Gönderen Konu: Fenerbahçe | Futbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 1541700 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe / Futbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #3225 : 28 Mayıs 2019, 16:36:11 »
Tolgay'a teklif falan yok mu?Elden ilk çıkarılması gerekenlerden biri.
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2019, 16:36:25 Gönderen: kenz »

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3226 : 28 Mayıs 2019, 17:21:12 »
Eljif Elmas'ı iyi bir bonservis bedeliyle satabilsek çok iyi olur.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #3227 : 28 Mayıs 2019, 20:57:25 »
@ETIRYAK

Hocam Topal tepkiler yüzünden, Jailson,Eljif potansiyellerine yatırım yapacak takımların teklifleri nedeniyle gider.
Ozan'ı muhtemel Başakşehir ile takasta kullanırız.
Gönül ister ki 2022'ye kadar sözleşme yenilenen Alper'i de Vedat transferinde Rize'ye gönderebilelim.
Lakin ne Alper Rize'ye gider ne de Rize Alper vitaminsizine verdiğimiz paranın yarısını verebilir.
Emre 60, Ekici/Tolgay 30, ya da 45-45 gibi bir rotasyon bekliyorum.
Emre şu haliyle bile en iyi orta sahamız olur ama 39 yaşında adama 90 dakika vermek onu tez zamanda kaybetmek anlamına gelir.
...

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #3228 : 28 Mayıs 2019, 21:51:47 »
@ETIRYAK

Hocam Topal tepkiler yüzünden, Jailson,Eljif potansiyellerine yatırım yapacak takımların teklifleri nedeniyle gider.
Ozan'ı muhtemel Başakşehir ile takasta kullanırız.
Gönül ister ki 2022'ye kadar sözleşme yenilenen Alper'i de Vedat transferinde Rize'ye gönderebilelim.
Lakin ne Alper Rize'ye gider ne de Rize Alper vitaminsizine verdiğimiz paranın yarısını verebilir.
Emre 60, Ekici/Tolgay 30, ya da 45-45 gibi bir rotasyon bekliyorum.
Emre şu haliyle bile en iyi orta sahamız olur ama 39 yaşında adama 90 dakika vermek onu tez zamanda kaybetmek anlamına gelir.
Bu işler Ekici Tolgay Ozan Alperle olacak işler değil.
Bu güne kadar her türlü kumpas, örgüt, şaibe, hakem skandalı, F.Terim, A.Albayrak, tüpçü, içimizdeki muhalifler vs.. 50 çeşit engel ve düşman var.
Kaba tabirle sırtlan gibi koşup gerekirse 120 dk. mücadele edecek güçlü fizikli Afrikalı olur kuzey avrupalı olur,
Sezon bizim adımıza Ekim ayında bitmişti. O tarihten bu güne düşük maliyetli bulup buluşturacaklar.
İyi kaleci süratli ve teknik kanatlar..
Ancak bu şekilde şampiyon olabiliriz.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3229 : 29 Mayıs 2019, 08:46:37 »
Bence forvet transferi en kritik konu. Bugünkü kadroda VanHoijdonk + Nobre olsaydı mesela en az 15 puan fazlamız olurdu. Eğer bütçe vs deniyorsa sadece forvet alsınlar ama doğru adamları alsınlar. Daha sonrasında stoper, ortasaha bakabilirler ama forveti sağlama almadan yapılan hiçbir şey tam olmayacak.
Bakınca en son kanatlara sıra gelir diye düşünüyorum, Isla-Dirar ve Hasan Ali-Moses en zayıf bölgelerimiz değil.
« Son Düzenleme: 29 Mayıs 2019, 08:47:00 Gönderen: ayhan »

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #3230 : 29 Mayıs 2019, 09:46:36 »
@ sonkale1907

