Normal şartlar altında forumda siyaset yapmak yasak. Ama ben 10 dakika içinde 100 tane siyasi gönderme olan mesaj çıkartır buraya koyarım. Mevcut yapıda bu tip sosyal platformlarda insanlar genel anlamda iktidar karşıtı oluyor. Buna saygı duyuyorum elbette aksi bir şey söylemek için bunu vurgulamıyorum.
Forumla ilgili bazı serzenişlerde, ''Bu ülkede zaten özgürlük yok, demokrasi yok, şu yok, bu yok'' diye, alttan bir siyasi gönderme oluyor. Ucu iktidara dokunduğu için yukarda belirttiğim üzere, insanların hoşuna gidiyor bu giydirmeler. Şimdi ben çıkıp burada, ''68'in solcuları gibi özgürlük romantizmi yapmayın arkadaş biraz gerçek hayata dönün'' desem, çok tepki çekerim, haklı olarak insanlar kurduğum cümlenin aynı zamanda belli bir grubu da hedef aldığını söyler. Şimdi bu adam ne zırvalıyor diyeceksiniz, demem o ki, bizler işimize geldiği zaman en ağır göndermelere sempatiyle bakarken, işimize gelmediği zamanda bu göndermelere tepki koyuyoruz.
Konu ortak kararla kilitlenmişti, keyfi değildi. Ben araya girdim, sorumluluk aldım, rica ettim arkadaşlardan, konuyu açtım. Aslında burada illa bir keyfilik varsa bu yönetimin değil, benim yaptığımdır. Lakin benim yaptığım konunun açılmasını isteyenlere asla keyfi gelmeyecek. Olaylara nerden baktığınıza bağlı bu işler. Çok da büyütmemek lazım bu konuları, konudur bu, açılır, kapanır, saniyelik iş, elimiz aşınmaz.
Bir hukukçu olarak bunları okuduğu zaman Besim'in de gözlerinin yaşaracağını tahmin ediyorum.