Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 519762 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Ynt: Euroleague 9. Maç, 12.12.2013 - [21.45] Fenerbahçe Ülker-Partizan
« Yanıtla #540 : 13 Aralık 2013, 19:15:01 »
Açıkçası bu maçı kazanacağımızı düşünüyordum. Nedense son maçlardaki düşük konstanrasyonla başlama problemimiz ve Partizan'ın da attığının girmesi nedeniyle 30 sayı yememiz bizim maçı kaybetmemizin ana sebebi olarak gözüküyor. Obradovic geldiğinden beri maçlara ısrarla 2 genç oyuncuyla başlıyor ilerisi için güzel fakat bu durum rakibin iyi başladığı zamanlarda sıkıntı yaşamamıza sebep oluyor.

Özellikle sahada Bo olmayınca savunmamız 2-3 tık aşağıda kalıyor. Bojan'ın pas vermekte sıkıntı yaşaması,  Vidmar'ın hücumda etkisiz oluşu ve top kayıpları, Kleiza'nın gönülsüz oyunu derken  Partizana hücumda fırsatlar tanıdık onlar da hem bunlardan yararlanıp hem de zor şutları sokunca ciddi sıkıntıya girdik.

Bo'nun girmesiyle her zamanki gibi toparladık fakat yaptığımız tercih hataları nedeniyle avucumuza gelen fırsatı teptik.

Bo, Bjelica ve Zoric maçın en iyileriydi bizim adımıza, maalesef Bojan ve Emir rakipler baskı kurunca etkinliklerini kaybediyorlar, bu gibi anlarda ekstra katkı verebilecek bir oyuncumuzun olması bizim için çok iyi olurdu (ah Kleiza ahh...).

Durum tespiti yapacak olursak, kimse sezon öncesi gruplarda bu kadar iyi sonuçlar alıp 1. lik mücadelesi yapacağımızı hayal bile edemezdi. Oyun tarzımızın rakipler tarafından çözümlenmesi ve rakiplerin performansının artması, EL-lig maçları arasında fazla dinlenme/çalışma şansımızın olmaması, bizim sezon öncesi çok fazla beraber çalışamadan aldığımız mükemmel sonuçların devamının gelmesine mani oldu. Bence grupta kaçıncı olacağımızın veya top16 da kimlerle karşılaşacağımızın önemi yok, eminim Obradovic'in de umurunda değildir. Oyunumuzu geliştirip, top16 dan çıkana kadar eksiklerimizi tamamlamamız bence daha önemli.

Sezon başına göre Kenan'ın oyunu ilerledi, Vidmar'dan genelde iyi katkı aldık, Bo takımın ruhu olma yolunda ilerliyor, Emir geçen seneye göre daha iyi, Bjelica'ya diyecek birşey yok. Eminim Kleiza, Zoric ve Melih gibi oyuncularımızın da performansları zamanı geldiğinde yükselecek. Obradovic gerektiği gibi çalıştıracaktır takımı bu konuda güvenim tam.
Bence şu ana kadar ki en büyük kazancımız geçen sene yerle bir olan imajımızın Obradovic'in gelmesiyle tekrar düzelmesi oldu, Fenerbahçe ile karşılaşacak her takım artık bize saygı duyuyor ve maçı ciddiye alıyor. Umarım herşey Obradovic'in istediği doğrultuda gelişir ve biz saygınlığımızı daha da yükseltir ve uzun vadede devamlı kaliteli basketbol oynayan bir takım haline geliriz.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #541 : 13 Aralık 2013, 19:23:41 »
Ben açıkçası Solamnus'a katılmıyorum. İlk çeyrek 30 yediğimiz için kaybetmedik bu maçı. Bilakis kötü başlayıp geriden gelen ve öne geçen takımlar her zaman daha avantajlıdır; rüzgar arkalarındadır. Biz bu maçı skor 58 - 50 bizim lehimizeyken yediğimiz 19 -2 seriyle kaybettik. Hücumda tıkanıklığa tek bir çare üretemedik bu bölümde. 2 sayıyı da zaten çizgiden bulduk.

