Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 253031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya
Play Offlarda toparlarız diyene saygım var da, her mağlubiyeti önemsizleştirmemek gerek. (saçma bir tabir oldu, başka türlü ifade edemedim)
"Play Offlarda toparlarız" düşüncesi eksikliklerin, yanlışların üzerini örtmesin.
Dixon'ı Kenan'la savunmanın hiçbir mantığı yok mesela.

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye
Diğer bir detayda haftaiçi euroleague maçı yok ve 1 hafta sadece bu maça hazırlandık yani hedef maç haline geldi bu maç.Euroleague maçı olmadığı içinde önemli oyuncularımızı 30 dk üzeri oynatma lüksüne sahiptik işte böyle bir maçı evimizde kaybettik bunun savunulacak bir tarafı yok

Çevrimdışı erik2929

• Üye
Su Ulker arena yerine salon yapilamaz mi daha merkezi bolgede ? Oradaki taraftara saygizilik etmek istemiyorum ama daha atesli ve takimla butunlesebilecek bir taraftar kitlesine ihtiyacimiz da var gibi. Yani Partizan taraftari kadar olmasa da fark yaratabilecek tarzda bir kitle olsa kendi evimizde kotu oynasakta, yaratacagimiz baskiyla bir sekilde alinabilir boyle maclar.
You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Maça giden hiç kimse tezahürat etmek, rakip hücumları ıslıklamak zorunda değil. Yapmadıkları için eleştirilebilirler ama bağırmamaları, ıslıklamamaları oraya giden taraftarı müsvette ya da çakma yapmaz. Ki bugün bir dünya 5-6 yaşında çocuk vardı salonda. O çocukların basketbolu sevmesi önemli. Hatta şöyle söyleyeyim o çocukları kazanmak bu maçı kazanmaktan daha önemli. Salonun yarısı boştu. Eleştirilen taraftar da gelmeseydi de 10 kişiye mi oynasaydık?

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Play Offlarda toparlarız diyene saygım var da, her mağlubiyeti önemsizleştirmemek gerek. (saçma bir tabir oldu, başka türlü ifade edemedim)
"Play Offlarda toparlarız" düşüncesi eksikliklerin, yanlışların üzerini örtmesin.
Dixon'ı Kenan'la savunmanın hiçbir mantığı yok mesela.

Hay senin içine ne diyim ben :) :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Maça giden hiç kimse tezahürat etmek, rakip hücumları ıslıklamak zorunda değil. Yapmadıkları için eleştirilebilirler ama bağırmamaları, ıslıklamamaları oraya giden taraftarı müsvette ya da çakma yapmaz. Ki bugün bir dünya 5-6 yaşında çocuk vardı salonda. O çocukların basketbolu sevmesi önemli. Hatta şöyle söyleyeyim o çocukları kazanmak bu maçı kazanmaktan daha önemli. Salonun yarısı boştu. Eleştirilen taraftar da gelmeseydi de 10 kişiye mi oynasaydık?

Bizde o taraftara saygı duymak zorunda değiliz. Fenerbahçe lime lime doğranırken oturduğu yerde yavşak yavşak geviş getirenlerin yokluğunu varlığına tercih ederim. Haaa, benim o yavşaklara uyuz olmam onların pek de şeyinde değildir. Ama kimi eleştirip kime saygı duyacağımıza da müsaade edin başkası karışmasın. Biz kimseye şunu sevecek, bunu eleştirmeyeceksiniz demiyorsak ya da şunu veya bunu seviyorlar diye kimseyle ağız dalaşına girmiyorsak, Fenerbahçe'nin maçı kaybetmesine neden olarak düşündüğümüz bir unsuru da bırakın dilediğimizce eleştirelim.

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi

Bizde o taraftara saygı duymak zorunda değiliz. Fenerbahçe lime lime doğranırken oturduğu yerde yavşak yavşak geviş getirenlerin yokluğunu varlığına tercih ederim. Haaa, benim o yavşaklara uyuz olmam onların pek de şeyinde değildir. Ama kimi eleştirip kime saygı duyacağımıza da müsaade edin başkası karışmasın. Biz kimseye şunu sevecek, bunu eleştirmeyeceksiniz demiyorsak ya da şunu veya bunu seviyorlar diye kimseyle ağız dalaşına girmiyorsak, Fenerbahçe'nin maçı kaybetmesine neden olarak düşündüğümüz bir unsuru da bırakın dilediğimizce eleştirelim.

Ya da molalarda kimsenin doğum gününü kutlamak zorunda değilim ben kendi adıma..

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye

Bırak abi onların umrunda mı sanki takım yenilmiş,rezil olmuş,sahada ki oyuncu umursamaz mı,hakem lime lime doğramış mı?

