Sanırım ortalık sakinleşmiş biraz.
Maç esnasında benim bir sözümü nemanja rumuzlu arkadaş, üstüne alınmıştı tartışma yaşanmaması için susmuştum. Cem abi ve diğer arkadaşlar aslında bu konuda söylenecek hemen herşeyi söylemişler.
Benim eklemek istediğim birkaç ufak şey var.
Öncelikle durum tespiti yapacak olursak, salona düzenli olarak gittiğinizde tezahüratların genelde pota arkasındaki taraftar tribününden başlatıldığını salondaki diğer taraftarların da zaman zaman eşlik ettiğini, haksızlık olması durumunda tüm salonun tepki gösterdiğini, yeri gelince tüm salonun yeri göğü inlettiğini göreceksiniz. Ciddi anlamda önem teşkil eden maçlarda, (EL maçları derbiler gibi) zaten atmosfer fena olmuyor, salon dolunca tezahürat/destek problemimiz yok.
Fakat önem düzeyi nispeten daha az olan lig maçlarında, hem salon dolmuyor hem de sizin tabirinizle bağıran taraftarın katılımı da sınırlı olunca Hakan abinin deyimiyle gerektiğinde sahaya güç verecek tribün etkisi oluşmuyor. Nitekim bugün de taraftar tribününde az sayıda taraftar olduğunu yayında gördük, düzenli olarak maçlara gelen asıl büyük kitle de genel olarak tezahürat başlatma gibi bir durumu olmadığı için pek bir Fenerbahçe tezahüratı duymadan bitirdik maçı.
Şahsi düşüncem, salon sürekli olarak dolsa bu tarz problemler yaşamayız, burada taraftarın bağırıp bağırmamasına göre yaftalanmasının manası yok. Bence başlıca sorun maça gidenlerin takındığı tavır değil, bilet fiyatları ve taraftarın ilgisizliği veya maç seçmesi

olabilir. Geçen sene tek biletle önce erkek sonra kadın takımımızın maçlarını izlemek mümkünken erkek maçından sonra salonun yarı yarıya boşaldığına şahit olan birisi olarak söylüyorum, taraftar da yeri gelince maç seçiyor. Bu şartlar altında maça giden adama niye gittin, ya da niye gittin de bağırmıyosun demenin anlamı yok çünkü salon dolmuyor! Salonda niye boşluklar olduğu problemini çözmemiz daha önemli.
Bence de oyun aralarında saçma sapan etkinlikler yerine taraftarı salona çekmek için adam akıllı kampanyalar etkinlikler yapılsa daha yerinde olur. Bilet fiyatları daha uygun yapılabilir ne bileyim pota arkası için öğrenci bileti çıkarılabilir, böylelikle tezahürat sorunu da olmaz sanırım.
Son olarak yorum yaparken karşımızdaki arkadaşların da en azından bizim kadar Fenerbahçe aşığı olduğunu en az bizim kadar Fenerbahçe'nin iyiliğini istediğini unutmamakta yarar var diye düşünüyorum.
Saygılar.