Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 253035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Mesajımı neden sildiniz. Tekrar yazıyorum kimsenin Fenerbahçe taraftarına yavşak deme lüksü yoktur. Bu da silin isterseniz. Bende bu forumun daha seviyeli olduğunu düşünmüştüm yanılmışım. Birde bunu yönetici vasıflı birilerinin yapması daha da kötü.

Mesajınız geri geldi. :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
"çekirdekçilerin" çoğunlukta olduğu forumda olmak güzel.
bulunduğum diğer fenerbahçe forumlarında "çekirdekçileri" savuncam diye göbeğim çatlıyordu.

adamlar en azından maça gidiyor yahu, maça giden adamları "çekirdekçi" diye beğenmemek yerine,
maça gitmeyen "tribüncülerde" aramak lazım biraz suçu...

gerçi tribüncülerin gittikleri maçlarda oyuna etkileri mi daha fazla olur yoksa çekirdek çıtırtılarının mı o tartışılır...
rakip takım serbest atış kullanırken 10.000 kişi çekirdek çıtlasa, 3.000 kişinin "iste köleeğnnn olağyııığğmm" böğürtüsünden daha faydalı olur...

iskoch bu olayın bi orta noktası yok ne yazık ki . bu tartışmanın da bence sonu yok ..
bu takım F8 e gidecek belki F 4 e gidecek ve bu taraftar ile gidecek sevsekte sevmesekte ...
çözüm elbet olur daha iyi atmosfer yaratabilmek Fenerbahçe'nin çıkarları için önemlidir , ama bunun yolu böyle değil bence.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Kötü bir maç oynadık. Aslında bizim zaaflar belli ama bir anda da çözemiyoruz maalesef.

Defalarca aynı şeyleri yazmaya gerek yok. Kısaca:

1. Barış+İzzet kullanamıyorsak kadroda da olmamalılar. Barışın yerine Berki koyabilsek en azından kısaya baskıda bir etkisi olur

2. Ülker Arena basketbol salonu mu, çocuk bahçesi mi? Taraftar tam gaza gelmiş, atkı sallayan bebeleri gösteriyorlar. Herkes çoluk çocukla gelsin ama orası doğumgünü partisi değil. (edit: en ucuz bilet 20 TL, yeme içme ateş pahası. O salon taraftar için değil bir aktivite merkezi. o organizasyon şirketi saçmalığı def'olup gitmeden orada gerçek tribüncü olamaz)

3. Takım olarak sertliğimizi kontrol edemiyoruz. Batista gibi bir emekli namzeti, hatta Mutlu demir bile bize fiziksel üstünlük sağladı. Vidmar'sız her maç bu sıkıntı var.

Bunun dışında kırılma noktalarında basit şutlar kaçırdık. Kleiza, Zoric ve Melih haricinde vasatın altındaydık.

Canım sıkkın ama şu haftayı dinlenerek geçirelim her anlamda.

Sevgilerimle
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2013, 20:12:54 Gönderen: Okan Y. »
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43
Birde çekirdekçi tabiri mi çıktı, yapmayın arkadaşlar oradaki herkes Fenerbahçe taraftarı.
Bağıran taraftarında yanlışları var, oturan taraftarında yanlışları var. Bunları kabul edip, eğrisi doğrusu ile konuşmak gerekir.
Biz KOCAMAN bir aileyiz bunu unutmayalım.

Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

Çevrimdışı Snn

• Üye
Geri gelmiş gelmemiş önemli değil. Orada insanlar zamanlarından vermiş para ödemişler bir çoğu kombineli. Bende beğenmiyorum onları tezahürat nedir bilmiyorlar ama onlara bu tarz tabir kullanmak hiç yakışık değil. Ben o yorumu görünce üzüldüm kendi adıma.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Snn;

Fenerbahçe kritik bir maçı kaybederken elini taşın altına koymayan, taraftardan çok tiyatro seyircisine benzeyen bir zümreye karşı mağlubiyet öfkesiyle ağzımdan çıkan bir kelimenin üstünden böyle "taraftar müdafiisi" olmanıza saygı duyuyorum, ayrı konu. Peki ya aynı taraftarın salona giremeyen "parasız" kısmına böcek gözüyle bakan, en iyi taraftar paralı taraftardır mantığında ve bazı taraftarlara açıkça "siz bir yanınızı yırtsanız benim dediğim olur" diyen zihniyete bu konuda bir kaç kelam ettiniz mi?