Çevrimdışı badwachter

• Üye
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #542 : 13 Aralık 2013, 19:26:36 »
Ben açıkçası Solamnus'a katılmıyorum. İlk çeyrek 30 yediğimiz için kaybetmedik bu maçı. Bilakis kötü başlayıp geriden gelen ve öne geçen takımlar her zaman daha avantajlıdır; rüzgar arkalarındadır. Biz bu maçı skor 58 - 50 bizim lehimizeyken yediğimiz 19 -2 seriyle kaybettik. Hücumda tıkanıklığa tek bir çare üretemedik bu bölümde. 2 sayıyı da zaten çizgiden bulduk.
O seriyi yediğimiz de parkede olan 5 oyuncuyu yazabilecekmisin benim aklımda Vidmar-Kleiza-Emir-Ömer(melih)-Kenan gibi kaldı 1-2 oyuncu farklı olabilir ama Ritim bulan Partizanı etkisiz hale getiren 17 sayıdan gelerek 8 sayı öne fırlayan 5 ' li den sadece Emir vardı diye hatırlıyorum.. Bence en büyük etken Ritim bulan takımı bozmak oldu sanırım

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #543 : 13 Aralık 2013, 19:27:14 »
Dünkü maç için söylenecek çok şey var ama özet geçmek gerekirse benim düşüncelerim tabi bunlar;
Koç dünkü maçı ciddi anlamda istemedi.. Çünkü Herkes kabak gibi gördüğü birşey vardı sahada ''Doğru 5 oyuncu bulunmuştu''
Zoric-Bjelica-Bojan-Emir ve BO ile Partizanı tabir yerinde ise paçavraya çeviriyorduk.. 2 çeyrekte 9 sayı atmalarının tek nedeni bu 5 oyuncu ve 3. çeyrekte 7 sayı bir anda öne fırlamamızın nedenide bu 5 liydi..
Bir takımda 12 oyuncuda iyi olmayabilir burada oyuncuları eleştirmiyorum asla o gün günü değildir,Mental olarak hazır değildir,şutları girmez vs.. Bunlar basketbolun doğasında var hatta 12 oyuncunun 10 tanesi bile böyle olabilir yine anlarım takım olarak kötüsündür kaybedersin bunlara sonuna kadar varım ve bu takımın böyle bir lüksü varmı ? Sonuna kadar var hemde ..
Ancak.. Bu maçı kazanacak doğru 5 oyuncuyu bulmuştuk ve herkeste görüyordu neler yapabileceğimizi o 5 oyuncu ile...
17 sayı geri düşüyorsun bu 5 liyi sürüyorsun sahaya bir anda 7 sayı öne fırlıyorsun 1 buçuk çeyrekte ...
Tam vurup geçeceğin bir anda Maça mental olarak hazır olmayan kötü gününde olan Kenan-melih-metecan-ömer-Vidmar birazda Kleiza ile devam ediyorsun.. Tamam buraya kadar normal diyorsun ki bize ''BEN BÜTÜN OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM, KAYBETSEM BİLE FARKETMEZ'' ne kadar katılmasamda bu bir duruştur saygı duymalıyız değilmi ? E hocam 9 sayı geri düştüğün anda niye o Partizanı paçavraya çeviren 5 'liye geri dönüyorsun ?? hemde son 2-3 dakika kala ?
Yahu maç bitmiş hocam bitmiş.. niye kendini sorgulatıyorsun.. kaybeceksen öyle kaybet ağızımı açarsam nağmertim sonuçta bir duruş ile kaybediyorsun ama niye 2 dakika kala o oyuncuları ''siz beceremiyorsunuz kenara geçin'' diyerek seyircinin önüne atıyorsun?
Ve o maç içinde ritim yakalamış 5 liye hadi beyler kurtarın maçı diyorsun .. Yapma Hocam Yapma böyle şeyler!

Tamam kızmışsınız mağlubiyete belki dediğiniz gibi kazanabilirdik ama iyi oynamayan oyuncular süre almadan nasıl iyi oynamaya başlayacak? Bence Obradovic'in aklından geçen bu, belki bu maçı ideal 5 ile kazanırdık ama sonraki aşamada diğer oyunculara ihtiyaç duyacak onları hazırlaması gerekiyor. Top16'yı garantilemişken bence bu denemeleri yapma lüksümüz var, daha sonra bu şansımız olmayacak. Dikkat edersen şimdiye kadar galibiyeti garantilediğimiz anlardan sonra hep süre bulamayan oyunculara fırsat tanıdı, sıkıntı yaşandığı anlarda tekrar iyi oynayan oyunculara döndü bence bu bir strateji.  Anlam veremiyor olabilirsiniz ama sizce gerçekten Obradovic'in sorgulanacak durumu var mı? :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #544 : 13 Aralık 2013, 19:29:15 »
Partizan serisi başladığı sırada Ömer ve Vidmar aynı anda sahadaydı. Devamında da Kenan ve Kleiza girdi.

