Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 253049 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
taraftarı yeterince itin götüne sokumuşsunuz zaten artık saha içini konuşsak diyorum bende ..
hani taraftar ''taraftar'' değil de sahada gördüklerinizden memnun muydunuz mesela onu soruyorum aldınız mı o ışığı ..
Memnum değilim.11 maçta 4 mağlubiyet.Kaybedilen bütün maçlarda rakibin yüksek yüzdeyle üçlük atması,Kenan ve Emir'in saçmalamaları hiç umut vermiyor.Euroleague'de F4 yapsak bile lig şampiyonu olamayağız,maalesef bugün bende bu düşüncve oluştu.Muhtemelen sezon sonu bizi Ergin'in kasılmaları bekliyor.

dayanamayacağım ve yazacağım abdullah kardeşim ...

seni takdir ediyorum bugun bu topiğe tam olarak 10 kez '' lig şampiyonu olamayağız''  yazdın..
vallahi temcit pilavı kendinden utanmıştır...
Beni bilirsin Cem abi,ben böyle kolay kolay şampiyon olamayacapız demem.Bilemiyorum nedendir bugün öyle düşünüyorum,belki burada ki tartışmanın etkisi,belki 1 günde kaybettiğimiz 2 maçın etkisi beni böyle düşünmeye sevk ediyor.Yukarıda yazılanlara katılıyorum,Kenan'ın sert bir şekilde uyarılması lazım.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
abdullah

tamam kardeşim öyle düşünmek senin bileceğin iş kimse laf edemez ama her yazdığına yazma yahu :)

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye
Forumdan bir süre uzaklaştım özellikle futbol maçınıda kaybedince enerjimi atmak için sahile çıkıp az yürüdüm falan fakat yinede geçmedi sinirim.Genelde taraftar tartışılmış tamam taraftar etkisizde yinede oraya gelmişler tebrik etmek lazım.Bence taraftara bir yerden kızacaksak neden az gürültü yaptıkları değil neden salonun diğer yarısını dolduramadılar diye kızmak lazım.Ben oyun içini konuşmak istiyorum daha çok bu yüzden Obradovicin hataları ve Zoric-Vidmar tercihini bol bol yazdım zaten ama bugün yine görüldü ki bize 1 değil 2 transfer lazım ama hala transfere ihtiyacımız yok gibisinden açıklamalar yapılıyor resmen komedi.Tüm takımın yükünü tek başına emir çekemez çekmemelide zaten.Kenan devreye girmeli diycemde kenandan beklentim yok çok çabuk şımardı tamam yetenekli bir oyuncu ama ben oldum havasında hal ve hareketleri çok itici kendine gereksiz bir güveni var.Ömer kaptan daha fazla süre almalı hatta bence efesten okbenle cediyide alıp oynatmak gibi bir şansımız varsa sonuna kadar zorlamalıyız

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
taraftarı yeterince itin götüne sokumuşsunuz zaten artık saha içini konuşsak diyorum bende ..
hani taraftar ''taraftar'' değil de, sahada gördüklerinizden memnun muydunuz, onu soruyorum, aldınız mı o ışığı ..

Sorun bence yabancı sınırının doğurduğu kadro dengesizliğinden kaynaklanıyor.
Bir takımın rotasyonunda 6 tane 10 üzerinden 7'lik oyuncu, 1 tane 8'lik, 3 tane 6'lık oyuncu varsa,
O takımın kimyasının uyuşması pek zor olmaz, dengeli bir takım ortaya çıkabilir.

Ama bizim gibi rotasyonda 5 tane 10'luk, 2 tane 8'lik, 3 tane 5'lik oyuncu olduğu zaman denge bozuluyor.
Euroleague'de hem konsantrasyon yüksek olduğu, hem de yabancı sınırı olmadığı için dengeyi bir şekilde sağlıyoruz,
Ama ligde takımın ortalamasının çok altında oyuncular uzun süre sahada kalınca sıkıntı oluyor.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Ben bir düzeltme yapayım yanlış anlama olmasın, ne Hakan abi ne de Abdullah'a karşı bir mesajım yok, onların üstüne denk gelmiş oldu, Hakan abiyle samimiyetimiz farklı boyutlardadır, Abdullah'ı da buradan tanıyorum, zira ikisinin de samimi olduklarını, içten olduklarını, art niyetli olmadıklarını biliyorum.