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Rakipler her maç %40 ve üzeri 3 sayı isabeti buluyor.Kısalar birebir savunmada(Emir-Bojan-Kenan) hemen geçildiği için bol bol penetre yiyoruz.Kaybettiğimiz 4 maçı da göz önüne alırsak bunlardan 3 tanesi hedef maç,hadi Banvit ve gs maçı deplasmanda,ama bugün kaybedilen maçın izahı yok.Sahamızda maç kaybetmemiz gerekirdi.Son maçlarda özellikler rakiplerin yüksek yüzdeyle üçlük atması savunmada ne kadar kötü olduğumuzu gösteriyor.Taraftarımız hiç olmazsa 2.yarı sahamızda oynayacağımız gs maçında bari biraz atmosfer oluştursa sevinirim,zahmet olacak kendilerine.Bu arada bu savunma böyle olursa hem sahamızda oynayacağımız gs-banvit hem Top16 maçları hüsran.İşin esası kaybettiğimiz 4 maçı göz önüne alırsak ben şampiyon olamıyacağımızı düşünüyorm.Bizim adımıza saha avantajının bir önemi de yok,bugün gördük.Rakip olsam her deplasmanın böyle olmasını isterim.
Ek olarak yıllardır deplasmanda Abdi ipekçi'de rakibimizi yenemediğimizi düşünürsek(2011 play off hariç,o zaman bu kadar güçlü değillerdi),şampiyon falan olmamıza imkan yok.Geçmiş olsun,bugün en azından gözümüzün açılması için iyi oldu.Sene sonu artık Ergin Ataman'ın kasıntı hallerini çekeriz.

2011 final serisinde bir değil, iki maç birden almadık mı Abdi İpekçi'de?

• Üye
Rakipler her maç %40 ve üzeri 3 sayı isabeti buluyor.Kısalar birebir savunmada(Emir-Bojan-Kenan) hemen geçildiği için bol bol penetre yiyoruz.Kaybettiğimiz 4 maçı da göz önüne alırsak bunlardan 3 tanesi hedef maç,hadi Banvit ve gs maçı deplasmanda,ama bugün kaybedilen maçın izahı yok.Sahamızda maç kaybetmemiz gerekirdi.Son maçlarda özellikler rakiplerin yüksek yüzdeyle üçlük atması savunmada ne kadar kötü olduğumuzu gösteriyor.Taraftarımız hiç olmazsa 2.yarı sahamızda oynayacağımız gs maçında bari biraz atmosfer oluştursa sevinirim,zahmet olacak kendilerine.Bu arada bu savunma böyle olursa hem sahamızda oynayacağımız gs-banvit hem Top16 maçları hüsran.İşin esası kaybettiğimiz 4 maçı göz önüne alırsak ben şampiyon olamıyacağımızı düşünüyorm.Bizim adımıza saha avantajının bir önemi de yok,bugün gördük.Rakip olsam her deplasmanın böyle olmasını isterim.
Ek olarak yıllardır deplasmanda Abdi ipekçi'de rakibimizi yenemediğimizi düşünürsek(2011 play off hariç,o zaman bu kadar güçlü değillerdi),şampiyon falan olmamıza imkan yok.Geçmiş olsun,bugün en azından gözümüzün açılması için iyi oldu.Sene sonu artık Ergin Ataman'ın kasıntı hallerini çekeriz.

2011 final serisinde bir değil, iki maç birden almadık mı Abdi İpekçi'de?

2 maç aldık,ben sayı belirtmediğim için yanlış anlaşılmış.

• Üye
Maç özelinde Kleiza,Zoric,Ömer,Melih'e teşekkür etmek gerekir gerçekten iyi oynadılar.Emir'e vazgeçilmez olduğu düşüncesini kim aşıladıysa ona yazıklar olsun,bu çocuk yıllardır kendisini birşey zannediyor,Kenan'da sağolsun hemen ben oldum havalarında.Bu maç çok defoyu ortaya çıkardı.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Bu maçın tek kaybedilme nedeni düşük enerjidir. Yüzde ellimizle bile sahada değildik. Yani başka bir neden aramaya ve enseyi karartmaya lüzum yok.

Bu takım zor ve uzak bir deplasmandan geldi. Çok iyi basketbol oynayarak (Vidmar'sız iyi oynayarak) maç kazandı. Vidmar'sız diyorum, maçı izleyenler ne demek istediğimi anlar. İşte benim maç sonrası trübüne olan kızgınlığım, sitemim, öfkem her neyse, bundandı. Takımın sorunu şu veya bu değil, öncelikli olarak motivasyonsa bir maçı da çıkacak, taraftar alacak. Maalesef bizim salonumuzda takımın maça gelmediği bir günde maçı çevirecek, insiyatif alacak, eksik olan enerjiyi verecek bir profil yeterince yok. 5 maçı takım kazanıyorsa 1 maçı da zahmet edip taraftar kazansın. Bunu beklemek hakkımız. Çünkü final-four dediğimiz şey sadece oyuncu ve teknik ekiple varılan bir şey değildir. Yönetim, trübün, herkes el ele yürür oraya. Oysa bizde takım trübünü ateşliyor, trübün takımı değil. Bunlar karşılıklı olmalı. Trübün uyuduğunda takım onu uyandıracak, takım uyuduğunda trübün...

