Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2024-25 Sezonu)  (Okunma sayısı 117861 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
  • Yer: istanbul
  • DaR aGaCıNDa oLSaK BiLe SoN SöZüMüZ FeNeRBaHÇe
    • @aHaDeLi
Bu Pierre yi ne yapıp edip kullannak lazım sondada, hem savunmadı hem hücumu iyi olan Pierre 'yi Hall yerine kullanırdım

Çevrimiçi BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
Bu Pierre yi ne yapıp edip kullannak lazım sondada, hem savunmadı hem hücumu iyi olan Pierre 'yi Hall yerine kullanırdım

Artı Pierre kalın bir oyuncu yer kaplar 1'den 5'e kadar savunur iyi sıçrar ribaund konusunda iyi katki verir post up oynama konusunda hünerli, fena olmayan bir sutu var adamda baktığında hepsinden var Saras efendi biraz sıkışınca hatirladi. Umarim Pierre'i daha çok düşünür.

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
Bence Maccabi maçında da düşünülseydi fayda sağlardı.
« Son Düzenleme: 05 Mart 2025, 14:57:55 Gönderen: Murat »

Çevrimiçi Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Paris, oynaması en zor takımlardan birisi. Adamların ne zaman ne yapacağı belli değil. Shorts'un kontrol edilemeyen oyunu onlar adına en büyük avantaj olurken bir de Ward, Hifi dibi adamlarının süre ve düzene bakmadan kaldırıp attıkları üçlükler tamamen maçın kaderini belirliyor. Özellikle dış şutları girdiğinde her zaman her takımı yenebilirler. Hücumların yanında adamların savunma enerjisi de çok yüksek. Oldukça sert ve baskılı savunma yapıyorlar. Bu sertliğe hakemler de izin verdiği takdirde rakibi tamamen çaresiz bırakıyorlar. Bugün bize karşı da oldukça agresif başladılar ve zaman zaman da maçı kaybedeceğiz görüntüsü oluştu ama çok lükür bir kazaya uğramadan kendi adımıza çok kritik ve değerli bir galibiyet almış olduk. Bu galibiyetin başlıca nedenleri; Savunma ribauntlarımız, Dyshawn Pierre hamlesi ve Guduriç faktörüydü. Ayrıca McCollum'un yokluğunda Baldwin'in son dakikalardaki oyunu başta olmak üzere toplamdaki 8 asisti de değerliydi.

Birçok kişi gibi ben de takımın üçlük odaklı oynamasını handikap olarak görüyorum. Özellikle şutların girmediği durumlarda yediğimiz basketler rakibi yukarı taşırken bizim de ritmimizi bozuyor. Ama şunu da unutmamak lazım ki Saras bu takımı kurarken bunu planlayarak kurdu. Baktığınızda Khem Birch haricinde herkes şutu riske edilemeyecek oyuncular. Hatta Birch'ten önce de yanlış hatırlamıyorsam Samaniç vardı ve o da şut atabilen bir oyuncuydu. Kısacası böyle düşününce neden çok fazla üçlük deniyoruz diyemiyorum. Allah'tan bugün şutlarımızın girmediği anlarda savunma ribaundu alarak Parise hızlı hücum şansı vermedik. Yoksa en az +10 la kaybederdik.

Maccabi maçından sonra 2.bir yenilgi her şeyi berbat edebilirdi. Çok şükür o kazayı yaşamadık ve çok değerli bir galibiyet aldık. Şimdi sırada önümüzde Paris-Monaco, Panathinaikos-Real, Bayern-Kızılyıldız, Olimpiakos-Partizan maçlarının olduğu bir haftada Milano maçını da kazanarak yerimizi iyice sağlamlaştırmak var.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
İlk 13 dakika:32-18
Sonraki 15 dakika:20-43

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Çok önemli bir maçtı. İlk 4'te bitirebilmek adına Maccabi maçının telafisi oldu. Esasında Fenerbahçe genlerine yakışan, orta sahadan üçlüğü yedikten sonra Hall'ın 2'de 0 faul atması ve son saniyede 1 üçlük daha yiyip yenilmemiz olurdu ama bu sefer olmadı.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Kalan 7 maçın 4ü iç saha: asvel-paris-baskonia-barça

3 deplasman ise: milano-monaco-bayern

Kendi evimizi kapatıp 1tane de deplasman galibiyeti aldığımız senaryoda ilk 4 deki yerimizi garantiliyoruz
3 maç içinde Milano-Monaco bitiyor zaten, Bayern kalacak normal sezon sonuna. Güzel fikstür.