Özellikle Hakan abiyi yakından tanırım içi dışı birdir, bazı şeylerine katılmam ama asla art niyet aramam, doğru bildiğini söyler.

Benim altını özellikle çizdiğim bir konu var ilerde daha da açarız bunu ;

sezon başına dönün, Obradovic dışında konuşan biri var mıydı, gördük mü hiç abuk subuk demeçler, transfer dedikoduları, sosyal medya şovları ?

takım avrupa'da kazanmaya başladıktan sonra büyük bir kirlilik başladı yine, başta Nedim Karakaş olmak üzere, FB TV çalışanlarından tutun da, camianın hafif yanından geçen herkes ötmeye başladı. biri çıkar ona sallar, diğeri çıkar transfer müjdesi verir, öteki çıkar muhabbeti olan yerliyi gazlar vs vs

bakın bu sululuklar, bu cıvıklıklar, bu saçmalıklar, bu takımın eski huylarına bürünmesini sağlamaktan başka bir işe yaramaz.

bir önceki sayfada onun için şunu söyledim, Obradovic ''bakın dalganıza arkadaş'' diyecek kadar tanımıyor bizi, adam çoğu şeyi bilmiyordur hatta, oturup takip edecek değil, kim ne yazıyor ne çiziyor diye.

Gürol abi akıllı adamdır anlamıştır ince mesajları  ::)

• Üye
Ben bir düzeltme yapayım yanlış anlama olmasın, ne Hakan abi ne de Abdullah'a karşı bir mesajım yok, onların üstüne denk gelmiş oldu, Hakan abiyle samimiyetimiz farklı boyutlardadır, Abdullah'ı da buradan tanıyorum, zira ikisinin de samimi olduklarını, içten olduklarını, art niyetli olmadıklarını biliyorum.

Özellikle Hakan abiyi yakından tanırım içi dışı birdir, bazı şeylerine katılmam ama asla art niyet aramam, doğru bildiğini söyler.

sezon başına dönün, Obradovic dışında konuşan biri var mıydı, gördük mü hiç abuk subuk demeçler, transfer dedikoduları, sosyal medya şovları ?

takım avrupa'da kazanmaya başladıktan sonra büyük bir kirlilik başladı yine, başta Nedim Karakaş olmak üzere, FB TV çalışanlarından tutun da, camianın hafif yanından geçen herkes ötmeye başladı. biri çıkar ona sallar, diğeri çıkar transfer müjdesi verir, öteki çıkar muhabbeti olan yerliyi gazlar vs vs

bakın bu sululuklar, bu cıvıklıklar, bu saçmalıklar, bu takımın eski huylarına bürünmesini sağlamaktan başka bir işe yaramaz.

bir önceki sayfada onun için şunu söyledim, Obradovic ''bakın dalganıza arkadaş'' diyecek kadar tanımıyor bizi, adam çoğu şeyi bilmiyordur hatta, oturup takip edecek değil, kim ne yazıyor ne çiziyor diye.

Yarın sabah 09.00'da Obradovic'in oyuncularla toplantı yapılacağı söyleniyor ne derece doğru bilmem,umarım saha içinde birçok şey değişir.Saha içinden kastım kenar yönetimi değil bazı oyuncular

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye
Bence tüm sorun izzetin oynamaması izzet yeterince süre almıyor  ;D ;D

gurol1967

• Ziyaretçi

Almam mi Kemal'cim  :)

Cok uzgunum cok sey yazmakta istiyorum da bazilarini Sen yazmissin zaten,
Taraftar konusundan once baska sorunlar teknik ve idari.
Taraftar konusunda da bagirmayan,bagiran,cekirdekci v.s.den once bilet fiyatlarindan ve aktivitenin macimiz mi hafta sonu eglence aktivitesi mi degerlendirmesinden baslamak lazim.
Hayirlisi bakalim artik umarim isler bir an once duzelir.

