Hakan Abi güzel özetlemişsin, taraftar bu şekilde eleştirilmeli. Takımın sahada olmadığı zamanda taraftarın da devreye girmesi gereken maçlar olmalı.
Ama bağıranların oturanları, bağırmıyorlar diye eleştirmesi ve üzerine fenerbahçelilik notu vermesi haksızlık ve bencillik.
Yunan veya Sırbistan salonlarını örnek almak gerçekci değil. Sırbistan salonlarını bu kadar aktif tutan Adriyatik ligi ve devamlı bir tarihsel savaş psikolojisi (tabi ki basketbolü bilen seyirci oranı daha yüksek).
Bizim salon için gerçekçi hedef İtalyan voleybol seyircisi profili. Ama İtalyan voleybol seyircisi gibi bir profil bir anda elde edemeyeceğimize göre; iki profilin (bağıran ve oturan) karışımı bir seyirci profili olmalı.
Sahadaki oyunla ilgilenen ve bağıran (maça etki etmeye çalışan) kemik bir kitle devamlı olmalı
Öncelikle Hüseyin dostum ağzına sağlık tam ben maçtan geldim , maç sırasında ve sonrasında burada yapılan yorumları derin üzüntü ile karşıladığım için bir iki not düşecektim ki sen güzel türkçen ile tam istediğimi çok kısa izah etmişsin.. tekrar teşekkürler.
Gelelim şu taraftar / çakma taraftar / gerçek taraftar / atmosfer / bağıran / bağırmayan vs vs vs taraftar ve ülker arena mevzularına.
Güzel güneşli bir pazar günü evde kıçımın üzerine yatıp istirahat etmek varken ( bunu yapan insanlara saygım sonsuz ) 77 km yol gitmeyi göze alıp çoluk çocuğumu eşimi de alıp salona gittim , oraya çocuklarımı götürmekteki tek sebep hem salon atmosferi görsünler hemde Fenerbahçe'lilik duygusu ruhlarına/ kalplerine işlesin...
4 5 bin civarı bir taraftar vardı. aile olarak gelen vardı , kız arkadaşı ile gelen vardı hemen yanımda oturan yasemin arkadaşım ve 55 yaşındaki değerli babası gibi gelen vardı , süleyman abi yoktu ama onun 60 yaş ortalama arkadaşları salondaki yerlerini almışlardı
hemen yanımda Ebru Köksaldı oturduyordu
değerli dostum ve forumumuzun üyesi Okan.y de yeğeni ile gelmişti ( onun da gayesi yeğeni iyi fenerbahçe'li olsun )
hemen arka çaprazımızda çok kaliteli iki abi kardeş olan yine forumun değerli üyelerinden Uğur ve Onur da vardı.
hemen arkamda yıllarını fenerbahçenin amatörlerine vermiş Neozepron Fatih , yanında Twittterdan bilinen yine kendisini basketbola adamış güzel adam Savaş Birdal ( santi ) ve kardeşi oğuz vardı .
görüp de sayamadığım başka dost kardeşlerim varsa özür dilerim..
ben dahil hepimiz koltuğumuzda
yavşak yavşak oturduk. Ha geviş getirmedik bireysek tepkilerin verebileceğimiz en maximimunda vermeye çalıştık , ben çocuklar ve eşim yanımda olduğu için sinirlensem dahi küfür etmemeye çalıştım ama ağzımızdan bazı laflar da çıkmadı değil , Süleyman abimin branş ayırt etmeksizin bütün amatör maçlara giden kankaları

hakeme '' ulan kadayıf olmuşsun '' diye bağırınca kendimi gülmekten alamadım , güzel ve değişik bir ironi oldu...
salon atmosfer eleştirilsin evyallah hiçlafım yok ama açıldığı günden bu yana 2.5 sene olacak 2 milyara yakın para verip vaktimden paramdan kendimden ödün vererek oraya gitmiş ve Fenerbahçe Ülker Arena'nın bir üyesi olarak ( orada taraftar ayrımı yapılmaz orası bir büyüt , övülecek isede yerilecek isede ) her yenilgi sonrası temcit pilavı gibi taraftara laf edilmesine çok üzülüyorum ve üzerime alınıyorum.
Hadi beğenilmemesine lafım yok , ama ''çakma /sahte '' veya '' malubiyet ne olacak sanki oradaki taraftarın çok mu umurunda '' gibi lafları etmek kimsenin haddine değil.. Fenerbahçe'lilik ölçen alet yok arkadaşlar kimsenin elinde , bu çok faşizan bir yaklaşım...
