte 20 nin üzerine çıktı. biz saras gelinceye kadar final four görmeyi bırakın play off dışında bile kaldık. sonrasında itudisin kurduğu takımla saras f4 yapmayı başardı. bu sene kurulan kadro da en başından beri çoğunlukla ( pivot transferi ortak ) beğenilmedi. sebebi de genel geçer normlara çok uygun olmayan kadro yapılanmasıydı. ancak sarasın kafası farklı çalışıyor. tamamen bir sistem koçu. SİSTEMİN EN ÖNEMLİ FAKTÖRÜ İSE DETAYLAR. Ama tüm oyun içinde ki detaylar. Mesela en önemlilerinden birisi herkesin perdeleme yapması. Kolay sayı ve oyuncunun boş kalması için. Mesela ikili oyun savunmasında drop denilen uzunun rakip kısayla beraber potaya doğru adım adım geri ye gidip onu karşılaması.  örnekler arttırılır. ayrıca takımda ki her oyuncu bir dişlinin parçası gibi. çünkü takım öyle kuruldu. düşük bütçe ile gidersen hepsini yapan oyuncu alamıyorsun. Herkesin iyi yaptığı şeyi sahaya getirmesi gerekiyor. oyuncu formsuzsa veya sahada yoksa sistem eksik kalıyor. bizim sistemde forvetler çok önemli. ama gardlar eksik olunca forvetler çok zorlanıyor çünkü boş alan bulamıyorlar çünkü sistem çalışmıyor.

sistemi işleten en öenmli dişlilerden birisi en başından beri söylüyorum zagars. Ama sistemi ışıldatan ise mc collum oldu. Guduriçin bu kadar rahat oynamasının en önemli sebeblerinden birisi zagars ve mc collumun sahada katkı vermesi. çünkü guduriç yük tek başına üzerinde kaldığı zaman mental olarak çöküyor. ama şimdi takımı taşıyor.

Sarasla bu sene şampiyonluk gelir mi? bilemem . f4 için en önemli adaylardan birisiyiz. f4 te ne olacağını bilemezsin. çünkü orada sistem boşa çıkıp masaya çıkartıp koyman gerekiyor. bu hep öyle olmuştur. gene öyle olacak. baldwin ve nigel bunun için bu takımda. ama başka bir kahraman çıkabilir. yaşlıca kara kuru bir şey.

sarasın başarısı sistemle takımı oraya getirmek orada mirotiç, higgins, kuriç, davies her kim vardıysa karakter koyup öne çıkmadıysa sindiyse onun suçudur. örnek 2014 macabi tyrece rice, 2015 real Nocioni, 2016 cska nando, 2017 ekpe, 2018 real doncic, 2019 cska clyburn, 2021-2022 efes mıcıc ve larkin, 2023 real tavares, 2024 pana, nunn .

hatırlarsanız bu oyuncular oyunun tıkandığı sistemlerin çalışmadığı en kritik yerde aleti çıkartıp masanın üzerine koymuştur. eğer f4 değilde play off sistemi olsaydı inanın sarasın en az bir  şampiyonluğu vardı.

f4, ne olacağını bilemzsin. sadece şampiyonluğa bakıp saras başarısız demek ona biraz haksızlık yapmak demektir. tersinde bakarsak o zaman şampiyon olan itudis, mateo, laso, bartzokas gibi koçlar sarastan daha mı iyi. asla. hiçbirine değişmem. obrayı tek geçerim. ardından saras ve ergin gelir. YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME.

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #100 : 25 Ocak 2025, 13:14:13 »
Saras kötü koç mu değil, ama rotasyonlar ve oyuncuları sisteme hapsetmesi yüzünden, hatalara tolerans tanımaması yüzünden takımları kolay kolay şampiyon olamaz. Kötü basketbol oynuyor takımları, izlerken zevk almıyorsun. Ilk defa dün Fenerbahçe izlerken zevk verdi, çünkü yüksek set temposu ile oynandı. Öteki türlü değil. Ligde gelebilir, seri oynuyorsun, maçtan maça çözümler üretebilirsin. Tek maçta o hatayı telafi edemezsin, yaptığın rotasyonlarla bir anda maçın ritmini karşı tarafa verirsin ki hep öyle oluyor.