gurol1967

• Ziyaretçi
Mesajımı neden sildiniz. Tekrar yazıyorum kimsenin Fenerbahçe taraftarına yavşak deme lüksü yoktur. Bu da silin isterseniz. Bende bu forumun daha seviyeli olduğunu düşünmüştüm yanılmışım. Birde bunu yönetici vasıflı birilerinin yapması daha da kötü.
   Evet bir yoneticimiz macin siniri ile maksadini asan yazmamasi gereken bir kelime yazmis.Yanlis yapmis bunu duzeltir,silerdik.Mesajinizin silinmesi diger silinen mesajlar gibi gereksiz ikili tartismalarin olmamasi icindir.
   Acikcasi Sizin gibi degerli bir uyemizin bir kelimeden yola cikarak o kadar ihtimam gosterdigimiz forumumuzu. " Ben de bu forumun daha seviyeli oldugunu dusunmustum yanilmisim " seklinde hemen yaftalamaniz beni cok uzdu.
 3 hafta yarin dolacak gordunuz mu simdiye kadar seviyesiz bir sey,ilk kez macin stresi ile yanlis bir tartismadan boyle bir sey yasanmis.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Kimse eleştirilmez değildir...

Bende maçtan sonra 5 dakıka kızdım söylendim..Ama bir sorun olduğu belli.Mutlaka değişmesi gereken birşeyler var..

Hayır bir kere en önemlisi takım inat etmiyor..

Koç onu yapmıyor bunu yapmıyor demenin anlamı yok..Asıl kızdığım konu kızana eleştirene karşı konan tavır...
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
Transfer sezonunda yerli oyuncu transferinde hata yaptığımızı düşünüyodum.Barış yerine Tunçeri,İzzet yerine Samet Geyik ve Melih yerine Serhat alınmalıydı bence böylece daha dengeli bi yerli rotasyonuna sahip olabilirdik üstüne İlkan ve Oğuz'un durumu eklenince keyifsiz bi hal almaya başladı lig ama aldığımız mğlubiyetlerin ana sebebi bence bu değil sonuçta banvit,tofaş ve karşıyaka'nın yerlilerinin halide ortada banvit bizi duşan ve erkan veyseloğlu ile yirmiye bağlıyosa yada karşıyaka mutlu demir ve can altıntığ ile bizi sahamızda yenebiliyosa tek sorun bu değildir zaten...

Takımın konsantrasyonu tamamen Eurolig'de ve buda daha şimdiden 4 mağlubiyet aldırdı bize şu bi' gerçekki 7 kişilik bi rotasyonla hem ligi hem de Avrupa'da aynı bilinçle sahada olmak çok zor.Obradovic'te oyuncuları çok fazla sıkmıyo hani İbrahiM kutluay Bobby Brown'un 41 attığı maçta "onun atması canımızı yakmıyo demişti"ya aynı şekilde ligde aldığımız mağlubiyetlerde koçun canını yakmıyo gibi geliyo bana ve buda yabancı oyuncuların gevşek davranmalarına neden oluyo özellikle bojan'ın lig ve eurolig performansı arasında uçurum var.

Şimdiden galatasarayı şampiyon ilan etmekse çok çok komik bu takım play-offa nerden girerrse girsin şampiyonluğun bir numaralı favorisidir.Özellikle El oynyan takımların Eurolig'den lige nasıl döneceği çok önemli geçen seneki efes örnei mevcut önümüzde, El'de f8 yapıp çska,oly,real,pana gibi takımları yenip ligde nerdeyse ted'e eleniyodu nitekim banvit'e elendiler.

Demem o ki bu takım bu ligde şampiyon olur çokda rahat olur sadece oyuncular ve koçun dikkatini lige vermesi gerekiyo bunuda play-off'lar başlayınca kadar olmasına pek ihtimal vermiyorum