Hocam düşüncene saygı duymakla birlikte ne yazık ki katılamıyorum.
Bu takım Emre birazda Meireles hariç a kalite orta sahası yokken Selçuk, Baroni doğru düzgün oynamayan Salih ile nisan'da şampiyonluk gördü.
Bu arada rakip dediğimiz soytarılar bu dönemkinden farklı değildi.
Tolgay ve Mehmet Ekici doğru kullanıldığında değerli oyuncular.
Bizim asıl sıkıntımız orta sahada top ayağına geldiğinde oyun kuramamak.
Haliyle kanatlar ve bireysel yetenek dışında hücum aksiyonu konusunda kısıtlı ve ne yazık ki tahmin edilebilir bir takım oluyoruz.
Bu yüzden ayağı düzgün, baskı yediğinde saçmalamayan ve mümkün mertebe yaratıcı orta sahalara olan ihtiyacımız adam yiyen atletik çapalardan daha önemli.
Yerli olarak bu işi en iyi yapabilecek adam Emre.
Tolgay kafaca oyuna konsatre olabilir ve Ekici sağlıklı kalabilse Emre kadar olmasa da bu görevi yerine getirebilecek kapasitede adamlar.
Alper konusuna hiç girmek istemiyorum.

@ayhan abiye ise katılıyorum.
Orta saha çok önemli ama daha öncelikli olan şu takımın santrafor ihtiyacı.
Edin Dzeko konusunda pek ümitli değilim ama adam dünyanın en önemli spor otomobillerin üretildiği italya yerine ülkemizde araba bakması falan acaba dedirtmiyor değil. Lukaku İnter'le anlaştığından kendisinin milano olayı turistlik gezi dışındaartık zor gerçekleşir gibi geliyor bana.
Ha keza Max K. içinde kimle konuşsam çok iyi transfer olur ama gelmek isteyeceğini sanmıyorum diyor.
Birde üstüne dün kulübüne Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum kolaylık sağlayın diyen Visca durumu varken(Visca ve İrfan için Başakcity 10 istemiş biz 7 verebileceğimizi söylemişiz) hücum konusunda kağıt üstünde çok büyük sıkıntı yaşamayız gibime geliyor.
Bu arada gerçekleşirse Vedat Muriqi konusunda ben hep pozitifim.
Ersun hocanın sisteminde Webo etkisi göstereceğine inanıyorum.
...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3231 : 29 Mayıs 2019, 10:06:44 »
Daha devre arası demiştik, bu takıma lazım olan esas şey, bulduğunu atacak gerçek bir gol ayağı diye ama... Nedense, Ersun hoca dahil, herkes orta saha ve stopere odaklandı. Sahanın en ucundaki iki adam en büyük sıkıntımız: Kaleci + Santrfor. Yani bu sezonun özeti: Harun (Volkan) + Slimani (Soldado)

Futbolun adaleti biraz da olsa varmış ki, dibi gördük. Bu dört isim sezonun özetidir.

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3232 : 29 Mayıs 2019, 18:02:35 »
Emre, Volkan ve Allahyar transferleri ihtiyacımız olan transferler değil. bu şekilde transfer yapacaksak önümüzdeki sezon için heveslenmeye hiç gerek yok.

10 transfer yapacağımıza 5 transfer olsun direkt katkı alacağımız adamlar olsun.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3233 : 29 Mayıs 2019, 23:00:52 »
75 gol ve üzerine çıkabilecek ofansif dizilim için;

- Kesinlike Gomis veya Gomez seviyesine yakın katkı yapabilecek kaliteli bir santrfor alınmalı. Son bir kaç günde dedikodusu çıkan Dzeko tam da bu nitelite bir oyuncu ama İtalya basınında İnter ile anlaştığı yönünde haberler var.

- Sağ forvete Visca, sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalması ve bizim takımı istemesi önemli bir avantaj,

- Sol forvete Porto ile sözleşmesi bitmesi Brahimi olabilir, W. Bremen ile sözleşmesi biten Max Kruse de sol ayağını kullandığı için ve forvet arkası oynayabildiği için bu mevkide pekâlâ oynayabilir.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #3234 : 30 Mayıs 2019, 13:14:56 »
1-Ahmet Gürleyen-Stoper-1999-Mainz

