Türkiye'nin yeni normali oldu artık. Ve tabi neden kaynaklandığını biliyoruz az çok. Birileri bir bok yiyor, yediği bokun hesabının sorulması bir tarafa gerçek mağdur suçlanıyor, itiliyor, kakılıyor, hırpalanıyor. Sosyal medyada sık karşılaştığım cümle olmaya başladı artık, neymiş, herkes sizden nefret ediyor ise vardır bir sebebi... He sen çok normalsin, yenilen boklar çok normal, bu yenilen boklara geçtim seyirci kalmayı senin destek olman normal, Fenerbahçe kaka. Ohh ne güzel dünya! Ne diyim, misliyle çıkar bir gün inşallah. O zaman hak hukuk adalet diye bağıran olursa ben teneke çalıcam...
Bir diğer tahammül edemediğim husus, ki bu sebepten münasebetime son verdiğim çocukluk arkadaşlarım, akrabam falan oldu; adam her şeyden şikayetçi, adalet sisteminden şikayetçi, ekonomiden şikayetçi, eğitim sisteminden şikayetçi, yargıdan yürütmeden şikayetçi, liyakatsizlikten, adam kayırmacılıktan, ahbap-çavuş ilişkilerinden şikayetçi... Ama mevzu futbola gelince, "her zaman iyiler kazanır" yazıyor. Bir orası temiz. Dili varamıyor söylemeye, gözleri varamıyor görmeye. Ne diyim okumuşundan entelektüeline kadar aynılar, paçalarından sızıyor.