Senelerce Caferağa'da yağmur çamur demeden bu takımı en kötü günlerinde destekleyen kişiler Euroleague fiyatına Karşıyaka maçı biletleriyle karşılaşıyorsa bu taraftara saygısızlık değil midir?

Yoksa saygıyı sadece bilet alıp girebilenler mi hak ediyor?

Umarım bana karşı gösterdiğiniz bu taraftar severlik duygunuzu yarın bir yönetici taraftara "bir tarafınızı yırtsanız benim dediğim olur" diyebildiğinde de gösterirsiniz. Bende size teşekkür ederim.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Snn;

Fenerbahçe kritik bir maçı kaybederken elini taşın altına koymayan,

yeşil gözlü abim bu cümlene kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum ...
maç başı çok uyudu salon oyuna giremedi hepsine okey ama kritik anlarda elden gelen herşey yapıldı ama Kenan/Emir / bojan kötü ve yanlış terihleri gidince maç da gitti.
bu noktada en son laf edilecek tarafardır.
diğer dediklerinde zaten mutabıkız abi ...

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
bulunduğum diğer fenerbahçe forumlarında "çekirdekçileri" savuncam diye göbeğim çatlıyordu.

adamlar en azından maça gidiyor yahu, maça giden adamları "çekirdekçi" diye beğenmemek yerine,

gerçi tribüncülerin gittikleri maçlarda oyuna etkileri mi daha fazla olur yoksa çekirdek çıtırtılarının mı o tartışılır...
rakip takım serbest atış kullanırken 10.000 kişi çekirdek çıtlasa, 3.000 kişinin "iste köleeğnnn olağyııığğmm" böğürtüsünden daha faydalı olur...

iskoch bu olayın bi orta noktası yok ne yazık ki . bu tartışmanın da bence sonu yok ..
bu takım F8 e gidecek belki F 4 e gidecek ve bu taraftar ile gidecek sevsekte sevmesekte ...
çözüm elbet olur daha iyi atmosfer yaratabilmek Fenerbahçe'nin çıkarları için önemlidir , ama bunun yolu böyle değil bence.

takıma destek vermek için hoplayıp, zıplamanın gerekmediğini, tezahürata ihtiyaç olmadığını, savunmada ıslık, hücumda 2 tane davul ile tempo tutmak ve kritik pozisyonlarda refleks göstermenin yeterli olduğunu futbol seyircisi öğrendiği zaman sorun kalmaz ama takıma destek = bağırmak olarak algılandıı sürece sorun oluyor...

yoksa çözüm belli...
savunmada ıslık, hücumda davul ile tempo tutmak, kritik pozisyonlarda refleks...
başka bir şeye gerek yok...

Çevrimdışı Snn

• Üye
Konuyu başka yere getirmeye gerek yok. Biletler konusunda haklı olabilirsiniz. Yönetim hatasıdır. Benim size tepkim bununla ilgili değildi. Kim olursa olsun ister en zengini ister en fakiri ikisininde ortak noktası Fenerbahçeli olmaları.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

takıma destek vermek için hoplayıp, zıplamanın gerekmediğini, tezahürata ihtiyaç olmadığını, savunmada ıslık, hücumda 2 tane davul ile tempo tutmak ve kritik pozisyonlarda refleks göstermenin yeterli olduğunu futbol seyircisi öğrendiği zaman sorun kalmaz ama takıma destek = bağırmak olarak algılandıı sürece sorun oluyor...

yoksa çözüm belli...
savunmada ıslık, hücumda davul ile tempo tutmak, kritik pozisyonlarda refleks...
başka bir şeye gerek yok...
öyle tabi basketbol sporunda futboldaki gibi bi tezehürat mantığını ben doğru bulmuyorum ki futbolda bile bu ne kadar etkili tartışılır , işte Beşiktaş ve Çarşı örneği çok güzel duruyor.
basketbol etki-tepki işi .
bence salondaki sıkıntı şu , salon oyuncuların coşkusu ile coşuyor, bunun tam tersi olması lazım :)
ama euroleague daki Barca ,Cska ,Kİev maçlarında olduçka iyi bir atmosfer vardı , mesela Nanterre maçı da uyku modunda geçti son 5 dakika hem oyuncular coştu öyle olunca oyuncularda etkilendi 8)