Çevrimdışı badwachter

• Üye
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #545 : 13 Aralık 2013, 19:33:38 »
Partizan serisi başladığı sırada Ömer ve Vidmar aynı anda sahadaydı. Devamında da Kenan ve Kleiza girdi.
Tahmin ettiğim gibi :) Ben yorgunluk olayına asla katılmıyorum yarın oynayacağın takımı kendi evinde sadece türk oyuncular ile bile rahat geçmen gereken nispeten zayıf takım ve garantilediğin anda Liderliği Nannter deplasmanına istediğin gibi rotasyon yapabilirsin Ayberkler İzzetler filan ama bu maç biraz gönül kırdı tarftar bazın ..

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #546 : 13 Aralık 2013, 19:42:45 »

Hakan abi, bahsettiğin seri 3. çeyreğin sonu ve 4. çeyreğin başını içeriyor. Ben her çeyreğin skorunu ayrı ayrı değerlendirdim. 3. çeyrekte 3 sayılık avantaj sağlamışız, 4. çeyrekte onlar 3 sayı fazla atmış bizden, başabaş geçmiş diyebiliriz. İlk çeyrek 17 sayı atmışız aslında çok kötü atmamışız ama 30 sayı yememiz ve rakibin ilk çeyrekten 13 sayılık fark atması, her ne kadar onları 2. çeyrek 9 sayıda tutmuş olsakta maçın genelinde oluşan farkın en önemli faktörü. Benim ifade etmek istediğim 79 sayı yiyerek kapattığımız bir maçta, ilk çeyrekte 30 sayı yerken kalan üç çeyrekte 49 sayı yemek problem. Yani son üç çeyrek ortalama 16 sayı yemişiz ama ilk çeyrekte bu ortalamanın 2 misli sayı yemişiz, demek ki savunma konusunda zaafımız olmuş ilk çeyrek. Her ne kadar Partizan attığını sokmuş olsa da atmalarına mani olabilirdik belki :)
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2013, 19:45:14 Gönderen: Solamnus »

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #547 : 13 Aralık 2013, 23:26:59 »
Maçta çekilen panaromik fotoğraf şurada sanırım. Ama yaklaşık 39 saattir bende yüklenmediği için içinden başka bir şey de çıkabilir.. :D
Buyrun ; http://tag.huggity.com/fanpic/256-2013-cis-fenerbahce-partisan-2/app/index.php

Çevrimdışı truant

• Üye
  • Yer: İstanbul/Antalya
    • Truant10
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)
« Yanıtla #548 : 13 Aralık 2013, 23:40:54 »
Son haftaya girilirken olası grupları derlemeye çalıştım.

Kazandığımız takdirde lider bitiriyoruz, biz kaybeder Cska ve Barça kazanırsa yine lideriz, biz ve Cska kaybeder Barça kazanırsa 2.sıradayız.

B grubu: Efes'in Real'e kaybedeceğini varsayarak söylüyorum, Bamberg evinde Zalgiris'e karşı kazanırsa Efes'i altına alıyor grubu 3. bitiriyor, Zalgiris ise 4. oluyor. Bamberg Milano karşısında son dakikaya kadar önde girmişti ama 70-73 öndeyken 40 saniye kala maçı kaybettiler ama ben son maçı evlerinde kazanacaklarını düşünüyorum. Bu grup Real-Milano-Bamberg-Zalgiris sıralamasıyla bitecek gibi.

C grubu: Olympiakos ve Galatasaray'ın yerleri garanti. Son hafta Bayern içeride Galatasaray'ı ağırlayacak, Siena evinde Malaga'yla oynayacak. Siena direk 3. oluyor, eğer Bayern de kazanırsa 4. olarak çıkıyor aksi halde Malaga 4.oluyr. Malaga eleniyor. Malaga kazanması halinde 3.olarak çıkıyor, Bayern'in son maçının bir önemi kalmıyor direk olarak 4.oluyor.

D grubu : Pana içeride Maccabi'yi, Laboral ise Kuban'ı ağırlıyor. Pana ve Laboral kazanırsa Pana 2.oluyor, Laboral-Kuban maçında Laboral 3 ve üstü farkla kazanırsa 3., 1-2 sayıyla kazanırsa 4.oluyor, Kuban da boştaki yeri alıyor. Pana kaybederse, Laboral en az 2 farklı kazandığı takdirde 2.oluyor, Kuban 3. sırayı alıyor. Diğer ihtimallerde sıralama Maccabi-Kuban-Laboral-Pana şeklinde oluyor. Buradaki tahminim ise sıralamanın Maccabi-Panathinaikos-Laboral-Kuban şeklinde olacağı.

