Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 253040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
şunu da yazmadan edemiyeceğim
Kleiza zaten birkaç maçtır çok istekl iama bugun ayrı bir istekliydi ilk yarı iyi kullandık eli sıcaktı iyi sayılar buldu 14 ayı attı
ama ikinci yarı unuttuk yahu adamı , son anlarda 2 tane son saniye 3 sayılık atış kullandı onun harici 2nci yarı oyuna sokamadık daha çok oyuna sokmamız lazım
ayrıca bugün topu iyi dolaştırdık , tamam yenildik ama birçok bomboş pozisyonda şutları sokamadık ( BOjan ve EMir ağırlıklı )
18 asist yapmışzı zaten 66 sayı attığımız bir maçta.
Bo 14 dakika süre aldı bu da bana çok ilginç geldi.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Yönetimin sorumlulukları, artı ve eksileri ayrı bir başlıktır.

Sponsorun sorumlulukları, artı ve eksileri ayrı bir başlıktır.

Fenerbahçe medyası denilen zümrenin sorumlulukları, artı ve eksileri ayrı bir başlıktır.

Hoca ve teknik ekibin öyle...

Oyuncuların aynı şekilde...

Bütün bunlar gibi taraftar meselesi de gözardı edilmeyecek, üstü örtülmeyecek kanayan bir yaradır. Sadece bu salon için değil. Geçen sene Galatasaray'la oynadığımız final serisinde yaşananları ve Caferağa'yı nasıl aradığımızı en iyi anlatacak sensiblex'tir.

Ne başarı, ne başarısızlık tek bir unsura indirgenemez. Bunların iç içe ve birbiriyle bağlantılı yanları, birbirini besleyen tarafları vardır. Kendi içinde değerlendirilmesi gereken yönleri... Ama "bütün" dediğimiz şey parçaların toplamından fazla bir şeydir. Fakat parçalardan da büsbütün ayrı düşünülemez.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
yahu şu konuda taraftardan başka şey konuşulmamış zaten, yavşak olduklarını, çekirdekçi olduklarını, sessiz sessiz takıldıklarını öğrendik de saha içinde oynayanlarla ilgili daha tek birşey göremedim.

varsa yoksa taraftar ..

bu takım 11 maçta 4 mağlubiyet almış hepsini mi taraftar kaybetti ..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Yahu, taraftar eleştirilsin falan ama X-a, Y-A Fenerbahçelilik dersi vereceğim demek nedir? Biri bunu açıklasın.

Ama böğürüyor, salona gelmesin demek te saçma geliyor bana.

hah sende yaz benim güzel gardaşım :)
iskoch ''bögürme'' ile ilgili kastı kötü niyetli değildi bence , belki kendisi de benim gibi '' death metal '' seviyorsa oradan ''böğürtü ''( bruthal vokal ) kelimesine aşina olabilir :) 8)

nasıl iyi kıvırdım mı ?

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
yahu şu konuda taraftardan başka şey konuşulmamış zaten, yavşak olduklarını, çekirdekçi olduklarını, sessiz sessiz takıldıklarını öğrendik de saha içinde oynayanlarla ilgili daha tek birşey göremedim.

varsa yoksa taraftar ..

bu takım 11 maçta 4 mağlubiyet almış hepsini mi taraftar kaybetti ..
En azından bugün taraftar kaybetti,hem de hiç kaybedilmemesi gereken maçı kaybetti

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Sanırım ortalık sakinleşmiş biraz.

Maç esnasında benim bir sözümü nemanja rumuzlu arkadaş, üstüne alınmıştı tartışma yaşanmaması için susmuştum. Cem abi ve diğer arkadaşlar aslında bu konuda söylenecek hemen herşeyi söylemişler.

Benim eklemek istediğim birkaç ufak şey var.

Öncelikle durum tespiti yapacak olursak, salona düzenli olarak gittiğinizde tezahüratların genelde pota arkasındaki taraftar tribününden başlatıldığını salondaki diğer taraftarların da zaman zaman eşlik ettiğini, haksızlık olması durumunda tüm salonun tepki gösterdiğini, yeri gelince tüm salonun yeri göğü inlettiğini göreceksiniz. Ciddi anlamda önem teşkil eden maçlarda, (EL maçları derbiler gibi) zaten atmosfer fena olmuyor, salon dolunca tezahürat/destek problemimiz yok.