2-Salih Özcan-Orta Saha-1998-Köln

3-Ekin Çelebi-Sol Bek-2000-Nürnberg

4-Kaan Kurt-Sağ Bek-2001-B.M’Gladbach

5-Kerim Çalhanoğlu-Sol Bek-2002-Hoffenheim

6-Mehmetcan Aydın-Ofansif Orta Saha-2002-Schalke

7-Malik Batmaz-Santrafor-2000-Karlsruher

8-Erkan Eyibil-Ofansif Orta Saha-2001-Mainz

9-Abdülkerim Çakar-Santrafor-2001-E.Frakfurt

10-Can Bozdoğan-Orta Saha-2001-Köln

11-Mert Müldür-Stoper/Sağ Bek-1999-Rapid Wien

12-Yusuf Sarı-Sağ Açık-1998-Marsilya

13-Muhammed Kiprit-Santrafor-1999-Hertha Berlin

14-Metehan Güçlü-Santrafor-1999-Paris SG

15-Görkem Can-Sol Stoper-2000-Schalke

16-Emre Aydınel-Santrafor-2000-B.Dortmund

17-Ömer Uzun-Santrafor-2000-Bochum

18-Semih Altıkulaç-Sol Bek-2002-Lyon

19-Melih Altıkulaç-Sol Bek-2002-Lyon

20-Eray Cömert-Stoper-1998-Basel

21-Mehmet Maniş-Sol Açık-2001-Basel

Buraya Avrupada oynayan ve yetenekleriyle dikkat çekmeye başlayan Türk çocuklarını yazdım. Bunların bonservisleri son derece düşüktür eminim. Bu parasızlıkta şu oyunculardan bâzılarını değerlendirse yönetim iyi olur. Listedekilerin en az 3-4 tânesi büyük yıldız olur eminim. Hem bunların alt yapısı da sağlam, disipline alışkınlar.

Naci Ünüvar(2003-Ajax), Ahmet Kutucu(1999-Schalke) ve Orkun Kökçü(2000-Feyenoord) gibi isimler uçtu gitti, yazmadım onları.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #3235 : 31 Mayıs 2019, 00:20:54 »
1-Ahmet Gürleyen-Stoper-1999-Mainz

2-Salih Özcan-Orta Saha-1998-Köln

3-Ekin Çelebi-Sol Bek-2000-Nürnberg

4-Kaan Kurt-Sağ Bek-2001-B.M’Gladbach

5-Kerim Çalhanoğlu-Sol Bek-2002-Hoffenheim

6-Mehmetcan Aydın-Ofansif Orta Saha-2002-Schalke

7-Malik Batmaz-Santrafor-2000-Karlsruher

8-Erkan Eyibil-Ofansif Orta Saha-2001-Mainz

9-Abdülkerim Çakar-Santrafor-2001-E.Frakfurt

10-Can Bozdoğan-Orta Saha-2001-Köln

11-Mert Müldür-Stoper/Sağ Bek-1999-Rapid Wien

12-Yusuf Sarı-Sağ Açık-1998-Marsilya

13-Muhammed Kiprit-Santrafor-1999-Hertha Berlin

14-Metehan Güçlü-Santrafor-1999-Paris SG

15-Görkem Can-Sol Stoper-2000-Schalke

16-Emre Aydınel-Santrafor-2000-B.Dortmund

17-Ömer Uzun-Santrafor-2000-Bochum

18-Semih Altıkulaç-Sol Bek-2002-Lyon

19-Melih Altıkulaç-Sol Bek-2002-Lyon

20-Eray Cömert-Stoper-1998-Basel

21-Mehmet Maniş-Sol Açık-2001-Basel

Buraya Avrupada oynayan ve yetenekleriyle dikkat çekmeye başlayan Türk çocuklarını yazdım. Bunların bonservisleri son derece düşüktür eminim. Bu parasızlıkta şu oyunculardan bâzılarını değerlendirse yönetim iyi olur. Listedekilerin en az 3-4 tânesi büyük yıldız olur eminim. Hem bunların alt yapısı da sağlam, disipline alışkınlar.

Naci Ünüvar(2003-Ajax), Ahmet Kutucu(1999-Schalke) ve Orkun Kökçü(2000-Feyenoord) gibi isimler uçtu gitti, yazmadım onları.
Oynatmazlar abi oynatmazlar. Takımda 5 6 büyük oyuncu olur 3 4 tane görev Adamı olur o Zaman 2-3 tane potansiyel serpiştirirsin takımla birlikte büyür. Ama bizde ne öyle bir kadro ne de mentalite var.
Olacak yine belli Brahimi Brahimi sonunda olacak Umar Aminu Kruse Kruse sonunda olacak Mevlüt falan yani. Geçen yılın kopyası işte. Nerde Mina Wilshere vs