Grubu 1. bitirirsek

E grubu : Fenerbahçe-Barcelona-Milano-Zalgiris-Olympiakos-Siena-Panathinaikos-Kuban
F grubu : Cska-Nanterre/Partizan-Real Madrid-Bamberg-Galatasaray-Münih-Maccabi-Laboral şeklinde.

Grubu 2.bitirirsek :

E grubu : Barcelona-CSKA-Milano-Zalgiris-Olympiakos-Siena-Panathinaikos-Kuban
F grubu : Fenerbahçe-Nanterre/Partizan-Real Madrid-Bamberg-Galatasaray-Münih-Maccabi-Laboral şeklinde olacak gibi.

2.ihtimal gerçekleşirse ben top 16'da Real'in ardından grup 2.liğini alabileceğimizi düşünüyorum ama bu da top 8'de ihtimal sırasına göre Cska-Barcelona-Panathinaikos-Olympiakos'dan biriyle oynamak demek.

1. ihtimal gerçekleşirse top 16.da Olympiakos ve Barca'nın ardından Pana'yla beraber 3.lük için çekişeceğimizi düşünüyorum. Bizim için daha iyi olan ihtimal bu gruba Pana yerine Laboral'in gelmesi olabilir o takdirde bu grubu 3. olarak bitirip karşı gruptan ihtimal sırasına göre Maccabi-Pana-Cska'dan biriyle oynarız diye düşünüyorum ama bu sefer ev sahibi avantajı olmadan.

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #549 : 13 Aralık 2013, 23:54:04 »
Maçta çekilen panaromik fotoğraf şurada sanırım. Ama yaklaşık 39 saattir bende yüklenmediği için içinden başka bir şey de çıkabilir.. :D
Buyrun ; http://tag.huggity.com/fanpic/256-2013-cis-fenerbahce-partisan-2/app/index.php

Salon dolmus; Maracana Stadyumu gibi 100.000 kisi olsa ne olur?  Bizim basketbol seyircisi gibi sinema izlemeye gelen baska hangi seyirci var.  Kimse kusura bakmasin ama rezalet bir basketbol seyircimiz var.  Ne hakemi manipule etmeyi bilir; ne de en muhim dakikalarda tezahurat yapmayi.

Salonda oynadığımız ilk maça da gittim son maça da.. Maalesef dediğiniz gibi rezalet sürüyor.. Bu rezaletin de değişmesi şimdilik çok zor gözüküyor. Belki yönetim değişirse ve bilet fiyatları biraz daha cazip hale getirilip öğrencilere indirim uygulanırsa biraz hareketlenme olur.. Ama dediğim gibi çok zor bunların olması. 2 yıldır ben en ufak bir gelişme göremedim.

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43
« Yanıtla #550 : 14 Aralık 2013, 01:00:58 »

Salon dolmus; Maracana Stadyumu gibi 100.000 kisi olsa ne olur?  Bizim basketbol seyircisi gibi sinema izlemeye gelen baska hangi seyirci var.  Kimse kusura bakmasin ama rezalet bir basketbol seyircimiz var.  Ne hakemi manipule etmeyi bilir; ne de en muhim dakikalarda tezahurat yapmayi.

Salonda oynadığımız ilk maça da gittim son maça da.. Maalesef dediğiniz gibi rezalet sürüyor.. Bu rezaletin de değişmesi şimdilik çok zor gözüküyor. Belki yönetim değişirse ve bilet fiyatları biraz daha cazip hale getirilip öğrencilere indirim uygulanırsa biraz hareketlenme olur.. Ama dediğim gibi çok zor bunların olması. 2 yıldır ben en ufak bir gelişme göremedim.

Eleştirilerinizde haklısınız size katılıyorum ama rezalet demesek olur mu? Sonuçta onlarda bizim taraftarımız.
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

gurol1967

• Ziyaretçi
« Yanıtla #551 : 14 Aralık 2013, 03:06:28 »
Obradovic dahil kimse maçı çok ciddiye almadı. Ders niteliğinde bir mağlubiyet. Noel arasına doğru formumuz iyice düştü. Tatil ve ara bize iyi gelecek

Bu maç özelindeki sorunların tamamı genel sorunlara da işaret ediyor. yazmıştık, tekrar yazalım:

1. Dar yerli rotasyonu. Emiri de yabancı saydığımız zaman güvenilir yerli oyuncumuz şu an için maalesef yok. Ömer takım için uzunca süre bu rolü yaptı ama artık bacaklarını çekemiyor (sakatlıkda etkili) Melih yoğun tempodan sonra adeta silindi, süre dahi alamıyor. Kenan ve Metecan da mental olarak bu tempoya hazır değil. Şu an için en büyük problem bu

2. Sene başındaki flaş etkimiz yavaş yavaş geçiyor.Rakipler için şu an güçlü-zayıf noktalarımız bilinir durumda. Emir'e Bojan'a ciddi baskı geldiği an oyunumuz tıkanıyor. Bu tıkanıklığı açacak oyuncuların başında Linas geliyor ama Linas hali hazırda asla oyuna tam giremiyor. Sanki hiç terlemiyor gibi geliyor.