Maça gelirsek, 30 hücum ribaunduyla uzatada gelen CSKA rekorunu egale ettik ki bence normal süre olduğu için rekor bizim. :D Kötü şut atsak da ben denemeden kaçınılmasına karşıyım çünkü takım karakteri böyle. EL'in Boston Celtics'iyiz, yapacak bişey yok. :D Evdeki maçlara biraz da tekrar ritm bulma maçları olarak bakmak lazım ama bu galibiyet güzel oldu her türlü.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
izlemesi de, oynaması da çok gergin maçtı.
paris ile ilk kez oynayan takımların yaşadığı şaşkınlık ve afallama bizde de vardı maçın başında.
16-16’ya geldikten sonra üst üste 2-3 hata yapınca çift haneye giden farka takımın verdiği reaksiyon mühimdi.

oyun ve oyuncu kalitesi yüksek olmasa da, konsantrasyon isteyen bir rakip paris.
paris’i yenmekten daha zor olan şey, paris’i yenmeye uğraşmak.
çoğu takım “sizinle mi uğraşçam” deyip havlu atar bu adamlara karşı.
fark 14’e dayandıktan sonra “paris’i yenmeye uğraşmak” çok değerliydi.
15. dakikada falan hücumda da, savunmada da rakibin oyununu çözmüştü takım.
geriye sadece maç sonuna dek yüksek konsantrasyonla oynamak kalmıştı.
yaptık.
ama “konsantrasyonu kaybedersek hataları affetmezler” gerginliği tüm maç boyu vardı takımın üzerinde.
izlerken hepimizde de vardı herhalde.

milano’yu da yenersek ilk 3’ü büyük oranda garantileriz artık.
yarı finalde yine bir panathinaikos eşleşmesi görünüyor.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Ben maccabi maçının "bilerek" kaybedilen maçlardan olduğunu düşünüyordum daha önceden de yazmıştım bu konuyla alakalı ama gene de şüphem vardı onun için paris maçını bekledim ve büyük verdiğimiz reaksiyon gene ayni olayı dusundurttu Euroleague bir pattern var ve bunu mutlak favori takımlar her sene yapıyor

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
6 Mart 2025 Perşembe günü saat 22:30 da Mediolanum Forumda deplasmanda Messinaya konuk oluyoruz. Maçı SSport yayınlayacak.

Kritik mücadelede Bango ve McCollum da takıma dahil olacak. Bakalım hangi ikili kadrodan çıkarılacak...
« Son Düzenleme: 07 Mart 2025, 09:21:41 Gönderen: friend-chip »
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
1.58-176 ile Milano favori

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
ilk maç dayak yiyip çaresiz duruma düşmüştük. reaksiyon istiyorum.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
Nigel ilk maç mirotice karşı özellikle savunmada paramparça olmuştu. Hatta sonra bunun hakkında demeç de vermişti. Bu maç nigel ın bireysel bi mücadelesini savaşını görürüz muhtemelen. Nigel Bu tarz şeyleri kafaya takan ve rekabeti yeni görevleri kendine belirlemeyi seven biri. Umarım takıma fayda sağlayacak şekilde hareket eder.
« Son Düzenleme: 04 Mart 2025, 16:29:50 Gönderen: sinanyucel »
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Nigel ilk maç mirotice karşı özellikle savunmada paramparça olmuştu. Hatta sonra bunun hakkında demeç de vermişti. Bu maç nigel ın bireysel bi mücadelesini savaşını görürüz muhtemelen. Nigel Bu tarz şeyleri kafaya takan ve rekabeti yeni görevleri kendine belirlemeyi seven biri. Umarım takıma fayda sağlayacak şekilde hareket eder.
Aynı fikirdeyim, Fantasy de takımına almayanlar alsın, hatta kaptan da yapsın.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimiçi Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Bango ve McCollum döneceği için Paris kardosundan Melih dışarıda kalırken ikinci isim kim olur kestiremedim. Bence 2.ismin de Zagars olma ihtimali yüksek.

Milano'da özellikle Mirotiç ve Leday'i iyi kontrol etmemiz gerekiyor.  Bunların yanında başımızı ağrıtabilecek 3.isim Shavon Shields. Şayet onları belli düzeyin üzerine çıkartmazsak ilk maçın rövanşını alırız. sinanyücel'in de dediği gibi ilk maçta bize karşı 29 sayı, 9 asist ile oynayan  Mirotiç'in maç sonu açıklamasında Nigel Hayes'in ismini zikrederek  “Dürüst olmam lazım, bugün Nigel Hayes-Davis'e karşı oynayacağım için çok motiveydim..." şeklindeki açıklamasını bizlerle birlikte Nigel'da unutmamıştır. Nigel, o maçta 6 sayı, 2 ribaundluk bir performans sergilemişti. Bakalım bu maçta Nigel'ın cevabı ne olacak?
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.