Takım ile ilgili canımı sıkan tek şey hala yapılmayan 1-2 oynayan oyuncu transferi El'de bu rotasyonla çok çok zor f4 hedefi...
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
şunu da yazmadan edemiyeceğim
Kleiza zaten birkaç maçtır çok istekl iama bugun ayrı bir istekliydi ilk yarı iyi kullandık eli sıcaktı iyi sayılar buldu 14 ayı attı
ama ikinci yarı unuttuk yahu adamı , son anlarda 2 tane son saniye 3 sayılık atış kullandı onun harici 2nci yarı oyuna sokamadık daha çok oyuna sokmamız lazım
ayrıca bugün topu iyi dolaştırdık , tamam yenildik ama birçok bomboş pozisyonda şutları sokamadık ( BOjan ve EMir ağırlıklı )
18 asist yapmışzı zaten 66 sayı attığımız bir maçta.
Bo 14 dakika süre aldı bu da bana çok ilginç geldi.
Kleiza'yı kulanamama sorunu benim de çok canımı sıkıyo malasef.Mantas Kalnietis denen vitaminsiz bile daha iyi kullanıyodu Emir'e göre.Hani takımın başında obradovic olmasa Emir-Kleiza ilişkisini "alex anelka'ya bilerek pas vermiyo"goygoyuna çevirecem ama Obradovic varken yemez :D
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Maç Öncesi Bilgileri

Beko Basketbol Liginde 12. hafta deplasmanda Trabzonspor Medical Park'a konuk olacağız.

Maç LigTv 3'den canlı yayınlanacak.

Genel olarak basketbol sahalarında aramızdaki rekabete bakarsak;

Bu zamana kadar ligde Trabzonspor ile 4 kere karşılaştık ve 4 maçı da kazandık.

28.01.2012 Trabzonspor-Fenerbahçe Ülker: 74-84
15.10.2011 Fenerbahçe Ülker-Trabzonspor: 88-63
06.03.2011 Trabzonspor Medical Park-Fenerbahçe Ülker: 74-86
13.11.2010 Fenerbahçe Ülker-Trabzonspor Medical Park: 78-55

Trabzonspor Medical Park (2-9)

Sezon öncesi iyi bir kadro kuran ve sezona playoff hedefiyle başlayan Trabzonspor şuana kadar hayal kırıklığı yaşattı. Sezon içerisinde koç değişikliğine giden, transfer yapan Trabzonspor bütün bunlara rağmen şuana kadar ligde oynadığı 11 maçta sadece 2 galibiyet alabildi ve düşme hattının hemen üstünde 14. sırada yer alıyor. Bu maça kadar evinde 5 maça çıkan Trabzonspor 2 galibiyet 3 yenilgi aldı. Evinde Aliağa Petkim ile Torku Konya'yı yenen Trabzonspor, TED Kolejliler (D), Olin Edirne (E), Mersin BŞB (D), Anadolu Efes (E), Beşiktaş Integral (D), Tofaş (D), Türk Telekom (E), Banvit (D) ve Galatasaray Liv Hospital'a (D) ise mağlup oldu.

Kaybettikleri maçlar;

TED Kolejliler-Trabzonspor Medical Park: 91-80
Trabzonspor Medical Park-Olin Edirne: 88-93
Mersin BŞB-Trabzonspor Medical Park: 97-87
Trabzonspor Medical Park-Anadolu Efes: 63-83
Beşiktaş Integral-Trabzonspor Medical Park: 87-69
Tofaş-Trabzonspor Medical Park: 83-80
Trabzonspor Medical Park-Türk Telekom: 71-73
Banvit-Trabzonspor Medical Park: 94-78
Galatasaray Liv Hospital-Trabzonspor Medical Park: 87-81

Takım İstatistikleri;

Sayı Ortalamaları: 81.0
Yedikleri Sayı Ortalaması: 84.1
Total Ribaunt Ortalamaları: 31.4
Hücum Ribauntu Ortalamaları: 10.4
Asist Ortalamaları: 16.8
Top Çalma Ortalamaları: 5.8
Top Kaybı Ortalamaları: 13.3
Blok Ortalamaları: 2.4
Faul Atışı Yüzdeleri: %73.0
İki Sayılık Yüzdeleri: %51.6
Üç Sayılık Yüzdeleri: %37.0

Sayı Liderleri

1- Kirk Penney 16.4 sayı
2- Paul Stoll 13.7 sayı
3- Jack Cooley 13.6 sayı

Ribaunt Liderleri

1- Jack Cooley 8.0 ribaunt
2- Kaya Peker 5.4 ribaunt
3- Kirk Penney 3.4 ribaunt

Asist Liderleri 

1- Tutku Açık 7.0 asist
2- Paul Stoll 4.5 asist
3- Can Maxim Mutaf 2.1 asist

Blok Liderleri

1- Jack Cooley 0.7 blok
2- Kaya Peker 0.5 blok

Top Çalma Liderleri

1- Paul Stoll 1.2 top çalma
2- Jack Cooley 0.9 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- Paul Stoll 3.3 top kaybı
2- Kirk Penney 2.2 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Jack Cooley %64.4