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3236 : 31 Mayıs 2019, 08:27:29 »
Oynatmazlar abi oynatmazlar. Takımda 5 6 büyük oyuncu olur 3 4 tane görev Adamı olur o Zaman 2-3 tane potansiyel serpiştirirsin takımla birlikte büyür. Ama bizde ne öyle bir kadro ne de mentalite var.
Olacak yine belli Brahimi Brahimi sonunda olacak Umar Aminu Kruse Kruse sonunda olacak Mevlüt falan yani. Geçen yılın kopyası işte. Nerde Mina Wilshere vs
mentalite ile ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum. Tuncay, Serhat gibi oyuncularımız olsa oynatırdık bence.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3237 : 31 Mayıs 2019, 09:44:22 »
Zamanında şans verilen çok genç oyuncu oldu. Hatta bir iki maç çok iyi iş yaptılar. Birisi sağ bekti, birisi orta saha... Adlarını bile unuttum. 10 yıl kadar oluyor... Sonra hemen götleri kalktı ve serbest düşüş... Süper ligde bile tutunamadılar. Şans vermekle olsa Salih Uçan olurdu. (Ki Türk futbolunun Zidane'ı olabilirdi, potansiyel olarak...) Kadıköy'ün havasından mıdır, suyundan mıdır; genç oyunculara yaramıyor. Voleyboldaki Metin dışında altyapıdan çıkıp yıldız olanını görmedim. Pardon, bir de İbrahim Kutluay... Tarihimizin en büyük altyapı yıldızı...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3238 : 31 Mayıs 2019, 10:21:55 »
Zamanında şans verilen çok genç oyuncu oldu. Hatta bir iki maç çok iyi iş yaptılar. Birisi sağ bekti, birisi orta saha... Adlarını bile unuttum. 10 yıl kadar oluyor... Sonra hemen götleri kalktı ve serbest düşüş... Süper ligde bile tutunamadılar. Şans vermekle olsa Salih Uçan olurdu. (Ki Türk futbolunun Zidane'ı olabilirdi, potansiyel olarak...) Kadıköy'ün havasından mıdır, suyundan mıdır; genç oyunculara yaramıyor. Voleyboldaki Metin dışında altyapıdan çıkıp yıldız olanını görmedim. Pardon, bir de İbrahim Kutluay... Tarihimizin en büyük altyapı yıldızı...
Kerim Zengin olabilir, birde Gökay Irayul vardı galiba.
Dediğim gibi, Serhat, Tuncay, hatta Bülent Uygun, Serkan Balcı, Kemal Aslan, Selçuk Şahin gibi isimler de 22 23 yaşlarında gelip oynadılar. Semih bile "genç Semih", "nöbetçi golcü" gibi yakıştırmalar yapılsa bile yıllarca faydalı oldu.
Öte yandan, Tarık Daşgün gibi büyük umutlarla alınıp sonrasında bugün adlarını bile hatırlamadığımız nice isimde var.
Basket konusunda nispeten daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Ömer Faruk Yurtseven, Enes Kanter, Doğuş Balbay, Metecan, Can Maxim vs gibi bizim altyapımızdan çıkıp farklı seviyelerde oynayan oyuncular var. Nba olmasa ilk ikisinin bugün avrupanın önemli oyuncuları arasında olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca, gene bu iki isim futbol dışı branşlarda alt yapıya yapılan yatırımın nasıl anlamsızlaştığını gösteriyor..

Çevrimdışı kuga

• Üye
« Yanıtla #3239 : 31 Mayıs 2019, 12:05:11 »
Genç oyuncu oynatmak güzel şey dışardan bakıldığında süper geliyor ama olmuyor. Zamanında gördük altyapımızdan çıkan forveti de kanatları da. Altınordu'dan alınan Barış sözde bizde oynayacaktı. Malatya bile oynatmadı. Takım iyi olmalı ki araya 1-2 serpiştirebilesin. Yukarıdaki listeden Merrt Müldür, Salih Özcan ve Metehan dışındakileri ilk defa duyuyorum. Bu 3 isme de en az 3-4er m vermek gerekir. Daha net katkı alınacak isimlere yönelmek lazım bu yıl.
Ne sevmek ne sevilmek,
ne de ağlayıp gülmek,
Senin hasretin bize ölüm demek!

Şereftir seni sevmek,
sana kanaryam demek,
bu sevdamız sonsuza dek sürecek!