3. Savunmada sertliği takımhalinde yakalayamıyoruz. Bugün taktik fauller başlayana kadar sadece 4 faul kullandı rakip. Hiç bir turnikeye el sokmamışız, hiç bir şutu bozmamışız. Her zaman inandığım şudur ki maça giremediysen, seyirci de giremediyse, bir kaç sert hatta kasti faul yapmak şarttır. Ortam gerilsin biraz ki en azından seyirci uyansın. rakip ne attıysa girdi avuntusuna gerek yok,gerekiyorsa 3 faul atsın ama adamı hırpala. Bugün 4 kişinin skoruyla ve 7 kişilik rotasyonla yenildik!

4. transfere ihtiyaç var mı? bence yok. sadece eldeki oyuncu kadrosunun emir, bojan, bo, bjelica ve zoric dışında kalan parçalarının biraz daha sorumluluk alma ihtiyacı var. son iki sezonun enkazı üzerine birşeyler bina etmeye çalışılıyor.buna herkes katkı vermeli

5.son söz de taraftara. ben uzunca süre maçlara gittim ancak ataşehirden sonra maddi ve ulaşıma bağlı şartlardan ötürü sık gidememeye başladım. lakin, şu an anonscu, devre arasında şarkı çalma huyu, anlamsız anonslar ve taraftarın kimi zaman adeta ölüm sessizliğine boğulması bence en büyük eksikliklerimiz. basketbol taraftarlığı özünde kolay ama devamlılık gerektiren bir hadisedir. top rakipteyken veya aleyhe verilmiş herhangi bir kararda ıslık, düdük, yuhalama benzeri bir ses, top bizdeyken de "bizim için saldır fenerbahçe"  bana göre yeterlidir. 24 saniyelik hücum süresinde 2 dakikalık beste okumaya kalkarsan (örneğin darağacında olsak bile tarzı) o tezahüratlar hem enerjini emer, hem takımı uyutur. bunu anlamak bu kadar mı zor bilmiyorum ama 5000 yıldır basketbol şubesi olan kulüpte halen daha salona stad, baskete gol diyen taraaftar sayısının da hatırı sayılır miktarda olduğu düşünülünce gelinen nokta normal. üstelik bu bilgisiz futbol taraftarı ile ilgisiz zengin taraftarla kaynaştırınca pamuk şekerden hallice bir seyirci kitlesi maalesef salonlara egemen oldu. Gerçekten bunu söylemek benim için acı ama organizasyon ve bütçe ile taraftar ters orantılı. Bugün maçı kazandıracak tek hamle yoktu tribün tarafında

Uzun lafın kısası:

Takımın iskeleti iyi, her parçasının iyi olmasına zaman var, ama en azından bunu başarabileceğinden emin olduğumuz bir isme sahibiz. şartlar ne olursa olsun, bu takıma ve hocaya sahip çıkmalıyız. dediğim gibi, bu kadro Fenerbahçe tarihinin dream team dahil en iyi kadrosudur. Doğru isimlere doğru şekilde sabredebilmeliyiz. Şunu unutmayalım Obra PAOda 13 sezon görev yaptı. Bunların 11inde lig şampiyonuydu. 5 defa Euroleague kazandı. Bu sezon şampiyon da olamayabiliriz, top 16 veya 8de de gidebiliriz. Ama başarılı olma ihtimali olan bir koç varsa ELde o da bizimki.

sevgiler

Okan

Okan güzel analiz etmişsin abicim kutluyorum.
İşaretlediğim yer önemli ve hep yakındığımız konudur haklısın.
Bu forumu kurma amaçlarımızdan biri de budur.''Bilinçli - bilgili basketbol-voleybol taraftar profili'' yaratmakta ufakta
olsa bir katkı''
  Bunu da hep birlikte katkılarınızla ,bu tip değerli analizlerinizle yapacağız inşaallah.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Lider Tamamladık

Turkish Airlines Euroleague normal sezon gruplarının son maçında deplasmanda JSF Nanterre'yı 16 sayı farkla 95-76 mağlup ettik ve grubu lider tamamladık.