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Kirk Penney %41.9

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncu;

Paul Stoll %100.0

Fenerbahçe Ülker (7-4)

Ligde oynadığımız 11 maç sonunda 7 galibiyet 4 yenilgiyle 6. sırada yer alıyoruz. Deplasmanda ise 6 maçta 3 galibiyet 3 mağlubiyet aldık. Tofaş, Banvit ve Galatasaray Liv Hospital'a deplasmanda yenilirken Pınar Karşıyaka'ya ise evimizde yenildik. Bu sezon bu haftaya kadar ise Mersin BŞB (D), Anadolu Efes (E),  Beşiktaş Integral (D), Aliağa Petkim (D), Türk Telekom (E), Torku Konya (E) ve Gaziantep BŞB (E) maçlarını kazandık.

Kaybettiğimiz maçlar;

Tofaş-Fenerbahçe Ülker: 89-81
Banvit-Fenerbahçe Ülker: 91-76
Galatasaray Liv Hospital-Fenerbahçe Ülker: 72-62
Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka: 66-76

Takım İstatistikleri   

Sayı Ortalamamız: 80.8
Yediğimiz Sayı Ortalaması: 72.4
Total Ribaunt Ortalamamız: 30.9
Hücum Ribauntu Ortalamamız: 8.9
Asist Ortalamamız: 19.9
Top Çalma Ortalamamız: 7.2
Top Kaybı Ortalamamız: 10.9
Blok Ortalamamız: 3.1
Faul Atışı Yüzdemiz: %71.4
İki Sayılık Yüzdemiz: %55.3
Üç Sayılık Yüzdemiz: %34.7

Sayı Liderlerimiz

1- Bojan Bogdanovic 14.7 sayı
2- Linas Kleiza 11.5 sayı
3- Luka Zoric 11.4 sayı

Ribaunt Liderlerimiz

1- Nemanja Bjelica 5.9 ribaunt
2- Luka Zoric 4.8 ribaunt
3- Gasper Vidmar 4.7 ribaunt

Asist Liderlerimiz

1- Emir Preldzic 6.8 asist
2- Kenan Sipahi 3.3 asist
3- Bo McCaleb 2.4 asist

Blok Liderlerimiz

1- Luka Zoric 1.3 blok
2- Gasper Vidmar 0.9 blok

Top Çalma Liderlerimiz

1- Bo McCaleb 1.8 top çalma
2- Emir Preldzic 1.3 top çalma

Top Kaybı Liderlerimiz

1- Luka Zoric 1.7 top kaybı
2- Bojan Bogdanovic 1.5 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Gasper Vidmar %75.6

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Bojan Bogdanovic %41.1

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncumuz;

Kenan Sipahi %83.3

Parkede Fener-Utkan
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

• Üye
Zannersem Can Pelister yazmış twitter'da,Obradovic'in sabah 09:00'da toplantı yapacağı söyleniyor.Umarım doğrudur.

Çevrimdışı Snn

• Üye
Obradoviç te bence hala ligi tanıma aşamasında. Vidmar ı kadroya almaması bana göre hata. Vidmar tamam çok yetenekli bir oyuncu değil ama savunması olsun ribaund olsun katkısı yadsınamaz. Birde ligimizi de iyi biliyor sonuçta. Onun olmadığı 3 zor maç 3 yenilgi geldi.

Diğer yandan oyuncular bu maçlara EL de ki gibi aynı ciddiyetle bakmıyorlar. Neden bakmadıklarına da Obradoviç çözüm bulacak artık. Zaten maç sonu konuşmasından da bunu anlıyoruz.

Son olarak bu takıma transfer şart. Bana kalırsa 1 veya 2 numara alınmalı. Oğuz ve İlkan dönünce ligde pota altı sıkıntımız azalır. Oyun kurucuya ihtiyacımız var. Emir dışında takımı oynatacak oyuncumuz yok. O da bazen kontrolden çıkıp takıma zarar veriyor.