Fakat önem düzeyi nispeten daha az olan lig maçlarında, hem salon dolmuyor hem de sizin tabirinizle bağıran taraftarın katılımı da sınırlı olunca Hakan abinin deyimiyle gerektiğinde sahaya güç verecek tribün etkisi oluşmuyor. Nitekim bugün de taraftar tribününde az sayıda taraftar olduğunu yayında gördük, düzenli olarak maçlara gelen asıl büyük kitle de genel olarak tezahürat başlatma gibi bir durumu olmadığı için pek bir Fenerbahçe tezahüratı duymadan bitirdik maçı.

Şahsi düşüncem, salon sürekli olarak dolsa bu tarz problemler yaşamayız, burada taraftarın bağırıp bağırmamasına göre yaftalanmasının manası yok. Bence başlıca sorun maça gidenlerin takındığı tavır değil, bilet fiyatları ve taraftarın ilgisizliği veya maç seçmesi :) olabilir. Geçen sene tek biletle önce erkek sonra kadın takımımızın maçlarını izlemek mümkünken erkek maçından sonra salonun yarı yarıya boşaldığına şahit olan birisi olarak söylüyorum, taraftar da yeri gelince maç seçiyor. Bu şartlar altında maça giden adama niye gittin, ya da niye gittin de bağırmıyosun demenin anlamı yok çünkü salon dolmuyor! Salonda niye boşluklar olduğu problemini çözmemiz daha önemli.

Bence de oyun aralarında saçma sapan etkinlikler yerine taraftarı salona çekmek için adam akıllı kampanyalar etkinlikler yapılsa daha yerinde olur. Bilet fiyatları daha uygun yapılabilir ne bileyim pota arkası için öğrenci bileti çıkarılabilir, böylelikle tezahürat sorunu da olmaz sanırım.

Son olarak yorum yaparken karşımızdaki arkadaşların da en azından bizim kadar Fenerbahçe aşığı olduğunu en az bizim kadar Fenerbahçe'nin iyiliğini istediğini unutmamakta yarar var diye düşünüyorum.

Saygılar.

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
taraftarı yeterince itin götüne sokumuşsunuz zaten artık saha içini konuşsak diyorum bende ..
hani taraftar ''taraftar'' değil de, sahada gördüklerinizden memnun muydunuz, onu soruyorum, aldınız mı o ışığı ..
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2013, 21:20:18 Gönderen: Chauncey Billups »

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
taraftarı yeterince itin götüne sokumuşsunuz zaten artık saha içini konuşsak diyorum bende ..
hani taraftar ''taraftar'' değil de sahada gördüklerinizden memnun muydunuz mesela onu soruyorum aldınız mı o ışığı ..
Memnum değilim.11 maçta 4 mağlubiyet.Kaybedilen bütün maçlarda rakibin yüksek yüzdeyle üçlük atması,Kenan ve Emir'in saçmalamaları hiç umut vermiyor.Euroleague'de F4 yapsak bile lig şampiyonu olamayağız,maalesef bugün bende bu düşüncve oluştu.Muhtemelen sezon sonu bizi Ergin'in kasılmaları bekliyor.

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
abi taraftar kaybettirmedi ama salonun şu görüntüsü can sıkıyor ama olay fazla büyüdü gibi

senin twitter'da verdiğin onurlu mücadeleyi takdir ediyorum bunu ayrıca belirteyim ..

bugün herkes taraftara ve Obradovic'e sallamış daha bir tane oyuncu ismi geçmiyor en basitinden kendini dev aynasında gören Kenan'dan başlamak lazım.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
hani taraftar ''taraftar'' değil de, sahada gördüklerinizden memnun muydunuz, onu soruyorum, aldınız mı o ışığı ..

biiipppppp :)
ışığı gördüm Kemal , uzakta bi ışık var :)

Kenan özellikle savunmada kötüydü..
Emir kafaca maçta değildi
Zoriç ve Kleiza hücumda iyiydi  ama Kleiza'yı yeterince ve doğru kullanmadık .
Bo çok süre aldı ben şaşırdım..
Bojan böyle oynayacaını bilseydi hoca hem Zoriç hemde Vidmar'ı beraber kullanırdı sanki..

