Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 253038 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı erik2929

• Üye
Abi ne kadar savunursaniz savunun cok pasif taraftarimiz var, tamam komfor olayi eyvallah ama takim kaybettikten sonra ne yapayim ben o salonu... Kadinlarda da boyle taraftar kitlesi olursa yandik zaten...

yahu 100 kere yazdık , sadece sorumlu taraftar mıdır ?
ee o zaman bu sezon o kadar maç yaptık sadece 2 maç kaybettik kendi evimizde o zaman taraftarın başarı oranı bayağı iyi
takımın kaybetmesi ile taraftarın ne alakası var ?
Bojan 5/1 2 sayılık 4/0 3 sayılık
Emir 6/0 şut isabeti yapınca bunun sorumlusu sadece taraftarda mı ?
Tabii ki degil zaten diger etkenleri saydik ama taraftarin da devreye girip ateslemesi lazim takimi, belki fazladan sut sokmazlar ama en azindan daha istekli oynarlar ozellikle defansif anlamda :))
You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43
"çekirdekçilerin" çoğunlukta olduğu forumda olmak güzel.
bulunduğum diğer fenerbahçe forumlarında "çekirdekçileri" savuncam diye göbeğim çatlıyordu.

adamlar en azından maça gidiyor yahu, maça giden adamları "çekirdekçi" diye beğenmemek yerine,
maça gitmeyen "tribüncülerde" aramak lazım biraz suçu...

gerçi tribüncülerin gittikleri maçlarda oyuna etkileri mi daha fazla olur yoksa çekirdek çıtırtılarının mı o tartışılır...
rakip takım serbest atış kullanırken 10.000 kişi çekirdek çıtlasa, 3.000 kişinin "iste köleeğnnn olağyııığğmm" böğürtüsünden daha faydalı olur...

Güzel eleştirirken sonunda saçmalamışsınız. Siz bana "Böğüren" derseniz ben de size "yavşak" derim. O yüzden iyisi mi herkes biraz ılımlı olsun.. Bizim tribün yaparken sizden bir beklentimiz yok , gölge etmeyin yeterli.. Mesela molalarda doğum gününüz kutlanmasa yeterli..

Ayrıca kesinlikle rakip takımların yüksek yüzdeyle serbest atış atmasının sebebi bizim "böğürtü"müzdür..

Lütfen kişiselleştirmeyin olayları.
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Abi ne kadar savunursaniz savunun cok pasif taraftarimiz var, tamam komfor olayi eyvallah ama takim kaybettikten sonra ne yapayim ben o salonu... Kadinlarda da boyle taraftar kitlesi olursa yandik zaten...

yahu 100 kere yazdık , sadece sorumlu taraftar mıdır ?
ee o zaman bu sezon o kadar maç yaptık sadece 2 maç kaybettik kendi evimizde o zaman taraftarın başarı oranı bayağı iyi
takımın kaybetmesi ile taraftarın ne alakası var ?
Bojan 5/1 2 sayılık 4/0 3 sayılık
Emir 6/0 şut isabeti yapınca bunun sorumlusu sadece taraftarda mı ?
Tabii ki degil zaten diger etkenleri saydik ama taraftarin da devreye girip ateslemesi lazim takimi, belki fazladan sut sokmazlar ama en azindan daha istekli oynarlar ozellikle defansif anlamda :))

ama güzel kardeşim şu son yazdığın cümleyi baştan yazsan kötü mü olur :)
evet haklısın tabiri caizse belli anlardaki üzerimizdeki ölü toprağını atmak lazım

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Maalesef tribün tartışması bu salon olduğu sürece ve bugün olduğu gibi saçma sapan yenilgiler olduğu sürece devam edecek.Sizi bilmem ama bu maçta çok şey kaybettiğimizi düşünüyorum.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Arkadaşlar, çekirdekçi dediğiniz seyirci profilinin tersi trübüncü dediğiniz profil değildir. Bilakis, bu sırtı dönük şarkı ve uzun marşlar söyleyen trübüncü ile çekirdekçi denen profil ters tarafından birbirinin aynıdır. Çünkü ikisinin de maça, sahada oynanan oyunun neticesine etkisi yoktur.

Trübüncü ve çekirdekçi ayırımı bizi sanal bir kutuplaşmaya götürür. Sonuca etki eden ve maçı yaşayan taraftarla, sonuca, hakeme, rakibe ve takıma sıfır etkisi olan taraftar ayırımı doğru yolu bulmak için daha sağlıklı olacak. Çünkü tedavinin yolu sağlam bir teşhisten geçer.

Maalesef bizim salonumuza gelen rakibin dizleri titremiyor. Ya uzun marşları ninni dinler gibi dinliyorlar, ya da şehir tiyatrolarında müsamereye çıkmış gibi oynuyorlar. Baskın durumdan söz ediyorum. Yoksa bu sezon geçmiş yıllara göre yol aldığımız doğru. Belki zamanla daha da iyi olacak.