Böylece 2011'den sonra 2. kez tarihimizde normal sezon gruplarını lider tamamladık. Nanterre ise 3-7 ile grubu 5. bitirdi.

Bojan Bogdanovic 20 sayı-3 ribauntla maçı tamamlarken, Luka Zoric 14 sayı-6 top kaybı-5 ribaunt, Bo McCaleb 14 sayı, Linas Kleiza 11 sayı-3 ribaunt, Nemanja Bjelica 10 sayı-5 ribaunt, Melih Mahmutoğlu 9 sayı-4 ribaunt, Emir Preldiz 6 sayı-5 asist-4 ribaunt, Gasper Vidmar 6 sayı, Kenan Sipahi 3 sayı ve Ömer Onan 2 sayı yaptı

Nanterre'de ise DeShaun Thomas 14 sayı-2 ribauntla oynarken, David Lighty 11 sayı-5 asist-4 ribaunt, Trenton Meacham 10 sayı-4 asist, Will Daniels 9 sayı ve Jekel Foster 9 sayı yaptı.

Maç İstatistikleri
(Nanterre-Fenerbahçe)

RİB: 20-29
AST: 14-14
TÇ: 6-6
TK: 13-16
FGM-A: 30-64 / 33-51
3PM-A: 7-23 / 5-14
FTM-A: 9-15 / 24-28

1. Periyot: 21-27
2. Periyot: 20-24 (41-51)
3. Periyot: 18-22 (59-73)
4. Periyot: 17-22

--------------------------------------------------------------------------------
Parkede Fener

Maç Öncesi Bilgileri

Turkish Airlines Euroleague'de 10. hafta maçında Fransız takımı JSF Nanterre'ye konuk olacağız.

Takımların genel durumları ve istatistiklerini vermeden önce son haftaya girilirken iki takımın alacakları galibiyet yada mağlubiyete göre grupta olacağı yerleri aktaracağım.

Önce bizden başlayayım;

- Nanterre'yı yendiğimiz anda diğer hiç bir maç sonucuna bakmadan gruptan lider çıkıyoruz.
- Nanterre'ye yenilirsek ise iki durum ortaya çıkıyor.
1. Biz kaybeder ve CSKA ile Barcelona maçlarını kazanırsa biz yine üçlü averajdaki avantajımız nedeniyle grubu lider tamamlıyoruz.
2. Biz kaybeder aynı zamanda CSKA kaybeder birde üstüne Barcelona kazanırsa biz bu sefer grubu 2. tamamlıyoruz.

Nanterre'ye bakarsak son haftaya Partizan ile gruptan çıkma mücadelesi içerisinde girecek olan Nanterre;
- Eğer bizi mağlup ederse ve Partizan CSKA'ya kaybederse gruptan 4. olarak çıkacak.
- Nanterre diğer bütün durumlarda ise gruptan çıkamıyor.

İlk defa bu sezon karşı karşıya geldiğimiz Nanterre'yi evimizde ilk maçta 17 sayı farkla 83-66 mağlup ettik. Bunun dışında Euroleague'de Nanterre ile karşılaşmadık.

14 Kasım Fenerbahçe Ülker-JSF Nanterre: 83-66

Fenerbahçe Ülker
Bojan Bogdanovic 20 sayı-4 ribaunt-3 asist
Emir Preldzic 16 sayı-4 asist
Nemanja Bjelica 15 sayı-6 ribaunt

JSF Nanterre
Ali Traore 20 sayı-4 ribaunt
Will Daniels 13 sayı-5 ribaunt
Sergi Gladyr 10 sayı

O maçın Takım İstatistikleri;

Ribaunt: 38-31
Hücüm Ribauntu: 11-10
Asist: 14-13
Blok: 2-4
Top Çalma: 8-2
Top Kaybı: 12-12
Faul Atışı Yüzdeleri: %78.6 - %57.1
İki Sayılık Atış Yüzdeleri: %51.3 - %56.4
Üç Sayılık Atış Yüzdeleri: %38.9 - %24.0

JSF Nanterre (3-6)

Bu hafta Kiev'e yenilen Nanterre gruptan çıkmak adına çok önemli bir fırsatı tepti ve son haftaya girerken şansını çok düşürdü. Bu grupta 9 maçta 3 galibiyet alan 6 mağlubiyet alan Nanterre averajla 5. sırada bulunuyor. Barcelona'yı deplasmanda mağlup eden Nanterre sonrasında Budivelnik Kiev'ı ve Partizan'ı evinde mağlup etti. Fransız ekibi CSKA (E+D), Partizan (D), Fenerbahçe (D), Kiev (D), Barcelona'ya (E) ise mağlup oldu.