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Bu kadar düşük ENERJİYLE oynadığın maçı kazanamazsın.

Ömer Onan dışında efor koyan tek bir isim olmadı. Lay lay lom piknik havasında oynarsan piknik sepetine tıkılan sen olursun.

Teknik anlamda da takımdaki tek sıcak el Kleiza'yı ısrarla topla buluşturmayarak oyundan düşüren "oyun kurucu" Kenan'ın zorlamaları, tek başına kalabalığa dalıp rastgele topu havaya fırlatmaları zaten düşük enerjiyle oynasa da bir şekilde skor bulan takımın hücum düzenini de bozdu.

Düşük enerji demişken... Bu konuda kimse Emir'le yarışamazdı bugün. Onun ardından da Bo gelir. Pardon, şu lanet isimli salonun yumuşak koltuklarına popolarını yapıştıran beyzadeler istisna...

5 sayı öne geçtiğimiz bölümde Bojan'ın maç boyu olduğu gibi çembere nişanladığı bir şut var. O girse oyunun şekli değişecekti. O girmedi, dönüşte fark tek baskete indi.

Ufuk Sarıca'nın davranışlarını, mimik ve bakışlarını Tolunay Kafkas'a benzeten tek kişi ben miyim? Ya birazdan onun tahammülü zor antipatik surayını da göreceğim için bende çağrışım uyandırdı, ya da gerçekten ikisinin ruhuna sinen aynı gıcıklık suratlarına vurmuş.

Bazı oyuncuları bu formaya hasret bıraktıracak bir rotasyonumuz olsa keşke. Özellikle Emir'e alternatifsiz olmadığını hissettirmek lazım. Ama nasıl?

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz

Kenan'a taktım abi ben, bu ne yahu, olmadan oldum havalarında hareketler, adam gelmiş seni ilk beş başlatıyor, sana güveniyor, arkanda duruyor, hata yapsan da geri adım atmıyor, sen ne yapıyorsun, laylaylom takılıyorsun.

bizim gençlerin hiç mi gelişmeye niyeti yok ben anlamıyorum.
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2013, 21:26:59 Gönderen: Chauncey Billups »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
hani taraftar ''taraftar'' değil de sahada gördüklerinizden memnun muydunuz mesela onu soruyorum aldınız mı o ışığı ..
Memnum değilim.11 maçta 4 mağlubiyet.Kaybedilen bütün maçlarda rakibin yüksek yüzdeyle üçlük atması,Kenan ve Emir'in saçmalamaları hiç umut vermiyor.Euroleague'de F4 yapsak bile lig şampiyonu olamayağız,maalesef bugün bende bu düşüncve oluştu.Muhtemelen sezon sonu bizi Ergin'in kasılmaları bekliyor.

dayanamayacağım ve yazacağım abdullah kardeşim ...

seni takdir ediyorum bugun bu topiğe tam olarak 10 kez '' lig şampiyonu olamayağız''  yazdın..
vallahi temcit pilavı kendinden utanmıştır...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

Kenan'a taktım abi ben, bu ne yahu, olmadan oldum havalarında hareketler, adam gelmiş seni ilk beş başlatıyor, sana güveniyor, arkdan duruyor, hata yapsan da geri adım atmıyor, sen ne yapıyorsun, laylaylom takılıyorsun.

bizim gençlerin hiç mi gelişmeye niyeti yok ben anlamıyorum.

vallaha kenan dan çok umudum var ama özellikle hücumda ki tercihleri deli ediyor beni , ( bazen) evet dediğin gibi önünde büyük fırsat var hoca ona inanılmaz destek oluyor bi kendisine gelmesi lazım

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
abi taraftar kaybettirmedi ama salonun şu görüntüsü can sıkıyor ama olay fazla büyüdü gibi

senin twitter'da verdiğin onurlu mücadeleyi takdir ediyorum bunu ayrıca belirteyim ..

bugün herkes taraftara ve Obradovic'e sallamış daha bir tane oyuncu ismi geçmiyor en basitinden kendini dev aynasında gören Kenan'dan başlamak lazım.

böyle bir günde Twittera girilirmi Kemal
hele ki Futbol takımı da kaybetmiş :(