Ataman geçen teknik yiyip oyundan atıldı. Çıkarken taraftara yumruklarını kaldırdı, var olan Atina atmosferi daha da coştu. Keza ne zaman teknik alacağını da iyi biliyor. Bir oyunu kazanmak için bin bir yol var.
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2025, 13:16:34 Gönderen: Tgezer »

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #101 : 25 Ocak 2025, 13:24:02 »
Ben aynı düşüncede değilim, zalgiriste de barca da makine gibi işleyen tıkır tıkır oynayan takımlardı. hiç de kötü basketbol oynamıyorlardı. hatta fournier olimpiakosa gelirken sarasın barcası kadar olmasa da olimpiakosun da iyi bir takım olduğunu söyledi. gene aynı tezimdeyim. f4 te zalgirisle yaptığımız maçta boby eğer sazı eline almasa bizi yakalamışlardı. endişeye kapılamaya başlamıştık. ama onun takımında pangos bunu yapamadı. siz bakmayın obra da bir sistem hocasıdır. aynı şekilde sistem içinde oyuncunun sivrilmesini ister. saras ta hocasının izinden gidiyor. sarasın yaşı daha genç. bence kesinlikle 3-4 şampiyonluğu olacak basketbolu bıraktığında . yaşarsak görürüz.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #102 : 25 Ocak 2025, 13:37:45 »
F4 sisteminde şampiyonluk, 2004-5 Maccabi ya da 2017 Fenerbahçe değilsen asla garanti falan değil. F4'te şampiyon olaaması herhangi birşeyi şu aşamada netleştirmiyor. Bi 4-5 kez daha katılır ve başaramazsa o zaman tekrar konuşuruz.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #103 : 25 Ocak 2025, 13:41:16 »
siz bakmayın obra da bir sistem hocasıdır. aynı şekilde sistem içinde oyuncunun sivrilmesini ister. saras ta hocasının izinden gidiyor. sarasın yaşı daha genç. bence kesinlikle 3-4 şampiyonluğu olacak basketbolu bıraktığında . yaşarsak görürüz.

Zalgris iyi oynuyordu da onlar hocadan bağımsız hep bir sistem içerisinde oynuyorlar. Barcelona kapasitenin belkisinde yarısında hücum ediyordu. Saras ın takımları kariyer döneminde yanılmıyorsam sadece bir kez finale kaldı, onda da Milanoyu elendi derken Cory Higginsin buzzerıyla zar zor geçmişlerdi. En son f4da 60ları zor gördü Barcelona. Keza bizde geçen sene yarı finalde 57 sayı ancak atabildik.

Obradovic son yıllardaki başarısızlıklar üzerine takımı baştan aşağı değiştirip normalde oynamayacağı tarzda kısalarla oynuyor. Obra ama Saras aksine hatalara o kadar takılan bir koç değil, direk tek bir hata da oyuncuyu kenara almıyor. Aynı oyuncuya 30 dk süre vermeye devam ediyor. Hatayı gerekirse alkışlayıp devam diyor. Saras kenarda yırtıyor bir hata sonrasında.

Saras ise Obradovicin sisteminin artık şampiyonluk getirmediğinin farkında olmayıp Obradovicin basketbol izinden gitmeye çalışıyor.
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2025, 13:43:29 Gönderen: Tgezer »

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #104 : 25 Ocak 2025, 13:45:29 »
ben de katılmıyorum hatta bazı oyunculara fazla tolerans gösterdiğini düşünüyorum ama bunlar hucum kısmında savunmada bir dişli çalışmayınca bu tüm takımın balansını bozuyor, gene de yaşı genç arkadaşın dediği gibi Barca dönemi gibi değil bazı duygularını törpülemiş ve gelişmeye devam ediyor