En farklı galibiyetini Kiev karşısında 19 sayıyla alan Nanterre en az farklı galibiyetini ise Partizan karşısında 1 sayıyla aldı. Nanterre en farklı mağlubiyetini 40 sayı farkla Partizan karşısında alırken, en az farkla mağlubiyetini ise CSKA karşısında 3 sayıyla aldı.

Kaybettikleri maçlar

Nanterre-CSKA Moskova: 59-62
Partizan-Nanterre: 73-43
Fenerbahçe Ülker-Nanterre: 83-66
CSKA Moskova-Nanterre: 72-60
Nanterre-Barcelona: 78-82
Budivelnik Kiev-Nanterre: 97-87

Takım İstatistikleri

Sayı Ortalaması: 67.3 (23)
Yedikleri Sayı Ortalaması: 73.1
Total Ribaunt: 32.2 (18 )
Hücum Ribauntu: 10.0 (14)
Asist: 12.5 (23)
Blok: 2.3 (19)
Top Çalma: 6.7 (10)
Top Kaybı: 13.1 (12)
Faul Atışı Yüzdeleri: %68.4 (21)
İki Sayılık Yüzdeleri: %48.9 (18)
Üç Sayılık Yüzdeleri: %31.3 (20)
Rakipleri Tuttukları İki Sayılık Yüzdesi: 52.6
Rakipleri Tuttukları Üç Sayılık Yüzdesi: 33.7

Sayı Liderleri  

1- Will Daniels 11.8 sayı
2- David Lighty 11.3 sayı
3- Alı Traore 8.8 sayı

Ribaunt Liderleri

1- Will Daniels 5 ribaunt
2- Johan Passave 4.1 ribaunt
3- David Lighty 3.8 ribaunt

Asist Liderleri

1- Trenton Meacham 4.1 asist
2- David Lighty 2.3 asist
3- Jekel Foster 1.9 asist

Blok Liderleri

1- David Lighty  0.7 blok
2- Alı Traore 0.4 blok

Top Çalma Liderleri

1- Sergii Gladyr 1.2 top çalma
2- Johan Passave 1.1 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- Sergii Gladyr 2.4 top kaybı
2- DeShaun Thomas 1.9 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Alı Traore %61.5

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Will Daniels %39.1

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncu;

Mam Jaiteh %72.7

Fenerbahçe Ülker (7-2)

Bu hafta Partizan'a evimizde kaybederek Euroleague'de ki 2. mağlubiyetimizi aldık. 7 galibiyet 2 mağlubiyetle hala lideriz. Budivelnik Kiev (D+E), Barcelona (E), CSKA Moskova (E+D), Partizan (D), Nanterre (E) mağlup ettik.

En farklı galibiyetimiz CSKA Moskova'yı alırken, Rus devini 26 sayı farkla mağlup ettik. En düşük farklı galibiyetimizi ise Barcelona karşısında 5 sayı farkla aldık. En farklı mağlubiyetimizi 13 sayıyla Barcelona karşısında alırken, en az farklı mağlubiyetimizi ise 2 sayıyla Partizan karşısında aldık.

Kaybettiğimiz maçlar;

Barcelona-Fenerbahçe Ülker: 94-81
Fenerbahçe Ülker-Partizan: 77-79

Takım İstatistikleri

Sayı Ortalamamız: 83.7 (2)
Yediğimiz Sayı Ortalaması: 75.1
Total Ribaunt Ortalamamız: 34.3 (10)
Hücum Ribauntu Ortalamamız: 10.9 (8 )
Asist Ortalamamız: 16.4 (9)
Top Çalma Ortalamamız: 7.7 (8)
Top Kaybı Ortalamamız: 9.6 (23)
Blok Ortalamamız: 2.7 (10)
Faul Atışı Yüzdemiz: %74.6 (10)
İki Sayılık Yüzdemiz: %54.7 (6)
Üç Sayılık Yüzdemiz: %38.3 (7)
Rakipleri Tuttuğumuz İki Sayılık Yüzdesi: 51,8
Rakipleri Tuttuğumuz Üç Sayılık Yüzdesi: 31.2

Sayı Liderleri

1- Bojan Bogdanovic 17.9 sayı
2- Emir Preldzic 12.3 sayı
3- Bo McCaleb 11.4 sayı

Ribaunt Liderleri

1- Nemanja Bjelica 6.1 ribaunt
2- Emir Preldzic 4.9 ribaunt
3- Gasper Vidmar 4.7 ribaunt