Ancak şu gün şunu diyebiliyor muyuz: "Takım kötü oynasa da taraftar bu maçı alır." Diyemiyoruz. Bunu diyemediğimiz, yahut diyebileceğimiz ortamı oluşturamadığımız sürece saha avantajı denen şey hikaye.

Güzel anlatmışsınız olayı.
Durum tam olarak söylediğiniz gibi...

"çekirdekçilerin" çoğunlukta olduğu forumda olmak güzel.
bulunduğum diğer fenerbahçe forumlarında "çekirdekçileri" savuncam diye göbeğim çatlıyordu.

adamlar en azından maça gidiyor yahu, maça giden adamları "çekirdekçi" diye beğenmemek yerine,
maça gitmeyen "tribüncülerde" aramak lazım biraz suçu...

gerçi tribüncülerin gittikleri maçlarda oyuna etkileri mi daha fazla olur yoksa çekirdek çıtırtılarının mı o tartışılır...
rakip takım serbest atış kullanırken 10.000 kişi çekirdek çıtlasa, 3.000 kişinin "iste köleeğnnn olağyııığğmm" böğürtüsünden daha faydalı olur...

Güzel eleştirirken sonunda saçmalamışsınız. Siz bana "Böğüren" derseniz ben de size "yavşak" derim. O yüzden iyisi mi herkes biraz ılımlı olsun.. Bizim tribün yaparken sizden bir beklentimiz yok , gölge etmeyin yeterli.. Mesela molalarda doğum gününüz kutlanmasa yeterli..

Ayrıca kesinlikle rakip takımların yüksek yüzdeyle serbest atış atmasının sebebi bizim "böğürtü"müzdür..

Haklısın, kusura bakma...

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
Bağıran taraftar , bağırmayan taraftardan çok bir şey beklemiyor.. "Ayağa kalkmayan cimbomlu olsun" tezahüratından sonra bacak bacak üstüne atılmasa kafi.

Bu arada bahsettiğiniz OAKA , Pionir gibi atmosferlerde rakibin her hücumunda ve her serbest atışında ıslıklar duyulmuyor. Yapılan tezahüratların bazılarının niteliksizliği konusunda hemfikirim.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Arkadaşlar! Bu forumu açarken inanın en fazla üstünde durduğumuz konu dileyen düşüncesini özgürce yazsın, isteyen şu oyuncuyu sever, isteyen bu hocadan nefret eder. Asla ve asla üyelerin takıma, hocalara, hatta yönetime dönük eleştirilerini asla kısıtlamak veya yönlendirmek gibi bir düşüncemiz olmadı ve olmaz da... Belki farkındasınız, belki değilsiniz; ama düşünce hürriyetini sözde değil, gerçekte yaşatabilelim istiyoruz.

Yine arkadaşlarla forum açılmadan önce en sık konuştuğumuz konu şuydu: Hiç bir düşünceye müdahil olmayalım, ancak üyelerin üyelere sataşmasına, üyelerin üyelere hakaretine izin vermeyelim.

Bu nedenle... İsteyen Obradovic'i eleştirsin, isteyen trübün atmosferini, isteyen trübünleri göklere çıkarsın, isteyen en mantıksız önerileri sunsun. Mesela desin ki, küçülmeye gidelim, alt yapıyla devam edelim vs. En saçma düşüncelerle bile alıp veremediğimiz yok.

Ancaaak... Bütün üyelerin kişilik haklarına yönelik saldırgan, kırıcı ve küçültücü kelimeler düşünce hürriyeti kapsamının dışındadır. Bırakın isteyen istediğini eleştirsin. Ancak lütfen birbirinizden alıntılar yapıp birbirinize yönelik küçümseyici ve hakaret içerikli mesajlar yazmayın. Burada hiç bir üyenin diğerini küçük düşürücü bir şey yazmasına izin verilmez. Birinci önceliğimiz ne hocayı, ne oyuncuları, ne başka şeyi korumaktır. Önce Fenerbahçe'nin hakları ve hukuku, sonra üyelerin...

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
11 maçta aldığımız 4 mağlubiyetin sorumlusu çekirdek çitleten taraftar mı şimdi o zaman söyleyelim çekirdekle girişler yasaklansın.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
11 maçta aldığımız 4 mağlubiyetin sorumlusu çekirdek çitleten taraftar mı şimdi o zaman söyleyelim çekirdekle girişler yasaklansın.

haydaaaaaaa :)

ben bu sefer hazırlıklı gittim ama salona girerken Zero kutu almadılar :(

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya

Sorun o değil. Ama sorun takım kötü giderken bir maçı da taraftar çevirsin beklentisi...

Hani, futbolda bir maçı da kaleci kazansın yahu denir ya...

Neyse, konuyu herkes bir tarafından çekmeye başladı. Mesnevi'deki fil örneğine döndü.

