Uzamasın denildiği için bir şeyler yazmak istemiyordum, ama herkes konuşmaların bir kısmını okuduğu ya da silinen bazı mesajları görmediği için küçük bir açıklama getirmek gerekiyor.
Söylediğim şeyler özetle şunlar: Birsel son iki senedir hiç bir şey oynamadan para kazandı, kazandığı parayı hak etmedi, takımı umursamadı, kısacası yata yata para kazandı, götünü büyüttü. Yine "hain" lafını da neden söylediğimi daha önceden açıklamıştım.
Bu sözler küfür ya da hakaret değil, olsa olsa sert bir eleştiri olabilir. Küfür ya da hakaret etmek hukuki açıdan ceza gerektiren bir eylemdir, sevdiğiniz bir oyuncu eleştirildiği zaman öfkelenerek eleştiri ve küfrü birbirine karıştırmamak gerekir.
Öte yandan kullandığım ifadeler beğenilmeyebilir, forum kurallarına aykırı bulunabilir, bu durumda zaten mesajlar silinir, işin suyunu çıkardığım düşünülüyorsa da üyeliğe son verilir. Geçtiğimiz yıl Zoriç hakkında burada yazılanları düşünüyorum, benim Birsel hakkında yazdıklarımdan çok daha fazlası yazılmasına rağmen hiç kimse bana denildiği gibi "vay efendim Zoriç gibi bir beyefendiye, bir aile babasına nasıl bunları söylersin? Küçükken tacize ya da işkenceye uğradığın için Zoriç'i eleştiriyorsun falan demedi."
Buradaki sorun kimsenin Birsel'i sevmeye zorlaması falan değil, Birsel'i eleştirdiğim, yukarıda belirttiğim ifadeleri kullandığım için karşımdaki kişinin "sapık" vb. sıfatları kullanarak cevap vermesi ve benim de bu dile uygun yanıtlar vermemdi. Daha sonrasında da yazılanların gereksiz yere uzadığını düşünerek mesajların silinmesini istedim.
Neyse sonuçta fikrim sabit: Birsel yata yata götünü büyüttü diyorum, karakterinden haz etmiyorum, defolsun gitsin diyorum. Sözlerimin hiç biri küfür değil, eleştiri. Eğer ben bir şeyleri yanlış anladıysam forumda bu ifadeler kullanılamayacaksa yazmam olur biter. Eğer söylediğim şeyler burada genel anlamda eleştiri sınırları içinde kabul ediliyorsa konuyu daha fazla uzatmayız, şikayet konusu da kapanmış olur.