Asist Liderleri

1- Emir Preldzic 5.7 asist
2- Bo McCaleb 3.1 asist
3- Nemanja Bjelica 2.4 asist

Blok Liderleri

1- Nemanja Bjelica 0.6 blok
2- Luka Zoric 0.6 blok

Top Çalma Liderleri

1- Bo McCaleb 1.8 top çalma
2- Kenan Sipahi 0.9 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- Luka Zoric 1.7 top kaybı
2- Nemanja Bjelica 1.4 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Gasper Vidmar %66.7

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Bo McCaleb %47.6

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncumuz;

Bojan Bogdanovic %88.9

Parkede Fener
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2013, 00:19:08 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
« Yanıtla #553 : 15 Aralık 2013, 16:15:16 »
Yukarıda bir iki mesajda gördüm. Olay ''huzursuzluğa kapılmak'' ya da ''olumsuz düşünmek'' değil. Yani kendi açımdan değişen hiçbir şey yok. Şu an Avrupa'nın en iştahlı takımlarından biriyiz. Şu kadronun buralara gelmesi çok büyük iştir. Asla kötü bir kadromuz olduğunu düşünmüyorum ama ciddi bir iki sorunumuz var. Genel olarak da iyi toparlanmış ve kenetlenmiş bir kadromuz var. Sene başı ne düşünüyorsam, hala daha aynı şeyleri düşünüyorum.

İyi bir yol ile F4 yapabiliriz ama gideceğimiz yer F8 olacak gibi geliyor bana.

-Yarı saha hücumlarında defolarımız var. Diğer başlıkta da konuştuk. Emir'in yokluğunun bu kadar sorun yaratması can sıkıcı. Kadroda da bunun çözümü yok. Kenan'ın yolu daha uzun. Çok hızlı gidiyor ama yine de uzun.

-Pota altı bitiriciliği konusunda da sıkıntılar var. Hem Zoric'in kendisi hem de oluşan top akışından ötürü pek fazla içeriye devrilmeyi başaramadık. Bunların ilerlediğini görüyorum ama biraz daha fazlası lazım. Zaten uzunu sırtına alıp, sırtı dönük oynayacak elit bir uzunumuz yok. -Oğuz bunu ne kadar başarır, görmek lazım.- İstediğim şey de bu değil ama 4-5 oyunları biraz daha artabilir. Emir ile Zoric biraz daha iyi anlaşabilir. Gelişmemiz gereken bir nokta.

-Dış oyunculara uyguladığımız savunma bayağı zor bir sistem. Değişmelerde bazen aksaklık yaşıyoruz. Özellikle Bo olmayınca top yoluna yapılan baskı azalınca iyice göze çarpıyor. Yine de Emir ve Bogdanovic'in uğraşları ve gelişimleri güzel. Takım halinde yapmaya çalıştığımız savunma -zaman zaman- sevindirici.

Genel olarak kuşkularım bunlardır. Bu takıma laf edecek, beğenmeyecek bir durum yok. Şu noktalara gelmemiz bile mucize. Yine de 'çok çok' yüksekten uçmamak lazım diye düşünüyorum.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #554 : 15 Aralık 2013, 16:50:06 »

-Pota altı bitiriciliği konusunda da sıkıntılar var. Hem Zoric'in kendisi hem de oluşan top akışından ötürü pek fazla içeriye devrilmeyi başaramadık. Bunların ilerlediğini görüyorum ama biraz daha fazlası lazım. Zaten uzunu sırtına alıp, sırtı dönük oynayacak elit bir uzunumuz yok. -Oğuz bunu ne kadar başarır, görmek lazım.- İstediğim şey de bu değil ama 4-5 oyunları biraz daha artabilir. Emir ile Zoric biraz daha iyi anlaşabilir. Gelişmemiz gereken bir nokta.

senin gibi Zoriç'i beğenen bir adamın onun hakkını yemesini kınıyorum :)
birebir mücadeledeki defansif eksiklerine tamam laf etmiyorum
ama mevzu hücum performansı ise Zoriç son derece kaliteli bir oyuncu , bu konuda hiç mütevazi olmaya gerek yok , orta mesafesi , bizim çok yapmadığımız pick%roll hücumu iyi yapması ve sırtı dönük hücum becerileri bence saygı duyulacak seviyede.
haa çok güçlü değil o konuya lafım yok ama bu fundemental ile güçlü olsa buralarda olmaz çoktan Nba kapısını aralardı..