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43

Mısır var mıydı ? ;D ;D
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

Mısır var mıydı ? ;D ;D
bu sefer 2.5 tl ye mısır aldım hemde büyük bir mısır paketi aldım :)
aslında maç sırasında mısırcı yanıma geldi , herife diyecektim kaç para 10 tl diyecekti
'' istersen ben sana 5 tl ye satayım '' diyecektim

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
oraya giden taraftar ''adam'' bile olmasın, özellikle tırnak içine alıyorum, hepsi adamdır benim gözümde, ben evden çıkıp bakkala gitmeye üşeniyorum bu havada, üstelik Kuşadası'nda oturuyorum, adamlar o soğukta oraya kadar gidiyorlar, ha diyelim adam bile değiller, bu takımın ligdeki kötü gidişine mazeret olamaz.

bu maçı taraftar alsa ne olurdu, bu kafayla bundan sonraki maçı kazanacağının garantisi var mı, iş taraftarda bitseydi eğer, Karşıyaka'nın bileği bükülmezdi.

şubede başka sorunlar olduğu aşikar, Obradovic de olsa pat diye değişmiyor bazı şeyler, sezon başında kafası kuma gömülü adamlar, avrupa'da 3-5 maç kazanılınca tekrar hortladı, ya transfer duyumu veriyorlar, ya ona buna sallıyorlar, ya da twitter'da şov peşinde koşuyorlar. ben isim vermem gerekirse veririm de iyi kötü maalesef içlerinde tanıdıklarımızda var.

bir rahat bırakın şu takımı diyecek kadar tanımıyor Obradovic bizi ..

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Ligde 4 mağlubiyetimiz oldu.Banvit ve galatasaray deplasmanda olduğu için tolere edilebilir,fakat Karşıyaka ve Tofaş maçı hesapta yoktu.Özellikle bugün kaybetmemek gerekirdi.Avrupa'da geçen sezonun Efes'i konumundayız,önümüze geleni deviriyoruz,fakat lig ümit vermiyor.Euroleague'de %60 TOP8,%40 F4 yaparız.Maalesef lig şampiyonu olamayız.Kaybettiğimiz 4 maçın 3 tanesi ligde ciddi rakiplerimize karşı alınan mağlubiyet.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
  • Yer: İstanbul
Arkadaşlar, çekirdekçi dediğiniz seyirci profilinin tersi trübüncü dediğiniz profil değildir. Bilakis, bu sırtı dönük şarkı ve uzun marşlar söyleyen trübüncü ile çekirdekçi denen profil ters tarafından birbirinin aynıdır. Çünkü ikisinin de maça, sahada oynanan oyunun neticesine etkisi yoktur.

Trübüncü ve çekirdekçi ayırımı bizi sanal bir kutuplaşmaya götürür. Sonuca etki eden ve maçı yaşayan taraftarla, sonuca, hakeme, rakibe ve takıma sıfır etkisi olan taraftar ayırımı doğru yolu bulmak için daha sağlıklı olacak. Çünkü tedavinin yolu sağlam bir teşhisten geçer.

Maalesef bizim salonumuza gelen rakibin dizleri titremiyor. Ya uzun marşları ninni dinler gibi dinliyorlar, ya da şehir tiyatrolarında müsamereye çıkmış gibi oynuyorlar. Baskın durumdan söz ediyorum. Yoksa bu sezon geçmiş yıllara göre yol aldığımız doğru. Belki zamanla daha da iyi olacak.

Ancak şu gün şunu diyebiliyor muyuz: "Takım kötü oynasa da taraftar bu maçı alır." Diyemiyoruz. Bunu diyemediğimiz, yahut diyebileceğimiz ortamı oluşturamadığımız sürece saha avantajı denen şey hikaye.

Taraftarın maça etkisi olayını biraz abarttığımızı düşünüyorum. Muhakkak etkisi vardır ama ne kadar, yüzde kaç?
Bence varsaydığımızdan daha az.

Basketbol namına herşeyin en iyisinin NBA de olduğunu söylüyoruz, her fırsatta avrupa'yı küçümsüyoruz, o zaman NBA deki taraftar durumuna da bakalım. Mesela son 2 senenin şampiyonu Miami'nin taraftar profiline.

Geçenlerde Halkbank voleybol takımının oyuncuları Kazijski ve Juantorena'nın röportajlarını dinliyordum. Sunucu "italya da kahramandınız ve dolu tribünlere oynuyordunuz, burda 100 kişşye oynuyorsunuz, zor olmuyor mu" diye sordu.
Adamlar tabi ki oluyor tarzında nezaket dolu bir açıklamadan sonra, bizler profesyoneliz, boş dolu tribün farketmez en iyisini oynarız diye cevap verdiler.

Yanlış anlaşılmasın, taraftarın etkisi yok demiyorum ama ne zaman kaybetsek 1.sıraya bu konu konuluyor.

İyi tribünün sırrı bence 3 şeyden geçiyor.
gelen seyircinin,
1.takımını sevmesi
2.seyrettiği oyunu/sporu sevmesi
3.seyrettiği oyunu/sporu bilmesi

ilk maddede sıkıntı yok ama diğer 2 madde tartışılır hatta en önemli madde bana göre 2.madde. seyrettiğin oyunu sevmek
Fenerbahçe