Çevrimdışı erik2929

• Üye
Abi ne kadar savunursaniz savunun cok pasif taraftarimiz var, tamam komfor olayi eyvallah ama takim kaybettikten sonra ne yapayim ben o salonu... Kadinlarda da boyle taraftar kitlesi olursa yandik zaten...
You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Abi ne kadar savunursaniz savunun cok pasif taraftarimiz var, tamam komfor olayi eyvallah ama takim kaybettikten sonra ne yapayim ben o salonu... Kadinlarda da boyle taraftar kitlesi olursa yandik zaten...

yahu 100 kere yazdık , sadece sorumlu taraftar mıdır ?
ee o zaman bu sezon o kadar maç yaptık sadece 2 maç kaybettik kendi evimizde o zaman taraftarın başarı oranı bayağı iyi
takımın kaybetmesi ile taraftarın ne alakası var ?
Bojan 5/1 2 sayılık 4/0 3 sayılık
Emir 6/0 şut isabeti yapınca bunun sorumlusu sadece taraftarda mı ?

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Vallahi şu maçı kaybettiğimize mi yanayım,zirveden uzaklaştık ona mı yanayım,oynanan kötü oyuna mı yanayım bilmiyorum.Beni bilen bilir,daima pozitif olmaya çalışıyorum ama lig şampiyonluğu için ümidim cidden kırıldı.Kaybettiğimiz bütün maçlarda rakibimiz çok yüzdeli üçlük atıyor.Maalesef geçen sene ki Efes olacağız gibi,Avrupa'da önüne geleni dize getirip ligde şampiyon olamayacağız.Artık Ergin ve taraftarının kasıntılarını çekeriz.Bilmiyorum tartışmanın yarattığı etki mi,yoksa bugün 2 maçı da kaybettiğimiz için böyle düşünüyorum,bilemiyorum.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Arkadaşlar, çekirdekçi dediğiniz seyirci profilinin tersi trübüncü dediğiniz profil değildir. Bilakis, bu sırtı dönük şarkı ve uzun marşlar söyleyen trübüncü ile çekirdekçi denen profil ters tarafından birbirinin aynıdır. Çünkü ikisinin de maça, sahada oynanan oyunun neticesine etkisi yoktur.

Trübüncü ve çekirdekçi ayırımı bizi sanal bir kutuplaşmaya götürür. Sonuca etki eden ve maçı yaşayan taraftarla, sonuca, hakeme, rakibe ve takıma sıfır etkisi olan taraftar ayırımı doğru yolu bulmak için daha sağlıklı olacak. Çünkü tedavinin yolu sağlam bir teşhisten geçer.

Maalesef bizim salonumuza gelen rakibin dizleri titremiyor. Ya uzun marşları ninni dinler gibi dinliyorlar, ya da şehir tiyatrolarında müsamereye çıkmış gibi oynuyorlar. Baskın durumdan söz ediyorum. Yoksa bu sezon geçmiş yıllara göre yol aldığımız doğru. Belki zamanla daha da iyi olacak.

Ancak şu gün şunu diyebiliyor muyuz: "Takım kötü oynasa da taraftar bu maçı alır." Diyemiyoruz. Bunu diyemediğimiz, yahut diyebileceğimiz ortamı oluşturamadığımız sürece saha avantajı denen şey hikaye.
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2013, 20:29:11 Gönderen: Hakan Yaman »

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi

Güzel eleştirirken sonunda saçmalamışsınız. Siz bana "Böğüren" derseniz ben de size "yavşak" derim. O yüzden iyisi mi herkes biraz ılımlı olsun.. Bizim tribün yaparken sizden bir beklentimiz yok , gölge etmeyin yeterli.. Mesela molalarda doğum gününüz kutlanmasa yeterli..

Ayrıca kesinlikle rakip takımların yüksek yüzdeyle serbest atış atmasının sebebi bizim "böğürtü"müzdür..