Bugün kötü oynadık. Kötü oyunla kazanabilir miydik? Kazanabilirdik. Ama enerjimiz yoktu ve final-four'u hedefleyen bir takım içeride maç yapıyorsa ona o enerjiyi veren bir salona sahiptir.

Bütün kabahati tabii seyirciye yükleyecek kadar gerçekleri göz ardı edemeyiz. Ama nasıl ki seyirci zaferin bir parçasıysa, galibiyetlerde ona bir pay biçiliyorsa mağlubiyet aynı şekildedir. Bu unsuru da büsbütün yok sayamayız.

Kötü oynadık. Kötü takım olduğumuz için değil, maça gelemediğimiz için... Hemen bizden bir şey olmaz havasına girmek hata olur.

Her şey daha güzel olacak.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Burada şöyle bir soru çıkıyor ortaya: Kabahat her şeye rağmen bugün salona gelen mevcut taraftarın mı? Yoksa bu profilde bir taraftarı hedefleyen yönetimin mi? Bu da ayrıca tartışılmalı. Belli ki, istenen profil bu.

Çevrimdışı finkployd

• Üye

Zaten onlara saygı duyun ya da eleştirmeyin demiyorum. Bilhassa alıntı yaptığınız yazımda eleştirilebilir diyorum. Sıkıntım eleştirilmeleriyle değil. Sadece ben oraya zaman ayırıp para ayırıp giden insanların Fenerbahçeliliklerini müsvette ya da çakma yaftalamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu anlatmak istedim. Şunu eleştirmeyin bunu sevin demek zaten benim haddime değil tıpkı Fenerbahçelilik ölçmek haddime olmadığı gibi.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Hayırlı mağlubiyet böyle olur...

----

Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'ya 76-66 yenilen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, mücadeleye başından sonuna kadar konsantre olamadıklarını belirterek, "Bugünkü oynayış şeklimiz kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Ülker Sports Arena'daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, soyunma odasında oyunculara, (Sizlere fazla güveniyorum, artık bunu değiştireceğim) dediğini belirterek, mücadeleyi şöyle değerlendirdi:

"Başından sonuna kadar hiç konsantre olmadan oynadık. Maça çok kötü şekilde başladık. İlk başta hemen 14 sayı yedik ve hiç faul yapamadık. İlk baştan belli oldu maçın çok zor geçeceği. Bazı şeyler hakkında çok daha açık bir resim gördüm. Oyunculara soyunma odasında 'Sizlere fazla güveniyorum ve artık bunu değiştireceğim' dedim. Herkes için de daha iyi olacak bu şekilde. Çok büyük taraftarı olan bir kulüpte çalışıyoruz. Bugünkü oynayış şeklimiz kesinlikle kabul edilmez."

- "Belki ünlü olurlar sayemde"

Karşılaşmanın 37. dakikasında Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca'nın yanına kadar giderek tepki gösterdiği pozisyonun ardından teknik faul alan Obradovic, yaşadığı gerilimi doğuran nedenin sorulması üzerine, Sarıca'ya sitem etti ve hakemlere sözleriyle yüklendi.

Hakemlerin diğer antrenörlere davrandıkları gibi kendisine davranmadığı için çok üzgün olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Obradovic, maçın ilk yarısında Pınar Karşıyaka bencinden hakemlere çok sayıda itiraz olmasına rağmen bir şey yapılmadığını savunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Tabii ki benim görevim değil hakemleri eleştirmek. İlk kez çizgiyi geçtim evet doğru, itiraz ettim. Sarıca hemen hakemlere işaret etti ve bana teknik faul çalınmasını istedi. Bu etik değil bence. Biz aynı amaç için çalışıyoruz. Benim herkese saygım var. Özellikle bütün antrenörlere. Hayatım boyunca başka bir antrenörü gösterip, 'teknik faul çalın' demedim. Bunu neden yaptığını ona sormak lazım. Şu ana kadar çok düzgün bir ilişkim oldu kendisiyle. Düzgün bir insan olduğunu düşünüyorum. Neden böyle bir şey yaptığını inanın bilmiyorum. Hala aklımda kalan bir şey var. Maalesef diğer antrenörlerle aynı muameleyi göremiyorum. Bunu göz göre göre yaşıyorum. Ben cezalandırılıyorum ama rakip antrenörlere bir şey yapılmıyor.

'Obradovic ismi olan birisi' diye 'ona teknik faul çalalım' diye bir durum varsa çalın, o zaman yapacak bir şey yok. Belki ünlü olurlar sayemde. Gazetelere çıkarlar belki. Ne kadar iyi olursanız o kadar cezalandırılıyorsunuz. Bütün söylediklerimi çok net bir şekilde izleyebilirsiniz kayıtlardan. Bunun kesinlikle sonuçla ilgisi yok. Karşıyaka muhteşem oynadı ve hak etti. En önemlisi herkese eşit davranılması gerekiyor, oyunculara da antrenörlere de."

http://www2.sporx.com/basketbol/tbl/obradovic-patladi-sayemde-unlu-olurlar-SXHBQ360074SXQ

---

Açıklamalardan sonra bu hafta transfer yapılır diye tahmin ediyorum...