Evet Hakan abinin ( yavşak kısmı beni üzmüş bile olsa

) atmosfer ile ilgili dedikleri mantıklı bunda hemfikirim zaten , oyuncu grubu uyuduğu zaman taraftarda uyuyor , onları ateşleyecek moda bir türlü giremedik , bunları eleştirmek ve çözüm bulmak lazım hep beraber bulmak lazım ama
klavye başına geçip ne olursa olsun oraya gitmiş vaktinden parasından ödün vermiş insanları sahte çakma gibi hoş olmayan laflr ile lekelemek bok atmak hiç ama hiç kabul edilir bir davranış değil..
Ayrıca bugun alınan yenilginin tamamen taraftar üzerine yıkılması mantığı nedir ?
Emir/ Bojan 10 da 1 iki sayılık 6/1 3 sayılık atacak ama hata bana/bize / oraya giden herkese yıkılacak ..
Emir ve Bojan da kötü oynama hakkı vardır bu adamlar sezon başından beri bizi taşıyan insanlar bugün kötü günlerine denk geldi vs vs
işin teknik kısımları sabaha kadar eleştirilir ...
Maç ile ilgili teknik vs hiçbirşey yazasım gelmedi , hevesim kaçtı , hayırlısı olsun diyip önümüze bakacağız.
Artı hataları kararlarda verilebilecek tepkiler verildi, salında ile tv yayını arasında biraz farklar oluyor ama Allah aşkına Oaka veya Pionir deki atmosfer beklenmesin yahu biz sırp değiliz yunan değiliz , oradaki salonun mevut durumu ve taraftar profili göz ardı edilmesin , yapılabilecek en iyi atmosfer yapılmaya çalışılsın bu nasıl olacak ise orasını bilemiyorum
ayrıca Karşıyaka maçının en ucuz biletini 21 tl yapan sorumlulara hiç laf gelmemesi de ilginç..
kaybedilen partizan ve karşıyaka maçlarının sorumlusu bu taraftar ise o zaman kendi evimizde kazandığımız BArca, Cska, Kiev maçlanı da kazandıran bu taraftar o zaman ... ama ne yazık ki hem salon hemde oradaki taraftar profili günah keçisi ilan edilmiş vaziyette....
forumu açalı 3 hafta yarın olacak , şahsi fikrim oldukça iyi gidiyoruz , üye olan katılan herkesten ALlah razı olsun , 3 hafta oldu yaklaşık , istedikki insanlar rahat rahat yazsın , yazarken korkmasın kasmasın , fikirlerini saygı ve doğru bir üslüp ile dilediği gibi yazsın , eleştirsin sabaha kadar eleştirsin istedik , kimseye de niye yanlış yazdın , şöyle yaptın vs gibi bir uyarıda bulunmadık bulunmayacağız da bundan sonra
ama tüm dostarımdan rica ediyorum eleştiri yaparken kendi fikirlerimizi anlatırken başka dostlara laf /kaba olacak ama laf giydirilmesin laf sokulmasın , gerek yok , öyle olduğu zaman iş ikili diyaloga gidiyor ve sonuç güzel olmuyor.
ayrıca bu foruma üye çağırırken forumlardan /özel hayattan / twitterdan tanıdığımız nazımızın geçeceği , sevip saydığımız onlarında bizi sevip saydığına inandığımız , hatırımızın sayıldığını düşündüğümüz dostları çağırdık . nereye geliyorum burası hepimizin yahu , bizim hatırımızın olduğu insanlar şuraya bir yorum yazarken 2 kere düşünmeli , dikkat etmeli bence , daha çok sahip çıkmalı..
herkes aynı düşünce de olacak diye bir kural tabiki yok ama bu fikirleri belirtirken , diğer üyeleri rencide etmekten kaçınmak lazım diye düşünüyorum ...
edit : Arkadaşlar önce insan önce sporcu sağlığı önemlidir heleki Fenerbahçe forması giyiyorsa daha da önemlidir. Nefret bile etsek hangi oyuncumuz olursa olsun '' keşke sakatlansa da yerine transfer yapsak gibi bir düşünce yapısı ne bize ne bu foruma birşey kazandırmaz.
kesinlikle ve kesinlikle kabul edilir bir cümle değil , bize yakışmıyor.
kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin..